nincs mit, általában "elfelejtik" a programok is a beállítást, ha másik portra lesz dugva az eszköz (nyilván, mert Windows szerint az egy "új/másik" eszköz)
Hátha tudtok valami tippet adni, hogy mi lehet a gond.
Korg Nanokey2 midi billentyűzetem van, és pár éve használtam és semmi probléma nem volt vele. Most azonban nem tudom megszólaltatni. Világít a kis fehér lámpája, de nem szól, amikor megnyitok egy midi hangszert. Semmi változtatás nem történt, amióta használtam, nem értem, hogy most miért nem szól... Köszi, ha van valami ötletetek ezzel kapcsolatban.
lehet mégsem függnek össze: egyelőre úgy tűnik, a lefagyást megoldotta másik USB port (ill. USB töltőről sem jelentkezett), de a MIDI OUT 2 hiba maradt.
Note-on-okat küld (csak), de "tetszőleges" hangmagassággal, a hozzá tartozó note-off viszont a billentyűnek megfelelő
Sziasztok, a menemszolra már feltettem, de hátha lesz itt (is) valakinek ötlete/tapasztalata:
Van egy X-Station 61-em, és pár hete észrevettem, hogy néha lefagy (eddig soha nem csinált ilyet). Ilyenkor - rendesen - szól az utolsó hang/akkord, de semmi gombra nem reagál. PC-ről kapja USB-n a tápot, gyanús, hogy valamit onnan kap, adapterrel még nem jelenkezett a hiba, igaz nem is teszteltem hosszabban. Kikapcs-bekapcs, megy tovább.
Novation drivert megfrissítettem, de nem segített.
Ami még érdekesebb, hogy egyszer(re) csak (nem sokat használom, idén most akartam először), elromlott a MIDI OUT 2 - és úgy hogy mindenféle note on-okat ad egy adott billentyű lenyomására (tehát pld. egy c3-at nyomogatva mindenféle (és lehet a velocityval részben arányos) magasságú note-on-t küld (valami mást is küldhet, mert a strechfett-et teljesen megbolondította, először azt is hittem, az a rossz, de nem). A saját hangja és a MIDI OUT 1 eközben jó Kábelek is jók.
Az OS-t újraraktam (3.0.03), de semmit nem változott.
Semmi mást nem változtattam/telepítettem, a PC Win10x64, az nyilván frissül magától, azt hagyom.
Találkoztatok ilyennel/hasonlóval? Elérte volna élete végét? Szerintem a 2 hiba összefügg - alaplap?
Kicsit továbbgondolva a lenti kérdést: létezik vajon olyan PC-s szoftver vagy plugin, amivel egy kíséretautomatikás szintetizátor (arranger) hozható létre? Úgy képzelem el, hogy MIDI-ben megszerkesztem a stílusokat mondjuk C-ben, és a gép visszajátssza abba a hangnembe modulálva, amit bal kézzel megadok (szükség szerinti akkordfordításokkal)? Vagy rátapintottam egy piaci résre? :-)
A Cubase Arranger track funkciója képes arra, hogy a projektet feldaraboljuk, és mindegyik arranger event-hez egy billentyűt rendeljünk, de nem a MIDI, hanem a QWERTY billentyűzeten, úgyhogy ez nem a tuti megoldás.
A MIDI billentyűzet 2 vagy több részre bontása alapfunkciója talán minden DAW-nak, csak meg kell adni az egyes sávok alsó-fölső határait (akár átlapolva) és egyszerre kijelölve lehet rajtuk játszani.
gondolom a cégnek is jobban megéri új billentyűt eladni, mint epromot kiadni/küldeni
reméljük azzal szerencséd lesz, én már dobtam ki ilyen nonane violinkulcsos MIDI-USB adaptert, mert gyakorlatilag a sima note-on, note-off üzeneteket sem vitte hiba nékül :)
nagyon ügyes, hogy meg is tudta építeni, leprogramozni, az elve ugyanaz lehet mint a többi ilyennek: billentyűként van két kapcsoló (az egyik egyből billentéskor, a másik a leütés végén kapcsol), és a két kapcsoló bekapcsolása közt eltelt időből kalkulája a leütés "erejét". egy gyors processzor folyamatosan olvassa mind a 88 billentyű kapcsolóinak státuszát
Ez az epromozás nekem túl nagy falat lenne. Maradok az átalakítónál. Csájnból berendeltem 2e-ért :D , ha kezdődik a nyáriszünet talán megérkezik és a gyerek pötyöghet.
Más. Ezt a kontrollert nagyon szívesen megépíteném, de én csak a zongorajavításhoz értek, elektronikához, programozáshoz nem:
Persze OTG-vel, meg két telóval is, egyikkel se ment. PC-hez driver kell, viszont azzal meg nem akarom használni, ez akkor felejtős. Kicsit öregecske, billentése se 100%-os, ripityomra szedtem, kitakarítottam, nem lett jobb, csak tiszta, lehet ezért selejtezték, megy vissza a raktárba.
Eljutott hozzám egy RolandED PC-300 kontroller, megpróbáltam összemidizni az usb-n keresztül az androidos telefonommal, de nem sikerül. Vajon ez a billentyű működik androidos eszközzel?
- billentyűk száma, mérete (ha ténylegesen játszani is akarsz rajta pld előben, nem csak feljátszani valamiket)
Nem szeretnék élőben játszani, de a 25 billentyű kicsit kevésnek tűnik, ezért is gondolkodtam el a 37 billentyűs verzión
- hagyományos midi out (ha esetleg külső eszközhöz kellene csatlakozni)
Jelenleg semmi külső eszközöm sincs
- hozzáadott szoftverek
Azt látom, hogy a Novation-hoz a Ableton Live Lite szoftvert adnak, míg az AKAI-hoz MPC Beats szoftvert. Nekem egyik se mond semmit. Az elsőnél látom, hogy az egy alapcsomag, amit majd később 100-200 eFtért lehet bővíteni. Az MPC Beats-nél nem tudom, hogy az induló szoftver bővebb-e, mint a Abletion Live Lite, vagy sem...
- hordozhatóság
A 25ös belefér egy laptop táskéba, egy 37es nem, de nem is tervezem hogy hurcoljam, max néha...