Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Az egy nagyon jó gép! Az ára kicsit borsos, de hát ez van.
A gépben biztosan nem fogsz csalódni, maximum az elvárásaidban. Másik topicban olvastam
hogy mezőgazdaságban használnád, és főként önvédő porbelessel. No én itt látok némi gondot.
Ez az önvédő porbeles huzal ugyanis azért nem jó mindenre, kb annyit tud mint egy átlagos rutilos elektróda, szóval ahová a rutilos kevés, oda ez is. Ott ahol kopásnak, erős igénybevételeknek van kitéve oda nem az igazi.
Szóval a nagyon gép tuti, csak nem biztos hogy arra való mire elgondoltad. A porbeles nem csodaszer...sőt.
Nagyon Off, de esetleg valamelyikőtöknek van ilyen Parkside PHD 150 D3 magasnyomású mosója. Holnaptól akciós 33333 ft a Lidl-ben, nem tudom hogy ez jó ár érte?
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Messer Hungarogáz Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen az Air Liquide Hungary Gáztermelő Kft. felett.
Félreértés ne essék, nem vagyok lakatos, de a saját autóimat én szoktam csinálni, ha kell. Csináltam már a te módszereddel, és ezzel a peremessel is. A peremes sokkal egyszerübb,gyorsabb, és sokkal kevesebb gitt kell utána, mivel a két lemez egy szintben van (az az 1 cm beljebb van 1mm-rel, és abba ül az ív, és így van totál egy szintben).Én a lemezek belső felét felrakás előtt mindig lefújom czink sprével, ami a pöttyözés során csak megolvad egy kicsit, de ott marad. Ilyen fogót az uni-max-on ki lehet fogni, én 9-ért vettem. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, csak segíteni próbáltam. Ellenben az 1cm hosszú összefüggő varrat már bőven elég a deformálódáshoz mind co-val, mind awi-val.
És annál a peremezett ívnél mennyi garancia időt adtok? Mivel kezelitek?
Én csak élben tompa varrat és nem lánggal mert az életben nem egyengeted ki a manapság divatos 0,6 0,7 lemezeket.. simán mig vagy awi. A restaurálásra szánt autóknál awi. A lánggal hiába tolod 0,5 égőszárral, akkor is brutális a hőbevitel. A mig/mag esetén meg szépen 5 centinként 5mm varrat, és szép fokozatosan "pontonként" végighegeszteni. Igen, ez nem 5 perc, igen, fogy a huzal, fogy a gáz.. de erre nem kell 6 kiló gitt és nem kell egyengetni sem jó esetben.
Többek között azért van tele a műhely 2 hónapra előre, mert sokan nem akarják a peremezős pár pöttyel felrakós módszert, még ha olcsóbb, akkor sem.
Sokkal több segédanyag (alapozó, tömítő ) megy el egy 1cm peremezésre mint egy 3mm széles varratra. És még csak nem is gyárias.