Torgyán keresztlánya a Concordia RT.(állami tulajdonú cég) vezérigazgatója lett.
Pősze Lajos T.J. eddigi elnöki tanácsadója lemondott,mert nem bírta tovább cérnával.
1.- T.-né a parlamenti frakcióba
2.- ifj. dr. Monnyonle ügyvédi megbízása a Postabankkal
3.- Monnyonle öccse Újpesten indult képvislő jelöltként (igaz megbukott)
4.- Monnyonle Trixike a MALÉV-nál
Az Országgyűlési oldalak nem túl jók, hiszen az hagyján, hogy Torgyánné-nek nincs jelölve az egyetemi végzettsége / lehet, hogy nincs is /, de például Horn Gyulánál sincs egyetemi végzettség jelölve, pedig neki van, valamint o.Viktor egyedüli nyelvtudása a cseh felsőfokú.
Pedig eddig azt hittem, hogy csehül csak a Deutsch T. beszél :)
Kérdezted, van-e nyelvvizsgája ToJo-nak:
Hát, ajánlom figyelmetekbe a következő oldalt:
http://www.mkogy.hu/kepv98/index.htm
Minden, amit a képviselőkről tudni akarsz.
Érdekes még ToJoné is :))
A Torgyán-klán által okozott presztízsveszteség nem is olyan túl drága ár Oprbánéknak, ahhoz képest, hogy nyilvánosan meg lehet picsázni a gazdik erős emberét.
A Fidesz tenyeréből evő kisgazda ifjútörökök (Horváth Béla, Bánk Attila) ugrásra készen várják, hogy Torgyán erköcsileg ellehetetlenüljön. Ez jó nekik, mert tudják, hogy Torgyánt csak Torgyán tudja legyőzni, a pártot viszont szivesen lenyúlnák. Jó a Fidesznek, mert Józsi kiszorításával eltűnik a veszély, hogy a gazdik egy nagyobb népszerűségesés után kiugranak a kormányból, ahogy Antall idején tették. Ráadásul nem kell az EU előtt égni a féregirtós-búzabombás köztársasági elnökkel 2000 után.
Úgyhogy Orbán szépen elmegy a kisgazda frakcióhoz, és velük együtt háborog a Valóságos Légügyi Trixi miatt, Kövér a Népszavában összevonja a szemöldökét és még egy vicefrakcióvezetőt is ráállítanak a sajtóra. A NapiMao, a Nemzet most elsőízben basztatja a kormányt a személyi döntései miatt.
Az eredmény csak jó lehet OVinak: a nyilvánosság előtt előtt jól odamond az urambátyám világnak és ha ráadásul Torgyán végül visszahívja az igazgatótanácsokból a családot, akkor még erőtlen vesztest is csinálnak belőle. Persze, ez csak az első lépés, de az biztos, hogy jobban ki van találva, mint a szegény becsületes Antall ügynök-borítékja.
A nép meg kajálja a színházat és mindenki elfelejti, hogy Trixi és a mamája csak kispályás örömfocisták a Gansperger-Simicska-Pintér profiligához képest.
robroy 98-11-17 12:01 PM
"Nos ami torgyán papa szavazótáborát illeti, tekintve a vidéki parasztok átlagosan magas iq-ját, nem hiszen, hogy megrendülne a bizalmuk apuskájuk irtánt, bármit is csinálna az a barom. A helyi kanászkürtön kívül meg nem is olvasnak mást, úgyhogy a torgyán azt csinál amit akar, akik rá szavaztak ezután is rá fognak. Sajnos ő ezt jól tudja, a többieket meg magasról le.....ja. "
robroy, ne haragudj, jártál te már falun? városi vagyok, de elég sokat mozgok a - szerinted - kissé alacsony iq-s parasztok /ez nem - jelző, SZAKMA/ között. kevés dolog unszimpatikusabb nekik a kormányban, mint hogy egy hozzánemértő ügyvéd-amúgy se népszerű hivatás:)- a mezőgazdaság első embere.
tisztelettel: szodaviz, az EgO
persze, hogy lehetne. És ha nem egy magyar site-on csináljuk, azzal szerintem nem is tudnának mit kezdeni.
