Mi manapsag a legjobb ar/teljesitmenyu valasztas otthonra, amator szintre,
gyakorolgatni, stb. egy valamilyen elektromos billentyus hangszerben gondolkodva ?
Én nagyon amatőr vagyok, de legalább nincsenek előítéleteim. Feltétlen hallgasd meg a Casio-t! Mindenki azt szajkózza, hogy a casio szar, mert 10 éve az volt. Kevesek szerint (akik az új modelleket is próbálták) viszont nagyon sokat fejlődtek, és teljesen partiban vannak a többi nagynevű gyártóval, kedvezzőbb áron. Ha van lehetőség egy kombival szállításra, kérj ajánlatot casiora a Bagodi (Zala Megye) Syncopa hangszerboltból! Rendkívül barátságosak, értenek a hangszerekhez, jó áraik vannak. http://www.syncopa.hu/ Ne csak az árjegyzéket nézd, hanem mailben kérj ajánlatot!!!!
Szeretnék egy kis tanácsot kérni digitális pianinó ügyben. Van nekem egy Roland HP3700-as zongim, de elég vacak állapotban. Többször volt már szervizben dinamikahiba és a nyomógombok tönkremenetele miatt, meg recseg a hangerő állításakor. Ja és nem jó az egyik pedál. Egyszerűen szörnyű és szeretnék most valami jobbat venni. Inkább a Yamaha, Kawai, Kurzweil felé nézegetek. A helyzet az, hogy nálunk a családban mindenki használja és valami erős, strapabíró hangszer kéne. Én csak amcsi zenét játszok rajta és szerintem a ragtime püfölése :) tette többek között tönkre az amúgy is csak súlyozott billentyűzetét... Meg a hangja... Hát szóval nemtom, azis elég unalmas. Semmi karaktere nincs a sima piano hangszínének, ámbár szerintem Bösendorfert akar utánozni... vagy talán Steinway, de akkor sem az igazi.. Yamahákat hallgatva egyszerűen szar a Roland, erre nincs más szó. Tudom nem helyes korszerű Yamahákat egy ősrégi Rolanddal összehasonlítani, de speckó engem a Roland demói sem győztek meg. Bár a legújabb, legcsúcsabb rolik biztosan jók, de olyanon még nem játszottam. Kurzweil zongikat esetleg tudja valaki hol lehet beszerezni garanciával, magyar leírással, hivatalosan és nem méregdrágán...? Ezek állítólag profi hangszerek... Elég volt két másodperc egy Kurzweil demójából és döbbenet! Szerintem überfasza hangja van. Vagy ti milyen hangszert javasolnátok? Mondom messze nem zongoratanuláshoz kell, csak a rendes zongora sajnos ki van zárva a mozgósíthatóság és egyéb praktikussági okok miatt. (na meg a pénz!) Amiket kinéztem, az a Yamaha CLP-220, Kawai CN21 (esetleg CN31) és Casio AP500. Ez utóbbitól kicsit tartok, de tudásban nagyon király lehet és a demóban is szépen szólt... Viszont 350e HUF-ból ki kell jöjjön... Még valami: Korgot, Rolandot, Hemingway-t meg egyéb cuccokat inkább kihagynám. Igaz az, hogy a kalapácsmechanikás hangszerek hamar szétmennek? Asszem itt olvastam róla a fórumban, de mástól is hallottam már nem túl bíztató dolgokat, bár a Yamahákat szokták legtöbben dicsérni. Használ valaki régi típusú Yami digit. zongorát? Kiváncsi lennék, hogy az is így leamortizálódik-e az évek során, na és persze a sok használattól. Huh, hosszú lettem... :) Na minden jót!
