Keresés

Részletes keresés

ufkee Creative Commons License 2007.08.13 0 0 27
kerek
ufkee Creative Commons License 2007.08.13 0 0 26
Nezest
ufkee Creative Commons License 2007.08.13 0 0 25
El
H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1999.02.02 0 0 24
manh!

Most mi a helyzet felétek?
Kiköltöztek?

Üdv: Hrisztó
Előzmény: manh (23)
manh Creative Commons License 1998.11.24 0 0 23
Cute

Nem sikerült a helyzetgyakorlat? Nem tudtad átélni a szerepet?

Belátom, nem könnyű feladat.
üdv. manh

Cute Creative Commons License 1998.11.22 0 0 22
Kedves Hriszto,

Te analfabeta vagy, vagy pedig nem vetted a faradsagot, hogy elolvasd amit irtam, es ezert szorod ram a sarat...

Ide masoltam neked, a topicnyito szoveg egy reszet, amit te is ide masoltal, csak lemaradt egy nem elhanyagolhato resz:

"...Mérgemben azt kívánom, szülessenek nekik is értelmi fogyatékos gyerekeik... Persze ilyet nem kívánok senkinek."

Ez a harmadik mondat talan mond valamit...
Arra akartam kilyukadni, hogy akik igy kikelnek a fogyatekosok ellen, azoknak nem volt meg sajat problemajuk ezzel. Igenis tusko es taho az, aki szerint egy fogyatekos nem erdemel meg normalis eletet. Azaz, otthont, meleget, etelt, szeretetet es nem utolso sorban a kozossegbe-tartozas erzeset.

Nem "sunnyogtam" el, csak elutaztam egy par napra, es nem voltam Internet kozelben.

Majd ha kiduhongted magad es ertelmes erveid vannak, (nekem vannak, ld. fent), akkor valaszolj.

H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1998.11.21 0 0 21
manh!

Látod, hős moralistáink elsunnyogtak. Mihelyt tenniük kellett volna valamit.
Szemrebbenés nélkül köteleznének másokat olyasmire, amit nekik eszük ágában sincs megtenni.

Ha még nem jártál narkós topicokban, ajánlom Neked. Azért, hogy legyen összehasonlítási alapod. A faludbeli ápoltak mindegyike egy Einstein lehet (nem szépségük, de eszük miatt) narkománjainkhoz képest. Kiemelten ajánlom a "Miért legyünk drogpártiak" (vagy valami hasonló a címe). Ha van türelmed, kezd az elején.

Üdvözöl Hrisztó.

manh Creative Commons License 1998.11.19 0 0 20
Hriszto!

Na jó, felveszem a kesztyűt, de nem dobom egyenesen a Cute képébe! Az RTL klub képbejátszása alapján - mitagadás- van némi igazsága. Az idétlen átkozódása miatt pedig már saját jelzőivel illettem én is, ezzel részemről a sértegetés része le van tudva a dolognak. A (nagy)családtervezésen is túl vagyok már, az átok unokákra remélhetőleg nem száll majd.

Cute
Azért képzeld el, hogy a szomszéd jópénzért eladta a házát, s napokon belül a megyei önkormányzat egyik elmeszociális otthonának lakói népesítik be.
Látod, ennyi könnyítést kapsz, nem neked kell a házat adományozni!

Egyébként azon veszem észre magam, hogy kezdek megbarátkozni a gondolattal....

H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1998.11.18 0 0 19
Üdv.

Szó szerinti idézet, (azért, mert a mi Cuténk hajlamos szamrebbenés nélkül megtagadni saját szavait.)

Cute, 98-11-10 22:03:

"A falusiak.véleményem szerint-teljes mértékben rászolgáltak a tuskó tahó jelzőre. Mérgemben azt kívánom, szülessenek nekik is értelmi fogyatékos gyerekeik..."

manh!

Ez Neked is szól! (ha tényleg dházi vagy.) Tuskó tahó vagy Cute szerint. A családodban meg szülessen értelmi fogyatékos gyerek!

