a Cadorna pályaudvaron találok majd csomagmegörzőt, ahova (a wizz-es börönd is befér) utolsó nap betehetem a csomagom (mivel a szállodából már ki kell jelentkezni,egyébként is messze a városközponttól)?
Ez van, amikor az ember bár tudja, épp csak a gyakorlatban nem alkalmazza azt az "apróságot", hogy a Föld bizony forog. Hát persze, hogy a saját időnkre néztem a napnyugtát:).
Szerintem háromnegyed nyolckor még nincs sötét. És az igazi olaszok 9 előtt nem is mennek vacsorázni.
Mi múltkor egy órát keringtünk, hogy egyáltalán találjunk egy pizzériát, mert sehol sem volt (az alsóvárosban, fenn voltak helyek, de akkor már lejöttünk és nem akartunk visszamenni, mert csak el kellett érni a repcsit). Végül odamentünk egy bárban a pincérhez és megkértük, hogy ajánljon valamit és azt tényleg megtaláltuk. :)
Olyantól kérdeznék, aki eltöltött estét, éjszakát Bergamoban.
Aug. 11-én már este 3/4 8-körül sötét lesz. Melyik városrészre jellemzőbb inkább az esti nyüzsi? Esteleg tipikus olasz kocsma, ami mellett napközben elmegy az ember de estére érdemes meglátogatni.
Várjá', várjá'!:). Én nem azzal ébreszteném, hogy repülni megyünk, mert arra biztos kipattanna a szeme. Hanem azzal, hogy öltözz, megyünk egyet pizzázni:). A repülés tényét az utolsó pillanatig titkolnám.
Hát nem tudom, ha mondjuk repülőn nem ült hölgyre gondolok, akkor hirtelen anyám jut eszembe, ha őt felkeltenék ezzel hajnalban, biztos el is sírná magát.:)
Egyébként nyilván a férj tudja, mennyire rugalmas a felesége, én próbálok sokat utazni, múltkor voltam egynapos Bergamo kiránduláson is, este 2 órát pakolásztam, hogy útikönyv, meg iratok, meg csoki, aztán hajmosás meg ruha kikészítése. Na, biztos én vagyok csodabogár. :)
azért azt el sem tudom képzelni, h egy repülőn még sosem ült hölgyet a kedvese felébreszt ezzel, h ma repülni fogunk, nem (ekkor még csak átvitt értelemben:D) a fellegek között lenne...azért is, m repülni fog, azért is, mert ennyire meglepték, azért is, mert ilyen párja van...szóval, én nagyon erősnek érzem azt, h még a napja is el lesz ezzel rontva.:))
Az időt elütheted egy gyors városnézéssel a buszról.Az 1-es buszra szálljatok fel amire az van írva: Citta Alta- az megy fel a várba. Ott leszálltok, van kb. 10 percetek, hogy szétnézzetek a végállomáson, majd ugyanaz a busz fog visszafelé menni, csak a másik oldali megállóból. Akkor már 1 és repülőgép piktogram lesz rajta. A vasút állomáson meg leszálltok, megveszitek a jegyet és a 9.10 magasságában menő vonattal továbbutaztok.
Ezt benéztem. Nem tudom miért gondoltam, hogy a jegy megvétele után rögtön indul is a busz?:(. Ha megveszem előre mint ahogy bbmagdi csinálta, akkor sem fogom elérni. Mindegy, marad a nyugis várakozás.
Ajaj, ezt akkor jobban át kell gondolnom, rendesen rátapintottál itthon is előforduló problémákra, ami nekem eszembe sem jutott:). Nincs elég "bajom", még női fejjel is gondolkozzak?:)
off
Ami a meglepit illeti az utolsó pillanatig húzom majd. Volt már ilyen, amikor nagyon régen Repülőnapra vittem őket Kecskemétre és csak az egyik "Repülőnap balra" táblánál jöttek rá a 8 és 12 éves skacok. Majd felborították a Trabant kombit örömükben, persze az asszony sem tudta:). Aztán karszalaggal a csuklójukon szélnek eresztettük őket, menejetek amerre jól esik, két óránként találkozunk a szélzsák alatt. Mai fejemmel nem biztos, hogy elengedném őket:s.
Párodnak meg fizess be valami tengeralattjáróra. Az talán az újdonság erejével fog hatni:p.
A jegyet meg lehet venni 7 nappal az utazás előtt a trenitalia honlapján. Én is megvettem előre az egy napos Bergamo+Lecco, illetve az egy napos Varenna útnál is.