Keresés

Részletes keresés

MarK Creative Commons License 2002.04.04 0 0 2639
"...a Ne fájjon többé angol megfelelője..nagyon kíváncsi voltam a dal végére,hogy benne lesz e az az eszméletlen hang,amit Ákos kiad magából,amikor is a hangfalaim is a szétrobbanástól félnek és a hangszálaim is,mikor Ákossal együtt próbálom kivágni a magas C-t:)"

Like me... :))

Még nem hallgattam meg egyébként az albumot.

Előzmény: BBEA (2637)
Szigi101 Creative Commons License 2002.04.04 0 0 2638
Egy hallgatás után (CD-boltban ráadásul): ULTRA-SZUBJEKTíVEN:

Everyone´s Dancing: gyengébb, mint az albumon, a refrén nem olyan sodró (bár a versszakok szövege nagyon jó), a végén a gitárszóló talán felesleges

Damned: Gyönyörű, de ezt eddig is tudtuk... :-)

Vertigo: remek rímek ("demon - dream on" :-) ), dögös, jó hangulat, jó!!!

What The Hell: elgondolkodtató szövegek, de nem annyira általános, mindenre érvényes a dal, mint a magyar verzió (á la Damned)

Rockstar: nagyon nagy! A raprész extra-király... Bea által említett két idézett mellett még van valami olyasmi is, hogy "where is my mutherfucking money???" Nagyon laza és dögös ez a rész, sz*rrá veri az Ideális popsztár Hip-Hop Boyzos motyogását... Király!!!

End Of Innocence: a refrén kevésbé kiénekelt, ezáltal talán kevésbé tetszik.

Perfect Love: óriási!!! Sokkal több lendület van benne, mint az eredeti verzióban!!! Ahogy berobban a refrén... Eszméletlenül kemény, preciz, durva-kegyetlen dal, nagyon jó!!! Like a Frank Sinatra song...

Destiny: talán kevéssé tetszik, mint az Asszony. Kellemes, szép, de a szövegek annyira nem jók, mint a magyar verzió esetében. (mondom, minden szubjektív, nem kinyilatkoztatás!)

Összességében: talán az első angol nyelvű Ákos-album (na jó, mondjuk a Firedance mellett), ami nem hagy maga után negatív hangulatot! Az Ikon óta jellemző cinizmus már-már "poénkodásba" fordul át, ami mindenképpen szerethetővé teszi az albumon sok közelmúltbeli társánál... (ezt írtam a honlapon is... :-) )

Előzmény: BBEA (2637)
BBEA Creative Commons License 2002.04.04 0 0 2637
Nos,én is megvettem a Vertigot.
Ami először szemet szúrt,az az ára.
Kicsit sokallom egy 8 számos cd-ért,de amint lentebb olvastam az árakat,nekem sikerült megint megvennem a legdrágább helyen a Westendben.
De nem számít,Ákos ügyben kifolyik a pénz a kezemből:)
Irány haza,behuppanás a fotelbe és elmerülés a zenében kezemben a cd füzettel.
A borító ismét igényesre sikeredett.
És az egész anyag is.
Bár én nem érzem olyan agresszívnek,mint ahogy be lett harangozva.
Inkább a szövegekben van pár merész húzás,ami eddig nem volt megszokott Ákostól:

Rockstar:
"You're just a fucked-up rockstar"
"The guys with no penis"
Hmmm..na és az a rap szóló,eszméletlen jóra sikeredett,rá sem lehet ismerni a hangjára..nagyon vicces!

Everyone dancing: ez változott némileg zenei szempontból,itt hallható az új gitáros srác szólója..szintén ígéretesnek tűnik

Perfect Love: ez a Ne fájjon többé angol megfelelője..nagyon kíváncsi voltam a dal végére,hogy benne lesz e az az eszméletlen hang,amit Ákos kiad magából,amikor is a hangfalaim is a szétrobbanástól félnek és a hangszálaim is,mikor Ákossal együtt próbálom kivágni a magas C-t:)
Na most ez a rész az angol verzióból hiányzik,de kárpótolt,hogy újszerűen megcsinálták a végét,kissé dark metalosra sikeredett,de isteni!!!

A többi számban nem volt különösebb változás,egyszerűen gyönyörűen szólnak!!!

cliftony77 Creative Commons License 2002.04.04 0 0 2636
jaja, megvan már. Nyitásra a Westend MM-ben voltam, persze még nem volt kint, de a pultos srác rendes volt, mondta, hogy várjak 2 percet, aztán kihozott egyet a raktárból, épp árazták be a cuccost.

