Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.16 0 0 87
Mogorva már megint lehaboztál.

Hogy jó napod legyen, ezt kapd el:
A multhavi infláió errefelé 0, zéró, nip, nada.
Tudom, hogy mindíg izgulsz miattam. Aludj lyól.

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.16 0 0 86
K.o.I !

Kishasi stílusát sem bírom, mégsem tartom azonosnak teremburagikával !

ezért "csúszik" amit írsz.

Mindenesetre kár, hogy a zsidó-lumpenezést még mindig nem sikerült elítélned... Sőt ! szerinted Ő "bajdovej...rulez" (09-23-98 8:49 PM)

Na ezt hívják szelektív hallásnak, és ez is hozzátartozik a magyarimage-hoz :-)

bye

Donneck

Ui. Téma off !

Mogorva Creative Commons License 1998.10.16 0 0 85
Miről beszélsz teremburány? Ezidáig rajtad kívül nem sokan haboztak. Te pedig nem haboztál habozni...
Szeggyél nyugtatót, talán hat. Ha nem hat hát nekem nyolc. Neked meg mán úgyis mind egy.
terembura Creative Commons License 1998.10.16 0 0 84
Jön az Október 23.-a. Akár merre nézek a Világban az ünepségek megakadtak. Mintha nem telt volna el negyvenkét év. Mindenki csak vissza néz semmi elörevivö nincs. Mint az oroszoknak a nagy honvédö.
Ez is része lenne a nagy magyarimázsnak?
Annyi minden történt azóta a Világban.
56 már nem téma. Nem fontos.
Nem azt mondom, hogy ne emlékezzünk, csak, hogy ne véres hab jöjjön a szánkból.
Ébresztö.
eomer Creative Commons License 1998.10.16 0 0 83
Knight of Improbability,

Amit írsz, abban igazat adok Neked, szinte teljes mértékben. A gondom csak ott van, hogy - amennyire innen meg tudom ítélni - a tengeren túl tisztességgel meg tudsz élni akkor is, ha egy egyszerű melós szintjén akarsz létezni. Itthon pedig nem. Ez alatt azt értem, hogy egyszerű melósként jó esélyed van rá, hogy a hónap közepétől a családod éhezzen. És ezért frusztrált a magyar átlagpolgár és ezért irigykedik. Itt nem arról van szó, hogy neki van úszómedencéje, nekem meg nincsen. Hanem arról, hogy Neki van úszómedencéje, az én gyerekem pedig éhezik.

Skorpió Creative Commons License 1998.10.16 0 0 82
Kishasi !

Tavol alljon tölem, hogy fajelmeleteket gyartsak, de elgondolkoztato, hogy az atlagmagyar mindig is frusztralt volt, nem tudott a sajat labara allni, es altalaban a rossz oldalra allt. Mi lehet az oka ? Mindig a tölünk független esemenyek ? Nem hiszem.

Hogy Te mit szeretsz es mit nem - mar ne haragudj - maganügy.

terembura Creative Commons License 1998.10.15 0 0 81
Pethor Donneck,
Húúú, ezt nem értem.
Mi van azzal a Dénessel?
Rémálom.
Ragikát meg ki kérem magamnak.
Deal?
Még jó, hogy nem JOZSO, vagy ez az újszülött
Barompapa.
Knight of Improbability Creative Commons License 1998.10.15 0 0 80
Pethor:
Orulok, hogy egyetertunk a szomszed tehene mentalitas ugyeben. Abban a vitaban azert akadtam meg rajtad mert nem tetszik a hitelrontasi taktikad. Folyton azt hajtogatod, hogy a veled egyet nem ertok azok azonosak kozismert es koznemszeretesnek orvendo nick-ekkel. Nekem ez kicsinyes hitelrontasi kiserletnek tunik es nem hiszem, hogy a teljesen uj asztaltarsakon kivul ezt barki is beveszi, ugyhogy akar abba is hagyhatod :-)