Egyébként lehetne is akár csinálni egy ilyen site-ot, ahol az aktuális ilyeneket lehetne közzétenni, belinkelni (mondjuk a kapcsolódó topicot), még pénzt is lehetne szerezni vele reklámokból (meg megvesztegetésekből, hogy ezt vagy azt vegyük le :) ).
népszava
"A kisgazda frakcióban legfeljebb négyszemközt kommentálják Torgyán József elkötelezettségét a család és a rokonok iránt. A párt korábbi gyakorlata és alapszabálya szerint ugyanis a pártelnökkel szemben bizalmatlanságot kelteni, ellene bizalmatlansági indítványt tenni azonnali kizárással járó cselekedet.
Torgyán menye, a csupán érettségivel rendelkezô Hingyi Beatrix információnk szerint körülbelül havi 150 ezer forintos juttatásra számíthat a Malév igazgatóságában. Ezenkívül a cég gyakorlata szerint igen kedvezményesen juthat repülôjegyekhez is. Nála többet, a parlamenti képviselôi alapdíjának megfelelô összeget vesz fel férje, a miniszter-pártelnök fia, Torgyán Attila, a Magyar Távirati Iroda Rt. Tulajdonosi Tanácsadó Testületének kisgazda tagja. Körülbelül havi 100 ezer forintos jövedelem jár Torgyán József nászasszonyának, Hingyi Beatrix édesanyjának, Hingyi Lászlónénak, aki az állami többségi tulajdonú Szerencsejáték Rt. felügyelôbizottságának tagja lett. Torgyán egyébként azt állította: nászasszonya kinevezésérôl nem tudott.
Értesülésünk szerint Torgyán minisztériuma összesen 775 millió forintot költött arra, hogy a Concordia Közraktár Rt. élére október 21-tôl a tárca jelöltje, a 26 éves Korompai Nikolett agrármérnök kerüljön. Ennyibe került ugyanis, hogy a minisztérium megvásárolta a terveivel nem mindenben egyetértô K&H Rt. részvénycsomagját.
Elképzelhetô azonban, hogy a szaktárca anyagi áldozata sem elegendô ahhoz, hogy a hölgy megôrizze posztját és 500 ezer forint körüli fizetését. A közraktári törvény ugyanis kimondja: közraktár ügyvezetésével csak hároméves szakmai gyakorlattal rendelkezô személy bízható meg, ám az újdonsült vezérigazgató nem rendelkezik ilyen múlttal. A törvényi feltételek hiánya miatt a közraktári felügyelet akár vissza is vonhatja a Concordia Rt. engedélyét.
Lapunknak többen megerôsítették, hogy a cég ifjú vezérigazgatója, Korompai Nikolett is rokona Torgyánéknak. Mikor errôl Torgyánné Cseh Mária kisgazda képviselôt kérdeztük, ô annyit mondott: "nem igaz, nem tudom, elég, ha a családból csak a férjem nyilatkozik.""
no comment
tisztelettel: szodaviz, az EgO
Csak egynek örülök, hogy nem a pilótafülkébe delegálta a menyét kapitánynak, pedig megtehette volna, mert Trixike a génjeiben hordozza a repülés tudományát.
Nem tudom müködik-e, de nem lehetne csinálni egy anti-torgyán-menyét hompage-et valamelyik ingyenes helyen? Hiszen ez itthon biztos liberál-bolsevista büntény mivoltából fakadóan letiltásra kerülne.
Jajj Utas2,
mért ne taníthatta volna a mi Beánk akár az egész országot is ? Sosem hallottál még pl. a munkavédelmi oktatásról? (Pl. melyik végén szabad kihegyezni a ceruzát?)
Tegnap néztük a hiradót, és hallottunk az újabb Torgyán családtagról. Erre volt apunak egy jó megjegyzése:
"Örüljünk, hogy van érettségijük"
Végül is igaz. Elvégre az unokáját, vagy a kutyáját is beprotezsálhatta volna és az mégis milyen ciki lenne.
Ez az ami nem megy a kis agyamba befele, hogy miféle gondolkodásmód szükségeltetik ahhoz, hogy valaki csak a mundér becsülete(?) miatt, ne azt mondja erre, hogy hát mit tagadjuk, ezt azért talán (esetleg), mégse köllött vóna!
Kedves zöldász!
