Keresés

Részletes keresés

Lópici Gáspár Creative Commons License 1999.08.23 0 0 112
Mi nem tetszik, seggfejkém?
Ugyanazokat a jelzőket aggattam rád, amiket te a magyar népre.
Meg még néhányat, semmivel se erősebbet mint a "fasz", "korcs".
Csak nem moderálandónak itéled, baromarcú?
guji Creative Commons License 1999.08.23 0 0 111
Az igazság az, hogy ezek szerint magyar a mud is meg a Lópici Gáspár is. Öszinte leszek. Egyiksem szimpatikus - dehát magyarok vagyunk vagy mi?
Lehet hogy nem magyarnak kéne lenni hanem, embernek és mindegy hogy milyen náciohoz tartozunk. Ezt kéne megprobálni. Akkor majd büszke is leszek rátok!!!!!!!!!
guji
mud Creative Commons License 1999.08.23 0 0 110
Ilyenkor azert erdekelne, hol van a topikgazda, moderatorok, etc....
Lópici Gáspár Creative Commons License 1999.08.23 0 0 109
De, már abbahagytam, úgyse fogod föl a gennyben ázó agyaddal. Nem is gyalázlak tovább.
Beláttam, hogy a mud egy korcs egyed, kötekedő, önző, hiú, kicsinyes, irigy, magyarul fasz. Nincs mit tenni.
mud Creative Commons License 1999.08.23 0 0 108
Te csak nem akarod abbahagyni, igaz?
En turelmes vagyok: vegyel elo egy lexikont, keresd meg a "gyalazkodas" szot es vesd ossze a hozzaszolasaiddal.
Vagy iratkozz be egy iskolaba. Akarmilyenbe.
Zaxxon Creative Commons License 1999.08.23 0 0 107
A magyarok csinosak és jókiállásuak!
Lópici Gáspár Creative Commons License 1999.08.23 0 0 106
"
mud
válasz erre | adatok | e-mail 1999-08-19 08:22:52

Altalaban, ha kulfoldon vagyok, ugy erzem magam, mint a nagy farok, aki azt koltotte: "szegyellenem kell, hogy
magyar vagyok". Be kell latni itthon is, sajnos, hogy a magyar egy eleg korcs egyed, kotekedo, onzo, hiu, kicsinyes,
irigy, magyarul fasz. A sok nagy ember mind-mind elhagyta az orszagot (a Sir George Soltirol nehez lenne azt
mondani, magyar, O bizony angol lett, annyira meg nem vagyunk "faj", hogy csak ideszuletni orokke magyarra tegyen
bennunket). Keptelenek vagyunk egy normalis eletteret kialakitani magunknak, ahol elfogadhatoan lehet vegetalni es
ezert allandoan masokat okolunk. Lassuk be, a magyar - fasz.
Lehet kopkodni!
"

Phö. Érezd magad leköpve, azt érdemled. Aki így beszél a saját népéről, az bizony jobban teszi, ha elmegy innen a büdös francba. Gyalázz más népet, ne a magyart, te tetű.

mud Creative Commons License 1999.08.23 0 0 105
Bezony. A topic cimre valaszolva: remelem, hogy nem mind ilyenek....
Csülök Creative Commons License 1999.08.23 0 0 104
Atyavilág...
mud Creative Commons License 1999.08.23 0 0 103
"Lópici Gáspár
válasz erre | adatok | e-mail 1999-08-22 17:45:33

Elolvastam az egészet, te seggfej. Egy intoleráns, magyarellenes, rasszista barom vagy.
Mér nem mész anyádba inkább?"

azert az az intolerans... az egy picit eros volt!