Egyetértek az előttem szólókkal. A szinti mechanika elég furcsa lesz egy zongora után. A 5oktáv alap, régen és is szenvedtem gyakorlásnál, pedig az 5oktávos volt, a 4 kevés. Akkor inkább a súlyozott billentyűt ajánlok. Pl. Emu xboard, Fatar ezek elég kellemesek. 40-57E közé esnek az árak (használtan olcsóbbak). A 15E billentyű szerintem arra való, hogy felpötyögjön az ember valamit szerkesztés közben, de nem zongorajátékra.
én értelek, hogy szórakozgatásra, de majd csak azokat a darabokat veszi elő, amelyek beleférnek 5 oktávba??? És azért a billentyűzet különbözősége is nagyon fura lehet, ha a zongorához van szokva. Az 50e és a 120e közt van 70e Ft difi, én még valami laza kölcsönbe is belemennék (pl 70e 24hó, nem több 5e Ft-nál, azt észre sem veszi az ember havonta)
Éppen eladnék egy Yamaha P-90 digitális zongit tokkal, tápegységgel, pedállal, angol-magyar leírással makulátlan állapotban. Ára : 170.000 Ft, nagyon pici alku belefér. 06-30-4118519
pár hónapja a mi családunknak is a digizongi vásárlás volt a legnagyobb "fejfájás" Szeptembertől megy a gyerkőc zeneiskolába, azt javasolták ne várjuk meg a szeptember elejét. Sok félét nézegettünk, keresgettünk, próbálgattunk 300e Ft-ig. Nálunk is felmerült az YDP-131 majd valaki megemlítette a Yamaha DGX-620-as modellt, miszerint annak ugyanaz a billentyűzete mint a 131-esnek, viszont kissé "színesebb" hangszer. Hátrány a csak 32 hangú polifónia és egy pedál. Először ez visszatartott, majd találtam egy használtat, amit egy zeneművészeti főiskolán épp diplomázó Lány vett fél évvel előtte, felkészülni a záróvizsgára. No, gondoltam, ha oda megfelelt, akkor egy kezdőnek sem lesz rossz. Ami aztán végleg efelé a hangszer felé fordított minket, rájöttünk, hogy egy 10 éves kisfiúnak nem baj, ha "játék" is a hangszer nem csupán szigorú taneszköz. No ez a fele máris bejött. Fiam unszolás nélkül is szinte naponta bekapcsolja, és próbálgatja a lehetőségeket, illetve mivel jó a hallása már pötyörészik hallás után. Ne riasszon el senkit a "biztos csak sok csicsa, és elveszik a digizongi" buta gondolat, mert nem így van. Szerintem inkább egy tanulni megfelelő digizongi, ami még egy csomó plusz dolgot is tud. Nekem ráadás, hogy 37 évesen én is sokat ülök előtte, igaz én az igénytelen vendéglátós-kísérőautomatikás zenélgetést próbálgatom, de élvezetes!!!!
Ha kimondottan kisgyerek tanulására lesz szánva akkor a Yamaha YDP-131 nem rossz választás.
Érdemes lenne meghallgatni az ORLA DP-15 tipusú pianínót is. Tudom nem olyan ismert mint a Yamaha vagy Roland, de ebben az árkategóriában nagyon jó hangszer.
Az egyik barátom a tánácsomra vett egyet a fiának, s azóta már a zongoratanárnőjének is ilyen van. Előtte irtózott az elektromos kütyűktől. Szerintem egy próbát biztos megér.
A Casio PX-200-at nem láttam még élőben, de a demok alapján meglepetés számomra. Ha nemcsak tanulásra kell, akkor jó választás lehet.
A Casio-t csak hallottam, pontosabban az itt is linkelt demókat hasonlítottam össze az általam elérhető cuccokkal (General MIDI-től kezdve a Roland XV-2020, SRX-02), és igen jól állja a sarat velük szemben.
A GH, vagyis a graded hammer action annyit tesz, hogy a súlyozás változik a hangmagassággal, a mélyebb hangok nehezebbek, míg a magasabbak picit könnyebbek.
