Kedves GLászló!
Rendben van, hogy nem hozott az ország érdekeit alapjaiban sértő döntéseket, de ez mennyiben saját érdemük? (kényszerpálya, ilyesmi) És még valami: ebben az államban polgárok élnek. Nem mindegy, hogy milyen a közérzetük. Az enyém nem jó...
En nem tudtam, pontosabban jogilag nem voltam tisztaban a helyzettel. CSak remenykedtem.
De ahogy Glaszlo elmondta, megertettem, nem lehet. Az eszemmel es nem a szivemmel.
Viszont egy helyutt vitatkoznek Glaszloval: O azt irta, nem kovetett el semmiylen vegzetes hibat a kormany. Szerintem pedig igen, es ez foleg a gazdasag iranyitasa teruleten tett torekvesein lehet erzekelni. Persze egy kis elorelatassal. Most meg nincs gond a gazdasaggal, mert egy viszonylag jol mukodo es kitalalt uton jaro orszagot vettek at. Aztan megvaltoztatnak nehany dolgot es ezzel az edigi gazdasagi ( szamszeru) stabilitas instabilla lesz. A gazdasagi stabilitas kulso megitelese egy mas teszta. Hibaznak meg a maguk felallitott szabalyai szerint is es ezt mar erzekelik a belso koreikbol is( lasd Matolcsit es a Novekedeskutatot) En is szeretnek stabilan elni es tervezni, de veluk ezt a lehetoseget illetve vagyamat nem latom betljesithetonek az elso fel ev cselekedeti utan.
Kivancsi leszek, mi lesz 20-an, szerintem semmi komoly.
Kedves Vajk: ha te is tudtad, hogy felvetésed - kormány-bukás - nem reális lehetőség, akkor talán butaság is volt egy ilyen topicot feldobni :)
Ami topic indítód többi részét illeti: valószínűleg tényleg nem teljesíthető a 7% (szerintem is kissé optimista volt :) terv, lehet, hogy az 5% sem, de ez főként a világgazdasági pénzügyi válságnak tudható be, nem a kormány 4 hónapjának. Remélem te sem gondolod azt, hogy a világgazdasági válságról is az OV-ék tehetnek..;)
Vegul is amiert menyitottam ezt a topicot, az benne van Glaszlo irasaban. Nem lehet es kesz, el kell viselni vagy esetleg elvezni kell, ki melyik oldalon all:)
Kedves Hölgyek és Urak!
Az az érzésem, hogy a kormány ellenfeleinek sem ártana némi visszafogottság e kérdésben.
1. Először is a jogi helyzet: a konstruktív bizalmatlanság intézménye nem teszi lehetővé a kormány megbuktatását. Ez azt jelenti ugyanis, hogy a kormány megbuktatása csak akkor lehetséges, ha az a parlamentben meglévő többségét elveszíti, és a bizalmatlansági indítvány benyújtásával egyidőben többséget kap az új kormány. Erre ma nincs lehetőség, beszélni is felesleges róla. A kormány Magyaroországon csak "belülről" buktatható meg - például a kisgazdapárt kiválásával - ám ebben az esetben sincs a mai ellenzéknek elegendő ereje - legfeljebb a kisgazdapárt bevonásával(?) - új kormányt alakítani.
2. A jelenlegi kormány véleményem szerint sok felháborító és ostoba dolgot tett, számomra is ellenszenves, kellemetlen, arrogáns, stb, stb.
De. Semmi olyan dolgot nem tett - nem is tehetett - ami az ország alapvető érdekeit sérti. Sem az európai integrációs törekvések érvényesítése során, sem a külkapcsolatainkban, sem a gazdaság irányításában nem vétett olyan hibát, ami miatt a laváltása indokolt lenne.
3. Felhívom a figyelmeteket arra is, hogy a fent említett kellemetlen, sokak számára elviselhetetlen viselkedés hasonlóan irritáló volt a Horn kormány ellenfelei szemszögéből az elmúlt négy évben.
Szóval a kritika minden szempontból megengedhető, - én jogosnak is tartom - ám a hiszterizálást feleslegesnek és igaztalannak gondolom.
Meg kellene tanulnunk - már csak a saját érdekünkben is - a legsúlyosabb kritikák hangoztatása mellett is elviselni a számunkra kellemetlen kormányt. Ez nem zárja ki a minősítést, csak ne hergeljük bele magunkat rossz következtetések levonására.
A Wesselényi utcai TB székházat a TB félmilliárd Forinttal többért vásárolta meg, mint amennyit az eladó kért érte. Ki részesedett a különbözetből? A leváltott előző kormányzat idején a korrupció olyan fokot ért el, ami világcsúcsnak számít.
Ezzel szemben Torgyi menyének mi köze a korrupcióhoz? Éppen az ő bekerülése az igazgató tanácsba egy biztosíték arra, hogy az a sok dagadt suk-sükülő podagrás káder ne azt csinálja ezentúl amit akar. Így talán még a MALÉV is rentábilis lesz.
