Az MSZP önkritikusan nem indította Botka Lajosnét. De az a mód, ahogy ezt tették nem volt igazságos. Vass Lajos az elmúlt időszakban azt sem tudta, hol van Szolnok...
Mielőtt már teljesen átment volna politikusba; mondott néhány új ötletet (átvettet is: pl. szolnoki munkákat csak szolnoki vállalkozó nyerhesse):
ilyen új projekt - városházi ösztöndíjakkal, és tanulmányi szerződésekkel ösztönözni és katalizálni a diplomás fiatalok hazatérését.
És megismételte a nyugdíjasok sajátos szociális támogatását a városháza lehetőségein belül (Pl. szemétszállítási díj felező díjcsomag:)
2. Orbán Viktor:
Frissen, gyorsan. Mintha 1998-ban járnánk...
Ha fele ilyen energikus lett volna áprilisban; más eredmény születhetett volna:)
Mondanivalójának logikája: a harmadik forduló (október 1) befolyásolja a kormány politikáját.
MOst éppen Gyircsány beszél a Szólás szabadságában éppen a globális világról:)
Egyébként tisztán Olaj-meccs hangulata volt az egésznek.
Közügy: ma kocsival utána jártam, hogy honnan vitték a törmeléket:
A honnant már tudom: a fotó a városi kapitányság mögötti kis utcáról készült, a telek ahonnan elhordták a törmeléket magánterület (Lévai vagy valamelyik vállakozás, esetleg Olajkar, nem tudom?). De hogy hova vitték, arról meg kell kérdeznem Sárkányt.
Falkában ulnek az öregasszonyok az orvosnal mindenféle dologgal. Szinte program. Összahasonlitásképp egy doboz cigi is 500 2 sör is mar annyi es nem megy mindenki naponta orvoshoz.
Már megszoktam tőled, ami kellemetlen és kínos; na akkor ugorjunk, mert ez sokkal érdekesebb amit én közlök!
A felhozott témád közügy és nem politika!
Talán bocs, vagy off ilyenkor komám!
Azóta, amióta megtudtam, hogy be lehet jelentkezni időre a családorvoshoz, csak így megyek. Egyszer volt is belőle kis nyugdíjas vita: 13.45-re jöttem és mivel 13.50-re jelentkeztem be; a következő nyitáskor már jutottam is be. S az asszisztentin magyarázta el a nyugdíjasoknak, hogy mindez nem a fiatal neveletlensége, hanem törvényi lehetőség.
Vizitdíj (számla - ez a 300 HUF ÁFÁS?) számlázás, konkrét vizsgálat, recept felírás - már meg is van az 5 perc, ami mostanában ugye kötelező vala.
Ha még azt is nézzük, hogy kis prevenciós, kurációs tanácsadás, akkor még plusz idő is megy egy betegre.
Válaszolva kérdésedre, igen, láttam a híradást és elhatároztam, indulok a választáson, képviselő szeretnék lenni, mert ha ez olyan egyszerű, mint ahogyan a szereplők elképzelik és gondolják, miért ne?
Megkérem barátaimat, jöjjenek velem, álljunk ki a Pozsonyi útra, az artézi kúthoz, a körforgalomhoz, támfalhoz, a parkba, térre, intézmény elé, stb. beszéljünk a szolnokiakhoz, mint leendő politikusok.
Azt, hogy a stáb két tagja van rajtunk kívül, nem lényeges, hitelesek vagyunk, és politikusnak számítunk a nyilatkozatot követően! Mikor megszólalunk, zavarosan beszélünk és összegfüggéstelenül, ez sem probléma!
Akik vállalták, hogy kiálltak a kamerák elé, azért gondolhattak volna arra, nem csak pártjukat, de önmagukat is nevetségessé tették!
Nem is baj, hiszen az indóházi koszorúzás hagyományosan Szolnokak Szolnokért rendezvény, a molino is azé volt. Hol itt a probléma?
terla, hagyjál már fel ezzel a lépcsőházi dumával, hogy ki városvédő és ki nem! A 12 jelöltünkből 4-en a Szolnokiak Szolnokért Egyesület tagjai, hárman meg a Városvédő és Városszépító Egyesületé, a többi is pártfüggetlen (nálad pártfüggetlenebb).
Az meg hogy "Városvédő Egyesületek", egy találó fedőnév, amire azért volt szükség, hogy beleférjünk a 30 betűbe a választási irodán.
terla a viztidíj kérdésében teljesen egyetértek veled. Szerintem a háziorvosoknál egyáltalán nincs rá szükség, kórházakban elfogadható, de csak akkor, ha a biztosítóm fizeti. Ami meg majd csak 2009 - 2009 - től lesz. Illetve nekem más, mert van Tempo egészbiztosításom, de ilyesmi azért a többségnek nincs.
Látod, ezekben a helyi dolgokban igazán eredményes és NAGY vagy. Távhő, áram,hulladék, viteldíj stb, csak így tovább. Örülnék, ha az építési engedélyek megadásánál , rendezési tervek bírálatánál is segítenél. Gyere be a Városgazdálkodási és KörnyezetvédelmiCivil Kerekasztalba, számítunk rád. Rövidesen elnöknek is javasolnálak, komolyan!
Politikatörténésznek már kevésbé látlak jónak:-((
Rdei, ismét te, (illetve a Liberális doktrinerség ) következel:-)
Vizitdíj és társai: Mivel a vérnyomáscsökkentőmet és a szemcseppemet csak 2 hónapra írják ki, ezért 2 havonta kell 2 orvoshoz mennem. Nem lelkizésért és szociális társalgásigényből, CSAK gyógyszerért. Legtöbbször be sem mentem, csak odaadtam az aszisztensnek a gyógyszerek nevét, meg hát már tudják is. Tehát csak emiatt évi 3600ft-ot vesztek ki a zsebemből. Velem együtt sok százezer , krónikus betegségben leledző nyugdíjasnak/ kisnyugdíjasnak. Erről a helyzetről mindkét politikai oldal, illetve médiájuk hallgatott eddig.
A forráskivonásban is jeleskedtek, úgy látom.
Ancsin Zita fotogén, vonzó hölgy. Egyelőre csak ennyi pozitívumot látok.
Viszont Tiborcsikék kampányszereplése az Indóház előtt kiábrándító volt tegnap az Aktuálisban. Ellopta a Városvédő szót, csak többesszámba tette. Mikor megláttam, mi készül, pánikszerűen elkerekeztem onnan. Így azután a valódi Városvédő E.-ből senki nem volt ott.