Egy jó barátomnak úgy alakult az élete, hogy a következőkre kényszerül:
"Bizonyára tudjátok, hogy van egy macskám otthon. Sajnos úgy alakult, hogy (legalábbis hosszabb ideig (4 - 5 hónap, de lehet, hogy örökre) nem fogom tudni gondozni, ezért egy igazi, cicaszerető gazdit szeretnék keresni hozzá.
A macskám paraméterei:
A neve Bertha, kb. 5 éves, nőstény,
ezüstszürke, tömött, rövidszőrű
(karthauzi kinézetű), sárga szemű, émelyítően aranyos és gazdiszerető.
Szállítókosarat, alomtepsit, mászófát és a cicus néhány "személyes" tárgyát
természetesen mellékelem majd, ha szükséges. (Állatkereskedők kíméljenek :-)
).
Ha tudtok valakit, aki befogadná, keressetek meg !"
Eddig az idézet.
A macska tényleg gyönyörű kívánság szerint küldünk képet is róla.
Eloszor is fel kell tenni valamelyik szerverre, vagy honlapra (fel kell toltened valahova a C-rol).
Utana ezt ird be a beszolasodba:
{img src="http://.../....jpg" width=200 height=200}
(a teljes cime kell) A kapcsos zarojeleket csibecsorokre kell kicserelni. Ez kb. 5-6 cm-es oldalhosszusagu kepet csinal, az aranyokat valtoztathatod.
Be lehet linkeskedni is, hogy ne okozzon letoltesi idot, akkor a {a href="...jpg"} -t kell beirni.
Ha nincs honlapod, vagy ilyennel rendelkezo ismerosod, akkor kuldd at Emil bacsit, ha lehet zippeld le a kepet.
A legjobbkor jott az uzeneted, ugyanis a szomszedek macsekja, aki nagyon szep, es intelligensnek is tunik, rendszeresen az en kertemben teszi tiszteletet, veletlenul sem vinne haza a macit.
A vizipisztolyra nem is gondoltam.
off on
A kutyakat is mindenrol le lehet szoktatni citrommal. Jaj, de mar megyek is!
off off
nekem volt egy szurke perzsa macskam. Nagyon csunya volt vizesen, leginkabb egy szornyhoz hasonlitott. Meg aztan meg vadaszni sem tudott, mert egyszer elkapott egy gyerek feketerigot kinn nalunk a cseresznyefan, de nem tudott vele mit kezdeni, csak allt vele szemben, es nyavogott.
Egy alkalommal pedig ugy ramhozta a szivbajt, hogy aszittem menten infarktust kapok:
eppen aludtam, es valami zajra riadtam fel. Mikor kinyitottam a szememet, a macsek ott allt velem szemben, mert a mellso ket labaval feltamaszkodott az agyra, s a szemeben tukrozodott az utcai lampa fenye. Itt jott ram a frasz... Tok ijesztoen nezett ki.
Kabe ennyi, ami erdekesseg volt a macsekommal. (volt mas is, de annak nem orulnetek... )
Megjegyzem, a mi macskánkat hallal is lehet riogatni, utálja, mint keselyű az üvegszemet. Szerintem bármely macskára hatással van az a módszer, amivel leszoktattuk őnaccságát a gyepresz@rásról: töltött vizipisztolyt készítettünk ki a teraszra (nagy készleteket tartunk ebből a fegyverből), s amikor hosszasan készülődött, akkor cél a macska alsó széle közepe....
Kösz, SZOLI, megnyugtattál... :)Ezek szerint akkor a szobanövények nem végzetesek a cicának? (Leszámítva azt a szempontot, hogy hátra kötöm a sarkát, ha a növényekből akarja beszerezni a neki valót...) Egyébként nevelek nekik füveket is, és külön szobában vannak a növények is, macsok is...
A legtöbb szobanövény nem ártalmas a macskákra. Ami meg igen arról hamar leszoknak. Az én macskám is megrágcsál minden új szobanövényt, bármilyen elrhetetlen helyen legyen is az. Egyszer megjárta egy fehér csikos levelü növénnyel (nevét nem tudom), egy hétig fel volt dagadva a szája és nyáladzott, aztán helyrejött. Azóta nem nyult hozzá.
De ha tényleg kertész szenvedélyel megáldott a macsek akkor várhatóan heves harcokat fogtok folytatni az ehető növényekért.
Lehet próbálkozni külön neki nevelt növényekkel, fűvel, de ugyis a disznövényeket fogja legelni.
S szerinted milyen hatással lesz a növényre, ha lelocsolom citromlével? Biztos nem árt neki?
Egyébént még most is az eszem egy helyben toporog ettől a macskariasztótól. Kiadtam érte 580 vagy mennyi pénzt, és annyit sem ér, mint halottnak a szentelvíz...
Kedves Úri Kozmosz! :)
Attól függ, hogy milyen mértékű az allergiád. Szerintem nézesd meg szakorvossal. De ha ez vigasztal, a hétfői Állatpaciensekben, a Spektrumon egy olyan kutyus volt, aki a gazdáira volt allergiás...
nem tud valaki valamit amacskaallergiáról? Én mindig szerettem a macskákat, de ha hozzányúlok, egy idő után kiütéseket kapok a kezemen és viszket és prüszkölök és begyullad a szemem. Jó, jó, tudom, nem kell hozzáérni, de ez nem olya egyszerű, merta szomszéd macska mindennap belopózik...
