Keresés

Részletes keresés

Kali003 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4312
Néztem angol honlapokon asztal árakat, már 1200-1300 fontért kapnék új asztalt, de a szállítást szerintem nem úsznám meg 300 ezernél ft-nál olcsóbban.     Arra is gondoltam, hogy indulhatnék versenyen. Többször volt már hetven fölötti break-em, de a nyolcvanat még sohasem értem el. Nálam ez a holtpont kitudja, ha fölé megyek lehet meg sem állok 147-ig :))   Kérdeznék a dákokról: sok fajta van? Ronnie-ék milyen dákókkal játszanak? még sosem láttam olyat. Van 10ezerért, és akár 150-200ezerért is? Mind ugyanúgy hat a gólyóra? Miben különböznek?
Előzmény: Szababa (4311)
Szababa Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4311

Kali003: Asztal ügyben ha van lehetőséged akkor inkább Britanniában nézzél körbe mert még a szállítással is olcsóbban tudnál szerintem kijönni. Pl az ebay.co.uk-n rengeteg magánszemély árul asztalt a leggagyibtól a legkigyúrtabbig, szerintem klassz árakon. Most az EU-ban talán a behozatal is egyszerűbb már.

Mo-on próbáld meg a Snooker2000 Kft-ét. Róluk jókat hallottam

Előzmény: Kali003 (4303)
Szababa Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4310
Kali003: Magyar versenyt megnézni? Inkább indulj el rajta! Nem kell más csak 1 éves szövetségi tagsági díj (tavaly 3e Ft volt) + a nevezési díj és hajrá. Említetted, hogy már sikerült a max-nak a felét elérni (vagyis olyan 70 körüli) akkor különösen van esélyed jó eredményt elérni. Szerintem az egyik gond, hogy kevés az új ember. Ha ez megváltozik akkor biztos felpezsdülne a magyar snooker élet is. (én is csak szövegelek. Legközelebb megpróbálok én is elindulni)
Előzmény: Kali003 (4308)
alias78 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4309
Délután. Délután kettőtől már van közvetítés.
Előzmény: Zombie (4305)
Kali003 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4308
A magyar versenyeken vannak nézők? Meg lehet nézni a meccseket? Mikor lesz legközelebb?
fighting Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4307

Köszi!

Igazság szerint a Euro honlap eszembe se jutott!:)))))

Előzmény: Zombie (4305)
Zombie Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4306
620 fontert kelt el az aukcion a John Higgins elleni meccs.
Zombie Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4305
hat ennek igazan nem lett volna bonyolult a eurosport.com-on utananezni :)))

november 8-an 20 oratol kezdodik a kozvetites.
Előzmény: fighting (4304)
fighting Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4304

Sziasztok!

Mit tudtok az eljövendő snooker közvetítésekről, mert a port.hu-n a Euro programján nyoma sincs a British Opennek, pedig azon ők a közvetítő televizió!?

Kali003 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 4303
Tudtok valahol jó állapotú asztalt 400 ezer ft körül? Tudom a hazai árakhoz képest elég alacsony, de ennyi pénzért megvenném. Ha tudtok valahol hasonló árban légyszi szóljatok.
Kali003 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 4302

Köszi Zombie!   Láttam a biliard-art club honlapján, hogy 320ft egy óra snooker este 6-ig és van egy pár asztal. Ez nagyon tetszik, de sajna nincs lehetőségem ott játszani. Szegeden 1 asztal van és 1000 ft óránként. Napi 1-2 óra meg nem elég a gyakorlásra. Elkeserítő!!!

Előzmény: Zombie (4301)
Zombie Creative Commons License 2004.10.31 0 0 4301
Kali003: utananeztem a helyszinen a versenyeredmenyeknek, Vantara Pal nyert. A legnagyobb break a versenyen Dunai 61-e volt.
Előzmény: Kali003 (4295)
Kali003 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4300
Köszi megpróbálom! Amúgy én már kedvet kaptam ahhoz, hogy profi legyek. De még éppen csak a maximum break felét értem el. Ha megtudok valamit akkor megírom.
Előzmény: Szababa (4299)
Szababa Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4299

Nem tudom pontosan de az alt.sport.snooker hírcsoportban rátaláltam egy "Questions on turning professional" levelezésre ami bár 1999-es de irányadónak biztos jó (google-ban a csoportoknál keress így rá). Ezen kívűl ebben a hírcsoportban érdemes feltenni kérdéseket mert néha igazán hozzáértők is szoktak beleirogatni

De szerintem legegyszerűbb, ha direktben a WSA-hoz (info@worldsnooker.com) vagy a GSC-hez (info@globalsnookercentre.co.uk) fordulsz ezügyben  Itt már én is érdeklődtem 1-2 dologról és bár nem gyorsan de azért szoktak reagálni.

Ha vmit megtudsz akkor oszd meg velünk, hátha vki kedved kap és lesz magyar profi játékosunk.

Előzmény: Kali003 (4298)
Kali003 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4298

Köszi!

Arról tudsz valamit, hogy hogyan lehet valaki profi? Mennyi pénz szükséges és milyen eredmények?

