Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ha valakit érdekel esetleg, ezeket a gépeket a Trakis-Hetra kft forgalmazza és szervizeli.(Ha engednek még belőle egész jó vétel, és Pesten szervizelik)
Karosszérialakatos vagyok gyakran napi 8 órában hegesztek vékony 0,6-0,8mm-es lemezeket. Volt mikor 185-ös Gorillával most 185-ös Aluflux-al. A tapasztalat az, hogy az Aluflux sokkal jobb vékony lemezeken. Sokkal könnyebben gyújt ívet és sokkal egyenletesebb az ív tartása kisebb áram erősségen.
Sajnos az a téveszme, hogy karosszériázni a kisebb gépek is megfelelnek,de a tapasztalat azt mutatja, hogy vékony lemezekhez jóval stabilabb egyenletes ívtartású gépek a jobbak.
Ha vásárolni akarsz akkor bátran merem az Aluflux-ot karosszériázásra ajánlani.
Jaja, a Rilon/Riland, meg a JAsic (lehet hogy van több is csak én nem ismerem) elég korrekt kínai márkák. Annyira hogy az EU-ban, Ruszkiknál és az Ausztrál piacon is elismert.
Aztán ez a két cég ugye pld a ruszkiknál aurora néven is gyárt gépeket. Nálunk Iweldnek vannak gépeik tőlük. (inkább rilon)
Amúgy meg volt kérdés vékony lemez ügyben 185-ről, de én keveset hegesztek lemezt, kasztnizásra meg valahogy még nem szántam rá magam lelkileg, szóval én nem tudok értelmes választ adni.
Visszatérve jasic, tényleg nem tud 50-el többet, mint az alfa. Egyébként ennek van 200-as szinergikus nagytesója, sőt az angolszász piacon a 160-ból is van szinergikus, spoolgun csatlakozós, de az már vagy 1000 font. Na annyiból itthon megvan alfaweld plazma, mig/mma, meg egy Hf dc awi (3 gép)
Fokozatmentesen szabályozható, ez azért nem jelenti azt hogy könnyebben be fogod állítani mint egy trafóst, mert ott meg (főleg egy WELDI) pont úgy van kiosztva a fokozatkapcsolón hogy jó legyen az adott munkára.
Kasztni munkára nem merek gépet javasolni, mert van akinek ez jön be, van akinek a másik. Nekem a 165-ös iweld gorilla van (ami a 185-ös iweld, és az alfaweld "kistesója". Ugyanaz csak egy picit kisebb teljesítménnyel) Hegesztettem már vele (pontoztam) 0,8-as lemezt PA pozícióban. Elég szívás, lassú meló. (0,8-as huzallal) PC-ben is. (haránt, mintha helyén lenne a lemez a kocsin) Fentről lefelé megdöntött lemezen (PG) viszont egészen varratszerűen lehet haladni.
Vettem CUSi huzalt még ősszel, azzal elvileg vetemedés mentesen lehet MIG keményforrasztani élben. Hát majd meglátjuk, még nem volt alkalmam kipróbálni, egyébként nem olcsó technológia. 12000 volt az 1kg 0,8-as CuSi huzal, meg ugye tiszta argon kell hozzá.
Köszi a választ! Ismered ezt a 185 Alfaweldet? Autó karosszéria munkára megfelelő? Jól lehet szabályozni alacsony fokozatban ,hogy ne égesse ki már gyújtáskor a lemezt?
Illetve még van szóban egy használt 160as Weldi de az árát még meg kell tudakolnom.
Nem is az a baj hogy gyorstokmány, hanem hogy műanyag. Meg ezeken a gépeken a jobbra-balra forgásirány váltója is egy kis biszbasz. Van a metabo-nak ugyanennyiért (BE6 16-17000 akcióban) ami már fogaskoszorús, de azt se merném megvenni.
Én nem kockáztatnék 89.000-et ismeretlen gépre mikor 100-ért vadiúj, ismert, bevált garanciális inverteres gépek vannak (alfaweld, iweld) Vagy akár picivel 100 felett magyar trafós (formig 175) de ezt meg ugye a gyártótól kell megvenni személyesen (többeknek sikerült lealkudni 100 alá)
Sőt! 103-ért már van az aluflux is vagy 2 helyen webshopban.
Vagy tegnap linkeltem alig használt alfaweldet 85-ért (ha garanciális akkor abban sincs semmi bukta, láthatóan olyan mint az új)