Keresés

Részletes keresés

Flanell Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1272
1-2. kép, szamóca guava.
Én is így gondoltam a fagytűrését, vagyis nem igazán fagytűrő növény, inkább mediterrán.
Előzmény: kessy (1269)
ninovarga Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1271
Úgy érzékelem, hogy a kivi nemigen szerepel témaként, pedig az is megérne egy (sorozat) misét.
kessy Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1270

Flanell

 

amit én tudok a növénykről.

 

1-2 kép:    -4-6 fok

 

3 kép :      -20 fok

 

4-5  kép:    -20-25 fok

 

6 kép:        -25 fok

 

7 kép:       - 12-15 fok

 

8-9 kép:    -8-12  fok (kivéve a 7 képen is rajtalévő)

 

10 kép:     - 4-6 fok

 

 

 

Előzmény: kessy (1267)
kessy Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1269

Húha most bajban vagyok az melyik?

 

 

Előzmény: Flanell (1268)
Flanell Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1268
A Psidium cattleyanum is bírja a fagyot? Én még csak mínusz pár fokig mertem kint hagyni.
Előzmény: kessy (1267)
kessy Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1267

A fagytűrőim köztük a paw-paw is:

 

 

Előzmény: kessy (1257)
grifi Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1266

Köszönöm a választ!

Örülök, hogy ilyen jó fajtánk van, mi is szeretjük a gyümölcsét! A mi fánk még nem terem ennyit, de ősszel 62 kg volt rajta, idén pedig valószínűleg még jóval több lesz.

Kíváncsi leszek majd a kísérletezés eredményére!

Önök mit csinálnak a sok gyümölccsel? Feldolgozzák, vagy nyersen eszik?

 

Előzmény: zotya papa (1265)
zotya papa Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1265
Örülök ,hogy kaki fája szép lett.Rendkívűl bőven termő  fajta.Minden évben 5-600 db termést hoz, barátaim nagy örömére.Az oltóágat Ciprusról kaptam,én oltottam ,talán az egyik leghidegtűrőbb növény lett belőle.Sehol nem találkoztam a nevével de akitől a csapot kaptam Athénnak hívta.Nagyon sok fajta kaki gyümölcsöt megkóstoltunk,de  eddig még ízre ez volt a legfinomabb.15 fajta datolya szilvával kezdtem el kísérletezni az idén.                                            Üdvözlettel
Előzmény: grifi (1264)
grifi Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1264

Akkor alighanem Öntől származik a datolyaszilvafám! Valamikor a 90-es években rendeltem postán egy kis oltványt, mostanra szép nagy fa lett belőle, szépen terem!

Meg tudná mondani, hogy milyen fajta ez, és honnan származik?

Előzmény: zotya papa (1260)
Flanell Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1263
Köszönön a szakvéleményeket.
Most már van fényképezőm, jövőre dokumentálni fogom a foltok megjelenését. (Ha eszembe jut. :)
zotya papa Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1262

Ismeretlenül is üdvözöllek.Tudomásom szerint nem valami jó fajta a wels,Bene Lacinál kitűnő fajta ,absolut télálló,NK- I,NK-II amerikai asimina van,kérdezd meg tőle.

 

Előzmény: kessy (1257)
zotya papa Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1261
Valószínű Rappai féle génhiba, törödj bele ,hogy ilyen.
Előzmény: Flanell (1251)
zotya papa Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1260
De igen,egyéb kérdés?
Előzmény: grifi (1254)
ninovarga Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1259
Kertbarát magazin, januári szám.
kessy Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1258
Előzmény: kessy (1257)
kessy Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1257

Sajnos ez a nick neven  bferietvfreemail.hu   elveszett úgy,hogy újt kell használnom.

 

Paw-paw-ból a wels kapható Nálad Lacikám.Nekem sajnos a kis aszott az elpusztult, a másik kettő úgy néz ki él az egyik már egész szép bokorrá fejlődött.Ha kizöldül majd készítek fotókat.

 

Ha rámész erre az oldlra:

 

http://gallery.site.hu/u/Bferi/bferietv/egyebek/novenyek/bene_l/

 

és rákattintasz a kisméretű képekre akkor megnyílik sokkal nagyobb méretben.