Mindenkeppen ki fogom probalni a hangszert, de elotte megprobalom a 200-rol leszukiteni max 6-8 darabosra a listat ;-)
A Casio-tol a PX-200-at en is nezegettem - itt a forumon is lattam velemenyt rola. ZE - ezek szerint Te mar probaltad es Neked tetszett?
Rolandot neztem de azok minimum 100assal dragabbak, mint a korubeluli keret (amit nem en hatarozok meg). Ott a FP-2, FP-5, F-30, DP-970et ajanlottak.
Yamahabol az YDP-131 modellt szemelte ki a leendo tulaj,de arrol forumos hozzaszolast semmit nem talaltam :-( Megneztem a P-90et is, nehezen tudom osszehasonlitani a kettot, nehezen igazodom el a technikai leirasok kozott is, hogy mit fontos megnezni benne. (kalapacsmechanika OK, de azon belul mit jelent pl a GH kalapácsmechanika, vagy természetes súlyozás - ezt sejtem, progresszív kalapács-mechanika - na ez pontosan mi?)
Nem professzionalis hangszert keresek, de mivel kisgyereknek lesz tanulohangszer, fontos, hogy a billentese/hangzasa kozel legyen az akkusztikushoz, azaz ne nyomkodja, hanem kenytelen legyen utni a billentyuket.
A PX-200 hangja nagyon jó, a billentést meg ki kell próbálni, úgyhogy csak ne temessük kéremszépen a Casio-t :)
Az mindent egybe konstrukció előnye, hogy egy bekapcsológomb, és szól. Hátránya, hogy az ár miatt sok kompromisszum eredménye a termék, és ezeken nem, vagy csak drágán tudsz változtatni.
Digitalis zongorat keresek csaladi megbizasbol, igy talaltam ra a topikra. Probaltam vegigolvasni, kisebb-nagyobb sikerrel. Lenne par kerdesem, tudnatok segiteni?
- A hangszert tanulas celjara keresik, igy fontos lenne, hogy a billentese kozel legyen az akkusztikus hangszerhez. En olyan akkusztikus hangszeretn nottem fel, ami intenzivebb billentest igenyelt, igy azok allnak hozzam kozelebb. - "Teljes" osszeallitast keresek, azaz nem darabokbol szeretnem osszerakni, annyira nem ertek hozza, nem merem bevallalni - masreszt nem is nekem lesz, igy meg rizikosabb. - Ar: ugy tudom, hogy kb 200ezer Ft-ig gondolokodnak az arban.
Milyen modelleket tudnatok ajanlani? Olvastam Roland-rol - ugy tudom ezek azert picivel dragabbak. Melyik modell az, amelyik jo, de meg annyira nem draga? A Yamahat is dicserte itt valaki. Melyik modellt erdemes ott is megnezni? Esetleg Casio ???
Bocs, nem tudom, hogyan kell kattintható linket csinálni, szóval itt vannak a Korg, Yamaha és Roland hangdemok, össze lehet hasonlítani a Privia PX-200 hangjával őket:
http://www.purgatorycreek.com/
Majd fent, a "Digital Piano Shootout" fülre kell kattintani...
Egy darab zengetőpedál benne van az árban, állvány nincs. Sima X állványt 2500 Ft-ért is lehet venni... Az enyém is azon álldogál... A gyári állvány elég drága...
