Keresés

Részletes keresés

caffébea Creative Commons License 2013.01.10 0 0 71

Kedves Brown49! Valóban a jó kávé nem olcsó, de mihez képest nézzük az árát? 1 darab kávékapszula 120,- Ft! Nekem megér 120,- forintot/nap, hogy egy tökéletes kávét ihassak, ami pozitívan kihat az egész napomra! :) Ez nem pénz kérdés, hanem, hogy kinek mi a fontos!

Brown49 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 70

Csak kedbes Beuska nem írtad le milyen drága a patron hozzá, gondolom te jól keressel.

Előzmény: caffébea (69)
caffébea Creative Commons License 2012.11.10 0 0 69

Ha igazán finom kávét szeretnétek inni, akkor nagyon ajánlom a Lavazza 8 féle igazi olasz pörkölésű, kávéházi minőségű eszpresszó krémkávéit.

Igaz, ezek is csak Lavazza géppel használhatóak, de van egy cég, aki ingyen adja hozzá a kávégépet, csak van egy minimális fogyasztási elvárás, ami kb. 3 kapszulát takar egy nap. Hihetetlen jó, hiszen nem kell magába az eszközbe pénzt fektessünk. A kávék pedig isteni finomak! Akár irodai, akár otthoni használatba is adják, akit érdekel szívesen megosztom, hogy kiket lehet keresni, nagyon kedvesek és korrektek. Ami még fontos, hogy semmi kötelezettséggel nem jár!

Nibiru Creative Commons License 2012.11.06 0 0 68

A kávészakértők tanácsát szeretném kérni. Eddig ritkán ittam kávét. Mostanában rákaptam valahogy, de mivel nem ismerem a kávékat, többnyire melléfogok. Annyit már tudok, hogy a teljes arabica vonal nekem keserű. Olyan kávét keresek, amelyikben nem a keserű, meg a csersav dominál, hanem egyfajta  csokoládés, lágy ízvilág, mivel csak cappucino-t iszom. Imitt-amott ittam már olyat, amilyet keresek, de sajnos sosem jutott eszembe megkérdezni, hogy milyen kávéból főzték.

nappali32 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 67

Kedves Kávészakért(ők)!

Karácsonyra egy kávéfőző géppel szeretném megajándékozni a családomat, melynek kiválasztásához kérném a szíves segítségét. Előzetesen említek néhány olyan szempontot, ami nagyban behatárolja a keresett terméket:

• elsősorban a tej alapú italokat kedveljük, különösen a krémes cappuccinót,
  • olyan terméket keresünk ami egyetlen gombnyomásra elkészíti a kívánt italt,
  • kivehető tejtartálya legyen,
  • a termék megvásárlására max. 150. e Ft áll rendelkezésre,
  • napi két-három ital készítését tervezzük,
  • a vásárlást követően a gép fenntartási költsége, illetve az alapanyag beszerzési költsége, együttesen ne haladja meg a havi 5. e. Ft-ot.

Még annyit szeretnék elmondani, hogy jelenleg egy Nespresso-De'Longhi EN680 Lattissima kapszulás kávéfőző vásárlásán gondolkozom, viszont több tényező is elbizonytalanít. Egyrészt, hogy napi két-három kávé vagy egyéb ital fogyasztásával számolva, a havi kiadás (a jelenlegi kb. 100-120 Ft-os kapszula árral számolva) kb. 9-10.e Ft-ot körül alakul, másrészt, hogy a termék használata - hivatalosan -  csak a gyártó által forgalmazott kapszulával lehetséges.

Végezetül egy olyan gép vásárlása is felmerült bennem, amivel kávékészítés szemes vagy őrölt kávéból is lehetséges. Elsősorban amiatt, mert egy viszonylag jó minőségű kilós kávé már kb. 5-6 e. Ft-ért beszerezhető, ami teljes egészében fedezi a havi szükségeltünket.

Mint a leírtak is mutatják, elég bizonytalan vagyok, hogy pontosan milyen terméket is vásároljak, ugyanakkor az idő sürget, hiszen hamarosan Karácsony!

