Keresés

Részletes keresés

pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3460

Azt hiszem, a Svájci gárda már kb. 600 éve védi a pápákat. Katonákból áll, nem orvosokból. :)

Előzmény: Törölt nick (3458)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3459

Nekem nincs semmilyen hülye vallásos kívánságom! Kinőttem már abból a korból, hogy várjam a mikulást meg a jézuskát. 

Ez az egy életem van. Ezt akarom jól élni és nem félek a haláltól. Nincs rá szükségem, hogy ámítsam magam a primitív feltámadással. :)

Előzmény: 11_11 (3456)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3458

"hogy hozza magával a 135 fős Svájci gárdáját."

komolyan? kikből áll a gárda. pisztos nem orvosokból. 

Előzmény: pudingman (3457)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3457

Én inkább tudni akarok, nem hinni! A tudás tette jobbá az emberek életét. A vallások csak rosszabbá és hátráltatták a fejlődést. 

Fogadjunk, ha beteg vagy, kórházba mész, nem templomba? :))

A Feri pápa is annyira bízik az istenében, hogy hozza magával a 135 fős Svájci gárdáját. Ő tudja a legjobban, hogy nincsenek semmilyen istenek.

Max. a beteg emberek agyában.  Ha ők meghalnak, meghalnak, velük halnak az isteneik is. :)

Előzmény: 11_11 (3455)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3456

A kívánsága mindenkinek teljesül,  az kérdés  merre találod  meg ! Meg ígérte hogy látni fogod,  hol az üzenete számodra ???

Előzmény: pudingman (3450)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3455

Mindenkinek a saját döntése , miben hisz!  A Jézuska  már Jézus érthető ! 

Előzmény: pudingman (3450)
elterito Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3454

Éljen a Feri!

Előzmény: polária (3453)
polária Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3453

Először neveztek ki apácát államtitkárnak

Ferenc pápa többször is hangsúlyozta, hogy több szerepet kell adni a nőknek az egyházban.

Ferenc igenis apró lépésekkel halad előre

elterito Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3452

akár az is lehetne

Előzmény: polária (3448)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 1 3451

A jézuska egy soha nem élt mesefigura. De mintha a mesében ő is isten lenne. Hogy tudja egy isten magát alárendelni? Vannak erősebb és gyengébb istenek? :)

Előzmény: 11_11 (3443)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3450

"Istennek vagyunk alá rendelve" Szerencsére csak te, meg a hozzád hasonlók. :) Én magasan teszek minden istenre. Jó, talán Zeuszt még meggondolom. :) 

Előzmény: 11_11 (3443)
polária Creative Commons License 2021.08.30 -1 0 3449

Lukács 8.1

Ezután városról városra és faluról falura járt, és hirdette az Isten országának evangéliumát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg: Mária, akit Magdalainak neveztek, akiből hét ördög ment ki, Johanna, Kuzának, Heródes egyik főemberének felesége, és Zsuzsánna, de sok más asszony is, akik szolgáltak neki vagyonukból.

polária Creative Commons License 2021.08.30 -1 0 3448

Példát mondok :

Az MSZP politikai párt TÁSELNÖK rendszerében egy nő és egy férfi van,ezzel jelzik a hölgyek iránti TISZTELETET !

Simán lehetne páros-pápaság egy nő és egy férfi !

Előzmény: elterito (3447)
elterito Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3447

"A pápai munkakörre egy férfi és egy nő !"

Egyszerre két ember? És kutya is?

Előzmény: polária (3442)
polária Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3446

Jézus az egyházat Péterre alapozta akiről tudjuk hogy HÁZASEMBER volt !

Előzmény: asamprajnata (3444)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3445

Fején találtad a szöget ,  szerencse hogy nem csak a férfi felet ítélkeznek nő is van köztük !

Végre jön majd az akit mindenki vár már !!  Nagyon szeretem  a Hit példaképeit !

Előzmény: Törölt nick (3439)
asamprajnata Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3444

támogatom!!!

+1 meg legyen gendersemleges:-D csakhgoy a mai kívánalmaknak is megfeleljen:)

Viszont komolyan jogos a felvetés.

