Sikerült belenéznem a Dáridóba, milyen "ötletes" volt, a Friderikusztól nyúlt "még vagy 20 percet nyomjuk mert olyan jól érezzük magunkat" felirat... De gáz. Egyébként szórakoztató nézni az ilyen nyúlásokat a tv2 és az RTL Klub között/oda-vissza.
kicsit talan offtopic leszek, de azért megosztom veletek ezt a sajtóközleményt:
"Friderikusz Sándor áprilistól távozik az RTL-KLUB-tól
Friderikusz Sándor írásban véglegesen felmondta az RTL-KLUB tévécsatornával tavaly kötött szerződését, ennek következtében már csak áprilisban lesz látható a Meglepő és Mulatságos című szórakoztató műsor az RTL-Klubon.
Mint azt a show-sztár rövid levelében a csatorna vezérigazgatójának megírta:
"Annyi méltatlanság, megaláztatás és tiszteletlenség ért az RTL-KLUB részéről, hogy ilyen körülmények között nem vagyok képes teljesíteni a magam szabta mérce szerint vállalt kötelezettségeimet. Ráadásul nemcsak, hogy feleslegesnek érzem jelenlétemet az Önök csatornáján, de mindkét részről egyre terhesebbnek is.
Közös megegyezéssel és békében szeretném a válást, ehhez kérem segítségét és közreműködését!
A "Meglepő és Mulatságos" utolsó műsorára 1999. április 19-edikén számíthatnak.
Bízom megértésükben, a csatornának pedig sok sikert kívánok!
A sztárolásról jut eszembe: miért van az, hogy egyre több színészből lesz botcsinálta műsorvezető, riporter, stb. A "Várom a párom" jellegű műsoroknál ez még nem lenne gond, ott csak negédkedni kell, de a beszélgetős műsoroknál (pl. RTL reggeli műsor, stb. stb.) már kiderül, hogy bizony-bizony a riporterség egy másik szakma. Például fel kellene készülni, kezdeni kéne valamit a kedves vendéggel, ha már ott van, és nem biztos, hogy elég, ha csak jókat mond az ember.
Hogy mit lehetne ez ellen tenni? Szerintem maximum annyit, hogy nem nézzük, ha meg véletlenül mégis, akkor megírjuk a véleményünket valahol, mondjuk itt. A TV-.társaságok tulajdonosait úgysem érdekli, hogy mi mit csipogunk, de mi legalább kiadjuk magunkból a mérgünket.
Viszont a lényeget nagyon eltaláltad. Lenéznek bennünket, bár, az a baj, hogy mi vagyunk a kevesebbek, akik ezt észreveszik, mert ha mi lennénk többen, akkor ebből nem élnének meg ilyen jól:((
Sziasztok
Neil
Szerbusz Phoebee, én meg azt hiszem nem járunk nagyon rossz úton,amikor a kereskedelmi tévéket szidjuk, egyrészt, mert az már totál gáz, ha már senkit
nem háborít fel ez a rakás iszonyat ( jaj, tegnap belenéztem a KÓÓÓÓstolóba, pár percre csak, aztán úgy égett az arcom a szégyentől, hogy jeges borogatást kellett rápakolnom) másrészt mert azért MÁSUTT a gaz kapitalisták, akiket csak a rohadt pénz érdekel, ennél egy kicsit nagyobb felelősséggel viseltetnek a kultúra - általánosságban értem - iránt és abból a pénzből, ami bejön valami könnyen eladható gagyin, abból csinálnak színvonalas "réteg" műsorokat is. A közszolgálati tévés kritikáddal egyetértek, az, hogy az olyan silány amilyen még nagyobb ciki.
azt hiszem rossz uton jarunk, amikor a kereskedelmi tv-ket szapuljuk azert, mert silanyak a musoraik, ui ezek tulajdonosait tenyleg egyetlen dolog erdekli, ez pedig a befekteteseik megterulese. amig magyarorszagon ilyen gyenge musorokkal is magas nezettseget lehet elerni, addig semmi nem indokolja, hogy emeljek a szinvonalat, hiszen a szinvonal az tobbnyire tobbe is kerul.
mi lehet a megoldas?
mindenekelott egy nagyon eros kozszolgalati tevere lenne szukseg, ami igenyes musoraival a kereskedelmi csatornakat is a szinvonal emelesere tudna osztonozni/kenyszeritnei. szamos europai orszag van, ahol a kozszolgalati tv sikeresen veszi fel a versenyt a kereskedelmiekkel. magyarorszag nem ilyen orszag, es amig valakik rendbe nem rakjak az mtv dolgait, addig nem is fog javulni a helyzet. felhaborito, hogy az adonkbol egy olyan kozszolgalati televiziot tartunk el, amelyik keptelen ellatni legalapvetobb feladatait.
