Keresés

Részletes keresés

demjengi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 241
Gyönyörü szép Teacska.
Előzmény: Hibiscus (239)
korfolyoso Creative Commons License 2003.10.28 0 0 240
Köszönöm, köszönöm!!!

És látjátok ott hátul, jobbra az "utánpótást" is? Még nagyon aprócska bimbók, de hamarosan beindulnak Ők is.

Előzmény: Hibiscus (239)
Hibiscus Creative Commons License 2003.10.28 0 0 239
Nos, itt van a szimpla sárga gyönyörűség, teácska hibije:

Hibiscus Creative Commons License 2003.10.28 0 0 238
Mézontófüvecske, nagyon köszönöm előre is. Majd megírom, hogy kik vannak nekem most.

Hamarosan pedig hozom teácska gyönyörűségének a fotóját, elküldte ugyanis nekem. Mingyá' illesztek! :)

demjengi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 237
Szia!
Ha arról beszélsz amit a 129-es hozzászólásnál mutattál, akkor szeretnék kérni. Én is el tudok menni Érdre érte.
ELőre is köszi
Előzmény: mézontófű (234)
mézontófű Creative Commons License 2003.10.27 0 0 236
Szia!

A narancsosat fogom nyírni, kb. 10 nap múlva. Tripla, bordó torkú. Érdekel?
A citromsárga gyengén virágzó, szimpla, most van 1 bimbója kb. 4 nap múlva nyílik, azt később gondolom metszeni, nagyon jó helyük van a déli oldalú nappaliban kapnak a 3 méter ablaknál elég fényt és meleget, kezdenek hajtani.

Úgy tűnik, mintha fordítva müködnének!:-)))
Amit keresek: mályvaszínű, ill. fehér; ha van valakinek...

Mailen megbeszélhetjük a randevút.

Mézontófű

Előzmény: Hibiscus (235)
Hibiscus Creative Commons License 2003.10.27 0 0 235
Szia mézontófű!

Én is sorba állhatok egy sárga metszetért? Szívesen elugrom érte valamikor Érdre, ha kaphatok. Mostanában nyírod majd meg őt?
Azt is írd meg, hogy mit kérsz érte cserébe.

Előzmény: mézontófű (234)
mézontófű Creative Commons License 2003.10.27 0 0 234
Szia Demjengi!Milyen sárga után vágysz? Narancsos tripla? Vagy citromsárga szimpla?
A narancsoson most van 15 bimbó, de ha elvirágzott metszenem kell, mert nagyon nagy lett.
Érdekel?:-)))
Talán lejebb tettem be róla képet, legalább is szándékom volt.

Mézontófű

Előzmény: demjengi (230)
Hibiscus Creative Commons License 2003.10.27 0 0 233
Nyahh, hát rajongóként igazán tudnod kéne, hogy szimpla (öt szirmú, középen a bibével), vagy buján burjánzó, rengeteg szirommal, több, apró bibével? Ha? :)

De akkor hamarosan láthatjuk, az a lényeg. :)

Előzmény: korfolyoso (232)
korfolyoso Creative Commons License 2003.10.27 0 0 232
"Szimpla vagy tripla?" Nem tudom, hogy mit takar ez a kérdés. Sárga és kész:-)))

A mai napon szeretnék róla képe(ke)t készíteni, mindenképpen addig, amíg még virágzik szépen.

Majd jelentkezem.:-)

Előzmény: demjengi (230)
Hibiscus Creative Commons License 2003.10.27 0 0 231
Igen, fotók kérünk róla! :)
Előzmény: korfolyoso (228)
demjengi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 230
Besárgultam az irigységtől. Kell szerezzek egy sárgát is. Szimpla vagy tripla?
Előzmény: korfolyoso (228)
Hibiscus Creative Commons License 2003.10.27 0 0 229
Szia! Nincs fotód róla?
A metszésről már korábban írtuk, hogy elméletileg elvirágzás után kellene. Szaporítani én úgy szoktam, hogy a levágott szárat egy sötét üvegbe teszem, az ott szépen gyökeret hoz, majd mikor elég erősnek ítélem, akkor beültetem.
Előzmény: aagica (227)
korfolyoso Creative Commons License 2003.10.27 0 0 228
Voltak vendégeink a hétvégén és ajándékba kaptunk egy gyönyörű sárga hibit!!! Nagyon szép sárgák a szirmai, és valóban egyiket hozza a másik után!!!