A billentése nagyon jó, "heavy" zongorabillentés, kiválóan megcsinálták. Zongoristáknak való. A Grand Piano 1-es zongorahangja (sztereo 3ugyancsak nagyon jó, a Brillance nevű effektel állítható, hogy élesebben vagy tompábban szóljon, azaz állathatod olyanra, amilyen egy "csukott" pianino hangja és olyanra, amilyen egy nyitott hangversenyzongoráé. Tényleg jó a hangja, összehasonlítva Yamaha és Roland digitális zongorák hangzásával is, persze nem igazi akusztikus, de igazi akusztikus hangja még a drága Roland vagy Yamaha digitális zongoráknak sincs. De az úgynevezett "acoustic resonance" effekt akusztikusabbá teszi a hangzást. És, ami nekem mindig hiányzott: rezonálnak, rezegnek a billentyűk, a kezem alatt, mint egy igazi akusztikus zongorán! :) Ez a beépített hangszóróknak köszönhető. Egy szó, mint száz: én bátran ajánlom, a jóval drágább Rolandok, Kawaiok vagy Yamahák helyett. A billentése kiváló, aki pedig az elérhető legjobb digitálisan megvalósított akusztikus zongorahangra vágyik, az megveszi (vagy beszerzi) :) emellett a Synthogy Ivory-t, és akkor egy jó otthoni hangrendszerre kötve valódi hangversenyterem hangzását produkálhatja otthon a kisszobában. Mint én. :)
Itt hallgathatók meg a Synthogy Ivory demoi:
http://www.ilio.com/synthogy/ivory/
(USB vagy hagyományos midi csatlakozóval összekötheted a PX-200-at és a Ivoryt és zúzás! :))
Nem tudom, jó felé tapogatózom-e, de végignézve a Casio kínálatát, a legtöbb zongorájuk 32 polifóniás, míg ez 128, ez - felteszem - hozzájárul a hangzás tökéletesedéséhez, ugye? Tudom, hogy az egy időben 'megjeleníthető' hangok számát jelzi, de mégis erre tudok csak gondolni. Egyébként a 180e Ft-os ár vajh' állvánnyal és kitartópedállal együtt értendő? Én a http://www.musichello.com/?f=30&m=7&listID=11711 oldalon néztem...
nem találtam sehol demo-t. Te tudnál valamiféle hanganyagot hozzá. Pl zongora, elektromos zongora, orgona? Kíváncsi vagyok a hangjára. A hozzászólásod felkeltette a kíváncsiságomat. Szeretnék már én is egy digitzongorát. Én ediig a Px110-en gondolkodtam. Túl sok anyagi lehetőségem nincs most rá. Most egy Korg M1-esem van de az messze-messze van a zongora billentéstől.
Tudom, sokan fikázták a Casiokat. Hát, mit nem mondjak, én is úgy voltam velük, hogy a Casio az játékszer, komoly emeber nem vesz ilyet. Csakhogy kipróbáltam az új Casio Privia PX-200 -at, és... Elképesztően jó! Egyszerűen lenyűgözött!
Azonnal rendeltem is egyet Németországból, egy hét alatt meg is érkezett. Beleszerettem a billentésébe és a zongorahangjába is! 27 éve zongorázom, láttam már jónáhány hangszert, akusztikus és elektromos zongorát. Mostanában egy Korg SP-200-t használtam, de ez a lába nyomába sem ér az új Casionak. A Korg kiábrándító: a zongorahangja százszor gyöngébbre sikerült, mint a PX-200-é. A Korg billentése pedig, hát a fasorban sincs a PX-200-hoz képest. De tényleg. A Korg billenytyűi úgy kopognak, hogy a feleségen nem tudott aludni a szomszéd szobában, ha éjszaka gyakoroltam. A PX-200-s billentését fantasztikusan jóra sikerült megalkotniuk, félelmetesen jó, olyan, mint egy igazai Yamaha hangversenyzongoráé.
Komolyan mondom, hogy nem hittem el én sem! Bátran tudom ajánlani mindenkinek, aki egy jó hangszert akar venni a gyereknek vagy akár zenekari célokra. Nem fog csalódni! Az ára 180 ezer körül van, míg a hasonló tudású Yamahák és Rolandok kétszer-háromszor ennyibe kerülnek. És, ugye, pénz beszél... És ez a Casio már NEM gagyi, ez igazi hangszer! Most már tényleg elhiszem, hogy nem csak az ára miatt lett -- a tényleg jómódú -- Nyugat-Európában piacvezető a digitális zongorák piacán.
Íme a gyártó honlapja, és tényleg igaz, amit írnak róla! :)