A híreket mindenhol olvassák (ún. súgógép, ami egy TV, amin szép lassan mász a szöveg felfele, és ált a kamera közelébe teszik, hogy a műsorvezető úgy nézzen ki, mintha minket bámulna.
Amúgy valóban annyi a különbség, hogy régen 1 TV-t lehetett szidni (2 csatornával), hogy szar a műsor, most meg vagy 10-et. Jó programok elvétve akadnak.
Asszem a Mark Twain mondta, hogy "mindenki csak panaszkodik az időjárásra, de senki nem tesz ellene semmit", valahogy egyre szánalmasabbnak látom, ahogy kűzdünk itt egy páran, meg szörnyűlködünk - én is - és nagyon igaz, hogy belőlünk élnek, mi fizetjük a cech-et - nem is keveset - és egyre elkeserítőbb ez a rakás színvonaltalan gagyi, meg az, hogy totálisan lenéznek ezekkel a "műsorokkal", de valóban: mit lehetne TENNI???????
Nem, nem csak fikázni tudok, sőt.. Ahogy TTT is mondta, még az RTL-klub műsorában is tudok jót találni. Nehezen, az igaz, de akad:))
De azért a véleményemet hadd mondjam már el.
Valaki írta, hogy mi tartjuk el őket. Igen, ez sajna igaz, ez ellen nincs mit tenni. Még az is kevés, hogy én speciel tényleg nem szoktam TV-t nézni, vagy ha igen, akkor a filmet.
Néha, talán a bambaságom miatt leülök elé csak úgy, de hamar elszörnyedek:))
És, mint azt a felvetésben is mondtam, nem baj, hogy vannak ilyenek, de ne orrba-szájba. Lehetne több mondjuk a Mindent vagy Semmit típusú műsorokból, és lehetne sokkal kevesebb a Friderikusz, 100-ból egy, és a Várom a párom című borzalmakból, nem?
Sziasztok
Neil
Igen, ilyenkor szoktam csatornát váltani. Egyébként van, amikor mindenhol ugyanaz a stílusú (számomra élvezhetetlen) szemét megy.
De valóban nem mindig csak fikázni...szóval értékelendő műsorok is akadnak néha, azt hiszem valaki már írta az Rtl-klub (nem tudom milyen cím alatt futó) "Art" film sorozatát.
Én mondjuk attól szoktam kicsit ideges lenni, amikor a kereskedelmi csatornák híradójában nem tudnak egyetlen mondatot hibátlanul elmondani, pedig az egész híranyagot láthatóan felolvassák.
Aztán van egy-két rendkívül felkészületlen műsorvezető, aki nem tud mit kezdeni a vendégeivel (pl. Padödö az Rtl-klub reggeli műsorában).
Nektek is feltűnt már, hogy beszélgetős műsorok egyik része abból áll, hogy más csatornák vagy adások műsorvezetőit, riportereit hívják el, meg a különböző heti-havi lapokban is ezeknek az embereknek az arca látható? Szerintem félelmetes, mennyire sztárolnak embereket.
Hi!
Fel vagyunk háborodva, de végül is magunknak köszönhetjük, hogy ez van. Az emberek mindig csak sóhajtoznak, hogy ''Jaj, qrvul el a zene... Milyen szenny megy a TV-ben... A nagy multik nyomják belénk a reklámot... Két pofára esszük a hamburgert... '' Könyörgöm, mi tartjuk el őket, belőlünk élnek! Jó, nem feltétlenül csak mi tehetünk róla, de ez is benne van a pakliban. Egyébként semmi sem kötelező.
A cimbeli musort nem lattam, meg semmi egyebet, mert kulfoldon vagyok me'g par honapig, de pl. Friderikuszt neztem az elejen. Azert jo lenne tudni, mekkora valojaban ezek nezettsege (a tv2-n szoktak mutatni, es jellemzoen filmek vezetnek). A Daridot egyebkent a regi notak miatt nezik pl. a szuleim (en csak a kabare't nezem belole). Egyebkent en szerencsere nem a tv-n nottem fel,de meg emlexem az igazi jatekokra (Kapcsoltam,Elmebajnoksag,stb).
Ezekhez csak a Mindent vagy semmit merheto manapsag :-(
A megfigyeleseimrol annyit tudok mondani, hogy az ilyen jatekokat mintha nem nagyon neznek a kornyezetemben. Az egyeb musorok=szenzaciohajhaszas mar inkabb (pl. Eletben maradtak, Forro nyomon,stb), de nem tudom megerteni,mit esznek ezeken a valos tragediakon (talan azt hogy itt is van happyend?).
Egyebkent pedig a sorozatok, kulonosen brazil, a legnepszerubbek a nok, foleg idosebbek koreben. A fo gond veluk hogy tudod elore mi fog tortenni (semmikeppen nem az, ami a legegyszerubb lenne), ugyanis az a fo szempont, hogy minel hosszabb legyen, de igazabol az egesz tortenet beleferne egy ketoras filmbe.