Kivel akadtunk mi itt össze? Ki a kirekesztő?
Ragaszkodsz a tuskótahósághoz? Akkor csak maradj a topicon, de ne feledd, mi vagy Cute szerint. Csak nyomja az üres hablatyot, egy fia érve sincs, ez szemmel láthatóan nem zavarja, csak a véleményét ismételgeti. Az ostoba ember prekoncepciója ez, aki saját igazáról mélységesen meg van győződve, és ettől semmi sem tántorítja el. Hagyjuk meg hitében. Aki ilyen sorokat képes leírni, az csak egy lelkileg sérült, pszihiátriai alany lehet. Ilyet normális ember sehanyadik mérgében nem ír le, nem kíván senkinek. Persze névtelenül, ismeretlenül, a lelepleződés veszélye nélkül, az más. Akkor ugye lehet bátran ocsmánykodni, megjátszani az Erkölcsös Embert. Könnyű, mert nem ellenőrizhetjük. Azt hiszi. De a sorozatos sunyi mellébeszélő szövege elárulja, kicsoda valójában.

Alec!

Félreérted. Nem ragadtunk le a financiális kérdéseknél, egyáltalán: szó sincs erről. Hanem arról, hogy egy jellemtelen alak névtelenül fene bátor letuskótahózni egy egész település lakosságát, valamint további jókat is kíván nekik (lásd az idézetet). Bizonyíthatná, hogy ő milyen emelkedett jellem, befogadhatna falujába (vagy lehetett volna annyi esze, hogy belemegy a játékba, de nem volt) néhány ápoltat, de ehhez már nincs meg az emberi tisztessége. Erről szól a történet, és nem másról.

alec Creative Commons License 1998.11.18 0 0 18
manh,
amit tudok a nálunk történtekről :
az első cs. házat kb. 10 éve vásárolták ( a megyei önkormányzat, gondolom az intézet nálatok is megyei kezelésben van )és jelenleg 6-8 ember él ott. reggelente itt is buszra szállnak és elmennek az intézetbe, majd du. vissza.tudom ellenérvként ezt már emlitetted, hogy minek az egész amikor ugyis csak aludni járnak haza. dehát ha belegondolsz ezzel szinte mindenki igy van. az intézetből egyébként a kevésbé sérültek szabadon kijárkálhatnak. ez a családi házas dolog itt jól bevált, nemrég adták át a második házat, és a szomszédság egyáltalán nem tiltakozott.
egyébként ugy látom ez a topic eléggé leragadt a házvásárlás financiális problémáinál (ez csak a tiltakozás szalonképessé tételére alkalmas, másra nem), elfogadható,(sőt semmilyen más)érvet még nem olvastam ez ellen (sajna az ominozus tv-riportot nem láttam).
üdv mindenkinek
Cute Creative Commons License 1998.11.17 0 0 17
Hriszto, Manh,

Nem beszelek melle.
Ti nem tudtok olvasni. En azt mondtam, hogy ki voltam kelve attol amit lattam a TV-ben. Nem tudok egyeterteni azzal, hogy egy egesz falu, elukon a polgarmesterrel kiuzne a vilagbol azokat a szerencsetleneket, akiknek nem adatott meg a normalis elet. Nem kozveszelyes orultekrol van szo, hanem, dedosok szellemi szintjen levo fogyatekos emberekrol.

Ha jol ertettem - es en megprobalom megerteni a Ti allaspontotokat - Hrisztonak az az allaspontja, hogy azert ert egyet a Derekegyhaziakkal (bocsanat, A nelkul), mert mas kozossegekben ugyanigy viselkednenek az emberek... (Celzas az en falumra.) Hat ez furcsa logika.

Es meg azt allitottam, hogy nalunk nem ilyen lenne az emberek hozzaallasa. Legalabbis a tobbsegnek nem.

Hrisztokam, te vagy a vesztes. En ugyanis nem akartam gyozni. Csak megerteni masokat. Ezt azt hiszem nem lehet hibakent felhozni.

Igenis, tovabbra is kiborit az ilyen kirekeszto hozzaallas. Gyozzetek meg!

manh Creative Commons License 1998.11.17 0 0 16
Hriszto

Szerintem is maradjunk annyiban, hogy Cute mellébeszél.

Cute!
ha a ti falutokban is ilyen kész tények elé állitanák az embereket, a ti falugyűléseteken is elszabadulnának az indulatok!
Egyébként a községünk neve helyesen: DEREKEGYHÁZ - nincs a végén "a"

Alec
emlitetted, hogy nálatok ez a családiházas kitelepités már gyakorlat. Irhatnál róla pár szót!

