Eloszor is nem hiszem, hogy gyokeresen megvaltoztatna a mentalitasomat, vilagszemleletemet ennyi penz.
Nagy valoszinuseggel, az osszeg egy reszet tanulmanyaim folytatasara forditanam Harvard ill. Yale kategoriaju egyetemeken. (A BME-t azert meg befejeznem ;o)) Normalisan megtanulnek meg egy par nyelvet, amihez ugye elengedhetetlen, hogy vegigutazzam a vilagot. :-)
Kezdetnek ennyi...
Mivel nekem megvan mindenem (es ezert megdolgoztam!), ezert nekem nem nagyon kellene semmi (na jo, egy jo autot azert vennek, mert az meg nincs, de abbol is "csak" egy szereny uj Saab-ot :)).
Segitenek anyueknak meg az ocsinek, hogy ugyanugy mindenuk meglegyen (igy is megvan, de megsem ugyanaz), befektetnek csaladtagonkent 25 milliot (ez eddig kb. 150 millio) 50-et elosztanek az igazan jo es szegenyebb sorsu haverjaim kozott.
80-al egy (vagy tobb) gyermekkorhazat tamogatnek, a maradek huszbol pedig kiutaznek Amerikaba es beszereznem a mar letezo gyogyszert edesanyamnak a sclerosis multiplexre.
Kimennék Jamaicába, nyitnék egy jó kis kocsmát, valami magyaros névvel, oszt életem végéig ülnék a bárpult mögött szembe egy TV-vel, és beszívva szolgálnám ki a beszívott négereket. Ha esetleg elözo este túlságosan beszívnék akkor ki írnám az ajtóra:'Technikai okok miatt zárva'
A maradék pénzbol meg fizetném a tartásdíjat kreol kiskölykök után. Esetleg támogatnám a bobcsapatot egy kevés lóvéval.
"Hülye gazdagnak lenni sokkal jobb, mint okos szegények!" - mondta 1x egy sztrovacsek ismerősöm itt a kikötőben. Ezen annyira elbúsult, hogy elkezdte falba verni a fejét, és csinálta ezt Lyó sokáig, aztán mire épp kezdett teljesen meghülyülni, beért a bank pincéjébe.... utána asziszem Lyó sokat ittunk, de ez az egyetlen dolog, ami biztos az egészben :)))
nem hinnem hogy a penz komoly problemat jelentene.
amig meg van addig igen ezert gyorsan meg kell tole szabadulni az adomanyozas nem rossz otlet es a befeketetes sem.
en elkoltenek belole annyit amennyi epp kell a szokasos dolgokra mint lakas mindenfele cucc aztan 100 milliot be a bankba a maradekot szetosztani
El tudnátok viselni azt a lelki terhet, hogy gazdagok lettetek? Boldogabbak lennétek?
Csak azért kérdezem mert én azt hiszem elviselném, de úgy tudom nem mindenkinek sikerült!
Üdv!
Háát.. ha mondtok 6 számot 1 és 45 között, ígérem megjáccom a 7vg-n, és ha nyerek, elmondom mit is kezdek a 300 millával.
A nyertes számokat mondóknak örökké hálás leszek. :-))
robroy
tuti tipp
csatlakozom az előttem szólóhoz, szóval megpróbálnék kihúzni még egy évet, aztán onnantól a Palánk verziója, szórakoztató munka (ha egyáltalán igénylem offtopic+ ti hogy vagytok a munkával? szerintem elég ciki hogy az ember élete ezzel megy el, mert a kitermelt pénz meg kell az élethez...ördögi kör offtopic-), utazás, tanulás, ismeretszerzés, ismeretszerzés, ismerkedés a világgal, meg az emberekkel, kisebb jótékonykodás...bár a gazdagok ezt meglehetősen csenben csinálják,nem? :(((
a hozamok mindig biztosítanák éveken keresztül a megfelelő színvonalat akár adakozásról, akár az ego ápolásáról, a régi álmok kiéléséről van szó
Figyelj Palánk, itt a te embered: a Robroy! A másik topicodhoz, ami arról szól, hogy aki nagyon gazdag, miért akar egyre gazdagabb lenni, ahelyett hogy élvezné a dolgot.
