Keresés

Részletes keresés

Rock Creative Commons License 1998.11.28 0 0 3
Ez nem az amikor a komuvesek szabadlabon vedekezhetnek, mielott raomlik a fal valakire?
Bocs, csak hangosan morfodirozok itt.
bizalom Creative Commons License 1998.11.28 0 0 2
Szia Vajk

Mit ertesz specifikus alatt?
Nem ertem. Ha van kedved es idod.....,engem
erdekel a tema.
Koszz
Bizalom

naiv Creative Commons License 1998.11.27 0 0 1
Egy jezsuita pap(magyar, ha jól emlékszem) írt a témáról,
aki először jezsuita volt, késöbb szabadkőműves lett. Majd elhagyta a páholyt.
Nem volt egyszerű. Érdemes a könyvet elolvasni, lemeleném a polcról és ideírnám a címét, de nem tudom mert kölcsön adtam, de nem akar haza találni .. :-)
Menj ela Püskihez, talán ott kapni.
Vajk Creative Commons License 1998.11.27 0 0 0
Szia !

En ugy tudom, hogy a szk-k a templomos lovagrend kesobbi, illegalitasba vonult kovetoi.A Templomosokat eleg jol mexivattak, legalabbis felszinesen igy erzodik, de rengeteg olyan forras van,,ami arra enged kovetkeztetni, hogy ok tudtak mindenroll, ami ellenuk keszult es de Mornay kivegzesevel nem pusztult ki a rend, hanem vagyonat, ismeretei es BEFOLYASAT illegalitasba mentve eltek tovabb remek kis eletuket.
Szazadokik nem volt hiruk, majd a szabadkomuves paholy megjelenesevel osszekotottek oket. Az is lehet, hogy mivel mindket "rend" titkos volt, ezert az eggye tartozas otlete, nem tudom.
Ami biztos, hogy mindket tarsasag eleg nagy befolyassal birt a mindenkori uralkodokra , szerte Europaban. Hogyan alakult ki es kik hoztak letre, nem tudni. Ahogy en kovetem a mukodesuket , kivulallokent ugy latom, mintha nem egy szabadkomuves paholy letezne, hanem specifikusak.
Egy jo konyv ebben a temaban: Umberto Eco: A Foucoult -inga.
Most ennyit irtam.

Oszi Creative Commons License 1998.11.27 0 0 topiknyitó
Erről a témáról ugyan volt már topic az Iszoldában, de ott nem sok mindenre derült fény.
Azt szeretném megtudni:
Kik azok a szabadkőművesek?
Léteznek ilyenek ma, Magyarországon, vagy csak néhány paranoid ember agyában élnek?
Ha vannak: Mivel foglalkoznak? Mi zajlik egy ilyen "páholyban"?
Amikor azt mondják, hogy pl. a Soros, vagy Göncz papa szabadkőműves, akkor ezt honnan tudják? Föl lehet őket ismerni valahogy?
Ha valakinek nincs konkrét ismerete a tárgyról, de jó fantázia birtokában el tudja képzelni, milyen lehet egy összejövetelük, kérem, az is írja le (csak ekkor jelezze, hogy nem valós adatról van szó).
Nem politizáló, antikapitalista topicra, hanem tényfeltáró, kutató jellegűre gondoltam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!