H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1998.11.17 0 0 15
Cute!

Ez üres blabla.

Vesztettél.

Hrisztó.

Cute Creative Commons License 1998.11.17 0 0 14
Kedves Hriszto,

Nyilvan elbeszelunk egymas mellett. Bocs, en nem azt kertem, hogy a dhaziak adjanak penzt a fogyatekosoknak, hanem azon voltam kiakadva, hogy nem fogadjak be oket a kozossegbe. Nem csaladtagnak, hanem jarokelonek!!!

ha tudni akarod, a mi falunkban 2 fogyatekos el, egy oreg neni es egy nagyon fiatal lany. Mi itt nem vagyunk szentek, nem is ertunk ahhoz, hogyan kell az ilyen emberekkel banni, de a hangulat inkabb megerto, segito es nem elzarkozo, fujolo! Biztos itt is lennenek olyanok, akik farkast kialtananak, de a tobbsegnek nem lenne kifogasa. Jarok minden falugyulesre es ismerem az embereket. Igen, tudom, penzt nem adnanak. De kedves szavakat es megertest igen. Mint ahogy teszik azt a mi ket "bolondunkkal". Lehet, hogy szerencses vagyok, hogy ez egy ilyen falu.

H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1998.11.16 0 0 13
Cute, Cute!

Ha volt bátorságod a topicot ilyen stílusban elindítani, akkor legyen bátorságod megérteni mondandómat.

Te mélységesen lenéző modort engedtél meg magadnak, valami erkölcsi magaslatról lenézve Dháza népére. (Pedig csak pökhendi voltál.)

Akkor pedig értsd csak meg szépen, ami a Tiéd:

minimum, hogy házvásárlási akciót indítassz a dházi otthon lakói részére a faludban, hogy bebizonyítsd dháziaknak hogy Te tényleg az vagy, akinek mutatod magad, nem pedig a háló adta névtelenség és ismeretlenség sötétje mögött elrejtőző szájhős.

Időnként aztán beszámolsz nekünk, hogy mire jutottál.

Sok sikert kívánok Neked, gyümölcsöző együttműködést a faludbeliekkel a nemes cél érdekében, várjuk beszámolóidat.

Üdv: Hrisztó.

Cute Creative Commons License 1998.11.15 0 0 12
Kedves Hriszto,

Nem inditottam akciot hazvasarlasra. Nem ertem miert kellene.

Kedves Manh,

Nem kivanom senkinek, hogy szellemi fogyatekos gyereke legyen. Olvasd el legyszives alaposabban amit irtam.

En sem ertek egyet Bardossal, aki "nem is akarja megerteni" a helyzetet. En meg akarom. Lehet, hogy kicsit nyersen irtam, de pont az volt a celom, hogy megertsem, hogy mi folyik ott. A riporternek mar csak szakmai szempontbol sem lett volna szabad igy fogalmaznia, az ujsagironak ugyanis az a dolga, hogy mertse es megertesse a torteneseket.

Remelem, hogy a media ferdit. Nem akarom elhinni, hogy bargy emberek miatt, megrosszabb legyen olyan embereknek, akiket amugy is ver a sors. Elhangzott egyebkent, hogy miert nem mennek a sajat csaladjukhoz... Nagy rohoges es helyesles a hatterbol. Hat kerlek, evidens, hogy azert nem, mert nem tudnak. Mert nem kellenek senkinek sem. Ez azert eleg sz@r erzes lehet, nem?

