Keresés

Részletes keresés

Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 102

Én úgy emlékszem, hogy 93'-ban, amikor volt az európai Copperfield-bumm csináltak néhány VIP előadást klasszikus szinházi körülmények között. (az egyik ilyenen "jött össze" látványosan Claudia S.-rel is. Azokból az időkből örzök néhány felvételt a német RTL-ről. Amikor lement egy-egy show a tv-ben elötte mindig volt 1/2 óra ilyen bulvár jellegű műsor)

Amúgy mindenhol stadion jellegű építményekben csinálják meg a műsorokat elég ha megnézed a www.dcopperfield.com -on a tour szekciót. Természetesem a Vegasi előadások kivételek, azok az MGM Grand-ben mennek. Lesz műsor dec.31.-is az nem lehet majd rossz...

Előzmény: Runneburg (101)
Runneburg Creative Commons License 2004.12.06 0 0 101

Ebben igazad van.

Ha jól tudom, akkor Németországban is színház-szerű épületekben tartották az előadásokat.

Előzmény: Quarell (100)
Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 100
Ezzel nem is lenne gond, ha ez a show pl. a Kongresszusi Központban lett volna megrendezve. Aki a hátsó sorokban ült a karzaton annak ez a műsor nem lehetett egy nagy élmény. A Vegasi műsorok attól is jobbak, hogy azok olyan helyen vannak megtartva amit direkt ilyen műsoroknak építettek.  
Előzmény: Runneburg (99)
Runneburg Creative Commons License 2004.12.06 0 0 99
Nem tudom, de nekem pont ez tesztett, hogy nem egy gigantikus show volt. Semmi külcsín, semmi giccs, csak a lényeg: DC humora és a trükkök
Előzmény: savafan (98)
savafan Creative Commons License 2004.12.06 0 0 98

Nem az előadásra értem hanem a külcsínre, a látványra és a körítésre.

Egy példa: egyik rockzenekar (jelen esetben az In Flames) a koncertjein nem kevés pirót használ. Szinte minden számban van valami extra. A szigetes fellépésükön a pénzügyi keret miatt nem hoztak semmit. A szigetesek az alap koncertet kérték és fizették meg.

Előzmény: tangerine (97)
tangerine Creative Commons License 2004.12.06 0 0 97
Az lehet, de ezt M.O.-et leszámítva még egyik előadó sem éreztette velem/velünk.
Előzmény: savafan (94)
Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 96
A bosszantó az, hogy külfüldün is pont ua. ezeken az árakon mennek a jegyek, semmivel sem drágább, sőtt... 93-ban Bécsben a legdrábább jegy került 1200 sillingbe, ami mai árakon 22-23 ezer forint. 
Előzmény: savafan (94)
Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 95
Azt, hogy mit mond az RTL inkább hagyjuk! Ott minden és mindenki csak szuperprodukció vagy szupersztár. Mindenhez csak így tudnak nyúlni. Az ő logikájuk szerint a szimpla dolgok nem működnek és nem érdekesek. Szenzáció kell! Egyébként miért érdekes kamionnal jöttek? A műsor a lényeg. Miért nem tettek fel egyetlen normális kérdést sem Copperfieldnek egyetlen interjúban sem? Válasz: Sztereotípiákban gondolkoznak és ebbe nem fér bele a szakmai alázat és tényleges érték teremtés. Miért nem szóltak bármelyik magyar bűvésznek, hogy segítsenek a felkészülésben? Copperfieldről és a műfajról csupán annyit tudnak, mint amennyi a DC honlapján olvasható.  

A bazárban az árak eléggé botrányosak voltak, legalábbis ami a hazai szintet illeti. Ez elsősorban nem DC üzlete, hanem a németországi turné-szervező cégé. A háttérszemélyzet (és itt nem a színpadi segítőkre gondolok) németek voltak, beszéltem az egyikkel. Az árak egyébként a megszokott külföldi szinten voltak.  

