Keresés

Részletes keresés

Trebitsch Creative Commons License 1998.09.07 0 0 78
And67,

elkezdődött. Reggel 8 után valamikor telefoninterjuztak az igazgatóval az MTV1-en, aki aszonta, hogy a gyerekek közül sokkal többen értek be 8 óráig, mint ő várta... :)
De ahogy kinéz az ablakon, azt láttya, hogy jönnek most is szép számmal. Szülőstül.
Riporterkém (Nika György) érdeklődött, van-e valami balhéra kilátás, mer akkor mennek a vérszagra.
De nincs. Aszonta a zigazgató, a körülményekhez képest mindenki nyugodt és békés, tantás folyik.

And67 Creative Commons License 1998.09.07 0 0 77
Tudja valaki, hogy most elkezdődött-e a tanítás, vagy még mindig tart az ordibálás a polgármesteri hivatal előtt?
Mallory Creative Commons License 1998.09.07 0 0 76
Pohi,
valóban nem láttam a pszichiáter hozzászólását(bár az eddigi bírásokból következtettem rá).
Továbbra is tartom azt a véleményt, hogy senki (még egy pszichiáter sem!) láthatta elôre, hogy ilyesmi fog történni. Persze azért az elgondolkodtató, hogy miért nem írta ki az orvos a tantónénit betegállományba. (De errôl is csak úgy tudnék érdemben állást foglalni, ha esetleg a nyilatkozatból kiderült, hogy mikor volt a legutolsó pszichiátriai konzultáció. Mert lehet, hogy egy héttel az eset elôtt még minden teljesen O.K. volt...)
Kérés: valaki ide tudná írni (objektíven) a pszichiáter nyilatkozatát???
Mézga Creative Commons License 1998.09.07 0 0 75
Hát tudjátok a túlélés soha nem elhatározás kérdése, mint a megválasztott feldolgozási eszköz módosítása is igen nehéz. A tanárnéni pedig sok egyéb gonddal küszködött, ha igaz amit leírtak. Az azonban valószínű, hogy halmozott problémával állunk szemben.

Az erőszak túlburjánzásáról pedig annyit, hogy az un. hiretelen haragú emberek sokkal kevesebbet rongálnak a világ állagán, mint a nyugodtan, megfontoltan szemétkedők. Tudjátok, amelyik kutya ugat....

Pohi Creative Commons License 1998.09.07 0 0 74
Mallory,
nem figyeltél: a pénteki hírekben megszólalt a tanítónéni kezelőorvosa, akihez mint pszihiáterhez járt. Illetve a legutóbbi alkalomra nem ment el, helyette...
Üdv
Pohi
Mallory Creative Commons License 1998.09.07 0 0 73
Csók mindenkinek.
Látom, nem javult a morál. Innen is látszik, hogy bárki könnyen képes megszabadulni a józan ítélôképességétôl....
Szörnyeteg, ha ilyen veszélyesnek látod a dolgokat, bízz az ítéletedben, dönts felelôsséggel és ne szülj gyereket. (gy.k.: ez legalább olyan egyszerű megoldás, mint amiket te az topictémával kapcsolatban felvetsz)
Viszont én nem tudom, hogy miként sikerült ilyen kivételes iskolát kifognom zsenge gyermekként, de nem volt szerencsém a gyerekeket fiziailag terrorzáló pedagógusokhoz (bár egy újpalotai, cigányokkal is tarkított iskolába jártam).
Persze volt néhány hülye tanár, de nemvoltak durvábbak az átlagnál.
(Kivételt képeznek a testnevelés-tanárok, azok helybôl aberrált szadisták).
IMHO sokkal brutálisabb tapasztalat egy gyermek számára, amikor eléállnak a közértben, hogy "kisköcsög, nekem sürgôsebb", vagy amikor puszta jóindulatból ráordítanak a buszon, hogy "ájjámáfelmilyenanyádvanneked, nemlátodhogy idôsbetegembervagyok" stb.
Mieflénk inkább a tanárokat érték attrocitások, pl. amikor töribôl meghúzták (de ott volt még a pótvizsga!) a roma kislányt, az apukája berontott a suliba és jólmegfenyegette a töritanárt, hogy azonnal javítsa át a bizonyítványt.
.....
A topicnemvégigolvasók kedvéért pedig még egyszer elmondom, hogy igen valószínűen semmi elôjele nem volt annak, hogy a tantónéni ilyen kitörést fog produkálni. Ill. az elôjel olyan sszintű és formájó lehetett, hogy pl. kedvetlen, szótlan, morcos, esetleg sírós volt a hölgy. Van olyan köztetek, aki ilyen tünetekre azt mondaná, hogy "a delikvens márpedig közveszélyes, nem mehet dolgozni!"?

