A narancsosat fogom nyírni, kb. 10 nap múlva. Tripla, bordó torkú. Érdekel?
A citromsárga gyengén virágzó, szimpla, most van 1 bimbója kb. 4 nap múlva nyílik, azt később gondolom metszeni, nagyon jó helyük van a déli oldalú nappaliban kapnak a 3 méter ablaknál elég fényt és meleget, kezdenek hajtani.
Úgy tűnik, mintha fordítva müködnének!:-)))
Amit keresek: mályvaszínű, ill. fehér; ha van valakinek...
Én is sorba állhatok egy sárga metszetért? Szívesen elugrom érte valamikor Érdre, ha kaphatok. Mostanában nyírod majd meg őt?
Azt is írd meg, hogy mit kérsz érte cserébe.
Szia Demjengi!Milyen sárga után vágysz? Narancsos tripla? Vagy citromsárga szimpla?
A narancsoson most van 15 bimbó, de ha elvirágzott metszenem kell, mert nagyon nagy lett.
Érdekel?:-)))
Talán lejebb tettem be róla képet, legalább is szándékom volt.
Nyahh, hát rajongóként igazán tudnod kéne, hogy szimpla (öt szirmú, középen a bibével), vagy buján burjánzó, rengeteg szirommal, több, apró bibével? Ha? :)
Szia! Nincs fotód róla?
A metszésről már korábban írtuk, hogy elméletileg elvirágzás után kellene. Szaporítani én úgy szoktam, hogy a levágott szárat egy sötét üvegbe teszem, az ott szépen gyökeret hoz, majd mikor elég erősnek ítélem, akkor beültetem.
Sziasztok,
van két óriás hibiszkuszom, egész nyáron a teraszon napoztak és 1001 virágot hoztak. Ja, és háromméteresre nőttek. :))
Most meg kéne metszeni őket, hogy kompatibilisek legyenek a lakással, de fogalmam sincs róla, mennyit szabad levágni...
Maximum egy méternyi fér be a szobába...
(Egyébként már sokévesek, eddig eléggé elhanyagoltam őket, de hátha idén erőt veszek magamon...)
Átültetni tavasszal kell? És szaporitani lehet esetleg?
Ezek a "cseppek" az enyémeken is vannak. Legutóbbi szaktanácsadás-kérésen egy kertészlány azt mondta nekem, hogy próbálkozhatunk bármilyen csodaszerrel -ezzel jelentősen lendítve a gyártók forgalmán-, de ezek a tetvek csak rendszeres szappanosvizes lemosástól "múlnak" csak el.
Azt vettem észre a hibiscusomnál, hogy a levélnyeleknél megint megjelent egy-egy mézszerű pötty. Megnéztem nagyítóval, némelyik levélfonákon látok 1-1 lusta, apró, barnás állatot, amit ha meglökdösök, nagy lassan odébb vánszorog. Mi lehet ez? Befújtam Biolával, nyomtam a földjébe Plant pintet.
Tele van megint bimbóval, nem látszik betegnek.
De jó, hogy írtál, mert elfelejtettem részleteket közölni veled.
Szóval mi kitettük a kertbe tavasszal, és most muszáj volt kivenni.És amit láttam, az alapján szerintem ez a leszáradás erősen kétséges.Ugyanis azt csinálja a kis huncut, hogy virágzik egy gumó, aztán mellette növeszt egy sarjat, az is virágzik, az is növeszt egy újat, stb.Nekünk már a harmadiknál tart, és megjelent a negyedik is.
Szóval szerintem ez a leszárítás inkább tönkreteszi, mint sem.
Hibiscus,
kedves a belém vetett bizalmad a metszési tudományomat illetően, de a dolog nem így van egészen.
azt sem tudom, hogy mikor kell metszeni. tavasszal? én nagyon óvatosan metszettem most a nyáron amikor megtudtam, hogy kell. éppen csak egy picit vágtam le belőle, mert féltem, hogy nagony megnyirom.
A cserepes virágzó növények felturbózása szerintem disznó dolog, én jártam már így azáleával is kétszer. Egyik sem élte túl, pedig vízbe merítve öntöztem agyagcserépben ahogy kellett.
Annak örülök, hogy most van egy kurkumám, ami nagyon szépen fejlődött a nyáron csak nem tudom mit kell vele tenni télire.
rferi? any idea? Én olvastam olyasmit, hogy meg kell várni amíg leszáradnak a levelei és ledobja őket és akkor ki kell venni a gumóját télire. ...?? ez hogy hangzik?
Hi,
örömmel tudatom mindenkivel, hogy virágzott kettőt idén a hibiscusom. Igaz eléggé a hajrá időszakban történt mindez - kicsit későn metszettem- de a lényeg hogy nem maradt el. Szép volt nagyon. Örülök, hogy legalább ennyi jutott nekem is idén :-)
Mikor kell megint metszeni? Az enyém nagyon nagyon gyorsan nő!! Tavaly április óta amikor is kicsi lemetszett hajtás formájában megkaptam kb 2* olyan magas és nagyon bokros lett. ez jó nem?
Hibiscus,
én is elkövettem azt a hibát, hogy idén vásároltam egy új hibit valamelyik barkácsáruházban (kicsit szégyenlem is magam, hogy még bedőlök ezeknek), és szegény kb 2 hét alatt megadta magát véglegesen. először sárguló levelek, majd hirtelen mindet le is dobta.
Ami nekem eddig sikerült: A fevelét elhagyó hibiszkuszokra egy világos reklámtáskával lefedem, rendszeresen locsolom, tápanyagozom,és szépen újra kizöldül. de a problémáa okát nem ismerem.
Segítsetek nekem! Némelyik kis neveltem szomorúan kókadozik, és én nem tudom az okát...:(( Elfonnyasztja a levelét, besárgítja, ledobja. Pedig már alig locsolom!
Másik dolog: az így meghaltakkal (az utolsó pillantaig próbálva megmentve őket) a végén annyit tettem, hogy a gyökerüket nem dobtam ki, hanem poharakba téve vízben próbálom őket "hibernálni". A gyökérzet még épnek látszik, de az elfonnyadt tövek totál barnák.
Lehet ezekből még valami?
Tegnap úgy döntöttem, hogy behozom a 3 hibiskust, de elötte lefényképeztem, mert hátha ledobja erre a műveletre a bimbóit. Reggelre egy le is esett. Nagyon sajnálnám, ha a többivel is ez történne.
A jobb oldalit várom nagyon, mert annak nem piros a szine.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]