DVD: Ne sajnálja senki, hogy nem vette meg a lemezt 10e-ért. Ausztriában 10 EUR-ért kapható bármelyik MediaMark-ban, vagy meg lehet rendelni az amazonról (www.amazon.de) szállítási költéséggel együtt megvan 5000 Ft.-ból. Korábban valaki beírta, a VCD-t. Ez kizárólag eBay-en elérhető és egy szingapúri fószer árulja a Masked Magician sorozattal egyetemben. Tipikusan ázsiai kiadvány, minőségét nem ismerem, de én is meg fogom rendelni. Ps.: Bocs ezekért a ló betűkért, de valami beállítási hibám van.

savafan Creative Commons License 2004.12.06 0 0 94
A magyar koncertekre (tisztelet a kivételeknek) a szűkös pénztárca miatt csak az olcsóbb verzió jut el. Gondolom itt is erről van szó. Amennyit tudnak fizetni annyit kapnak.
tangerine Creative Commons License 2004.12.06 0 0 93
Én ugyan nem voltam DC-n, de erről a beszámolóról, rögtön a kisstadion-beli Mike Oldfield koncert jutott az eszembe, az "ide ezeknek keletre ez is jó lesz, örüljenekhogyegyáltalánidejöttem"-fíling.
Ha valaki ott volt (kb. 4-5 éve), tudja mire gondolok.
Előzmény: Quarell (88)
Runneburg Creative Commons License 2004.12.06 0 0 92

Egy kamionba 20-24 tonna cucc fér.

Valahol azt olvastam, hogy 6 kamionnal és 3 busszal közlekednek.

90 fős a stáb

Előzmény: TAMASCS (89)
TAMASCS Creative Commons License 2004.12.06 0 0 91
Egyszerűen nem tudom abbahagyni. Részlet a Szabadság-szobor eltüntetésének megfejtéséből:

"Abban a pillanatban, amikor a fehér leplet kifeszítik a két torony között és ezzel eltakarják előlünk a szobrot, egyszerűen kikapcsolják a szobor minden belső és külső megvilágítását."

Tamascs
Előzmény: TAMASCS (90)
TAMASCS Creative Commons License 2004.12.06 0 0 90
A tudományos magyarázathoz tartozó kép lemaradt. Íme:

:-)))

Tamascs
Előzmény: TAMASCS (89)
TAMASCS Creative Commons License 2004.12.06 0 0 89
Az RTL hangoztatta, hogy ez egy igazi szuperprodukció, 60 tonna technikát hoznak Magyarországra. Nem nagyon értek hozzá, de ennyi cucc 2-3 kamionban simán elfér, egy rendes turnén meg azért több szokott lenni mint két kivetítő és 200-300 méter fekete függöny. A show jó volt, de látványban lehetett volna többet mutatni.

Közben olvasom a belinkelt DC "trükkmegfejtési gyűjteményt", nem mondom, hogy nincs semmi valóságtartalma, de a repülőgép eltüntetés megfejtése igazán szórakoztató, elképzelem, hogy valami hasonló szerepel a show forgatókönyvébe:

"... A gép mőgőtt elhelyezkedő, a beépített emberek, ahogy a gépet eltakarták előlünk, gyorsan szétszaladnak két oldalra, miközben a hátsó paravánt a 2. ábrán látható módon megnyítják, és a gépet egyszerüen elvontatják hátra..."

Hát ez nagyon jó! :-)))

Tamascs
Előzmény: Quarell (88)
Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 88
Hát igen… az biztos, hogy így ez a műsor Las Vegasban a MGM-ben kevés lenne. Kizárt, hogy két hét múlva ue. ezt fogja látni az ottani közönség. Ez a technika (fény, színpad, látvány stb.)  -elnézést- de egy vidéki koncerten is kevés lenne. A minimalista design-nal nincs bajom, de azét pár díszlet elfért volna, kicsit kultúr-ház íze volt a dolognak. Sajnos kezdek megbizonyosodni róla, hogy több program létezik, természetesen a váza mindegyiknek ua, de a körítés, a látvány, az illúziók számában van különbség.  Ide az alap, a fapados jutott, bár ez 100%, hogy a szervezőkön is múlik, mit vesznek meg.
Előzmény: TAMASCS (87)
TAMASCS Creative Commons License 2004.12.06 0 0 87

Hát igen a közönség...szégyeltem magam, amikor a végén DC még nagyban búcsúzik a közönségtől, a közönség nagy része meg le se szarja, felpattan, veszi a kabátját és nyomul kifelé, nehogy aztán várni kelljen a kijáratnál. Tök égő volt.

