Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Általában a MIG/MAG munkakábelek acél huzalvezetővel kerülnek forgalomba. (mint a te binzel 250-esed is ami a képen van) Ha nem akarod cserélgetni a huzalvezetőt, akkor ne cserélgesd.:-)
Nekem is mindig a teflonos van bent, acélra, alura, mindenre. Nem hátrány, bár hamarabb elhasználódik mint az acélspirál. Évente kibírom azt az 1-2000 Ft-ot. Na most kérdés az hogy milyen hosszú a 25AK-s pisztolyod. Ha 3m akkor tuti alura, ha 4m akkor még OK, de ha 5m akkor már necces.
A másik opció, hogy veszel egy külön pisztolyt az aluhoz. Akár egy ugyanolyan 25AK-t csak 3m-est, de lehet alura bőven elég a 15AK is (árban 3-4000Ft a különbség szóval nem jelentős) és azt fixen a teflonnal használod.
Hát az hogy mi a drága technológia... ha az időt nem számolja az ember akkor tényleg az.
Jó az a kis Caddy.
Amúgy a jófogáson múltkor volt fronius transpocket 1400-as, 25-ért, talán Veszprémben? Már nem emlékszem.
Sokszor 1-2 éladó (szerencsére) azt sem tudja mit árul. (vagy reálisan mit érne amit árul) Kell érte némi pénz aztán hajrá. Ezen pld most akadt meg a szemem, friss levegős pajzs valakinek?
Én se használom a bevontat (trafó). Most is csináltunk pár 100 méter kerítést és azt is a kis ESABbal nyomtam. Nem gazdaságos, de nagyon csípem a technológiát. :)
Ha kelleni fog a bevont egyszer, akkor inverter lesz és Fronius.
Mondjuk ez a Kemppi nekem mindenre elég lett volna.
Egy ilyet vettem, a Metróban volt leakciózva 17000ft-ért 2év garanciával, de szinte csak beindítva volt még idáig. A Blacki-ket eléggé szidják mostanában, remélem nem lesz gond vele. Ilyen narancs Blecki van nekem ütvefúróban, és kis 710W-os sarokcsiszolóban, azokkal nem volt probléma idáig.
Meg addigra én kijöttem Tirolba újból tehát a postaköltség is elhúzta volna a számat kb ugyan ott lenék maximum így most számolgattam 40 ezerrel lenék előrébb!
Igazság az hogy ez az oldal nekem is meg volt és el volt mentve de mivel készletbe vettem meg így ott is ugyan annyi lett volna maximum egy pár ezres eltéréssel!
https://www.rapidwelding.com/ ez az oldal címe szerintem nagyon jó cucok vannak de jelenleg egyelőre ennyi! Most meg kell tanulnom újra hegeszteni megint kezdek elölről mindent ! Awi-al még soha nem hegesztetem a tőbi eljárás azt tanultam gyakoroltam dolgoztam benne 10 évig de azóta eltelt 6 év aztán most kicsit idegen a dolog de remélem hamar visszarázódok!De számítok a segítségetekre és a szakmai tudásotokra ha valami érdekel vagy nem tudom vagy rosszul tudom minden képen írok! Bár a fórumot nyomon követtem minden nap!
Nagyon köszönöm! Angliából hozattam! Majd még wolframelelektródát is kell hozzá vennem meg még egy pár dolgot ! Minden funkcióját le szeretném tesztelni.
2 év gari de kaptam hozzá minden kábelt így volt 514000Ft Ha tudnátok ajánlani hozzá 5 kg-os drótot jó minőségbe azt megköszönném márkára és típusa gondolok! Egyenlőre csak satupadot fogok csinálni az lesz a teszt! :) Utána jön az alu teszt hegesztés na meg a saválló!