- Na nehogymár az ország érdeke legyen a Malév torgyanizálása (szép szó, mi?) !?
- A Föld tele van olyan országokkal (sőt, ezek egy részét fejlett országoknak nevezik), ahol igenis belebukhat egy kormány a tisztségek felelőtlen osztogatásába. Sajnos itt erre még nem volt példa.
- Ha csak ez az ügyük lenne, üsse kavics. Csakhát van más is. (Felsorolást lásd a környező 20 topicban...)
- Hataloméhes az öreganyád térgyekalácsa! Eddig sem voltam a hatalom közelében, ezután sem szándékozom belefolyni. Mégcsak kárörvendő sem vagyok, miért is örülnék a saját káromnak?
Ego!
Szerintem igazad van. a Magyarok nem ökrök, csak birkák. (Velem együtt, mert én is csak a számat jártatom, morgok). Nehéz feltüzelni öket, és ha sikerül akkor meg mindent letarolnak. Ezért vigyáznunk kéne mit csinálunk, bár a kormánynak kéne jobban vigyáznia a cselekedeteire.
Ha valami történik akkor az ellenzék lesz ugyis a hibás, és ez alapot adhat valamiféle megtorlásra, korlátozásra...
A közvéleménykutatás egy kétélü fegyver, mert nem mindegy kit kérdeznek meg...
Tamás: "A Lewinsky-hasonlat nem is esélytelen: van nekünk egy helyes Selmeczink... :->"
Helyes?? Olyan a foga, hogy kiharapja a pókot a sarokból. :)))Amikor még ellenzékben volt, tényleg helyesnek tűnt, mert a parlamentben csak távolról mutatták, amióta államtitkár, túlságosan reflektorfényben van, és előjönnek a hátrányos tulajdonságai, nem áll jól ezeknek a fineszeseknek a kormányzás....
Zöldász!
Mi köze van a hatalom éhes szoclibeknek meg az öket kiszolgálo médiáknak, hogy a dagadt ügyvéd odarakja a családját mindenhová. Nem érdekel, hogy az előző száz évben ki hogyan csinálta. Kezdjük tiszta lapokkal, aztán mégse sikerült. Te valóban elhiszed, hogy egy Trixi kaliberü csaj majd tényleg rendbe tesz egy akkora céget mint a MALÉV vagy, hogy tényleg Ő az aki hiányzik onnan?
Van egy régi latin mondás, mely szerint: csak az ökör következetes. Én nagyon kiváncsian várom a legközelebbi komoly közvéleménykutatás eredményét, mennyi maradt a kormány támogatottságának korábbi arányából. Szerintem ugyanis a magyarok nem ökrök.
Hát az szomorú lenne, ha egy igazgatótanácsi tagság miatt kormányválság lenne. Ilyen idióta ország gondolom nincs a földön, ahol ez megtörténhet.
Persze a hataloméhes szoclibek és az őket maradéktalanul kiszolgáló média még az ország érdekeit is semmibe veszik, csak azszámukra oly édes hatalmat visszaszerezzék.
Kicsit szomorú vagyok, hogy ehhez közületek is milyen sokan asszisztálnak kárörvendve.
Nem gondolkodtál még el azon, hogy esetleg késő lesz 3 és fél év múlva megítélni a kormány munkáját???
Nem félsz attól, hogy ha így folytatják, abba nem csak ők buknak bele, hanem mi is???
Kell neked 3 és fél év hazudozás, megtévesztés, tisztogatás???
Kell neked a beiratkozási díj, amit a tandíj helyett fognak bevezetni???
Kell neked az új drogtörvény???
Kell neked, hogy az egész Torgyán-família magas pozícióba kerüljön???
Ja, és kell neked Torgyán József köztársasági elnök Úr?????????
Mégiscsak jó lesz a buli 20-án háromkor...
Én ott leszek!
Geo!
Mijen igazad van! Amikor a mi Józsinknak elege lesz a hatalom édes ízéből, meg abból, hogy a tükör kényszerű mellőzése miatt össze-vissza vagdossa magát reggelente, akkor bukik a kormány. Esetleg robban a búza bamba, amit csak lefolytott a rálapátolt kukurica. Mi valóban nem sokat tehetünk, minden a mi Józsinkon múlik, áldassék a neve!
Persze lehetünk az agrárbamba kritikus tömege.
Ezt a kormányt nem is engedték az erkölcstan vizsgára. Meglátták benne a Pintért meg a Torgyánt, és...
A Lewinsky-hasonlat nem is esélytelen: van nekünk egy helyes Selmeczink... :->
Technikai probléma: az előbbi Lattmann Tamás is én voltam, csak újra regisztráltattam magam, mert a frásznak volt kedve mindig olyan sokat írni...
Sajnos az előttem szólónak igaza van. Itt még egy Monika Lujinszkinak sincs eséje.
Azért azt nem kéne hagyni, hogy nyugalomban tölcsék el az előttünk álló közös nyóc évet...:-)
Ja, a kormány mán megbukott! Az erkölcstan vizsgán.