A másik dolog meg ami zavart, az a Gyulai féle szinkrontolmács, egyszerűen nem értem, miért kellett végigordítania az egész előadást.

A DC és a trükkök tetszettek, bár nagyobb színpadra számítottam és nagyobb kivetítők is elfértek volna.

A DC trükkök oldalon jót szórakoztam, lehet valami igazság benne, de szerintem a trükkök kicsit bonyolultabbak annál, mint ami ott le van írva. A leírások arra vannak építve, hogy a beépített ember ezt csinál, azt csinál, ennek pedig némileg ellentmond DC nyilatkozata, hogy rajta kívül senki nem ismeri a trükköket, a stáb legfontosabb tagjait is csak részletekbe avatja be. Én ez utóbbit jobban elhiszem, mert ha nem így lenne, már rég kiderült volna az összes mutatványa, és akkor nem ő lenne a kritikusok szerint is a legjobb. Egyébként pedig, aki nem szórakozni akar, hanem inkább a trükköket megfejteni, az ne vegyen jegyet egy showra, hanem kockázza ki otthon a DVD-jét.

Üdv: Tamascs

Előzmény: floydian (82)
Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 86
Nem voltam kint mind a három előadáson, de mivel valamelyest én is érdekelt vagyok ebben a szakmában, kollégákkal konzultáltam, akik kint voltak és ennek alapján mondtam ezt. Higgyétek el, a közönség rengeteget számít. Nekem van itthoni és külföldi összehasonlítási alapom is, ezért mondom, hogy ez az utolsó közönség annyira nem volt rossz, bár a jótól azért messze állt. Persze voltak már jobb show-i is, -persze nem itthon -ahol a végén 10 percig felállva tapsoltak az emberek de az 10 évvel ezelőtt volt és oda nem 4 illúziót hozott, hanem 14-et… Ennek ellenére azt, mondom, hogy aki akarta az jól érezhette magát. 

savafan Creative Commons License 2004.12.06 0 0 85

A magyar vonatkozású dolgok nagyon rendben voltak:) Nekem személy szerint A balázspalis, a kordagyuris és a cinis tetszett. Arra azért kiváncsi lennék ki nyomta be neki ezeket a neveket.

Szerintem inkább aranyos és jópofa volt az előadás mintsem nagyon látványos showműsor. Se piro, se lángok. De elmondhatom, hogy láttam és tetszett a dolog. Anno mikor itt volt akkor is kinnt voltam, az talán jobban tetszett.

vicc Creative Commons License 2004.12.06 0 0 84
azért ne feledd, hogy ez egy ősrégi oldal - a legfrissebb trükk, amit leírnak 1995-ből származik.
Előzmény: tangerine (83)
tangerine Creative Commons License 2004.12.06 0 0 83
Hidd el, hogy vannak trükkök amikhez beépített emberek vannak.
Ja és ha ránézel az előző hozzászólásomban linkelt oldalra, akkor kiderül, hogy a trükkök nagy része már (min. 27 db) kiderült. :)
Előzmény: floydian (82)
floydian Creative Commons License 2004.12.06 0 0 82
Szerintem is nagyon gáz volt a közönség. Egyrészt a magyar szervezők miatt, mert Gyulai tolmácsolása nem volt 100% másrészt a "fizettem bameg, akkor hagyj békén, de szórakoztass." felfogás miatt. Mögöttem pár sorral ült egy csávó, akitől még az előadás elött megkérdezte egy szervező, hogy lenne-e kedve szerepelni benne? A válasz az volt, hogy ő nézni jött és nem azért, hogy produkálja magát. De amúgy is alig nyilvánították ki a véleményüket az emberek, akár nevetés / taps / válaszok vagy bármilyen más interakció formályában.