Kérlek sorold fel az összes olyan személyt,
aki középiskolai végzettséggel igazgatótanácsi tag valamelyik állami tulajdonú nagyvállalatnál,az előző kormány tagjainak rokonai közül.
Köszi!
"Igazgatótanácsi tagság. Hát ez valóban egy zsíros állás, hatalmas nagy falat.
Meddig rágjátok még?
Egyébként kéretik felháborodni az egyéb pártokhoz rokoni alapon kötődő összes többi igazgatótanácsi tag személyén is, persze nem csak a Malévnél.
Azt hiszem eltávolításuk esetén egy darabig nem lehetne határozatképes igazgatótanácsi értekezletet tartani hazánkban. "
Ellentétben a jelenlegi kormány tagjaival, magam részérol felelosséget érzek az országért, bár a lehetoségeim sokkal kisebbek és nem is nagyon vágyok nagyobbakra.
Azt viszont elvárom, hogy az, aki ígéretet tett nekünk és esküt Istennek, az vegye komolyan a munkáját és a pozicióját ne a saját, hanem az ország gyarapodására használja fel.
Szerinted ez extra elvárás lenne ? Mert szerintem ez a normális. Nem értem mit problémázol ezen. Átvágtak megint mindenkit.
Nehogy azt hidd, hogy az elozo kormány disznóságainak örültem !
Az ország vezetoi nem érdemesek privilégiumokra. Szolgálni és vezetni kell bölcsességgel és alázattal, nem pedig uralkodni. Lehet, hogy ez botrány a számodra, de csak így lehet példát mutatni.
Ne feledd, a vezetok eloljárok, vagyis - jó esetben - példaképek. Tehát nekünk, mezei állampolgároknak is kell a jó példa ahhoz, hogy megfeleloen tudjunk egymással kijönni és együtt eredményt elérni. (Cca 10 millióan)
Talán idealisztikusnak tünnek a megjegyzéseim, de meggyozodésem, csak a fentiek figyelembe vételével lehet áttörni a jelen és múltbeli problémákon.
Zöldász,
ja, egy darabig nem. Erre csak azt tudom mondani, amit a polgári stílusban szokás: na és?
Azthiszem az igazgatótanácsok nélkül is elműködgetnének... pláne, ha ez az igazgatótanácsosság az utóbbi idôkben a politikusok családi pótlékjaként funkcionál, képzelem, milyen hozzáértés halmozódott fel ezekben a tanácsokban :))
Talán még jobban is működnének nélkülük? :)))
zöldász
ébreggyé már fel
ez neked gerincmagyar kormány?
ugyanúgy leszarnak mindenkit, mint a korábbiak.
semmi különbség, úgyhogy lassabban haladjál a seggükbe befelé. vagy gondold át mégegyszer.
Igazgatótanácsi tagság. Hát ez valóban egy zsíros állás, hatalmas nagy falat.
Meddig rágjátok még?
Egyébként kéretik felháborodni az egyéb pártokhoz rokoni alapon kötődő összes többi igazgatótanácsi tag személyén is, persze nem csak a Malévnél.
Azt hiszem eltávolításuk esetén egy darabig nem lehetne határozatképes igazgatótanácsi értekezletet tartani hazánkban.
Mint az esti hírműsorokból megtudtam, a Földműv.ügyi és V.fejlesztési Min. hivatalos útjait ezentúl az OTP Travel szervezi. Hogy, hogy nem, az OTP Travel (gondolom, egyik) jogtanácsosa dr. torgyán attila, tj fia, trixi férje, triximama veje stb. Kéne már lassan valami folyamatábrafélét rajzolni.
Más. Néhány héttel ezelőtt a Hócipő megjelentette egy szerződés másolatát, mely szerint dr. t.a. ha jól emlékszem 80 USD-nek megfelelő HUF óradíjért ( nem az összeget sokallom, hanem a dollárhoz kötést furcsállom, nem rémlik, hogy pl. a közalkalmazottak fizetése USD-hez lenne kötve) szakértett a - na melyik cégnek - a Postabanknak. A szerződés kelte tavaly okt. vagy nov. volt, javában Princ úr vezetése idején, ugyanakkor, amikor tj papa rendszeresen kígyót-békát patakvért kiabált a cégre és vezetésére. Dr. t.a. a szerződést firtató kérdésre azt válaszolta: Na és?