Azért az a kormánybuktatás nem véletlen, hogy nem egy egyszerű dolog. Végül is minden rendszer ill. kormány "fogalmi eleme", hogy védi magát. Népszavazást ebben a kérdésben _nem_lehet_ kiírni, ilyen eljárást csak az Országgyűlés jogosult indítani, de annyira durvák a feltételei, hogy kb. 0% esélye van. Úgyhogy azt kell mondani, hogy akit 4 évre a fejünkre szavazunk, az utána ott is marad. Tehát félre az álmokkal, aki nem csípi az épp aktuális kormányt, az maradjon a régi, jól bevált hatalomidegesítő módszereknél, mint pl. nov.20-ai tüntetés...
Egyelőre felesleges a kormány megbuktatásán gondolkodni. Eddigi döntéseik esetén 3:1 arányban ellenzem(3) illetve helyeslem(1), hosszabb távon ez azért megfordulhat. Nagy valószínüség szerint azért meg is fog fordulni, ugyanis az első két év alkalmas arra, hogy mindenféle hülyeséget csináljanak. Utána a második két év pedig arra, hogy bebizonyíthassák: mégis betartották az ígéreteiket. Ha így tesznek még újra is fogják választani őket. Ha meg túl nagy hülyeséget csinálnak, akkor csak kiválik annyi (jó érzésű) képviselő a frakciójaikból, hogy megbuknak. Azt azért nem hiszem, hogy ennyire hülyék lennének.
Olvastal te mar barmit is a politikarol?? Hogyan gondolod, te ezt a kormany buktatast??? Ha egyszeruen meg lehetne buktatni Mo.-n egy kormanyt, akkor tudod mi lenne itt??? Tudod hanyszor valasztottunk volna az elmult 8 es fel evben??? Tudod miert ilyenre talaltak ki a rendszert???
Szerintem teljes mertekben elhamarkodott dolog, most velemenyt formalni arrol, hogy ki mit hazudott, mi marad csak igergetes. Ami per pillanat tortenik az az, hogy az elozo kormany puszipajtasainak odatesznek, de rendesen. Szerinted miert allnak le a metroval, a szinhazzal...? Ezert most kaosz van, de en meg varok 3 es fel evet, es majd akkor dontom el, hogy kit szeretnek az orszag elere.
Mindenesetre erdekes tema volt, de errol asszem inkabb a budin kell elmelkedni vagy alvas kozben, egyebkent tokeletes idofecserles.
Felrémlenek néha előttem,a négy évvel ezelőtti történések.Egy szakértői kormány a nép iszonyatos nyomorba döntését kezdte el ebben az országban.Még egy kis remény sugarat sem hagyott ahhoz,hogy meg tudja valósitani választási igéreteit.Az emberek döbbenete egészen a következö választásokig tartott. Hihetetlen,hogy most a parlamenti szereplésük mennyire tükrözi az elmult évek pocsék munkáját.
Ezért megdöbbentő számomra,hogy ilyen rövid idő elteltével teljesen pancsernak néznek az embereik bennünket.
Kormány...talán ŐK ??? "RÖHELY"
Tony
Álmot vagy rémálmot látok mikor egy időközi választás rémlik fel előttem?Régóta foglalkoztat már ez a kérdés, a lehetőség meg van rá -papíron.Ha így "haladunk" akkor előbb vagy utóbb dönteni kell, hogy egy demokratikus országban a vezetés a "népért" cselekszik or esetleg fordítva!?
Azokban merult fel a kormany ido elotti levaltasanak a lehetosege, akik irnak a Torzsasztal ilyen temaju topicjaiba. Persze nem mindenkire vonatkozik ez, de mivel IRL is hasonlo tendenciat latok ismeretsegi koromben, felmrult a kerdes: Mit ernenk el amegbuktatassal? Nem en (es a menyem, peldaul), hanem az orszag.
A torgyan maca ugy jon az igergeteshez, hogy emlekeim szerint a Fidesz es a Fkgp volt a sogorsag ellen meg egy evvel ezelott is. Es nagyon elhataroltak magukat az ilyen szintu poziciobajuttatastol.Valtoznak az idok.
A valasztasi igeretekrol: nem csak 4 evre voltak igeretek, hanem voltak erre az evre is. Na ezek donto tobbsege MAR NEM valosult meg es velemenyt en nem a szavak alapjan mondok, hanem a tettek alapjan.
Es termeszetesen nem katonai puccsra gondolok, hanem a jelenlegi torvenyeknek megfelelo eszkozokre, amikora megbuktatas lehetosegeirol erdeklodom.
A legutolsó közvéleménykutatás szerint a biztos pártot választók 50 százaléka a Fideszre szavazna, ha most lennének a választások. Ez azért csak jelent valamit. Mielőtt azt mondjátok, hogy birka nép, gondoljatok '94 májusára.
nem is lenne rossz. Kiírnák az új választásokat és jelenlegi pártok megszereznék a szavazatok legelább 51 %-át, a közvéleménykutatások szerint. Végre rend lenne.