joy Creative Commons License 1999.08.23 0 0 102
Ezt a nyeregalattpuhítjákolást jó lenne egyszer, s mindenkorra lezárni, ugyan is tény! Valoban tettek a nyereg alá a sokat lovaglók friss súst, ha a nyereg véletlenül föltörte a ló hátát, így a seb nem fájt annyira, sokkal gyorsabban gyógyult, sőt katasztrófa-helyzetben lehetett folytatni a lovaglást is - még ha rövid ideig is!
Hogy mit tartanak, arról egy konkrétum: a Germánban létezik egy kifejezés: zigaunerfolk! Ezen a magyarokat értik! Ha megnézzük milyen cigánykodás folyik a Magyar Törvényhozásban, igazuk is van!
Egyébként látszik a jóindulatod, hogy meghatározd ki magyar, ki nem, csak épp kissé zavaros, kissé kavaros, kissé csurkapistásra sikeredett!
Egyébként nem könnyü amivel próbálkozol, nem is lehet egyértelmüen deklarálni, értelme sincs!
Az viszont igaz, nehezen tudom elképzelni én is azt, hogy egy szudáni magyar, vagy egy vietnámi...
De a gyermek, ha egyik felmenője magyar, itt él, nevelkedik, már miért ne?

Egyébként most ahogy visszaolvasom mit is írtam, jövök rá, milyen baromság is ez az egész kirekesztősdi, és mennyire nincs értelme, csak a kirekesztettek, szomszédaink bosszantására való!!!
HÜLYESÉG!!!