eomer:
Amig valaki azert hajt, hogy jobban menjenek a dolgai az abszolut dicseretes. Amit viszont tarsasagban gyakran latok es sokkal kevesbe talalok szimpatikusnak az egyik reszrol a rangkorsag es kivagyisag a masik reszrol pedig a panaszkodas.
A Mogorvanak teljesen igaza van abban, hogy minden ember a sajat sorsanak kovacsa. Ennek szamos kulonbozo megfogalmazasa letezik. Ami engem legjobban megfogott azt kb igy lehet leforditani: "Azert vagy ott ahol vagy mert pontosan ott akarsz lenni." Nekem ez valami olyasmit jelent, hogy ha az adott eletszituacio nem tetszik akkor tessek dolgozni azon, hogy megvaltozzon. Ha valaki ezt nem teszi, akkor az valahol azt jelenti, hogy ugy dontott, hogy a jobb/mas elet nem eri meg a szukseges erofeszitest es kenyelmetlenseget.
Hasonlo mondasok meg:
A lehetoseg sok kellemetlen munka kepeben kopogtat.
Minel tobbet dolgozol annal nagyob az eselyed, hogy szerencsed lesz.

Soth:
Hadd probaljam meg eloszlatni azt a tevhitet, hogy az amerikai melosnak jol megy. Ez csak a Hollywood-i filmekben van igy. A valosagban eleg gyakran kozep-europai mercevel merve is szarul elnek. A nyugat-europainak (kulonosen a nemetnek) sokkal kenyelmesebb elete van. Aztan persze nagyobb is a munkanelkuliseg, de minden tarsadalom maganak donti el, hogy melyik rosszat valasztja.

Kishasi Creative Commons License 1998.10.15 0 0 79
Skorpio!
“Azt hiszem genetikailag ilyen a magyar, es ez nem is fog valtozni.”
Alljon meg a menet! (“Pocse van a menyasszonynak!” Mondana Ragika) Annak, hogy irigyek vagyunk, csak egyetlen oka van: frusztracio! Amikor tehetelennek erzed magad, mert a rajtad kivulallo, toled teljesen fuggetlen erok vezerlik sorsodat, akkor irigyseggel reagalsz! Ha majd a magad ura leszel, es csak egyedul toled fugg, hogy mire viszed (“self made man”, mondja a yankee), akkor erre az irigysegre semmi okod sem lesz. Nem szeretek hallani se ilyen baromsagokat: “mar a genjeben van”.
Törölt nick Creative Commons License 1998.10.15 0 0 78
Kedves Dénes !

Nagyon sok emberkével nem értek itt 1et az asztalnál, számtalannal össze-össze akad a bajszom, mégsem tartom őket egy személynek.

Volt azonban egyszer egy "orális office" topic, nem is olyan régen, finoman szólva személyeskedőnek tituláltál, egy olyan vitában, ahol "eszmetárs" nicked (teremburagika) csak néhány sorral odébb szabadon zsidózott, lumpenezett, homeless-ezett, niggerezett stb,stb.

Nos, bár az én klaviatúrámat soha, egyetlen egy alkalommal sem hagyta el semmilyen lóalkatrész, vagy emberi szerv (felmenő, leszármazó stb) azért teremburagika helyett, Neked pont az én stílusom szúrt szemet.

Mit mondjak erre?

Az ember csak önmagával lehet ennyire elnéző !

A többiben - szomszéd tehene típusú magyar mentalitás - mélységesen egyet értek veled, noha a címbeli magyar-image azért (szerencsére) nem ilyen a világon.

bye

Donneck

Skorpió Creative Commons License 1998.10.15 0 0 77
Knight of Improbability !

Igazad van. Sajnos. Azt hiszem genetikailag ilyen a magyar, es ez nem is fog valtozni.

Mogorva Creative Commons License 1998.10.15 0 0 76
Knight of Improbability nagyon jól mondja, az a sok ember baja, hogy nem képes önmaga lenni, mindig az elvárásoknak próbál megfelelni és mire ebből kigyógyulna, megtanulná elfogadni önmagát már régen késő a függöny lemegy és vége az előadásnak!
Konzekvencia? Az nincs, maximum annyi, hogy mindenki a maga sorsának pogácsa.
Robzon Creative Commons License 1998.10.15 0 0 75
Témán kivül(?) Kinek van több esze, a hülyegyereknek, aki a kerítésen kívülről hergeli a vérebet, vagy a kutyának aki ugat ész nélkül?
Törölt nick Creative Commons License 1998.10.15 0 0 74
Mi bajod barom?
Sokat ittál, vagy hamar elfogyott?
Ki bántott?
Ragika. vagy Ragika.
Micsoda difi.
De ha igy akarod, nem vitázunk.
Én speciel miattad útálom a kiszakadtakat.
Na nem mindet, de sokat.
eomer Creative Commons License 1998.10.15 0 0 73
Soth!