Na ennyi. Majd még visszanézek ide, hátha javul a hozzászólások minôsége....

janus Creative Commons License 1998.09.07 0 0 72
Sziasztok!
Hirtelen hétfő lett. Töredelmesen be kell vallanom, hogy én csak egy egyszerű tanár vagyok egy viszonylag jó középiskolában. Természetesen már keresem a következő állásomat és remélem, hogy hamarosan megtalálom!!! Állítólag a gyerekek kedvelnek. Ennek ellenére állíthatom, hogy a gyerekek évről évre gyengébbek, butábbak, neveletlenebbek, kibírhatatlanabbak stb. Most évnyitón két elsős már az első öt perc után összeesett (fiúk voltak) majd követte őket még vagy 10. Milyen emberek lesznek ezekből? A másik nagyon szomorú dolog, hogy megjelent a drog!!! Egy éppen józanodó embert (már ha embernek lehet nevezni azt aki drogos; -az állatokat nem akarom sértegetni-; az lenne a legjobb ha minden drogos ingyen kaphatná a heroint, hogy a lehető leggyorsabban meghaljon ((ez most rasszista kijelentés volt???)) ) nem lehet tanítani semmire. Más. Én viszonylag jól elvagyok minden munkatársammal, de fogalmam sincs, hogy nincs-e köztük olyan aki holnap behozza a nagyfejszét, és azt gyanítom, hogy ezt Te sem tudhatod a kollégáidról (esetleg magadról! :-o ). Nem akarok túl hosszú lenni ezért lassan befejezem, de aki szerint egy pedagógus nem csinál semmit javaslom, hogy próbálja ki a tanítást és miután bekakilt az erőlködéstől és a gyerekek még mindig sötét bunkók rájön, hogy biza inkább a versenyszféra kellemesen gyilkos tempóját választja!!! Attól pedig megborzongok, hogy a sötét gyerek (természetesen nem ez az általános) még tetézve van azzal is, hogy cigány!!! Nem tudom, hogy a riadt szemű kisgyereket az apja hányszor kergette már vasvillát lobogtatva a kezében!!!
Na ennyi elég így hirtelen.
HJM Creative Commons License 1998.09.05 0 0 71
DcsabaS_

Köszönöm a jókívánságot.
Hasonlóan neked is minden jót.
:-))))

DcsabaS_ Creative Commons License 1998.09.05 0 0 70
Kedves HJM!

Ha valaki már végképp nem tudja magában tartani a dolgokat, akkor nyilván kiadja. Az utolsó stádiumban viszont már aligha tudja megválogatni, hogy hol, hogyan, mikor és esetleg kikkel szemben. Ezért persze abban is van igazság, hogy jobb előbb levezetni a feszültségeket. Éspedig nemcsak azért, hogy önmagunknak kevesebb kárt okozzunk, hanem hogy az előbbiekre is oda tudjunk figyelni.

Éppen ezért az olyan érveléseket sem tartom jónak, hogy "ki hitte volna", "semmi előjele nem volt a dolognak", "nem lehet azt tudni, hogy kiből mikor lesz hirtelen őrült", stb.

A folyók áradásának is van előjele. Az egyre duzzadó víztömeg. A szivárgó töltések. Előtte meg a sok csapadék. Ezzel csak oda akarok kilyukadni, hogy kizártnak tartom, hogy ne lehetett volna észlelni a tanítónőben halmozódó feszültséget - ha lett volna akár csak egyetlenegy odafigyelő ember. Ezért aztán inkább elhiszem, hogy az illetékesek nem hallgattak a figyelmeztető szóra, mint hogy senki ne vett volna észre semmit.