Én biza nem vennék semmit, hanem az egészet befektetném. Számoljatok csak utána 300 millió havi kamatának. 1 éves lekötés OTP mondjuk 15%. Az 45 millió/év azaz 3.750.000/hó. (És még semmi igazi portfólió, azaz 1/3 tőzsde kockázati, 1/3 állampapír rövidlejárat, a többi bank és magán befektetés.)Az első év kamatából megvenném amit felsoroltatok és mint a 300 megmaradna. Egyébként olvastam egy érdekes felmérést a lottónyertesekről pár éve. Eredménye, hogy a nyeremény átvétele után pár évvel ezek az emberek jobb esetben ugyanúgy, de általában ROSSZABBUL éltek mint a nyerésük előtt. Ez uraim statisztika fehéren feketén. A válaszaitokat olvasgatva már látom miért.
Biztos megpróbálnám megváltani a világot, oszt' jól belehalnék :))))
De nem. Keresnék egy olyan helyet a világon, ahol jól érezném magam. Tegyük fel, hazai hely lenne. Építtetnék egy házat, olyan jó nagy telken, ami nem egy angolpark, inkább valami erdô-mezô, állatokkal, építtetnék egy házat, ahol lenne egy hangstúdió, a pincében egy lôtér, és a telken egy hely, ahol szabadtéri koncerteket lehet tartani meg bulizni....
Vennék sok-sok gitárt meg más hangszert, néhány fegyvert (sport), egy kocsit köznapi használatra, meg egyet csak örömködni (ez valami egyedi és sportos lenne), meg egy choppert.
Aztán rengeteg CD-t, egy jó Hi-Fi-t, sok könyvet.
Oké, mondjuk eddig a beszerzés.
Utána tanulnék. Mindent, ami érdekel, és dolgoznék olyan munkákon, amik foglalkoztatnak.
Nyitnék mondjuk Budapesten egy cool helyet, ahol nem a nyereségességen lenne a hangsúly, hanem hogy minél többen jól érezzék magukat és a lehetô legfurább igényeknek is megfeleljen.... (úgyse sikerülhet)
Utaznék sokfelé... meg ilyesmi.
És persze a nekem kedves embereknek próbálnék valamilyen módon örömöt szerezni, ajándékok, stb., illetve ha találnék olyan társadalmi szervezetet, ami nem fedôszerve valamilyen adócsalásnak és pénzmosásnak, hanem tényleg jó és értelmes a tevékenysége, akkor ôket is támogatnám.
Nem akarom megjátszani a szentet, bizony azthiszem, nem ez utóbbi a fô szempont, de nem is hagynám ki.
Ja, persze ebbôl aztán vszleg semmi se így lenne, ha téányleg beütne.
Azon parázna az ember, hogyan kerülje el a maffiát, a pumpolókat, a zaklatásokat, no meg az, hogy teljesen begolyózzon a hirtelen jött látszat-hatalomtól....
Na mindegy, csak a szokásos közhelyek nálam. Az örök veszteseké :))))
diliház, egyértelmű
nem a dolog eredménye hanem a célja, szóval: nyitni, alapítani egy alternatív /brrr/ elmegyógyot, vannak pszich ismerőseim akik képesek lennének elvezetni, én meg felvetetném magam sofőrnek meg udvarosnak, fűnyírás, sepregetés ilyesmi havi kétszázért
ez egyébként komoly, olyan szintű fasizmus, ami a pszichiátriai osztályokon van, szerintem nincs máshol az országban
elméleti alapvetés: Feldmár András-R.D.Laing, ilyenek
Vennék egy tanyát, nagyot, és lovat, kutyát illetve teknôst tenyésztenék egész hátralévô életemben.
A maradék meg menne a Fehér Keresztnek, mert a Durrellék már úgyis kapnak Thortól...
:o)
Csak a szokásos. Telek (most kicsit nagyzolok. kb 1 négyzetkilométer), hogy minden amitől távol akarok maradni messze legyen. Aztán ház, autó, család. Odarángatnék minden olyan barátomat, aki hajlandó jönni. A maradék egyrésze el üzletbe, adományba stb. a másik fele biztonsági tartalék. Aztán helló világ :)
Hűha! Hát először sziasztok.
Másodszor vennék az édesanyámnak egy Ka-t, pirosat, édesapámnak egy Megane Scenic-et, magamnak egy nemtudommit.
Harmadszor építtetnék egy házat egy nagy telek közepén, olyat, ami négy különálló részből áll, ha a tulajdonosok nem akarnak zaklatódni.
Azt hiszem, lenne egy lovam, rengeteg kutyám.
A maradékot részvényekbe fektetném, és ha úgy érzem, eleget nyertem rajtuk, akkor nyitnék egy nívósabb szórakozóhelyet -diszkó, pizza, étterem, fittness center egyben.