Van is annak a munkásembernek becsülete ... :-))

Soth Creative Commons License 1998.10.15 0 0 71
A munkahelyemmel szemben van egy építkezés. Egyik reggel mikor jöttem melózni, látom, hogy 4 "munkásember", a jó kis kezeslábas melósruhában, szakdtan, piszkosan, szál kifele egy egész újnak kinéző SAAB-nól.
Szegény munkásember. :))))
eomer Creative Commons License 1998.10.15 0 0 70
Knight of Improbability,

Ne gondolod, hogy az amerikai munkásembernek azért van becsülete, mert a jövedelméből tisztességes színvonalon képes megélni? Nálunk egy átlagosan megfizetett munkásember egyheti jövedelméből tudja elvinni a családját egy középszerű étterembe. Hát csodálkozol rajta, ha mindenki sikeres akar lenni, meg nagyot akar szakítani? Itthon pillanatnyilag csak ez a perspektíva ...

Knight of Improbability Creative Commons License 1998.10.15 0 0 69
Te Pethor, neked ez valami rogeszmed, hogy mindenki aki nem ert veled egyet az egy szemely kell legyen kulonbozo nick-ek alatt? :-) Na mind1 - ez nem az en problemam.

Magyarimazs:
Nekem errol mindig a "dogoljon meg a szomszed tehene is" vicc jut eszembe. Szerintem egyik jellemzo tulajdonsagunk, hogy irigyek vagyunk. Szerencsemre sok orszagba eljutottam es nehany helyen hosszab idot is eltem/dolgoztam. Nekem az volt a benyomasom, hogy mas orszagokban (pl. D,USA) az emberek tudnak oszinten orulni a mas szerencsejenek, sikerenek. Na ilyet magyarban ritkan latni.
A masik tulajdonsag amit szembeotlonek tartok, hogy Mo.-n nagyon nagy a tarsadalmi elvaras. (nem a munkahely(!), hanem a barati kor) Muszaj mindenkinek "sikeres vallalkozonak" vagy "csucsmenedzsernek" lenni de legalabbis "nagyokat szakitani". Mivel mindenki nem lehet sikeresebb a tobbieknel ugyhogy szerintem ez az egyik oka a rengeteg ongyilkossagnak. Amerikaban sok marhasag van, de ebbol a szempontbol van valami ami nekem nagyon szimpi: az egyszeru munka(s)nak is van becsulete. Teljesen OK amikor valaki azt mondja, hogy te nekem erre nem futja. Mo-n rogton leszarragozzak, lenezik es kiutaljak az illetot. Jo lenne, ha ez megvaltozna. Ugy altalaban boldogabbak is lennenek az emberek.

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.14 0 0 68
Kofboj,
Hát az ÓteLóból idézgetünk.
Imigyen:
"Imázskoztál ma este Dezodóra?"
Mogorva Creative Commons License 1998.10.14 0 0 67
Na, ragika ezt eddig nem is mondtad! Tényleg birkagecit árultál Dakotában? Még horolsz is?
Bazze, ne csodáld, ha nem szeretnek...
Törölt nick Creative Commons License 1998.10.14 0 0 66
Robson,
Ezért itt nagyon ki fogsz kapni.
Elmondok én is egy esetet.
Kijön a polgár S. Dakota-ba birka gecit árulni. Hozza magával a tolmácsot, aki nem elöször járt kint. Ismeri a csizíot. A sikertelen üzleti nap után a hotel bárjában vigasztalódik. Tajt siker. Ki akar kezdeni a pincérnövel. Olyan jó magyarosan belecsíp a fenekébe. Szerencsére csak kidobják. Elmegy frisslevegöt szívni, s a téli kertben lehugyozza a citromfát. A szobában telehánnya a mosdót, s ruhástól alszik reggelig.
Természetesen magyarul horkol.
Gabika Creative Commons License 1998.10.13 0 0 65
neduddgi

Bocs mesterem az általad említett embereket
nagyra tartom,de hát izlések +pofonok ugye..