Erre nagyon oda fogok figyelni én is, már ma megyek tápcuccosokat venni!!!

aagica Creative Commons License 2003.10.22 0 0 227
Sziasztok,
van két óriás hibiszkuszom, egész nyáron a teraszon napoztak és 1001 virágot hoztak. Ja, és háromméteresre nőttek. :))
Most meg kéne metszeni őket, hogy kompatibilisek legyenek a lakással, de fogalmam sincs róla, mennyit szabad levágni...
Maximum egy méternyi fér be a szobába...
(Egyébként már sokévesek, eddig eléggé elhanyagoltam őket, de hátha idén erőt veszek magamon...)
Átültetni tavasszal kell? És szaporitani lehet esetleg?
Hibiscus Creative Commons License 2003.10.13 0 0 226
Ezek a "cseppek" az enyémeken is vannak. Legutóbbi szaktanácsadás-kérésen egy kertészlány azt mondta nekem, hogy próbálkozhatunk bármilyen csodaszerrel -ezzel jelentősen lendítve a gyártók forgalmán-, de ezek a tetvek csak rendszeres szappanosvizes lemosástól "múlnak" csak el.
Előzmény: taramiram (225)
taramiram Creative Commons License 2003.10.12 0 0 225
Azt vettem észre a hibiscusomnál, hogy a levélnyeleknél megint megjelent egy-egy mézszerű pötty. Megnéztem nagyítóval, némelyik levélfonákon látok 1-1 lusta, apró, barnás állatot, amit ha meglökdösök, nagy lassan odébb vánszorog. Mi lehet ez? Befújtam Biolával, nyomtam a földjébe Plant pintet.
Tele van megint bimbóval, nem látszik betegnek.
rferi Creative Commons License 2003.10.03 0 0 224
De jó, hogy írtál, mert elfelejtettem részleteket közölni veled.
Szóval mi kitettük a kertbe tavasszal, és most muszáj volt kivenni.És amit láttam, az alapján szerintem ez a leszáradás erősen kétséges.Ugyanis azt csinálja a kis huncut, hogy virágzik egy gumó, aztán mellette növeszt egy sarjat, az is virágzik, az is növeszt egy újat, stb.Nekünk már a harmadiknál tart, és megjelent a negyedik is.
Szóval szerintem ez a leszárítás inkább tönkreteszi, mint sem.
Előzmény: kutyu75 (223)
kutyu75 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 223
Hibiscus,
kedves a belém vetett bizalmad a metszési tudományomat illetően, de a dolog nem így van egészen.
azt sem tudom, hogy mikor kell metszeni. tavasszal? én nagyon óvatosan metszettem most a nyáron amikor megtudtam, hogy kell. éppen csak egy picit vágtam le belőle, mert féltem, hogy nagony megnyirom.

A cserepes virágzó növények felturbózása szerintem disznó dolog, én jártam már így azáleával is kétszer. Egyik sem élte túl, pedig vízbe merítve öntöztem agyagcserépben ahogy kellett.
Annak örülök, hogy most van egy kurkumám, ami nagyon szépen fejlődött a nyáron csak nem tudom mit kell vele tenni télire.

rferi? any idea? Én olvastam olyasmit, hogy meg kell várni amíg leszáradnak a levelei és ledobja őket és akkor ki kell venni a gumóját télire. ...?? ez hogy hangzik?

jó éjszakát,
k.

