EZ MŰBALHÉ !
Nagyon kevés dolgot tudok elfogadni a "nem lenni" indoklására. A pillanatnyi magány nem tartozik közéjük. Vagy talán rákos vagy? Meg vannak számlálva a napjaid? Elvesztetted a családodat? Levágták a lábat, vagy esetleg béna vagy? Nem? Akkor? 10 éve ágyban fekvő, mozgásképtelen (most 50 éves) rokonomtól ilyen nyavalygást sohasem hallottam, pedig valamivel több oka lenne a halált kívánni, mint Neked, nem gondolod?
Miért hergeled az ittenieket, akik segíteni próbálnak rajtad? Milyen érdekes, más topicban nem találkoztam a neveddel. Ennyire semmi sem érdekel, saját magadat kivéve? Ne is várd, hogy bárki érdeklődni fog irántad, amíg ilyen közönyös vagy.
Az élet szent, kedves Galine. És igenis lenni kell. A szüleidre nem gondolsz? Nézz ki az ablakon, süt a nap ! Menj sétálni ! Csinálj valamit ! Abnormális dolog egy 30 éves sráctól, hogy állandóan csak a halállal foglalkozik ! És mit gondolsz, ha megismerkedsz egy lánnyal, a világhoz való hozzáállásod varázsütésre megváltozik?
Tehát, kedves Galine, én az kívánom neked, hogy LEGYÉL !
Hogy van ez? Első lehetőség: lenni. Megfogalmazásod alapján te alighanem inkább a másodikra gondoltál. Ebből kiindulva: lehet, hogy a nemlét valamilyen kiutat jelent, esetleg egy másik létformába való átlépést, de az én evilági létezésem szemszögéből ez nem nyitást jelent, hanem valaminek a bezárulását. Örökre. Hogy a nemlétet választó személy számára e lépés egy nyitást jelent-e vajon, azt ne tőlem kérdezd.
Én ugyanis már előző életemben sem hittem a reinkarnációban. (copyright Humor-fórum)
Lenni! Ha másért nem, hát mert azzal a másik lehetőség is nyitva marad. Ellenkező esetben nincs pardon.
Különben is, amíg van Törzsasztal, van legalább egy ok, amiért érdemes lenni.
Képzeld el, hogy mondjuk 30 évvel idősebb vagy, és visszanézel mostani önmagadra.
De tényleg!
Szóval a lényeg az hogy így visszatekintve meg tudod ítélni, hogy milyen nyomot hagytál a világban az elmúlt 30 év alatt, és egyet tudsz-e érteni azzal, amit tettél.
Nyilván a "nem lenni" döntés is egy hatás a világra. 30 év távlatából jó megoldásnak tűnik?
nem kedves Galine nincs értelme, NO FUTURE ,
F.O.SYSTEM, depresszió, öngyilkosság, halál, fekete lepel, bazmeg a társkeresőben próbáltunk
valami életet belédcsepegtetni, de te SZENVEDNI AKARSZ!!!!!!
hát akkor szenvedjél.
Sorsa kovácsa
ki magát semmibe vájja
mivégre?
mi hátra?
nem kértem - adták
ki mérte ki?
eldobni nem volna érték
mértékem emberi lépték
hinni, ha volna miben
de nincsen, nincsen kincsem
ki kicsinyke kincsemet megbecsüli
tőlem szeretve remél
hiszem, hogy neki fontos
hinni hogy fontos vagyok
"Rajtunk áll a világ sorsa!
Térjünk át az élet akaratára!
Ha mindenki velünk, lesz Édenünk!"
vagy ijyesmi, ezt Grandpierre Attila fejezi ki, mint Vágtázó Halottkém.
De ettől nekem nem lesz jobb. (sem bal.)
/-/erb
"Nem-lenni nem jó, de nem jobb lenni sem" - ahogy a klassziqsok mongyák.
Pillanatnyilag patthelyzet, azaz tágulódik a világegyetem, s talán benne én is, meg mindenki is - de t'án csak nem fogunk szétrobbanni, s ha mégis - annál jobb.
G.
Osztán mi a dolgok állása?
Tágul a világegyetem? ((((Adrian Mole))))
Vagy valami konkrétabb???
Ha tegnap válaszoltam volna, azt mondtam volna, hogy nem lenni. De mára regenerálódtam egy kicsit.
Most valamiért a Last action hero jutott eszembe:
Irodalom óra: Hamlett stb...
Kissrác: bezzeg a főhős (neve nem ugrik be, de persze a Swarczi játsza) nem így csinálná.
Elmereng...
Jön Swarckopf barátunk, két méretes automata fegyverrel a kezében.
Lenni, vagy nem lenni?
NEM LENNI! ratatatatatata