U.I. Élj minél tovább (:-))) !

zöldász Creative Commons License 1998.09.05 0 0 69
Valami azért a megzavarodott tanárnő viselkedésén kívül szöget ütött a fejembe.
Pld.:
CICUS 09-04-98 11:46 PM „Nem tudom elfelejteni annak a 6 éves kisfiunak a riadt tekintetét...
Nem értett Ő semmit se, csak nagyon félt."

Nem lehet, hogy a kereskedelmi TV operatőrétől ijedt meg a kisfiú, miután már órákkal voltak az események után?
Lehet, hogy nem találták a TV-sek elég borzalmasnak a történteket, és még egy kicsit gerjesztették azt ?

HJM Creative Commons License 1998.09.05 0 0 68
Kedves DcsabaS_

A "Van Isten...." topicban írod:
(utólagosan engedélyt kérve tőled az idézésért):

"DcsabaS_ 09-05-98 2:07 PM

Sportbéli hasonlattal élve, szerintem tényleg nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. De akár hivatkozhatnék Darwin elméletére is, miszerint (viszont a közhiedelemmel ellentétben) nem a legkiválóbbságra kell törekedni, hanem csupán a fennmaradásra. Még hétköznapibb példával élve, ahogy a diákok mondják az érdemjegyre: mindegy milyen, csak görbüljön.."

Na most a Mézga által vázolt két alternatíva közül én inkább azt választom amely - összhangban az előzőekben tőled idézettekkel - számomra a lehetőséget ad a fennmaradásra.

Elviekben egyetértek veled, a gyakorlatban viszont szeretnék minél tovább élni...
:-)

DcsabaS_ Creative Commons License 1998.09.05 0 0 67
Kedves Mézga, HJM és bubu!

Sajnos nem tudok egyetérteni az "ordítsunk", "rúgjuk fel a szemetest", "vágjuk falhoz a tányért", - és a "vagdalkózzunk" elvvel!!!

Súlyos tévedésnek tartom azt a feltevést, hogy csak az a 2 alternatíva volna, amit Mézga (09-05-98 10:33 AM)-kor felvázolt. Ez a megközelítés egyébként is kizárólag csak az egyén szempontjából vizsgálja a dolgot és ezért szem elől téveszti, hogy ha mindenki kiereszti (kitölti valakin) a dühét, abból nagyon felfokozott össznépi agresszió kerekedhet ki, ami végső fokon mindenkinek sokkal rosszabb, mintha inkább megtanítottuk volna az embereket az:
A.) önuralomra és
B.) a felhalmozódott feszültségeik kreatív levezetésére.

Így tehát én inkább azt vizsgálnám, hogy a kiborult tanárnő:
A.) pszichikailag megütötte-e legalább az átlagot (önuralom dolgában);
B.) rendelkezésére álltak-e a szükséges technikai, jogi, anyagi és szakmai feltételek és ismeretek a problémák kreatív megoldásához.

HJM Creative Commons License 1998.09.05 0 0 66
Így van kedves bubu
:-)))
De azért IMHO lehet "kultúráltan" is ordítani, ami ezen a fórumon számomra a lehetőleg objektív és józan, a vitapartnert és álláspontját(űléspontját :-) ) is figyelembe vevő vitát jelenti, és nem a sárdobálást....
:-)
bubu Creative Commons License 1998.09.05 0 0 65
1. vari .... "ordít, valakivel, felrúgja a szemetes, falhoz vág egy tányért stb."

kedves HJM, megiscsak van elonye, hogy virtualisan talaxunk ;))))

HJM Creative Commons License 1998.09.05 0 0 64
Kedves Mézga
(09-05-98 10:33 AM)

Saját tapasztalatom alapján alátámasztom az általad vázolt lehetőségeket.

A 2. pontot(vészhelyzet) már kipróbáltam, úgyhogy áttértem az 1. pontban jelzettre.