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv: nappali32

CFK MAN Creative Commons License 2009.12.14 0 0 65
A barista világbajnokságon nyertek vele:
http://www.kavekorzo.hu/kaves-receptek-kaveitalok/dohany-izesitesu-espresso-shot.html
Szóval megmérgezte a zsűrit?? :D A kis aljas
Előzmény: H_G (63)
Töhötömke Creative Commons License 2009.12.14 0 0 64
Miért lenne mérgező?A cigibe is dohánylevél van:)
Előzmény: H_G (63)
H_G Creative Commons License 2009.12.14 0 0 63
De hiszen az mérgező.
Előzmény: CFK MAN (62)
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.14 0 0 62
Én nem találtam semmit se róla a neten. fórumozó társunk átvert minket :D Olyat találtam, hogy dohánylevelet melegítettek meg tejszínben és azt adják hozzá a kávéhoz. Érdekes, ki kellene próbálni a hétvégén.
Előzmény: Karcsi33 (61)
Karcsi33 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 61
Erről a dohánykávéról én is hallottam. Elég viccesen hangzik. Nem elég, hogy kávé még dohány íze is van?? Vagy mit takar ez a név?
Előzmény: Töhötömke (60)
Töhötömke Creative Commons License 2009.12.14 0 0 60
Ohhoo, akkor azt a andrássy úti boltocskát meglátogatom szerintem:) Dohánykávé? Na az milyen lehet?Éppen tegnap mondta anyum barátnője hogy le akar szokni a cigiről csakhát a kávé és a cigi jó barátok nála. lehet hogy ez megoldás lenne erre a problémára?:)
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.14 0 0 59
Kóstolni elég sok helyen lehet ilyen karácsony tájt kávét. Tavaly amikor mi is vettünk akkor is voltak kinnt hostessek, de ha jól tudom a nespresso-nak van márkaüzlete az andrássy úton.
Arról a dohánykávéról meg még nem hallottam, de így érdekesnek hangzik :9
Előzmény: nandika87 (56)
Picike69 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 58
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, egy Saeco incato digitál magyar nyelvű használati utasítás kellene nekem. Nagyon megköszöném, ha valaki tudna segíteni.
email: nagel@vipmail.hu Köszönöm előre is! A neten csak angol, és német nyelvet találtam.
huszárkaa Creative Commons License 2009.12.10 0 0 57
Húúú, köszönöm a tippet! Eddig is tetszettek ezek a Nespressos dolgok, de ezt a sárgabarackos kávét most már muszáj megkóstolnom! Eszméletlen, hogy miket ki nem találnak már :) Mondjuk a gesztenyekrémes is elég durvának hangzik.
Te meg mindenképpen próbáld ki a dohánykávét! Nem olyan drága, és tényleg kuriózum. Ha szereted a feketét, akkor kihagyhatatlan!
Előzmény: nandika87 (56)
nandika87 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 56
Igazából elég sok féle ízesített kávé kapható! Először nekem is furcsa volt, de egyszer keresgéltem ilyen után és találtam azért pár oldalt, mondjuk ezt. Ha körbenézel, akkor láthatod, hogy nagyon sok íz van :) Kíváncsi lennék, hogy hol lehetne kóstolni ilyeneket. A libris tippet meg köszi, megnézem majd :)
Előzmény: huszárkaa (55)
huszárkaa Creative Commons License 2009.12.10 0 0 55
Pedig van ilyen! A Libri könyvesboltokban a kávézó részben (Frei) lehet kapni, és nagyon durva ízvilága van! Iszonyat markáns, még órákkal később is érzed azt a kellemesen savanykás ízt a nyelved végén. Jó lenne valami hasonlót megkóstolni, mert szeretem a különleges kávékat.
Előzmény: galkriszti24 (54)
galkriszti24 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 54
dohány-kávé? Sose hallottam ilyenről. Igaz nem iszok sokszor kávét, ritkán csak.
Előzmény: huszárkaa (53)
huszárkaa Creative Commons License 2009.12.10 0 0 53
Én egyszer ittam dohány-kávét, és az nagyon megfogott. Eddig a No.1, bár nem tudnám minden nap azt inni - inkább valamilyen lágyabb, krémesebb ízre vágyok...
Nem tudok ajánlani valamilyen speciális ízesítésű vagy pörkölésű kávét, ami még egy halandó ember számára is elérhető közelségben van?
joska61 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 52
Nos, a cím ezek szerint a félrevezető. Te nem A jó kávét, hanem A legjobb kávét keresed.
Azt gondolom, jogod van leborzasztózni az én kávémat, nekem meg engedtessék meg az a jog, hogy az ízlésemnek megfelelőt igyak, és ne kelljen miatta szégyenkeznem előtted.
Előzmény: H_G (48)
mohopasi Creative Commons License 2009.11.19 0 0 51
Szerintem meg ennyire szubjektív. KVbajnokság mennyivel külömb, mint a szépségverseny? Ottani bírók mennyivel különbek a királynőválasztások bíráinál? (jó tudom, nem dugják meg a versenyzőket :-D )
Egyébként A jó kávéról szól ugye a cím, nem "A legjobb kávé" volt a kérdés. Arról nem beszélve, hogy a szubjektivitás jogán lehet, ez a jóska köpné ki a te kávédat. Engedtessék meg neki is ez a szabadság, mint amennyire neked megengedett.
Előzmény: H_G (50)
H_G Creative Commons License 2009.11.19 0 0 50
Épp azt mondom, hogy szerintem azért ennyire nem szubjektív. Vannak kávés-bajnokságok, ha oda elvinnék az én kedvencemet is, meg az övét is, hát mindkettő nagyot bukna, de az övé után szerintem ápolni is kéne a bírákat :D