Előzmény: Bene László (1255)
sjohn Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1256
Üdvözlöm !
Szeretném megkérdezni , hogy mi a helyzet a Nálunk is megterem második részével?
Lesz belőle egyszer valami?
Előzmény: Bene László (1255)
Bene László Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1255
Atyavilág, hogy mik vannak ezen az interneten..,, Most már láttam 2 perccel ezelott Köszönöm, tudod ezt a világhálót most kezdem tanulni, de ugy néz ki, hogy örök kezdő lszek.
grifi Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1254
Zotya papa nem nagykanizsai véletlenül?
Előzmény: zotya papa (1250)
ninovarga Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1253
Zotya papa datolyaszilva témában régi motoros, minden szavára érdemes odafigyelni.Szeretnék ahhoz a gondolatához csatlakozni: hogy a kakinál az egyébként nem túl számos lehetséges betegség vagy stressz ( pl. szárazság ) gyümölcshullást okoz. A további okkutatáshoz hasznos lenne tudni, hogy ugyanezen fajta többi egyedei is ilyen gyümölcsöket produkálnak-e.
Előzmény: Flanell (1251)
kessy Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1252

Szevasz Lacikám!! Szevasztok többiek!!

 

Örömmel látom, hogy használjátok a fórumot!!

 

Kicsit offolok, nem tudom láttad-e ezeket a fényképeket?

 

 

http://gallery.site.hu/u/Bferi/bferietv/egyebek/novenyek/bene_l/

 

 

Üdv: Balogh Ferenc

Előzmény: Bene László (1233)
Flanell Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1251
A fekete foltok a belsejében vannak, már az első dércsípés előtt is. Kívülről mindegyik kiállítási darab.
Előzmény: zotya papa (1250)
zotya papa Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1250

Csendes szemlélőként szeretnék hozzászólni. A Te eseted

egy különleges eset, ilyennel még nem találkoztam.A diospyros kaki gyümölcsei téli hideghatásra érnek be. Ez a folymat ősszel kezdődik és a tél végéig tart.Meg kellene figyelni,hogy mikor keletkeznek ezek a foltok.Ha a levelek rajt vannak még a fán és - 4 - 5 fokra lehül a levegő , a lecsapodó pára

a levelek alatt ráfagyhat a gyümölcsre.Ezekre általában nem figyelünk oda,a barna foltok két hét múlva jelentkeznek, melyek kívűlről látszanak és befele haladnak.Ez a károsodás 1-2 napos minusz  fok alatt következhet be.A Te esetedben valószínű másképp van, ezért nem lehet kijelenteni, hogy vírus, gomba vagy egyéb fertőzés.A diospyros kakinak a szakirodalom és a saját tapasztalatom alapján semmiféle betegsége és kártevője nincs./20 éves kaki fámon semmiféle betegség és fagykár nem keletkezett/.Az ősz még messze van, ha pár egészséges datolyaszilvát beteszel a fagyasztóba 4-5 órára,utána utóérés nélkül fogyasztható.A húsa kemény  roppanós nem fanyar.

Ilyenkor is keletkeznek rajta barna foltok amelyek élvezeti értékén nem rontanak.

 

Előzmény: Flanell (1247)
Flanell Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1249
Azt hiszem, nem, de ezt nem állítom biztosan. (Lehet, hogy meg kell várni a jövő évet a diagnózissal?)
Előzmény: ninovarga (1248)
ninovarga Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1248
Az utóérés előrehaladtával terjeszkednek?
Előzmény: Flanell (1247)
Flanell Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1247
Szedéskor is benne vannak. Hogy milyen érési állapotban jelennek meg, arra sajnos nem emléxem, nem figyeltem rá.
Előzmény: ninovarga (1246)
ninovarga Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1246
Az utóérés folyamán jelennek meg, vagy benne vannak már nyers állapotban is?
Előzmény: Flanell (1245)
Flanell Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1245
Nem a magok helyéről van szó... :)
A gyümölcsök mag nélküliek, a foltok össze-vissza vannak a húsban, néha 100-nál is több kisebb-nagyobb.
Na, találtam egy régi, elmosódott telefonos képet. Az apró fekete foltok elhelyezkedése azért látszik.
Előzmény: ninovarga (1244)
ninovarga Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1244
Mértanilag szabályosan helyezkednek el és szabályos alakúak? A gyúmölcsök mag nélküliek?
Előzmény: Flanell (1243)
Flanell Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1243
Akkor mint szakértőhöz, rögtön lenne is egy fogós, ravasz kérdésem.
Van egy kb. 7 éves, Rappaitól származó datolyaszilvám. Szépen terem, csak a gyümölcshús tele van 1-3 mm hosszú, koromfekete cirmokkal (ez a jó szó a foltokra). A foltok széle jól körülhatárolt, alakjuk hosszúkás, hegyes jégkristályra emlékeztető. Nincs tőlük rossz íze a gyümölcsnek. Ez valami vírus lehet?
A fa törzse az első évben rákos volt, de ezt valahogy sikerült kikezelni.
Sajnos, képem nincs.
Előzmény: ninovarga (1240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!