Cowboy Creative Commons License 1998.10.13 0 0 64
Valaki megmondaná milyen nyelven folyik itt a vita? Például mi az a "imázs"? Nem tudnátok egy mondatban csak egyféle nyelvet használni? Ne arról a bunkóról vegyetek példát, aki minden témába belerondit, magyarul már nem tud, angolul meg még nem.
Üdv mindenkinek aki _tud_ magyarul.
Robzon Creative Commons License 1998.10.13 0 0 63
Egy másik sztori szintén ide kívánkozik: Egy osztrák ismerősöm, aki csaptelepek stb. gyártásával foglalkozik, Magyarországi terjeszkedéshez keresett partnereket. Meg is hívott négy tucat ígéretes jelöltet Bécsbe, hogy egy állófogadáson, közvetlen körülmények között, vegye fel a kapcsolatot velük. Ilyenkor a szokásos forgatókönyv szerint a házigazda röviden ismerteti az elképzeléseit, a bagázs kis csoportokra szakad, és miközben a svédasztalról csipegetnek, megbeszélik a részleteket. Ehhez képest: ajtó kinyit, magyarok be, se lát - se hall, neki a svédasztalnak. Emberünk diszkréten köhint, belekezd a mondókájába, rá se tojnak. Jól van – gondolja a meghívó – biztos éhesek, kicsit várunk. Magyarok csak zabálnak, púpozzák a tányért, mintha fizetni kéne érte. Közben több behalt kísérlet a bemutatkozásra. Aztán amikor szegény osztrák észreveszi, hogy néhányan szalvétába csomagolni kezdenek, hagyja a francba az egészet, csendben kijön a társaival a teremből…
Robzon Creative Commons License 1998.10.13 0 0 62
Egy másik sztori szintén ide kívánkozik: Egy osztrák ismerősöm, aki csaptelepek stb. gyártásával foglalkozik, Magyarországi terjeszkedéshez keresett partnereket. Meg is hívott négy tucat ígéretes jelöltet Bécsbe, hogy egy állófogadáson, közvetlen körülmények között, vegye fel a kapcsolatot velük. Ilyenkor a szokásos forgatókönyv szerint a házigazda röviden ismerteti az elképzeléseit, a bagázs kis csoportokra szakad, és miközben a svédasztalról csipegetnek, megbeszélik a részleteket. Ehhez képest: ajtó kinyit, magyarok be, se lát - se hall, neki a svédasztalnak. Emberünk diszkréten köhint, belekezd a mondókájába, rá se tojnak. Jól van – gondolja a meghívó – biztos éhesek, kicsit várunk. Magyarok csak zabálnak, púpozzák a tányért, mintha fizetni kéne érte. Közben több behalt kísérlet a bemutatkozásra. Aztán amikor szegény osztrák észreveszi, hogy néhányan szalvétába csomagolni kezdenek, hagyja a francba az egészet, csendben kijön a társaival a teremből…
neduddgi Creative Commons License 1998.10.13 0 0 61
Gabika,
Hat azert talan nem annyira minden. Elkepzelheto, hogy az a Kolcsey vagy kicsoda, meg az a Vorosmarty, is ki tudna egesziteni picinyket... Meg aza "szorenyibrody" is irt valamiket annak idejen. De nem rossz egy Mikszath, vagy Jokai regeny sem. Szoval azzal egyutt, hogy szeretem a Foldes Lacit, azert ne O legyen mar definitiv...
Gabika Creative Commons License 1998.10.13 0 0 60
Skacok !!
a magyarimázshoz ajánlanám:

HOBO: Nem lehet 2 hazád

c. számát......

Ott benne van minden amit a HAZÁRÓL illene
tudni SZVSZ

Üdv: Gabika

Kishasi Creative Commons License 1998.10.13 0 0 59
Most a kinai es orosz elvtarsakat, vagy a magyarokat vitatjuk?
fczigony Creative Commons License 1998.10.13 0 0 58
Nincs kínai áru!Kína teljesen a külföldi befektetők függvénye.A GNP se sokat számít,hiszen pl.az osztrák GNP jó része is a német leányvállalatoktól ered.
fczigony Creative Commons License 1998.10.13 0 0 57
Kösz az infót Donneck!Így is,úgy ellenszenves.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!