Előzmény: Hibiscus (221)
demjengi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 222
Hát ez jó kérdés. Mi a fenével turbozzák fel a virágokat, hogy utána napok alatt tönkremegy.
Előzmény: Hibiscus (221)
Hibiscus Creative Commons License 2003.10.02 0 0 221
Asszem, jól csinálod a metszést, hiszen szépen fejlődött a növényed.

Jajj, köszönöm. A lelkem kicsit nyugodtabb. De akkor náluk addig hogy bírják? És mind tele bimbóval..

Előzmény: kutyu75 (220)
kutyu75 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 220
Hi,
örömmel tudatom mindenkivel, hogy virágzott kettőt idén a hibiscusom. Igaz eléggé a hajrá időszakban történt mindez - kicsit későn metszettem- de a lényeg hogy nem maradt el. Szép volt nagyon. Örülök, hogy legalább ennyi jutott nekem is idén :-)

Mikor kell megint metszeni? Az enyém nagyon nagyon gyorsan nő!! Tavaly április óta amikor is kicsi lemetszett hajtás formájában megkaptam kb 2* olyan magas és nagyon bokros lett. ez jó nem?

Hibiscus,
én is elkövettem azt a hibát, hogy idén vásároltam egy új hibit valamelyik barkácsáruházban (kicsit szégyenlem is magam, hogy még bedőlök ezeknek), és szegény kb 2 hét alatt megadta magát véglegesen. először sárguló levelek, majd hirtelen mindet le is dobta.

Ugyanígy jártam az IKEA-s gardéniával. :-((

üdv.
k.

Hibiscus Creative Commons License 2003.10.01 0 0 219
Köszönöm, de azt gondolom, hogy az enyémek éppenhogy "rohadnak"... és ha még inkább bennük tartom a nedvességet, akkor... :(
Előzmény: donciii (218)
donciii Creative Commons License 2003.10.01 0 0 218
Ami nekem eddig sikerült: A fevelét elhagyó hibiszkuszokra egy világos reklámtáskával lefedem, rendszeresen locsolom, tápanyagozom,és szépen újra kizöldül. de a problémáa okát nem ismerem.
Hibiscus Creative Commons License 2003.10.01 0 0 217
Ők bizony nagyon szép igyekeznek!

Segítsetek nekem! Némelyik kis neveltem szomorúan kókadozik, és én nem tudom az okát...:(( Elfonnyasztja a levelét, besárgítja, ledobja. Pedig már alig locsolom!

Másik dolog: az így meghaltakkal (az utolsó pillantaig próbálva megmentve őket) a végén annyit tettem, hogy a gyökerüket nem dobtam ki, hanem poharakba téve vízben próbálom őket "hibernálni". A gyökérzet még épnek látszik, de az elfonnyadt tövek totál barnák.
Lehet ezekből még valami?

Előzmény: demjengi (216)
demjengi Creative Commons License 2003.10.01 0 0 216
Tegnap úgy döntöttem, hogy behozom a 3 hibiskust, de elötte lefényképeztem, mert hátha ledobja erre a műveletre a bimbóit. Reggelre egy le is esett. Nagyon sajnálnám, ha a többivel is ez történne.
A jobb oldalit várom nagyon, mert annak nem piros a szine.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Hibiscus Creative Commons License 2003.09.29 0 0 215
Légy szíves, kérj erre törlést a modiktól!
Vagy csak távolítsd el a tárhelyróől, és akkor csak egy kis piros x lesz itt..
Köszi!
:)
Előzmény: jmoon (209)
Hibiscus Creative Commons License 2003.09.29 0 0 214
Ó, de kár érte! :((
Előzmény: verdin (212)
demjengi Creative Commons License 2003.09.29 0 0 213
Túl nagy a képed, és homályos.
A magasságát csökkenettem ezzeé: height="100"

Most ilyen lett:

Előzmény: jmoon (210)
verdin Creative Commons License 2003.09.27 0 0 212

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!