Ajánlom mások figyelmébe is....
:-))

Mézga Creative Commons License 1998.09.05 0 0 63
Kedves Mindenkik akik itten szóltok hozzá!

Nekem már elég régen a szakmám az, hogy mindenféle olyan emberekkel foglalkozom munkailag, akik klf. terheléseket és nem terheltségeket kell hogy elviseljenek. Nem picologús vagyok, de azt is tanultam.
Szóval a lényeg: az emberek alapvetően két formában dolgozzák fel az őket ért terheléseket:
1. kiadja magából (ordít, valakivel, felrúgja a szemetes, falhoz vág egy tányért stb.) és ezzel a dolog kb. le is van rendezve. Ez a fajta aztán később igen ritkán kezd el ámokozni.
2. Minden trutyit magába folyt meg és és természetesen nem képes feldolgozni és kiüríteni. Innen már csak kétfelé lehet távozni, a Vészhelyzet magyar megfelelőjébe, már ha fogadják a pasast szívinfartusilag, vagy a diliházba, amit megelőzhet egy ámokozás.
Ebben a szituban azt kéne először kideríteni, hogy mi volt az elmúlt években, mi az ami felhalmozódott és ki tehetett volna azért valamit, hogy az a bizonyos pohár időnként ki is legyen ürítve (Wágnerkám ne is reménykedj, sörről most szó sincs).
Záróilag megjegyzem, hogy a felszínes sebek is azt mutatják, hogy ha a mélyben is, de működött a szocializálódás kialakította önkontrol, mert nem is volt komoly seb. Az ilyennek meg előjele csak annak a számára van, aki komolyan ismeri és megszelídíti a célszemélyt (Kis herceg után szabadon) és után oda is figyel rá. Ha ennek a szerencsétlennek lett volna kis hercege akkor erre sor sem került volna.
A Pokorni meg meg ne csináljon ebből ingyenreklámot magának, hanem inkább rendezze a pedagógusok bérét, hogy legyen kiből válogatni. Igaz, ez utóbbi sokkal nehezebb.
Bocs burjánért.

lisa Creative Commons License 1998.09.05 0 0 62
Nem, én sem vagyok tanár, de van egy ismerősöm, aki nap mint nap kikészül az osztályától. Persze ehhez azt is tudni kell, hogy a nő 26 éves magyartanár, és szakmunkásképzőben tanít 17 éves fiúkat.
zöldász Creative Commons License 1998.09.05 0 0 61
Van köztetek tanító?
Nekem van egy tanár végzettségű ismerősöm, aki a GYES után napközis tanárként helyezkedett el egy óbudai iskolában.
Két és fél hónapig bÍrta, pdig tényleg szereti a gyerekeket.
Lehet, hogy a hajdúságban ő is csak két napig bírta volna?
Úgy hallom, látom, tapasztalom, a mai gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni.

Egyebekben a tanulók kenyérvágókéssel történő hajkurászását és szurkálását idegennek tartom a NAT eszmeiségétől, és így mélységesen elitélem.

Cicus Creative Commons License 1998.09.04 0 0 60
Üdvözlet mindenkinek!

Elhiszem, hogy utolsó csepp a pohárban...
De akkor se egy gyerek(gyerekek) ellen forduljon!
Állítólag reggel még az öngyilkosság gondolatával is foglalkozott.
Aztán mégiscsak ugy döntött, hogy a gyerekeket szurkálja meg.
Nagy elhatározás volt!
Az igazat megvallva nem az érdekel, hogy miért tette, hanem az, hogy mit tett.Szerintem nincs rá mentség...

Nem tudom elfelejteni annak a 6 éves kisfiunak a riadt tekintetét...
Nem értett Ő semmit se, csak nagyon félt.
(Nem csodálkoznék, ha örökre problémája maradna a tanulással, iskolábajárással kapcsolatban.)

Ja, megszünt a zártosztály. 1Xüen nincs olyan!!! Akarata ellenére senkit sem tarthatnak bezárva, méghogyha szellemi, vagy pszichés állapota megkívánná is azt.
Sajnos!!!!!