Ez a bizos beépített emberek szöveg meg marhaság. Nem fog mindenhova állandó szereplőket vinni, mert az úgyis kiderülne és onnantól nem hinne neki senki. Ha meg helyben választják ki a szerplőket, akkor velük akármilyen papírt aláirathatnak, a trükk úgyis kiderül. Évi 500+ fellépése van. Szóval a trükköt nem fogják elárulni pl annak a 13-nak sem, akit a végén eltüntet. Persze azok tudják, hogy nem tűntek el, hanem valahol kimásztak, de arról hogy utána mi történik a trükk további részében valszeg fogalmuk sincs.

Az már egy másik dolog, hogy a show miatt a színpadra felhívott (vagyis nem a labda/frizbivel kiválasztottakat, hanem azokat, ahol számít, hogy mit csinál a illető a színpadon) embereket megkérdezik, hogy szerepelne-e, esetleg elmondják neki, hogy mi fog történni, hogy ne ott helyben szerencsétlenkedjen, vagy ne kezdjen el Daviddel vitatkozni, hogy ő mégsem akar kimenni. Van aki szerint az öreg nő (12.05 du) magától fogta meg a fenekét a "szülés" előtt? Ugyan. Viszont, hogy utána fingja sem volt, hogy mi történik körülötte, az is biztos.

Vagyis ahol elhangzott, hogy "ugye nem találkoztunk, nincs megbeszélve" azt el is lehet hinni, ahol meg nem hangzik el, ott annak megvan az oka :)
Predator X Creative Commons License 2004.12.06 0 0 81

Ott voltál mind a három előadáson? De jó neked :) És miért volt a ma esti a legjobb?

Amúgy sajnos nálunk divat, hogy haversági alapon fordíttatnak műsorokat angolul tudó hírességekkel, ahelyett, hogy profi szinkrontolmácsokat alkalmaznának. A legjobb példa erre az Oscar-díj átadás, ahol minden 3. mondatot tudnak csak lefordítani, mert amíg fordítja a szerencsétlenje, addig a műsorvezető már rég tovább van a szövegében. Ez egy külön szakma, külön praktikákkal, nem a szerkesztő barátnője kéne hogy fordítson, csak azért mert tud angolul. Itt is ez a félkegyelmű a leírottakon kívül csak hebegett néha.

Előzmény: Quarell (79)
vicc Creative Commons License 2004.12.06 0 0 80
1. negyedház volt, kábé. az emeleten ültek az olcsójegyesek, őket nem engedték előre, csak a földszintesek sorakoztak fel előre (nemtom, hogy oda mennyi volt)

4. jobb, mintha szünet lenne, mert akkor aztán elhúzódott volna.

5. no igen, ezzel a műsorral már járja egy ideje a világot. reméljük a következő is elér ide.

Előzmény: Youwine (78)
Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 79

Németországban és egyébb helyeken is van szinkrontolmács csak ott sokkal profibb. Igaz volt lehetőségük összeszokni, hiszen már 1993-óta ua. az ember csinálja az egész német nyelvterületet, amikor Copperfield európai turnén van. Ez azt jelenti, hogy Németország, Ausztria, Svájc és ott nem 3 előadásról van szó... Én már többször láttam és nagyon jó a német szinkrontolmács, egymás között is nyomják a poenokat, bohóckodnak mindketten. Abban igazad van, hogy kisebb a reakcióidő, mert jóval többen értik a az angol nyelvet, de az is tény, hogy ott jobban ismerik a műfajt is. Sajnos itthon nem túl népszerű a bűvészet és Copperfielden kívül sem ismernek az emberek mást.

Egyébként az utolsó előadás sikerült a legjobban.