Szoval lehet hogy eloszor nem ez kell az embereknek, de nem kapnak mast, igy ha nincs jobb dolguk, megnezik, aztan megszokjak, kesobb mar igenylik (pl. valaki irta a stablistas temaban, hogy egy amerikai igencsak meglepodne ha nem adnanak otpercenkent vmi. idiota reklamot).
Tenyleg szomoru, de ugy latszik errefele haladunk. Nemsoka jon viszont az interaktiv tv, fel a fejjel! :-)))
Na és a 100-ból egy című megaintellektuális műveltségi vetélkedő? Az egész arra megy ki, hogy a hihetetlenül ellenszenves műsorvezető agybafőbeorrbaszájba szivatja a szerencsétlen butuska játékosokat, azok meg egyre csak jelentkeznek... Nem értem...
Egyetértek. Az akciófilmek többsége gagyi, a reklámok meg pláne és sajna úgy látszik, ez kell az embereknek. De azért van néhány műsor, ami még elmegy, pl. tanulságos(Frei Dosszié), vagy pl. szórakoztat(Várom a párom:)) ). Szerintem a sok buta vetélkedőt tényleg ki kell hagyni, de pl. a topic címében említett műsort nem szabad túl komolyan venni, jókat nevetek rajta és kész. Lásd pl. Fridrikuszt: az egészből kb. nettó 15 perc van ami érdekelne, kis finomítással egészen jó fél órás műsort lehetne belőle készíteni(amiben már benne van a reklám is :)) ). Más kérdés, hogy ezért a néhány percért nem fogom végigülni mind a 2 és 1/2 órát.
Én is láttam ezt a csodaműsort, de nem az elejétől. Fájdalmas volt, hánynom kellett. Nem igaz, hogy ilyen igénytelen v.mit képesek leadni. Undorító volt.
(Bocs, de olyan jól esett kiadni)
Jó, a filmekben egy kicsit túloztam, valóban akadnak jók, sőt, azt is alá kell írnom, hogy az RTL-Klubon a csütörtöki Művészbejáró kifejezetten jóü ötlet. De most itt az egész TV színvonala az, ami engem aggaszt.
És főleg ezek a játékok. Ez iszonyat. Idióta szerencsétlen műsorvezetőnő, aki gondolom kifeküdte magának az állást, megspékelve egy rohadtul szemét játékkal, hozzá műanyag fiúcskák örülnek természetes barbie-babáknak.
Miért kell ez? Nem értem. De mondom, én arra lennék kíváncsi, hogy tényleg akkora erre a stílusú "szórakozásra" a kereslet?
Ja, és én pont attól félek, hogy ez nem csak a perverz embereknek tetszik, hanem lassan tényleg ez lesz a televíziós kultúra:((
Szia
Neil
0-as :-))
Szerintem a tv2-n akad 1-2 jo film is, ezek a vetelkedok viszont nem az igaziak. Azert a szerencsekereket neztem neha, a jatekosok tobbsege eleg muveletlen volt, sajnos.
Egyeb musoraikat nem nezem, RTL Klubot csak elvetve, de lehet hogy nem vagyok atlagember :-))) Mindenesetre az eleg durva ahogy a telefonos jatekot csinaljak: megmutatjak az osszes massalhangzot kb. annyi ideig hogy azalatt a hulye is kitalalja a megfejtest, aztan az atlag (mikozben orul hogy milyen okos volt), meg kepes folhivni a szamot is 200Ft/perc, ahol jol megvagjak, aztan 1valaki megkapja a 30 rugot.
Az akciofilmekrol annyit, hogy szerintem akik keszitik, azok sincsenek tisztaban azzal hogy mi kell a nezoknek; vagy lehet hogy az egesz burkolt fegyverreklam? (ugyanis Amerikaban meginkabb uzletet csinalnak mindenbol mint nalunk es ezeket a filmeket ott gyartjak futoszalagon)
De lehet hogy tenyleg sok perverz ember van akinek ez tetszik :-((
Ma volt szerencsém megtekinteni a Várom a párom című vetélkedőt az RTL-Klubon.
És ebből jött az ötlet, ami szerintem megérdemel egy topicot.
Szóval, a következő lenne a kérdésem. A magyar átlagembernek tényleg kell ez a kereskedelmi TVk(TV2, RTL-Klub) által sugárzott szenny? Tényleg ez lenne a magyar televíziós kultúra jövője? Agyölő játékok, és vért fröcskölő akciófilmek orrba-szájba? A szünetben pedig egy kis szenzációhajhász, "gázoljunk át mindenkin és mindenen, csak a nézettség nagyobb legyen" típusú műsorokat lehet megtekinteni?
Mert ha tényleg ez kell nekünk, akkor szerintem nagy a baj
Sziasztok
Neil