Pohi Creative Commons License 1998.09.04 0 0 59
Szörnyeteg Lajos,
nyugodtan szüld meg azokat a lurkókat, és hidd el, nem ez az általános pedagógus magatartás. A tanerők színvonalával, oktatási, fegyelmezési módszereivel szemben nyolc éve vannak kifogásaim, de az itthoni légkör -remélem- kompenzálja az iskola hiányosságait. Azért, ha visszagondolsz, Neked is voltak kedvenc tanáraid, akiket tiszteltél, esetleg szerettél is :-)
A konkrét esethez: a vizsgálat lezárása előtt legkevesebb etikátlan beazonosíthatóan megjelölni a gyanusítottat. Pláne az családját is belekeverni...
A mai hírekben beszéltették a tanítónő kezelőorvosát, akihez_pszihiátriai_kezelésre_járt!! Az utolsóra már nem ment el, rohamozott. Ki állíthatta volna le? Tudta-e az igazgató, hogy klinikai eset a beója? Eltiltotta-e az orvosa a munkájától? Vagy azt gondolták, "oda" jó lesz? Milyen képességek kellenek egy gyógypedagógiás napközis felügyelőtanárnak (nekem egy nyugdíjas balerina volt anno, de szerettük, mert sokat beszélgetett velünk)? Szükségből vagy "hivatásbtudattól hajtva" vállalta a hajdúhadházi munkát?
Majd meglátod, a saját, vállalt-akart poronty is fel tudja hergelni az embert, amikor nagyon nehéz toleránsan, "felnőttként" viselkedni. Egyik osztálytársamból pedagógus lett, otthon, a falujában kezdett tanítani. Megkérdeztem, hogy bírja. A válasz: Miért idegeskedjek azért, mert másnak hülye gyereke van??! (Na jó, ő férfiember, és már nem ott tanít) Azóta, engedelmével, használom, akkor is, ha az a "gyerek" már nagyapókorú... Gondolj bele ;-)
Üdv
Pohi
MC Jules Creative Commons License 1998.09.04 0 0 58
Azert kivancsi lennek a tett indokaira.
Biztos valami utolsó csepp a pohárban...
?????
PS2 Creative Commons License 1998.09.04 0 0 57
robicsek!

Én is ismerek hasonlót, csak nem tudjuk őket clónozni. Meg a fizetésüket se tudjuk megszorozni 10-zel.

PS2

robicsek Creative Commons License 1998.09.04 0 0 56
ismerek egy tanítónénit. legalább olyan iskolában tanít. mint Hháza (nemzetiséget, stb tekintve) . Imádja a gyerekeket, a gyerkőcök is őt. És a gyerkőcök tanulnak, sőt. még a gyerkőcök barnabőrű szülei is tisztelik.

(kevesebbet keres egy hónapban amennyit én naponta buktam a tőzsdén újabban)

Van még hely az osztályában, érdekel valakit?

guss Creative Commons License 1998.09.04 0 0 55
1. Tanítsatok magyar állami általánosban: depro
2. Ua. jólszituált budai gyerekekkel: depro plusz
3. Ua. alultáplált, alulszocializált pesti gyerekekkel: sötét ötletek
4. Ua. kelet-magyar-átlag-romafiatalokkal:
gyakori önkontroll-vesztés
5. Ua. sokáig: ?
kheiron Creative Commons License 1998.09.04 0 0 54
Kislány!
Az is megtörténhet ám, hogy mikor hazafelé mész, akkor rádveti magát egy hasonló beteg ember, és akkor már csak elméleti a gyerekszülés. :-(
Bocs, de akik előttem szólva a tanárokat, tanítókat általánosították, azokkal nem értek egyet. Nekem is volt pl. narkós történelemtanárnőm. Nehezen, de túl lehetett élni. Ugyanakkor a többiek meg jók voltak. Relatíve. ;-)

Lajos!
Igen, lehet, hogy 50-50 %, bár szerintem azért jobb a helyzet. Más megoldás nincs, előre meg kell nézni az iskolát. Meg lehetőleg a tanárokat is...