neptancos Creative Commons License 1999.08.23 0 0 101
Két apróság:
1. fekete magyarok: a hadszervezet jobbszárnyán, a talapülésszervezet keleti oldalán lévő magyarok. Szt. István korától megváltozik a hadszervezet (vértes lovasok).
Rájuk gondoltál?
2. Problémás pont 1799-et kijelölni. 1790? 1800, mint kerek évszám? És miért pont kétszáz év?
Szia!
n.
Csepp Creative Commons License 1999.08.23 0 0 100
Sziasztok!
Most nem egy véleményhez szólnék hozzá, hanem mindhez összeségében.
Valóban nem egyszerű kérdés az, hogy "Milyenek a magyarok?", ugyanis először talán az országon belüli, és azon kívüli magyarságról lehetne és kellene szót ejteni.
Én alapvetően csak az országon belüli viszonyokat vélem ismerni, mert csak itt éltem,élek. Ám itt éltem Pannóniában (Pécs) és éltem Hunniában (Debrecen) és már jó ideje Budapesten élek.Ennek a két területnek sem azonos a népe.
Szerintem a magyarok igen sokfélék. Hogy vannak-e csak a magyarságra jellemző jellembeli tulajdonságok azt nem tudom, csak sejtem. Úgy hiszem a jó tulajdonságok között meg lehet említeni a szabadságvágyat, az egyenességre való törekvést és a hűség igényét. Erről egyébiránt a népdalok is árulkodnak.
A rossz tulajdonságok között meg lehet említeni a békétlenséget és az irigységet.
Szerintem egyébként a magyarság nem is ismeri igazán önmagát, mert nem is ismerheti. A történelmet a győztesek írják és mi egy fél évszázada nem győztünk. Ebből fakadóan a történeti tudatunkban már sok az idegen érdek. Egy alulértékelt nemzetté váltunk az utóbbi fél évezred során.
Én azt hiszem, hogy a származási legendáink jelentős része igaz, avagy valós tövű. Ezeket (őstörténet)pártolva kellene kritikával újra feldolgozni a történelmünket. A nyereg alatt puhítják a húst és így tovább gyalázkodó dolgokat be kellene tudni annak, hogy féltek csapataink erejétől és ezek a háborús propaganda maradványai.
Az hogy genetikailag kik vagyunk szintén érdekes.
Én nem azonosítom a magyarságot a magyar állampolgársággal. Itt van például ez a szovjet-orosz-zsidó filmrendező, akinek az állapolgári esküjét bemutatta a TV a napokban. Az a pali nem magyar. Állampolgárságot - szerintem soron kívül - azt kapott. Ő magyar állapolgárságú egyén, hiszen még magyarul sem beszél.
Az hogy ki kinek vallja magát az egy dolog. Szokás azt is modani, hogy magyar az, aki annak vallja magát.Ám ez is csak megszorításokkal igaz. Vallhatom én azt, hogy észt vagyok, ha az észtek nem fogadnak be.
Vallhatja magát zsidó avagy cigány identitás tudatú egyén magyar állampolgárnak. Azt elfogadom sokakkal egyetemben. Ám, ha ezzel együtt magyarnak vallja magát azt már kritikával fogadom.
Magyar nem attól lesz az ember, ha bizonyos kormányhivatalok állampolgárságot adományoznak.
Annak születni kell. Lám a zsidók jól tudják (van tapasztalatuk!) ki a zsidó. Akinek az anyja zsidó!
Ki a német? Avagy ki lehet német állampolgár? Erre is volt és van szabály. Akinek legalább kettő (vagy egy ?) nagyszülője hitelt érdemlően német.
Szerintem magyar az, akinek legalább kettő nagyszülője magyar és magyarnak is tartja magát.(Ebbe a definícióba beleférhet az, ha nem beszéli a magyar nyelvet valanmilyen ok miatt). No persze ilyenkor jöhet az, hogy honnan számítva? Erre a válaszom az, hogy hét nemzedéktől, kb. 200 évtől, azaz az 1799 évtől. Aki azóta a magyarsággal él, magyarul beszél és annak is tartja magát, annak lehettek az ó szülei svábok, szászok, zsidók, cigányok stb. utódaik és ezáltal a ma élők feljövői magyarokká váltak.
Ezt ki-ki akor tudja meg a legjobban, ha utána néz, hogy feljövői ugyanmár kifélék, mifélék voltak.
Jó kis kaland, jó kis baleset. E tevékenység közben aztán sok titokról is lehullhat a lepel.
Egyházaink 1700-tól megőrizték a keresztleveleket.
Én azt hiszem, ha valaki fő vonalaiban ismeri a származását ezek a tény már önmagában árnyalhatják a magyarság tudatát, ha az létezik és nem keverik össze az állampolgársággal.
Ide egy vicc: Megy az erdőbe a medve és ráköszön a nyúl, hogy: Helló kolléga!
A medve a nyakát tekeri, ugyan kinek szólt a nyúl. Mivel mást nem lát körülöttük, rákérdez a nyúlra: Nekem szóltál Nyuszika?
A nyúl válaszol: Igen Medve kolléga!
Medve meghökkenten: Mióta vagyunk mi kollégák?
Nyúl büszkén: Nem rég végeztem egy medveképző tanfolyamot és papírt is kaptam róla.
Medve mérgesen: Azt a teremburáját. Ebben az erdőben már bárki medvének mondhatja magát?
Medve a Nyúlhoz: Tudod Nyuszika, engem nem érdekel a te tanfolyamod. Engem ugyan ne kollégáz, mert ahogy a viccben is van kitörlöm veled a seggemet.
Nyúl fenyegetőn: Nana Medve (elvtárs, úr a megfelelő behelyettesíthető) majd megvizsgáljuk azt, hogy neked van-e papírod arról, hogy medvének hivasd magad.