Kérdése, eg erősen patriarchális mű, mint a héber ószövetség, illetve Paulus levelei hogyan támogatnák ezt.

A Jézusi tanításokkal sztem teljesen összeférne a felvetésed!

Előzmény: polária (3442)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3443

Jézus és Szamáriai asszony történetét olvasd el !

1 Korintusnak irt levél : fejezetek: 1, 2, 4, 6, 12, 15  fejezetekkel rendelkezem ! Talán azért nem kaptam meg  a többit , mert Isten férfit, és nőt is teremtett,  1,1, érthető !  Az Új világban más lesz !

Nagy meglepetések lesznek!!!!

Mindenki a saját tettéért felel majd. Istennek vagyunk alá rendelve és a törvénynek!

Felkent   lehet  férfi és nő is . Jézus is alá rendelte magát, de csak az Istennek. 

Előzmény: pudingman (3438)
polária Creative Commons License 2021.08.30 0 1 3442

Éppen a korabeli nőket lebecsülő szemlélet miatt lenne célszerü a hölgyek fokozottabb bevonására a klérus munkájába lásd NŐI PAPSÁG akár még a pápai munkakört is betölthetné hölgy ! ÁMEN !

A pápai munkakörre egy férfi és egy nő ! Ez fölöttébb szimpatikus lenne ! Remélem megérem !

polária Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3441

A Bibliában lévő szöveg ALAPANYAG a józan ész használata szükséges,mérlegelmi,válogatni,a nyilvánvaló hülyeségeket félresöpörni !

Mindenkinek megvan a maga VÁLOGATÁSA kedvenceiből !

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3440

az asszonyért nem teremtetett a férfi, ahogy istenért sem teremtetett senki. a több szolgálja a keveset, ezt diktálja az együttérzés. 

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3439

eccerű. a férfi halála az okos nő. a nő együttérzésből kell, hogy hallgasson, vagy legalábbis óvatosan közölje a rossz hírt. 

pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3438

És ehhez mit szólsz? Ezzel is egyetértesz? Ezeket mondta a barom nőgyűlölő, tömeggyilkos Saulus-Paulus, akiről már tudjuk, hogy római besúgó volt. :)

1 Timothy 2:11-12
11 Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel.
12 A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.

1 Corinthians 11:3-10
3 Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; a Krisztusnak feje pedig az Isten.
...
6 Mert ha az asszony nem fedi be fejét, nyiretkezzék is meg, hogy ha pedig éktelen dolog asszonynak megnyiretkezni, vagy megberetváltatni, fedezze be az õ fejét.
7 Mert a férfiúnak nem kell befednie az õ fejét, mivel õ az Istennek képe és dicsõsége; de az asszony a férfiú dicsõsége.
8 Mert nem a férfiú van az asszonyból, hanem az asszony a férfiúból.
9 Mert nem is a férfiú teremtetett az asszonyért, hanem az asszony a férfiúért.
10 Ezért kell az asszonynak hatalmi [jelt] viselni a fején az angyalok miatt.

Előzmény: 11_11 (3437)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3437

1 Korintusiaknak írt levél 6.: fejezet: 2, 3,4. vers

Nem tudjátok, hogy a szentek ítélkeznek majd a világ fölött? Ha a világ fölött ítélkezni fogtok, a legszerényebb bírói székre méltatlanok vagytok? 3 Nem tudjátok, hogy az angyalok fölött is ítélkezünk majd?

Ha mindennapi ügyekben pereskedtek, olyanokat tegyetek meg bírónak, akik a közösségben jelentéktelenek. 

Értem jó munkát !

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3436

ha elmondanám istennel a kapcsolatomat, hanyattdobnád magad. nem megmondták, hogy ne ítéljél?

Előzmény: 11_11 (3435)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3435

Én semmilyen klubtag  nem vagyok ! Forgatókönyv van.  János evangélium 20: fejezet:

29 Jézus csak ennyit mondott: „Hittél, mert láttál.  Ez igaz, és de mért nem boldogok ?

Mert azt is tudják hogy mik lesznek !

Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.”   