De az is lehet, hogy beömleszteném az egészet a jelenlegi kis lakásomba és úszkálnék benne, mint Dagobert bácsi az aranyában.
1. Ház, jó helyen, de nekem az nem ugyanott van ahol neked, Palánk, hanem lehetőleg nagy (régi) ház + tanya valahol a pusztában, ne látsszon oda szomszéd és legyenek nagy-nagy fák.
2. Autó (kisebb, nagyobb, terepjáró)
3. Minden családtagom rendbetenném (és jó közel gyűjteném magamhoz, mert szerteszét vannak különféle országokban)
4. Maradékot jól befektetném, hogy mindig legyen mindenre.
A minden, amire kéne: támogatni a szerintem fontos célokat, pl. állatvédelem, környezetvédelem. Külön jókora apanázst adnék Gerald Durrell állatkertjének Jerseyn.
Persze minderre nem elég 300 millió.
Az attól függ hogyan jutnék hozzá.
Ha nyerném, akkor bajban lennék rendesen, mert két perc alatt "elherdálnám". Ami könnyen jön az könnyen is megy.
Ha valamilyen úton-módon megdolgoztam volna érte, akkor gondolom ésszeru módon befektetném pl. ingatlan, számítástechnika. Persze jól élnék és megpróbálnám elkerülni a maffiát. Lehet, hogy ez utóbbi nem lenne könnyu. Lehet, hogy nem is akarok milliomos lenni ?
Én az összes pénzt odaadományoznám egy (vagy több) alapítványnak, Tilos Rádió, árvák vagy valami ilyesmi.
Utána pedig élném tovább addigi nyugodt hétköznapjaimat, mindenféle idegeskedés nélkül, igazi barátokkal.
"A nagy Szerencsében hinni" - ez az örök vesztesek sajátja...
(Palánk, amúgy a kérdés jó, érdemes megfigyelni a válaszokat.)
Hát, ha anyagilag rendbetennék mindenkit, aki fontos nekem, aligha maradna bármim is... (Mit tegyek, marha nagy a családom...) Úgyhogy azt hiszem, ezt a gépet ráhagynám valakire, vennék egy laptopot, és elmennék 3 és fél évre csavarogni...
Kedves Palánk!
Igazából mindannyian álmodozó választ adunk erre a kérdésre. Sajnos, a tapasztalat azt mutatja, hogy ha az embernek egyszerre megváltozik nagymértékben a vagyoni helyzete, megváltozik a világhoz való viszonya is. Ha én megnyerném pl. az általad említett összeget, lehet, hogy megváltoztatna és én ezt nem szeretném. Úgyhogy részemről ennyi pénzzel nem tudnék mit csinálni. Mármint magamra gondolva. Helyzetemből adódóan elég értelmesen el tudnám költeni mások számára.
Persze, lehet, hogy a pénz mégsem változtatna meg, (nem tudom végül is, mert ennyit nem láttam képen sem), akkor meg méginkább elkölteném másokra. Nekem nem tul magasak az igényeim
Silles
és azt, hogy "felébredtem, mer belelógott a kezem a blilibe"? :)
Ne de komolyan. Mit kezdenék? Hűűha.
A szokásos közhelyek. Lakás, kocsi, nyugalom.
Kitudja? Részemről inkább bejárnám a világot, már amennyire 300 millából lehet. Esetleg nem lehetne kicsit több az a pénz? :) Na jó. Az biztos, hogy vennék egy hegyvidéken, eldugott, erdő-mélyi tó partján álló világvégi házikót. A többit meg ott kitalálnám két világkörüli csavargás között megpihenve. Írjam a címet, hová küldd a pénzt?
Biztos mindenki álmodozott már arról, mit kezdene ha beütne egy lottó fonyeremény. Kíváncsi vagyok, ki mit kezdene mondjuk 300,000,000, vagyis háromszázmillió forinttal.
Én vennék egy nagyon kényelmes családi házat csendes, de jó közlekedésu helyen nagy kerttel, egy nagyon jó minoségu, de nem feltüno, nem nagyzoló autót, dolgoznék de csak szórakozásból, anyagilag rendbetenném az összes számomra fontos ember életét (amennyiben elfogadja), és mindent kipróbálnék amihez kedvem támadna.
Persze szemelott tartva azt a mondást ami valahogy úgy szól, hogy ami igazán jól esik az vagy tilos, vagy egészségtelen, vagy mindketto.
Ti mit tennétek az életetekkel? (A "felülökarepülore" poént nem ér elsütögetni)
Palánk