manh Creative Commons License 1998.11.15 0 0 11
Kedves Cute!
Itt egy több évtizede derekegyházi. Az RTL Klub riportja valóban vérlázító volt, mivel meglehetősen egyoldalú véleményeket adtak be.
Igy kezdődött, - a bemondó szavait idézem: Nem tudom és nem akarom megérteni a derekegyháziakat. S a kocka el volt vetve!
Foti legalább igy fogalmazott"megértem a dháziakat, aggodnak, félnak, de egyet nem értek velük".
A tuskó tahó jelzőre az is rászolgál, aki egy község lakóinak értelmi fogyatékos gyermekek születését kívánja...
Szerencsére a topicon a Te véleményed volt csak ennyire szélsőséges.
Mint ahogy azon a falugyűlésen is elhangzottak józanabb vélemények is. De hát a média hatalma...
Elmondták az emberek, hogy ha azt a sokmillió Ft-ot az egész intézetre költenék, mind a 180 gondozott helyzetén segítene.A falugyűlésen sajnos az intézet vezetője nem jelent meg.
Az a 8 ember reggel kisétál az intézetbe, majd délután haza.Szinte csak aludni járnak az 5,6 millióért vásárolt házukba.
Persze a pályázati pénzt erre kapják.
Valóban több évtizede különösebb gond nélkül élünk egy faluban az elme-szociális otthon lakóival, igaz ők sokat nem járnak ki, akkor is felügyelettel, pl. hetente egyszer bevásárolnak.
Az intézet irodai traktusát pár hónapja ráccsal választották le. Miért? : )

H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1998.11.15 0 0 10
Cute!

Ne beszélj mellé!
A Te faludban indítottál e már akciót házvételre?

Cute Creative Commons License 1998.11.13 0 0 9
Kedves Hriszto,

Jelen esetben a ház már megvan. A falu népe azon hőzöng, hogy ne költözzenek be, mert nincs szögesdróttal elkerítve. Ld. alább az egyik hozzászólásban, ezek nem közveszélyes emberek, hanem dedós szellemi szinten lévők. Ártalmatlanok. A tudatlanok pedig embertelenek. És engem az bánt, hogy olyanok a vezetők, akik még szítják is az indulatokat, ahelyett, hogy irányt mutatnának. Régen a polgármester egyben a falu legbölcsebbje is volt. Úgy látszik ez a múlté.

H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1998.11.13 0 0 8
Szóval Cute

Hrisztó

H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1998.11.13 0 0 7
Üdv.

És? Elindítottad már az akciót családi ház vásárlásra? (Részükre, persze.)
Ha gondolod, össze tudlak hozni illetékessel.
Ne habozz! Várom jelentkezésedet!

U.I. a megszólításban azért nincs név, mert elfelejtettem az írását, ezért elnézésedet kérem. (Cute? Kute? cute?)

Cute Creative Commons License 1998.11.13 0 0 6
Kedves Hriszto,

Szo sem volt arrol, hogy be kell oket fogadni. Csak meg kell engedni (de miert kell ehhez egyaltalan engedely?), hogy egy altaluk vasarolt csaladi hazban elhessenek a gondozokkal egyutt.

En is kis faluban elek. Bocsi.

H.Sztojcskov katedrális Creative Commons License 1998.11.12 0 0 5
Üdv.

Melyikőtök járt már/élt Derekegyházon?
Aztán: ha ekkorák vagytok, biztosan befogadnátok Ti is a lakásotokba néhányat. (Merthogy egy kis faluban ez csaknem=.)
Lehet jelentkezni!

Jó lenne informálódni, mielőtt tahóztok. Akkor is, ha esetleg igazatok van
A falu népe emberemlékezet óta együtt él velük, hiszen egy részük szabadon jár-kel.
A falu népe tehát tudja miről van szó.

Üdv Hrisztó.

Hrisz

Cute Creative Commons License 1998.11.12 0 0 4
Szodaviz,

En a Nepszabadsagban olvastam errol eloszor, majd a Magyar TV-n a hiradoban hallottam rola, es kesobb az RTL klub aktak c. musoraban. Ha nincs TV-d, akkor probalkozz a Nepszabi site-al, az archivumban biztos meglesz. Elvileg minden cikket feltesznek online.

alec,

Sajnos azon haborodtam fel, hogy nem egy-ket nagyszajurol volt szo - mindig vannak debilek - hanem egy egesz falurol, es az osszes polgarmester jeloltrol. Arrol is aki vegul megnyerte a valasztasokat, azzal az igerettel, hogy marpedig megakadalyozza, hogy csaladi hazban lakhassanak az "orult gyilkosok". Lattam a kozvetitest a falugyulesrol, a nep egyemberkent kialtozta, hogy ide pedig "ok" soha...

Foti,

Azert tahoztam, mert kikeltem magambol. Az a baj, hogy a homo politicus pont a tudatlanokra epit. Az egyik topicban vikoca javasolta, hogy az mehessen csak szavazni, aki meg tud felelni arra a kerdesre, hogy pl. mi M.o. allamformaja...