Előzmény: mohopasi (49)
mohopasi Creative Commons License 2009.11.19 0 0 49
Bocs, hogy belekotyogok, de nem ez a szubjektív rész...? Neki az felel meg, neked meg az nem. Pont. És? :-)
Előzmény: H_G (48)
H_G Creative Commons License 2009.11.19 0 0 48
Azért ezek nem teljesen szubjektívak, mert ha azt mondod, hogy Csala Zsuzsa a világ legszexibb nője és a Borsodi Világos a legfinomabb söre, akkor legalább olyan pofákat fog vágni a hallgatóság, mint amilyeneket én csináltam ennek a (elképzelésem szerint borzalmas) kávénak a leírásától...

Előzmény: joska61 (47)
joska61 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 47
Ez kb olyan kérdés, mint a jó sör, vagy a jó nő.
Szerencsére szubjektív kérdés, nekem szarvasi kávéfőzőből közepes árú kv. (direkt nem írok márkát) édesítővel (aszpartám tartalmú) tejporral (amelyik nélkül semmit sem ér a dallas). :-)
hannabori Creative Commons License 2009.11.19 0 0 46

A legjobb kávédaráló:

patrapinda Creative Commons License 2009.05.17 0 0 45
Ha lezárt üvegben van, kevés levegővel, akkor egy-két hétig marad valami az aromából, de az igazi akkor, ha frissen darált kávéból csinálod a presszót.
Előzmény: bcontact (42)
Minerve Creative Commons License 2009.03.30 0 0 44
www.kavefozoszerviz.eu
bcontact Creative Commons License 2007.05.14 0 0 42
Olasz pörkölésűt ha hűtőbe raksz, mi fog történni?
Előzmény: Rsüni (25)
bcontact Creative Commons License 2007.05.14 0 0 41
Dehogyis!
Miért jó a cappuccino-n a kemény tejhab???

Ittál már olaszban cappuccinót?
Előzmény: Dehogyis (33)
H_G Creative Commons License 2006.11.25 0 0 40
Miért kéne uarról a témáról több párhuzamos topik? Minthogy Nemisbékáé egyértelműen kivívta az első számú kávéstopik helyet, ez tőlem már nyugodtan megszűnhet, ahogy a Konyhaasztalon lévő is.

Előzmény: Zsolti2003 (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!