Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ugye :-) Jók a Jasic-ok, az egy biztos pont, meg jól is jártál vele mert jó áron vetted meg nálatok, itt ugye 27% áafa...stb.. Örülök hogy tetszik, és sok sok pálca elhegesztését kívánom vele! Szerintem simán menne vele a 3,25-es is folyamatos üzemben :-) A ruszki inverter meg amit kiír (be van skálázva a potin) az nem biztos hogy annyi... lehet hogy Ő is csak 70A-en hegesztett, csak 100-at írt ki
Ezen gondolkozom vagy használt egyfázisú magyar trafós gépen.
A használt zsákba macska,hogy szart veszek. Ennél az ismeretlen inverteres gépnél meg nem tudom, hogy javítható-e vagy alkatrész hiányában el lehet dobni.
Szia kőszi a tanácsod a jasic 160 jol vette az akadályt ma 15 pálcát elfogyasztott egymás után és semmi jele a kényszer pihenőnek ,meg jo hogy nem vettem orosz gépet 5 mm csővet a jasical 70 amperel simán vitte mig a haver oroszgépe 100 ampert kért .
Ezen az áron elég korrekt vételnek tűnik. Adatai is rendben vannak (mérethez, súlyhoz képest nem kamu) Otthonra - lemez, zártszelvény- teljesen elégnek tűnik. Normális MIG munkakábel van hozzá, nem beépített.
Árban elég jól pozícionált az alfaweld (még a 75.000-es listaár is korrekt, nem csak az akciós 60), ha megbízható a gép akkor 100 alatt nem nagyon lesz jobb vétel.
Cserélik a palackot bármilyenre, nyilván töltet árak gázonként különbözőek! Szerintem van lehetőség arra is, hogy a saját palackodat kapod vissza csak arra várni kell.
szia, Debrecenben hol lehet cserélni siados co palackot? még félig van, csak kérdezem hogy tudjam. most nem látom a jófogáson hogy hírdetnék Debrecenben a töltött palackot
Sajna nálunk Debrecenbe csak a Praktiker meg a Baumax van/volt barkácsáruházakból. OBI csak a szomszéd megyében. Bitang drágák, de szeretek ott nézelődni :) Közelben semmi nagyobb barkács áruház nincs.
Csömörön a múlthéten voltam. (Puma Toolsba be is ugrottam vásárolni, jó kis bolt)
volt valami újság tavaly, hogy csődbemennek meg ilyesmi, azóta nem is fordultam praktiker felé (a csömöri bevásárlóközpontban van egy üresen kongó bricostore épület, az is elég lehangoló látvány)