Kritika, akarom mondani elemzés később.

totyus Creative Commons License 2002.04.04 0 0 2635
Erről soha nem beszélt, és nem is fog.
Szerintem nem szorul extra magyarázatra a miért.

Mondjuk más dolog az szvsz és hogy végülis kire szavaz, ami tehát egyáltalán nem nyílvánvaló.

A MM szuper, meg a madafaka-mindenfaka a rockstarban..:-))

cliftony77, megvetted már?

Háát a MM-ban (Árkád) 3290 volt...annyira sokat nem spóroltam/tunk.

Beléptem, üvöltött ezerrel a rockstar, én meg mint egy rossz drogos kóvályogtam a polcok között, kicsit nehezen találtam meg...:-)

Előzmény: Törölt nick (2634)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.04 0 0 2634

Köszi, én még nem olvastam.
Elég érdekes cikk, ezek után kíváncsi is vagyok a filmre...

Szerintetek Ákos kire fog szavazni?

(Bocsi, ha mindenki más számára teljesen nyílvánvaló dolgot kérdezek, de én nem vagyok túl "szakavatott" Ákos-ügyben.)

Előzmény: Törölt nick (2632)
totyus Creative Commons License 2002.04.03 0 0 2633
Na megvettem én is.
Teccik, bár elsőre nem gázolt el egyik szám sem úgy, mint anno a Zero Hero. A rapbetét tényleg marhajó lett.

A multimédiáról majd később.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.03 0 0 2632
Sziasztok

Ákos múltheti filmlevele a Magyar Nemzetből:
Csodálatos Amélie és az utca hírmondója

Ha valaki még nem olvasta volna... :)

_Zoltán_ Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2631
A Rocksztáros rapbetéten is röhögőgörcsöt kaptam, nagyon jó lett.:-)))) Eszméletlen....ha nem tudnám, hogy Ákos az, azt hinném, hogy Puff Daddy egy legújabb remekét hallhatjuk.
Globálisan megértem az angol szövegeit, szóról-szóra lefordítani viszont szerintem teljesen felesleges:nem véletlen az sem, hogy az angol szövegei általában mások, mint az eredeti magyar versek.
Jó van Ákos, megint ügyes voltál, kapsz egy csillagos ötöst. Én sem fanyalgok:majd bolond lennék.

Vertigo
Watch me go....

Előzmény: soldier22 (2626)
cliftony77 Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2630
brühü... mindenkinek van már VertigO CD-je, csak nekem nem, brühü :(

Na majd holnap... Ha nem lesz a MM-ban, akkor valakit feltrancsírozok. :)

Fabe Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2629
hi all,
a cover: ok - jobb mint a HŰSÉG
multim.: szintén ok...igényes mint szokott lenni, bár én valami konceptciót(?) szerettem volna látni, nem csak 1 3D grid-et. de ez tényleg fikázás...
best song: itt is a destiny...
üdv.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2628
Sziasztok

soldier22: az idézet a sportsziget honlapjáról származik.
Wantedet nem olvasok, szerintem is ritka nagy sz... újság

Előzmény: soldier22 (2615)
totyus Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2627
...:-)

Remélem holnap már lesz az MM-ben is...

Előzmény: soldier22 (2626)
soldier22 Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2626
Gyerekek, nekem naggyon bejött ez a Szédülés! (Vertigo, na)

Az új gitárember állat! Emberállat! Állati! Odarakta a kis szólót az Everyone Dancing végire... Megnézem őket a Spórszigeten, nagyon várom azt a bulit! áááááááááááá!

Leglegebb a Roksztár, lehidaltam, amerikai nigger-rep-paródia nemtommi, szellemes, gúnyos, nagyon szórakoztató, teljesen kiakadtam...

Nem akarja valaki lefordítani ezeket a dumákat? Nagyon megköszönném.

Kellett ez a lemez nagyon. Süt, főz, ahogy kell.
Ajánlom mindenkinek, nagyon.
És a multimédia is elég megdöbbentő. Nekem kicsit túl barna, de nagyon sokat tud, egérmozgatásos háromdé, nem sok ilyet láttam...

(Tudom, tudom, lelkend, ez már ciki, fanyalogni kéne, hogy pölö "ezmárnemolyanmintrégenazezerkilencszázhuszonhármasbonanzabéesben" stb., ja, nem is olyan hanem ezerszer jobb! Vazeg! Most elmegyek angolul tanulni, mert ezek a szövegek nekem magasak. De az ELTE angol-szakos barátnőm is küzd velük, ez nem sima popklisé, vazz, ájlávjú-júlávmí...)