Lehet változni és változtatni  de csak a Teremtőn keresztül  Jézus a példaképünk.  Ha egyedül kéred és tiszta szível   megadják a segítséget, talán ez sem a véletlen  hogy  itt  vagy ,még van

idő  a változásra !. Az Istenhez vagy a Jézushoz kell fordulni. Aki bűnt követet  el  megváltozott, és nem követ el bűnt ,azt  a Teremtő  meg tisztította a bűnt eltörölte !

Előzmény: Törölt nick (3433)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3434

felkelsz KIJELÖLT SORSODRA. eleg egyertelmu...

Előzmény: Törölt nick (3433)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3433

van ebben szo arrol, hogy valtoztatni lehet ezen a helyzeten? nekem ugy tunik mar reg megvan a forgatokonyv. szo sincs akarmilyen kulonbsegtetelrol egyik es a masik ember kozott erdemi alapon. hanem azt mondja kivalasztanak sokat az emberek kozul, akit megtisztitanak. vagyis mindent isten es a klubtagok csinalnak, ahogy butasagban is ok tartjak szanedkosan az embereker. a biblia nem hazudik, pontosan azt irja le, ami tortenik.

es ez a logikus is, hogy az embereknek nincs valasztasa. akik megtehetik (klubtagok) , lefojtanak ertelmi kepessegeket a lenyekben, aztan orommel nezik a vergodesuket. aztan a vegen megsemmisitik oket. uj korszak kezdodik. 

Előzmény: 11_11 (3432)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3432

Dániel  könyve: 12: fejezet:  versek  1- 13.

A végső idők leírása

1Abban az időben fölkel Mihály, a nagy fejedelem, néped fiainak oltalmazója; mert olyan szorongattatás ideje következik, amilyen még nem volt soha, amióta nemzetek vannak. Abban az időben megszabadul néped, mind, aki be van írva a könyvbe. 2 Akik a föld porában alszanak, azok közül sokan feltámadnak, némelyek örök életre, mások gyalázatra, örök kárhozatra.3 Akkor az érteni tudók ragyogni fognak, mint a fénylő égbolt, s akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok.

Gábriel kinyilatkoztatásának befejezése.

4 Te meg, Dániel, zárd el ezeket a szavakat, pecsételd le a könyvet a végső időkig. Sokan eltévelyednek, és a gonoszság növekedni fog.” 5 Ekkor én, Dániel, azt láttam, hogy két más valaki is áll ott: az egyik a folyó innenső partján, a másik pedig a folyó túlsó partján. 6 Akkor megszólítottam azt a gyolcsruhába öltözött férfiút, aki a folyóvíz fölött állt: „Mikor lesz vége ennek a sok csodálatos dolognak?” 7 Erre a gyolcsruhába öltözött férfi, aki a folyóvíz fölött állt, jobbját és balját az égre emelte. S hallottam, amint megesküdött az Örökkévalóra: „Egy idő, két idő és egy fél idő múlva ez mind beteljesedik, akkor, amikor az az erő, amely a szent népet szétszórta, nem lesz többé.” 8 Hallottam ugyan a szót, de nem értettem, azért újra megkérdeztem: „Uram, hogy állunk ezekkel a végső dolgokkal?” 9 Így válaszolt: „Eredj, Dániel, mert el vannak zárva, és le vannak pecsételve ezek a szavak a végső időkig. 10 Sokat kiválasztanak, megtisztítanak és próbára tesznek, ám a gonoszok tovább folytatják gonoszságukat. A gonoszok közül senki se jut el a belátásra, de az értő szívűek meg fogják érteni. 11 Attól az időtől kezdve, amint megszűnik a mindennapi áldozat, és felállítják a vészt hozó undokságot, ezerkétszázkilencven nap lesz. 12 Boldog, aki bízni tud, és megéri az ezerháromszázharmincötödik napot. 13 Te meg menj és légy nyugodt! Amikor véget érnek a napok, te is fölkelsz a végső napon kijelölt sorsodra.”

Előzmény: Törölt nick (3431)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3431

aranyos vagy, de nem errol van szo. ne vedd szemelyesnek a kritikakat, nem rad vonatkoznak. 

Előzmény: 11_11 (3430)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!