Na szóval. Más az állampolgárság és más a nemzethez tartozás. Mivelhogy a magyar nemzet gyermekei több nép soraiból kerültek ki így helyesen magyar nemzet testről beszélhetünk, melynek része a határokon túli magyarság is.
Hol és kik milyennek látják, avagy vélik a magyarokat?
Ez engem igazán érdeklő kérdés, mert magyarnak tartom magam miáltal nem hagy közömbösen a magyarság sorsa. Azoknak a magyar, avagy nem magyar csak magyarul beszélő állampolgároknak az általános fikázása, gyalázkodása ami itt a topon (nincs rá már egy jó magyar szó?) leírásra kerül nem tetszik. Én is azon a véleményen vagyok, hogy akinek nem tetszik e nemzethez tartozás az keressen neki megfelelőt, magyarán bátran húzzon el, hiszen ennek ma már semmi akadálya. Volt idő, amikor ezt nehezítették, ennek ellenére jópáran leléptek, tehát idegen közösségekhez csatlakoztak.
A határon kívüli magyarsággal kapcsolatban különbséget kell tenni azok között, akiket leszakítottak a nemzettestről és azok között kik önként hagyták el a közösséget. Akik önként távoztak között is különbség van, hiszen van aki kényszer hatására (valóban üldözték) és van aki gazdasági okokból lépett le. Ez utóbbiak sorában, ha alaposabban megvizsgálnánk, az országba az 1700-as évekbenbetelepültek utódait találnánk zömmel. Az úgynevezett fekete magyar csak politikai kényszer hatására hagyja el azt, ami az övé, tehát házát (ami azonos egyben a hazával is). A fekete magyarság jó része Erdélyben, Kárpátalján, a Vajdaságban a Felvidéken azt tartja helyesnek, ha ott él és nem azt, ha "kimegy" Magyarországra.
Én arról kérdeznék, hogy milyennek látják egymást a határon túli magyarok, illetve egyanők milyennek látják a határokon belül élőket.
Mit (és miért) tartanak Európa népei a magyarságról?
Ezekre a kérdésekre azok a vitapartnerek válaszolhatnak nyilván, akiknek saját tapasztalataik vannak. Mit írnak pld. a svájci, a svéd stb. tankönyvek a magyarságról?

Csepp Creative Commons License 1999.08.23 0 0 99
Sziasztok magyarság szakértők! Már bele-bele olvastam ebbe a fikázástól sem mentes vélemény orgiába. Van valaki aki össze tudná foglalni az eddigieket?
neptancos Creative Commons License 1999.08.23 0 0 98
Mekk Elek!
Lejjebb írod:" Az összefogás a zsidók privilégiuma."
Akkor minek beszélgetünk?
Összefogni ezek szerint se mi, se más nép nem tud(szokott néha), csak a zsidók. Azér kínainak ezt ne mondd el, mert kiröhög.
n.
neptancos Creative Commons License 1999.08.23 0 0 96
Röviden: Te tudod is, hogy mi az?
n.
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.08.22 0 0 94
Laci:
"Szerintem csak játékból kezdjük el felsorolni a nagy magyarokat, akik világviszonylatban is elismertek, és nézzük meg, hogy hány százaléka zsidó."

A zsidóság azért jeleskedhetett a szellemi élet külömböző területein, mert anyagi helyzete folytán mentesült a fizikai munka lélek- és szellemromboló terhe alól és volt idejük és lehetőségük művelődni, az álmaiknak élni.
Amúgy - szerintem - a magyar nemzet fogalmába beletartoznak a magyar zsidók is.
-ant-

webracer Creative Commons License 1999.08.22 0 0 93
Nem rád értettem Som-Som
webracer Creative Commons License 1999.08.22 0 0 92
Arra gondolok ,hogy olyan emberek mocskolódnak akik nem is itt élnek
Most akkor döntsék már el magyarok,külföldiek,hontalanok,vagy mi a szar?
Ne irogassanak már ide.
Som-Som Creative Commons License 1999.08.22 0 0 91
?
webracer Creative Commons License 1999.08.22 0 0 90
Ha magyarokról van szó rögtön jön a mocskolódás,érdekes módon
mindíg külföldről és ott élő magyarok szájából hát nem érdekes???
Som-Som Creative Commons License 1999.08.22 0 0 89
Reálisan csak a finnekkel tudom összehasonlítani a magyarokat, mivel e két nép közt éltem csak hosszabb ideig. Nos, engem piszkosul idegesítenek a finnek, falra mászom tőlük, de egyáltalán nem rosszabbak mint mi, csak teljesen mások.

A finnek nagyon szociális beállítottságúak, nem baszogatják egymást állandóan, mint a magyarok, hanem békében élnek egymás mellett. Szaunázgatnak, kávéznak, öntik magukba a sört és hallgatnak. Nagyon nyugodtak, nem mennek haza idegesen a munkából. Életük értelme az élet élvezete, amit ivással, keféléssel és rallyzással érnek el. Gyorshajtást leszámítva nincs bűnözés, nincsenek "egybenyakú" seggfejek. A politikusok megvesztegethetetlenek, de ha mégis egy kis alkoholravalót elfogadnak (pénz = alkohol a finneknél), akkor azt az adóbevallásukban feltűntetik. Mindenki (mondom mindenki!) beszél pár nyelvet (ált. angolt és svédet, de gyakori a német is).