Előzmény: Predator X (69)
Youwine Creative Commons License 2004.12.06 0 0 78

Én a ma délutánin voltam és elég felemás érzéseim voltak a végén:

kontra:

1. Alig félház volt, talán ennyi se.  A gyereket vittem ki , 28 ropit perkáltam a két jegyért, erre kezdés előtt 5 perccel a 6 rugós jeggyel bejövők mind előre jöttek ... nem sajnálom tőlük, de a 30-19-14 stb ezres jegyárak nagyon durvák voltak ...

2. DVD 10 ezer, műsorfüzet 2 ezer, póló 6-10 ezer ?!? - anyátok, az a szarrágó, az!

3. David lestrapáltnak ... nnna, mondjuk ki, öregnek és fáradtnak tűnt... ezenkívül elég morcosnak is valamiért ... és ezt megintcsak ne rajtam verje le, aki kifizettem a belépőt

4. 10 perces videovetítés .. megakisfaszomat 28 ezerért, ezt otthon VHS-ről ingyé megnézem, ha akarom

5. egy rakat trükk volt a tévében már, Jamaika, Webster kacsa, talpam-nyakam összeér, sok néző a széken eltűnik,  stb.

6. a díszlet kb 100m fekete függöny volt ...

pro

vicces volt

az autó trükk az nagyon rendben volt

sok magyar szöveget-vonatkozást említett, ezért külön bravó

a végére azért csak belejött

vicc Creative Commons License 2004.12.06 0 0 77
ja, itt nem mr 2-days, hanem mr 18-hours volt, meg mr. grey-brief és miss october-2.

a kisgyerek-gag aranyos volt, akinek néznie kellett azt a valamit amit rajzoltak.
Előzmény: vicc (76)
vicc Creative Commons License 2004.12.06 0 0 76
a vasárnap du-i szinkron gagyi vol:
- david: és most a közönségbe dobom ezt az acélgolyót - gyulai: a közönségbe dobom ezt a labdát (nesze neked poén)
- david: 'his wife has passed away" - gyulai: a felesége elment (bazz, forgatókönnyvvel sem tudta, hogy mi a meghalni és elmenni között a különbség?)
- az jó volt, amikor david a csajnak magyarázta, hogy hogy rajzolja fel a kártyát, a gyulai elhadarta - dc meg folytatta akkurátusan, hogy treff, káró, stb. aztán dc jól lecseszte, hogy csak azt fordítsa, amit ő mond, lol.

jamaika: bár az vicces volt, hogy a csávó is azt a számot mutatta, amit a csaj mondott, de a trükk ott nyilvánvaló, hiszen a fényképre és a karra ráközelítette a kamera, és amikor lehetett látni, akkor csak AZT lehetett látni, tehát ott volt egy live-bevágás, viszont nagyon profi, észrevehetetlen volt. (a továbbiakban is ott volt a polaroid jamaikában a csávó kezében, persze akkor már csak a háta látszódott. dc-n meg hosszuujjú volt:) a trükk egyébként király.
Előzmény: Törölt nick (24)
AbaTToiR Creative Commons License 2004.12.06 0 0 75
Azt nem mondom el :) Viszont a számomra legviccessebb részét elmondhatom, amikor körbevezették őket és a háta mögött voltak, miközben DC dumált és dumált, aláíratták velük a hallgatási nyilatkozatot és csak úgy ülhettek fel :) Mi minden nem fér bele az időbe ugye... :D
Előzmény: Predator X (72)
vicc Creative Commons License 2004.12.06 0 0 74
Azt nem tudjátok, hogy hol lehet DC DVD-t kapni, mert amit ott kértek érte az pfátlanul magas ár volt

a dvd-d az amazom.com-ról kemény 2000 forintért (+postaköltség, gondolom) meg lehet rendelni. a 10k érte durva volt...
Előzmény: Runneburg (43)
vicc Creative Commons License 2004.12.06 0 0 73
én anno felvettem videóra az álarcosat, valahol lehet, hogy megvan.
Előzmény: Pistike (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!