"Nevetseges. Nem t`om, de ha ez lesz a koztarasagi elnok, en disszidalok... "
Én nem tenném. Fel kell rakni torgyán józsit egy olyan MALÉV repülore, aminek a hajózó legénységét a tisztelt menye oktatta ki.
Mi meg maradjunk itthon és szavazzunk szépen, normálisan, átgondoltan mégegyszer.
(Skacok ! Én megértek minden józan igyekezetet, törekvést és tudom, hogy egy országot kormányozni nem csekély feladat és felelosség. De ennek itt nyomát sem látni és iszonyat nagy gázok lesznek, ha nem lesz változás nagyon gyorsan. )
"Orbán Vikike ul a játszótéren. Egy pájtása odamegy hozzá.
- Viki gyere építsünk szinházat !
- Nem megyek, Tomi.
- Viki Gyere építsünk metrót !
- Nem megyek, Tomi.
- Hát akkor mit akarsz, Viki ?
- FOCIZNIIII !!! "
Ez kezdésnek jó.
Folytatás : (viktor le ne töltsd !)
Rájöttem, hogy nem akármilyen kormányunk van ám !
De nem ám !
Kérlek szépen, ez egy igazi SZERVÓKORMÁNY !
Mégpedig azért szervókormány, merrt mindenkit csak szívat...
csak szivatóval indul be szegény.... nem hiába, ez itt már a
polgártél...
most kivételesen nem Pártunk és Államunk vezetoit fogom pokolbélázni, hanem
egy másikat.
Az úr egy igazi kisgazda, földmunkás és polgár.
És van neki kapcsolati TOKéje. meg családja.
És mint tudjuk, a kormány CSALÁDBARÁT politikát folytat, és ez abból áll,
hogy torgyyánjózsi a földmuvelodésiésvidékfejelesztésiminiszterekgyöngye
családjának összes tagját kinevezik különbözo állami cégeknél igazgatósági
tagoknak.
Nagyon jó. Hingyi beatrix ugye a malévban lett ig.tag. Jó. Ezentúl csak
KLM-mel utazok.
A hölgy - mint azt az após, a jocó a parlamentben elmondta vala - igazi
szakember, és azért kellett, hogy kivizsgálja, mire herdálták el a nemzet
vagyonát.
Hogy ez igy van, azt úgy szombat körül jelentették be. Megesik az ilyesmi.
Erre kedden jön az újabb hír (az a sok mocskos liberálbolsevista féreg és
dögkeselyú újságiró sokmindent összehazudik ám !), hogy torgyándoktor
nászasszonya pedig a szerencsejáték Rt-nél lett igazgatósági tag. A hölgy
az elobb emlitett malévos csaj anyja.
Hogy még mi a közös bennük ?
Hát az, hogy egyiknek sincs diplomája. Csak érettségije. És igy "szakértok".
Papír nélkül.
Egyszeruen nevetséges. HOGY LEHET EGY IGAZGATÓTANÁCSBA EGY DIPLOMA NÉLKÜLI
EMBERT DELEGÁLNI ????
Milyen ország ez ??? Legalább vett volna egyet az ecserin !
DE NEM !
De torgyándoktor elintézte a dolgot : annak idején a mocskos vörösök nem
hagyták, hogy továbbtanuljanak, és különben is, ok szakértok, nagyon okos,
tehetséges emberek, például az egyik folyékonyan beszél angolul - micsoda
eredmény !!! beszél angolul... !!!
azta ! Hogy csinálja ? Szerintem egy igazgatótanácsban ez a minimum.
meg az, hogy legyen diplomája, ami nincs, mert az megtehelte a pici
agyacskáját annak idején...
Meg azt is mondta, hogy a John Major volt brit miniszterelnöknek sem volt
diplomája. És az kit érdekel ???
Hát nem tudom, hogy a polgár urak - ha egy ehhez hasonló nem most, hanem
mondjuk néhány éve történik.... hány vizsgálóbizottságot állitottak volna
föl ???
na jó elegem van !
Páá !!!!!
egy közgazdász hallgató
Ui. : Én már látom, hogy két-három nap múlva bejelentik, hogy a MOL
élére is a Torgyán család maradék részét nevezték ki elnöknek.
Nos, én akkor
Nagyon pipa leszek, mert akkor itt zuhanni fog a MOL részvényem... !!!