Viszont iszonyúan szűrkék, mindenki ugyanúgy leissza magát péntek este, nincsen életcéljuk, nem akarnak kitűnni. Úgy nevelik őket, hogy ne legyen kudarcélményük, így az oktatás szinvonala az USA-beli átlaghoz hasonlítható. A svédektől távolibb, finnek által lakott városok mind ugyanolyanok. Piros faházak és 3 színtes lakótelepi házak vannak mindenhol azonos beépített bútorokkal, legyen takarítónő vagy vezérigazgató a lakója. A nők szőkék, gusztustalan hájcsimbókok, és bűzlenek az alkoholtól.

A magyarok ennek az ellenkezői. Bűnözőink vannak kreatív zseniktől egészen az olyanokig, akik a verésen kívül semmihez sem értenek. A politikusokról inkább semmit sem írok. Budapest koszos és büdös. Mindenki ideges, mert bunkó a főnöke, és ezt szépen becsempészik a család életébe is. Egyre terjed a kábítószer. Sokan az aluljárókban kénytelenek élni. Rengeteg az alulfizetett értelmiségi. Nem túl jó a nyelvoktatás. A korrupció ott van mindenhol.

Viszont Budapesten vannak szép épületek, az ételeknek van íze, rengeteg gyönyörű nő van. Sok okos és jól képzett ember van. Több a sípálya (domb vagy hegy), mint Finnországban.

Lópici Gáspár Creative Commons License 1999.08.22 0 0 88
Elolvastam az egészet, te seggfej. Egy intoleráns, magyarellenes, rasszista barom vagy.
Mér nem mész anyádba inkább?
mud Creative Commons License 1999.08.22 0 0 87
Lópici Gáspár,
Olvasd el a tobbit is es fogd be a szad!
Tibor Arato Creative Commons License 1999.08.22 0 0 86
En mart 42 eve elek az USA-ban es meg
mindig buszke vagyok MAGYARsagomra.
Minden MAGYART akit ismerek itt,megalta
helyet minden vonalon.Minden munkahelyen
barhol is legyen az megbecsulik a MAGYART.Nekem ez a tapasztalatom es
mellette maradok.

joy Creative Commons License 1999.08.22 0 0 85
Néptáncos! Ez nem a csűrdöngölős topic!
Itt elég kissé büszkélkedni, kissé nyafogni, nem kell nagy nemzetmentő kezdeményezéseket tenni!
radír Creative Commons License 1999.08.22 0 0 84
Van szerncsém látni a külömbséget.
Ma Európában a magyarok a 10-es listán a 2-3 között lézengenek. Vannak gyengébbek, de sok sokkal jobb is van. A nagykibaszott önbizalommal meg lebögnek és megmosolyogtattatnak.
Mekk Elek Creative Commons License 1999.08.22 0 0 83
Meg mindig messzejarsz!

nyman 1999-08-20 11:38 28

neptancos Creative Commons License 1999.08.22 0 0 82
Kiegészítés:
Ráóczi, trmészetesen.
Isráel: Károli Gáspárnál: Izráel _népe_, a.m. zsidók.
Az idézet pedig a magyarok összetartásának az egyik alapja ( lenne).
n.
Mekk Elek Creative Commons License 1999.08.22 0 0 81
" Talan a szethuzas helyett az osszetartas fele kellene tartanunk. Ezt amit kellene megtanulnunk a ZSidoktol" - es aki irta az nyman volt. Erre volt a reagalasom Tisztelt nepitancos . Kezdek en is nagyon merges lenni az atgondolatlan hozzaszolasok miatt, szeretnem kerulni a felreertesekkel jaro anyazasokat . Kossz ! Elek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!