ha mar hozzaszolast linkelni nem lehet normalisan, ideznem magamat:
"minden VB utan zarnak vilagranglistat. ez az elmult KET idenyben szerzett ranking pontokbol all ossze. az elso 16 jatekos kap kiemelesi jogot a kovetkezo ev ranking versenyeire (nem kell selejtezot jatszaniuk).
ev kozben elozetes vilagranglista van. ez az elozo ideny osszes ranking pontjabol, valamint az aktualis idenyben szerzett pontokbol all ossze."
Hat igen, nem volt tul izgalmas, nem tul gyakorlott szemmel egy percig sem forgott veszelyben a gyozelme. McCoullogh-nak csak akkor volt eselye, ha hibazott parat, de azt eleg ritkan tette:)
Hat ez tok jo, akkor Hendry meg csak ott van a masodik helyen. Kar, hogy most ilyen koran kiesett. Viszont Davis nagyon visszacsuszhatott, hisz nem latom a 16 kozott:(
Es ez a Higgins hogyhogy csak 10. ha olyan sok versenyt nyert? Vagy az is regebben volt? Es miert elozetes a vilagranglista?:) Bocs a sok kerdest:) Ha tudtok valami jo kis site-ot, ahol utanaolvashatok egy kicsit a dolgoknak, ne kimeljetek:) Elsosorban magyar kene, de ha csak angol van, azt is atneznem azert.
Hat, akkor legalabb majd meg lathatom oket jatszani. Tenyleg kivancsi lennek Davisre, majd figyelem a snooker kozvetiteseket, aztan talan elcsipem egyszer:)
Mondjuk nem gondoltam volna, hogy a snookerben barmit is szamit az eletkor, mivel ez nem veszi oket igenybe fizikailag, azt hittem a tapasztalat a legfontosabb.
szép volt Ronnie, gratula!!! kicsit unalmassá tette a döntőt, de megbocsájtok. :))
Hendryt meg Davist nehéz lesz utolérni, de ha így játszik sikerülhet. go Ronnie!
Elozetes vilagranglista a Grand Prix utan (zarojelben a Grand Prix elotti, elozetes helyezes):
1. (1.) Ronnie O'Sullivan 31650
2. (2.) Stephen Hendry 22850
3. (3.) Paul Hunter 22075
4. (5.) Jimmy White 19675
5. (4.) Matthew Stevens 18950
6. (8.) Joe Perry 18500
7. (9.) Peter Ebdon 17575
8. (6.) Mark Williams 17412
9. (10.) Graeme Dott 16862
10. (7.) John Higgins 16712
11. (13.) Stephen Maguire 16625
12. (12.) Stephen Lee 16075
13. (24.) Ian McCulloch 15825
14. (11.) Mark King 14825
15. (15.) Ken Doherty 14412
16. (21.) Marco Fu 14325
Kovetkezo verseny:
British Open
november 8-14. (selejtezo november 2-4.)
The Brighton Centre
Brighton
Tény, hogy mindketten túlvannak már pályafutásuk csúcspontján, de azért alkalmanként még össze tudják kapni magukat, különösen Hendry, aki azért egy jó tizessel fiatalabb Davisnél.
Meg persze azt sem szabad elfeledni, hogy az új generáció némelyike legalább olyan jó, mint ők voltak fénykorukban (O'Sullivan, Hunter, Williams, stb).
Tok jo, neztem tegnap ezt a 2. elodontot, es nagyon tetszett:) Kiskorom ota nem neztem snookert, de most nagyon elveztem:) Hendry-re meg Davies-re meg emlekszem, hogy szerettem (foleg az utobbit):) Ok jatszanak meg?
Ronnie az a 2000-es években, ami a 90-es években Stephen Hendry volt, vagy ami a 80-as években Steve Davies volt.
Megállíthatatlan, legyőzhetetlen, legfeljebb egy-két tornára.
Meg sem áll majd a 8 vb-győzelemig.
Végignéztem, az idény eleji formában lévő Ronnie is simán elintézte Huntert. Mindketten hibázgattak rendesen, de Ronnie jobban megragadta a saját lehetőségeit.
Vege a masodik eldontonek. Ha valaki Euro-n megnezne az ejszaka... lapozzon.
Ronnie O'Sullivan vs Paul Hunter 6-3
(kijeloles egerrel)
Donto holnap, 16:00 es 19:00.
McCulloch tényleg meglepően magabiztosan játszik. Szvsz Huntert leszámítva a többiek összességében elég idény eleji formát mutattak. Ez Ronnie-ra is igaz, legalábbis önmaga képességeihez, meg a korábban tőle látott színvonalhoz képest.
majdnem egyszerre végzet Ronnie és Paul. 5:0 nyertek mindketten, forma alapján nehezen megtippelhető ki nyeri holnap az elődöntőt. Igazság szerint ennek kéne lennie a döntőnek, de hát ez van.
elég nagy a csönd, de izgulnivaló sincs. Ronnie lealázza Selby-t és Wattana se vitézkedik Hunter ellen. Ebből O'Sullivan-Hunter elődöntő lesz. Az alsó ágon McCulloch játszik Judge-val, a helyi menő (McCulloch) a favorit. McCulloch egyébként nem annyira outsider és a héten mutatott játékával okozhat még meglepetést is.
Remélem Ronnie ezt a verenyt is bezsebeli, egyértelmű, hogy jelenleg ő a világ legjobb játékosa. Sajnos Hunterrel hamarabb kerül össze, pedig az lenne az igazán izgalmas, színvonalas döntő. Az alsó ág elég gyaenge, tehát már biztos, hogy a második helyet egy eléggé "outsider" fogja bitorolni.
"Being good at snooker is a real pleasure. After all you practice hard, you reach a good standard and the game is so enjoyable."