Ja, meg - úgy emlékszem -, még nem nagyon volt hasonló esetre példa.

Bomba: persze, hogy bomba. Mi is azok vagyunk, kivéve azt a néhány szerencsést, aki már bentről nézi a pszichiátriákat :-) És sajnos szerintem ez olyan dolog, amit nem lehet kivédeni, mint ahogy a földrengést sem :-(

A politikai része pedig... Már eléggé kitárgyaltuk.

Üdv
Kheirón

Kislány Creative Commons License 1998.09.04 0 0 53
Nem tudom mennyi az esély, de azt hiszem kicsit elkeserítő a dolog.
Képzeld el, hogy 9 hónapig a szíved alatt hordod gyermekedet, majd óriási fájdalom árán világra hozod,óvod mindentől és megpróbálsz embert faragni belőle. Aztán jön egy ilyen nő és úgy dönt, hogy ennyi...
Nekem még nincs gyerekem, de így is teljesen kész vagyok a dologtól.
Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.09.04 0 0 52
Lyó. Ez mind szép. DE. Mennyi az esélyem arra, hogy az én jövendőbeli gyermekeimet olyan pedagógusok fogják oktatni, akik pályára termettek? Hát az előbbi hozzászólásokat olvasván úgy érzem 50-50 %. És ez nem valami bíztató...

ide Creative Commons License 1998.09.04 0 0 51
Miért volt az a agresszív, arrogáns hozzászólása az RTL Klub riportjában a hajdúhadházi kisebbségi önkormányzat vezetőjének csütörtök este? Miért is kellene leváltani az iskolaigazgatót? Mert 1ik beosztottja nem beszámíthatóan viselkedett, s neki, ha valakinek náthája van is ránézére kell tudnia. Mert olyan iskolába, ahol szinte csak kisebbségiek tanulnak, kisebbségi áldozatai voltak. Mert ugye 1 vezetőnek javasasszonynak is kell lennie.Mondjon le a kormányfő! Mondjon le a belügyminiszter! És egyébként mindenki!"..maga igazi nő. Először állít, s csak utána keres hozzá bizonyítékot.." (asszem valahogy így hangzott) Már sokan elmondták: ebben az országban rasszizmus, apartheid, cigányüldözés folyik. Ezek után persze jogában áll a kisebbségnek:
- szociális helyzetükre hivatkozva olyan előnyöket követelni, melyek 1 másik állampolgárt sem illetnek meg (Fehérvár, Rádió utca ), és ha mégsem kapják meg azonnal fajgyűlölőnek titulálnak minden tisztviselőt, bírálót, sajtóban, elektronikus médiákban eláztatják akit csak lehet (velünk vagy ellenünk). Kedvelem a monopolista üzleti magatartást, a Microsoft és vezetőjét 1szerűen imádom, de ez a cég legalább nyújt valamit azoknak, akiket megcéloz a reklámjaival, míg a magyarországi "kisebbség" csak a szaporulatát tudja felmutatni, s ezzel szeretne keresni is. Kollegám szerint azért kell a gyerekek szüleit gyorssegélyben részesíteni mert a csemetéik kiestek a jövedelem szerzésből a gyógyulásuk idejére. Az persze tény, hogyaz alantasabb munkát mifelénk azért nem vállalják (ezt a fajgyülölő magyarok végzik) a kisebbségiek (,EPK, hushhhh! ;-),mert a hivatal csak meg akarja alázni őket azzal, hogy ilyet ajánl, mert a végzettségük (<=8 általános) alapján azért többre hivatottak.
- a legtöbb településen tiltakozik a lakosság, ha nagyobb számban szeretnének az adott népcsoport tagjai beköltözni. Jó részüket persze elfogadják, de azt mondják sok különbség van köztük. A rettegett jelző: "oláh.."
- elkeserítő a helyzet, hogy ha valaki nem fizeti tartozásait, a közüzemi díjakat ráterhelik a lakására, és rövid úton utcára teszik, míg az ő számukra, mivel az önkormányzat fél a szájuktól (ráolvasás, szemmel verés, EU), pénzt különítenek el, a nyugdíjasok megfagynak télen a lakásaikban, az hivatal fizeti a fűtést. A ajléktalanoknakhány százaléka szolárium barna ezek után? Megfelelő arányban képviseltetik magukat? Az alkoholisták, vagy a bűnözők között?
- a szomszédunkban a polgármesteri hivatal megvett 1 kisebbségi családnak, ugyanis rászorulók. Hatan vannak:3 gyerek, férj, feleség, 1 elmebeteg bátyj. Állásuk nincs. Az 1 év alatt vásároltak két ladát, parabola antennájuk lett, átépítették a házat.Az önkormányzat meghirdette a múlt hónapban, nem fizettek villanyt, vizet, szemét szállítást és a kamatmentes hitel részleteit. Hőzöngenek, hogy sztrájkba kezdenek, és megmutatják, mert nekik joguk van, ehhez meg ahhoz mennek be.. Az újságokból eltűnt a hirdetés. A másik szomszéd csemetéje rendőr, de nem mer ő sem szólni a fiának, hogy tegyen valamit, mert éjjel-nappal a lopott vezetékekről a kályhában égetik le a szigetelést, mérgezvemindenkit: a szomszédban laknak és bármit tehetnek a családdal, házzal, a háziállatokkal ..
ennyi voltam
üdv - ide
himfy Creative Commons License 1998.09.04 0 0 50
1. Bárki bekattanhat. Hát még, ha egy elhanyagolt vidéki iskola rosszul fizetett napközis pedagógusa. Ez maga a kilátástalanság. Az már csak hab a tortán, ha emellett az apja közismert és a maga területén sikeres ember. Tényleg időzített bomba, de nem törvényszerű, hogy robbanjon. (Hiszen az esetek többségében nem is robban.)