Maminti! A macskák távoltartására a legmegfelelőbb dolog a hal. Amíg halat szagolnak valahol, addig biztosan nem jut eszükbe a flórát rongálni. :-)))
Komolyra fordítva. Én úgy tudom, hogy a macsekok rohadtul rühellik a citrusféléket, tehát ha mondjuk citromlével permetezed le a virágot, akkor talán megmenekülnek. Én már láttam macskát helyből duplaszaltót csinálni, amikor valaki narancsevés után próbálta felvenni. (Az adott macs egy kissé bogaras volt, így nem tudom, hogy másoknál is beválik-e a recept.)
Esetleg mégegy tipp: egy cserépbe füvet ültetni nekik. Persze az nyilvánvaló, hogy akkor is a virágokat fogják enni, de a macska az már csak ilyen.
Felfrissíteném a topicot, mert szükségem lenne a véleményetekre, tanácsotokra. Naszóval, tegnap behoztam az eddig udvaron nyaraló szobanövényeimet. Olvastam korábban, hogy vannak "kertészmacskák", és a nagyobbik drágáról ez be is bizonyosodott, úgyhogy lefújtam a növények környezetét macskariasztóval. A gond csak az, hogy bár én majd' kidobtam a taccsot, olyan büdös volt, a macsok az orruk botját sem rándították rá. Mi a manóval tartsam őket távol? Ráadásul egy-két szobanövény még mérgező is a számukra, de ahány könyvet olvastam erről, annyiféle növényt jelöltek meg. Nincs véletlenül egy listátok a macsokra ártalmas növényekről?
Hallottam olyanról már, hogy injekció formájában fogamzásgátló szert is lehet adni az állatoknak, de nem biztonságos, hisz hatása csak átmeneti, meg nem is ismert nálunk ez az eljárás. Itt Magyarországon a fontosabb gyógyszerek beszerzése is nehézségekbe ütközik elég gyakran. Na majd macska és kutya fogamzásgátlót fognak piacra dobni sok sok pénzért?! Sokkal megbízhatóbb az ivartalanítás és persze elérhetőbb is.
Maminti,
Tudod az a furcsa, hogy egyetértünk.Én is nagyon "embertelennek" tartom, ahogy a gazdátlan állatokkal bánunk.
Két éve Ausztriában két álló napon keresztül autóztam. EGYETLEN elütött állatot nem láttam az utakon. Itthon néha naponta 2-3-at is. Mégsem vagyok affelől meggyőzve, hogy az ivartalanítás a legmegfelelőbb eszköz.
Üdv.
Attól tartok az utolsó megjegyzésednél kicsit lemaradtam. Hogy őszintén megmondjam, halvány lila fogalmam sincs, hogy miről beszéltél.
Ami pedig az ivartalanítást illeti: a macskák nem a szeretkezés kedvéért párzanak, hanem az utódok érdekében. Jó volna, ha az állatokat nem "emberiesítenénk". Tudtál róla egyébként, hogy most volt a hétvégén (okt. 4-én) az állatok világnapja? Tudtál arról, hogy ilyenkor október-novemberben teszik ki a legtöbb macskát és kutyát? Nem gondolod, hogy a megunt állatok ilyen jellegű elpusztítása sokkal nagyobb kegyetlenség mint egy ivartalanítás? Ha nem tudsz egy állatról gondoskodni, akkor ne tartsál. És ez bizony vonatkozik a születendő kölykökre is.
Ja, és még valami: az állatmenhelyek 500 Ft-ért árultak vasárnap örökbefogadható beoltott, megmosdatott kutyákat, cicákat. Két sarokkal odébb 1000 Ft-ot kínáltak ilyen állatokért állatkísérleti laborok. Tehát ne is haragudj, de inkább legyen ivartalanított a macskám, minthogy a kölykeire ilyen sors várhasson!
Természetes, hogy a Te majdnem kölyök cicuskáid még elevenebbek, és többet futkoznak, mint az Én öreguram. Ez így van rendjén, de az évek múlásával egyre több alvásra lesznek képesek ők is.
De ha beindul a játék, nincs megállás nála sem.
Ő is imád apportírozni. Bármilyen galacsinná gyúrt papír örömet okoz neki, ha dobálgatjuk, és Ő visszahozhatja. De ezzel a csodajátékszerrel egyedül is megy a játék neki. Szinte őrült módjára tudja kergetni az asztalok, székek lábai körül, vagy éppen az ágy alatt.
Másik kedvenc játéka a zörgős nejlonzacskó. Nekikészül, és megtámadja. Élvezi, ahogy zöröghet vele. Akkor a legmulatságasabb, amikor a zacsi füle a nyakába akad. Ettől megijed, és elkezd rohangászni, nyakába a lobogó "követőjével".
Egy másik nagy szenvedélye a DOBOZ. Minden formájában, lényeg az, hogy beleférjen. Egyszerűen imád rajta körmöt élezni, majd egy fergeteges farokkergetősdit lezavarni , és végül álomba szenderülni benne.
Egy hím macskánál az ivartalanítás nem feltétlenül jelenti a szexuális aktivítás megszüntét, csupán a kisérőtünetek tünnek el. Legalábbis a mi cicónknál ez így alakult.