Előzmény: Szigi101 (2624)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2625
Kötözködök egy kicsit, de csupán azért, hogy mozgásban tartsam a topikot. Szóval, a "Call my name" borítója sem az "Ikon" borítóján alapult, hanem az "Ismerj fel"-én, holott a címadó dalon kívül az "Ikon" nótáira épül a teljes anyag.
Micsoda vitát gerjesztettem! Csak el ne fajuljon....
Előzmény: Szigi101 (2624)
Szigi101 Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2624
Először nem is emlékeztet az eredeti, magyar nyelvű borítóra a Vertigo! Eddig mindig a magyar nyelvű bortó volt, csak más színnel... :-)
Előzmény: cliftony77 (2620)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2623
Szerencsésen megérkezett postai úton a Vertigo. Egyelőre még nem volt időm, csak egyszer futottam rajta végig:nagyon furcsa elsőre a teljesen megszokott dalokat más formában hallani.
A Multimédiás rész eléggé gépfaló, bár Pentium kettesen is fut, de elég lassú.
Laslow Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2622
Nekem bejön.
Előzmény: Törölt nick (2621)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2621

Nekem nem tetszik, elég csúnya lett szegény...

Előzmény: cliftony77 (2620)
cliftony77 Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2620
A VertigO borítója:

Mi a véleményetek róla?

És arról, hogy a VertigO reklámklipjében amikor a Hűség albumot említik, akkor nem a Hűség korongját mutatják, hanem a DVD korongot? Ki érti ezt...

Üdv,

cliftony77

cliftony77 Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2619
Na arra a Robi féle társaságra én is kiváncsi leszek. Biztonság kedvéért megfelelő távolságból (testközelből) fogom megnézni őket, italt pedig kizárólag kostolási szinten fogok inni. Ugyebár sokszor kell kostolni? :)))

Különben (ismervén magunkat) szerintem már reggeltől kezdve italozni fogunk, mint Mindszentkálára menet a vonaton. Emléxel? Nabazz, hogy nézett ki a kupé, miután kiömlött a jó kis vörösbor...

:)))

Nemtom, szerintem a tokaji lesz valami fesztivál, Kecskeméten nem tudok semmilyen fesztiválról.

A maxi cd-cassette single-t meg kéretik a BB topicban (is) dícsérni! :)))

Előzmény: totyus (2618)
totyus Creative Commons License 2002.04.02 0 0 2618
Egyik szemem örül, a másik (zsebem) sír...

Magam elé vizuáltam a Robi féle társaságot a tokaji buli uán..:-)) Én is ott akarok lenni!!!

Király a maxi cd-cassette single

Kecskemét is valami festival lesz?

Előzmény: cliftony77 (2616)
cliftony77 Creative Commons License 2002.03.31 0 0 2617
Ákos az Ikon megjelenése után tartott BMG party fellépésen

cliftony77 Creative Commons License 2002.03.31 0 0 2616
Nyári turné 2002:

June 7: Sportsziget Festival, Budapest
June 28: Kecskemét
July 12: Tokaj
Aug 10: Debrecen
Aug 16: Keszthely
Aug 17: Siófok

HURRÁ!!!

soldier22 Creative Commons License 2002.03.30 0 0 2615
"A Szoborparkban felállított nagyszínpadon a hazai sztárokat Ákos "fémjelzi"...

Ezt hol olvastad?
Erről az eseményről (márminthogy Ákos életében először fesztiválmeghívást fogad el, itt mutatja be az új zenekarát, vadiúj műsor lesz, stb.) csak a köcsög Wanted-félék írnak ilyen hangnemben...

Mellesleg remélem, hogy a "fém"-jelzés jóslata beválik, már az előző turnén is igencsak zúztak...

Előzmény: Törölt nick (2614)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 2614
Sziasztok

"A Szoborparkban felállított nagyszínpadon a hazai sztárokat Ákos "fémjelzi"... "

Beindult a Sportsziget honlapja, más tészta, hogy még nincs rajta semmi. A pontos programot április 10-re ígérik.

zzzzz1 Creative Commons License 2002.03.26 0 0 2613
a hírek szerint ingyenes lesz
z.
Előzmény: Zsoofi (2612)
Zsoofi Creative Commons License 2002.03.25 0 0 2612
Tavaly ingyenes volt a Sportsziget. Még olyan fellépőkkel is mint Apocalyptica, szerintem most sem lesz ez másképp.Remélem...
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 2611

Miért pont ezek..?
Meg mertem volna esküdni, hogy a Méreg rajta lesz...és arra is, hogy a Ne fájjon többé nem....
Tök érdekes: Stingnek a Brand New Day c. albumán is van egy Perfect love...gone wrong című szám, csak Ákosnál a cím második része nem pont így, hanem zárójelben van írva.

cliftony77 Creative Commons License 2002.03.22 0 0 2610
igen
Előzmény: TMK (2609)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!