2. Helyes, hogy Pokorni azonnal a helyszínre ment. Ez egy felelős politikus dolga. Az már kicsit komolytalan, hogy hétfőn általános intézkedési tervet kíván bejelenteni. Az őrület nem kivédhető.

3. Rapcsákot ízléstelen belekeverni. Még akkor is, ha még az eset előtti napon is az ő keresztényi életet élő családjáról sugárzott félórás kampányfilmet a hódmezővásárhelyi önkormányzati kábeltévé. Ott szó sem volt arról, hogy a filmben is szereplő lányát három éves kora óta nem ő neveli. (Ráadásul vásárhelyen mindenki tudja, hogy terrorizálja a családját. De ez már egy másik történet.)

4. Ami a bulvártévékben ment az törvényszerű és kivédhetetlen. Addig amíg erre vevő a közönség, addig így megy. Az Internetto linkje is elfogadhatatlan, rosszízű melléfogás.

Csodálkozó Creative Commons License 1998.09.04 0 0 49
Az indító cím enged bizonyos általánosítást, de ezen az egy (szerencsétlen) eseten keresztűl megítélni egy egész foglalkozást, mégsem leht! Félreértés ne essék, nekem is kinyílt a bicska a zsebenben, (majdnem tökön szúrt!) amikor a a tanítónéni azt mondta december elején, hogy "...ő már befejezte az olvasásoktatást, a többi a szülők dolga! ..."! Nem láttam a pipától, mert a fiam nem tudott olvasni.
Vagy amikor a lányom bekerült az általános iskolába úgy, hogy tudott olvasni, de karácsony elött már nem tudott ugyanúgy olvasni!
Szóval vannak nekem is rossz tapasztalataim. De! Vajon mit tehet az a (vaságyastól)ötven kilós pedagógus (férfi/nő) aki egy negatív IQ-val megálldott százhúsz kilót felülről verő hadonászó apukával szemben próbálja megkövetelni azt, hogy tizenöt éves, hetedikes csemetéje ne bagózzon a tanteremben, és azért mert neki figyelmeztetést beírni az ellenörző még (intőktől) üres pótlapjaira?
Tudom az ilyen ne menjen pedagógusnak! mondják sokan felhördülve. De, mégis mit tanácsolnátok neki, mit tegyen???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!