Sajna egyebkent szerintem szerepet jatszik az ugyben az is, hogy az utobbi idoben egy csomo gyilkost felmentettek azert mert allitolag nem beszamithato. Nem hiszem, hogy az esetek megszaporodtak volna, (egy honapon belul tortent, hogy egy tenyleg skizo lelotte a pszichiateret, mert nem viszonozta a szerelmet, illetve a Rapcsak Annamaria ugy), inkabb szabadabb a media, hogy errol beszeljen, tajekoztasson, es persze szenzaciohajhaszabb is.

alec Creative Commons License 1998.11.12 0 0 3
szerintem csak pár nagyszájú falubéli hözöngő csinált felhajtást, amire persze a média lelkesen lecsapott. mellesleg én véletlenül egy olyan faluban élek ahol már kb. 10 éve élnek fogyatékosok családi házakban, és semmi probléma nem volt eddig velük (igaz ez senkit nem érdekel, legfőképpen a médiát nem :), bár a lakosságban az egy főre jutó hülyék száma itt is eléri az országos átlagot. az emberek hamar rájöttek hogy nem skizofrén sorozatgyilkosok költöztek a szomszédba, hanem kb. 4-5 évesek szellemi szintjén élő, ártalmatlan emberkék .
originalqszi Creative Commons License 1998.11.12 0 0 2
No gyere te szegény, hogy legalább 3 legyen:DDDDDD
A szomszédomban is él egy, ártalmatlan:-)))
De ősi emberi irtozás a nem normálistól, a betegségtől stb. A legtovább a misszionáriusok jutottak az irtózástól, le a kalapot előttük!!!! Persze a mai ember tudja, hogy egy élete van......-)))))
foti Creative Commons License 1998.11.11 0 0 1
Cute, ne tahózd őket. Egyszerűen tudatlankok, előitélettel teljesek. Fogadok, hogy a Paksi hulladékot sem fogadnák szívesen. :-)

A jelenség nem falu vagy város kérdése.

Itt nálunk Békásmegyeren a Dózsa iskola mellett épült fel ripsz ropsz egy -itt most bajban vagyok, mert - pontosan nem is tudom, hogy mi. Valami krízis menhely, fiatalkorúaknak.
Azt a balhét, ami előtte ment, hogy ide ne jöjjenek ! (az egész a főváros beruházása volt, jellemzően, valami egyházi ingatlant kellett visszaadni, ezért kellett az ottaniaknak új helyet találni. )

Mindenféle tiltakozó fórumokat szeveztek, hogy ide ne jöjjenek narkós túlérettek, tönkre megy az iskola, megerőszakolják a gyerekeiket, stb.

Ehhez képest egy tanár a suliból mondta, hogy semmi baj az odakerült gyerekekkel. Az ott lakók valamilyen ok miatt állami gondozásra (ellátásra) szorulnak átmenetileg (nevelő szülő kórházban) Semmivel nem másabbak, csak éppen bajban vannak.

Megértem a derekegyháziakat, aggódnak, félnek, de egyet nem értek velük.

szodaviz Creative Commons License 1998.11.11 0 0 0
cute,
szegény tudatlan egyetemistáknak nincs tévéje........
hol lehetne megtudni erről többet?
tisztelettel: szodaviz, az EgO
Cute Creative Commons License 1998.11.10 0 0 topiknyitó
Jol latom, hogy errol meg nincs topic?

Nem tudom hogy vagytok vele, de én fel vagyok háborodva azon, hogy nevezett falu lakói nem akarják megengedni, hogy 10 értelmi fogyatékos köztük lakjon. Az orvosok szerint az érintettek nem veszélyesek a társadalomra. Az RTL-en interjú is készült velük, meg a falusiakkal. Amit láttam vérlázító volt. A falusiak - véleményem szerint - teljes mértékben rászolgálnak a tuskó tahó jelzőre. Mérgemben azt kívánom, szülessenek nekik is értelmi fogyatékos gyerekeik... Persze ilyet nem kívánok senkinek. Azért elgondolkodtató, hogy mennyire tudatlan a nép. És a polgármesterek, minden jelölt, teljes mellkassal a "gyógyisok" ellen voltak. így szerezték a szavazatokat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!