Előzmény: Szababa (4297)
Szababa Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4297

Sajna a magyar bajnokság lebonyolítása (pontosabban az adminisztrációja) egyáltalán nem méltó a snooker-hez. Jómagam nem szoktam játszani a bajnokságban (tavaly azt hiszem 2x indultam csak) pont azért mert nem veszik elég komolyan. Egyébként meg is értem. Minisztériumi szinten szinte semmi vagy csak nagyon kevés támogatás jön és az is tudtommal inkább a pool-ra megy el. Szomorú de pl a versenyek eredményeit nem lehet valóban megtudni pedig engem is érdekelne. Ami részleteket tudok az csak azért szokott lenni mert ismerem a játékosokat személyesen és velük egyeztetek. A szövetség által kiadott "xy megnyerte" közlemény azért elég kevés és nevetséges. Nem tudom miért nem lehet pl egy excel táblázatot kitöltve kirakni a webre eredményekkel, break-ekkel?! A free.x3.hu/snooker gyakorlatilag nem tartalmaz semmi hasznos infót mert még a ranglistát sem nagyon frissítik (nem akarok dicsekedni de a RexWilliams klub lapja ebből a szempontból korrektebb. Tessék csak megnézni! rwsnooker.uw.hu)

Break-ek: azért minden hivatalos versenyen akad 1-2db 60-70-es break meg egy csomó 40 feletti. Gyakorlás közben pedig van 1-2 magyar játékos akinek időnként elsül a keze és beesik 1-1 100 feletti break (azt hiszem a legnagyobb gyakorló meccs break-et tavaly a Vantara Pali csinálta, egy 135-öt) Vannak jó játékosok, akik talán a nemzetközi mezőnyben is megállnák a helyüket csak hát a 0 támogatás mellett... :-(

Tiszta röhej! Focit ezerrel támogatják, a snooker-rel pool-al meg jó néhány nem tömeg sporttal meg nem törődik senki ott fent! Why?

Előzmény: Kali003 (4295)
OZ Juice Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4296
34 snooker asztal??? Bazz... én egyszer jelen voltam egy snooker asztal szétszedésénél és elpakolásánál... (emeletről kellett lehozni), nem semmi meló....
Előzmény: Szababa (4294)
Kali003 Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4295
Olvastam, hogy a hétvégén volt egy verseny itthon. Megtudnád mondani ki nyert és mekkora a legnagyobb breake? Nem találtam a neten. Köszi!
Előzmény: Szababa (4294)
Szababa Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4294
Sziasztok! Van egy ismerősöm, akimúl héten Dublin-ban volt és az utcán szembejött vele Stephen Hendry a feleségével. Murphy törvénye, hogy nem sikerült fényképet csinálni, Jobb híján 2x elment a Jason's klubba játszani, ahol Doherty a mai napig edz. Állítólag 34 asztal van (nem egy teremben!) és Doherty-nek külön szobája van. Azért ez is egy élmény lehetett.
Kali003 Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4293

Sziasztok!

Tegnap találtam a topikot és mostanra olvastam végig. Nagyon jó a topic, nem gondoltam, hogy ennyi snooker rajongó van, igaz nem is lehet sehol hallani róla.

Van közöttetek Szegedi vagy környéki aki szokott játszani?

Gracioso Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4292
Köszönöm szépen! Egyszer szívesen kipróbálnám, tényleg egyfajta művészet lehet! :) Ha valaki esetleg tud 1-2 videot, azt szivesen látnám, de nem akarok offtopic lenni...
Előzmény: Szababa (4291)
Szababa Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4291

Pontos neve? Hm, Mo-on karambol billiárdnak mondják tudtommal, angol nyelvterületen carom. Elég sokféle szabálya van, de a legegyszerűbb ezek közül:

ugye van 1 piros, 1 fehér és 1 sárga (vagy a sárga helyett egy ponttal megjelölt fehér) Egyik fehér az egyik játékosé, a másik ponttal megjelölt (vagy sárga) pedig a másiké. A cél, hogy a saját golyó meglökésével mindkét másik golyóhóz hozzáérjünk (koccoljunk) Egy játékos mindaddig lökhet, amíg ilyen koccokat tud csinálni. Az nyer aki előbb eléri az előre meghatározott pontokat. Ez így konnyűnek tűnik de aki próbálta egy nagy versenyasztalon már az tudja, hogy nem is olyan egyszerű. Minden elismerésem aki magas szintetn tudja játszani

Aztán lehet bonyolítani (pl 1 falas, 3 falas meg még vagy ezer féle) Pl a 3 falasnak vmi ilyen szabályai vannak: saját golyó meglökése után el kell találni egy másikat, aztán a sajátnak kell min 3 falat érnie mielőtt a másik golyóhoz is koccol.

Aztán még vannak mindenféle olyan játékfajták, ahol pl nem mindegy az asztal melyik részén csináljuk a koccot, de ezeket én sem értem pontosan. Annak idején én is kerestem a neten, de a carom eléggé mostoha gyerek.

Régebben lehetett kapni egy könyvet, azt hiszem a "Karambol a zöld asztalon" volt a címe, ami egy magyar szerzőtől származik és igen magas szinten meséli el illetve illusztrálja mit hogyan kell csinálni. Nekem megvan és 1x átrágtam magam. Meglepő és csodálatos dolgok vannak benne.

Előzmény: Gracioso (4290)
Gracioso Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4290
OFF leszek, de muszáj :)

Egyik kollegámmal beszélgettünk a "karambolos biliárdról" Nem tudom mi a pontos neve. :( Szóval tudna nekem valaki ilyen videot, vagy leírást ajánlani, mert nagyon érdekel, és neten hiába kerestem. A szabályokat valaki el tudja mondani? Nagyon megköszönném..
Gracioso Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4289
Találtam egy nagyon jó kis oldalt, főleg azoknak ajánlom, akik szeretik böngészni az adatokat. Lehet, hogy már volt itt, de én még nem ismertem...
A link: http://www.cajt.pwp.blueyonder.co.uk/
Szababa Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4288

Freeball: ha egy hiba után a vétlen játékos a köv helyzetben marad: a célgolyóra nem lát rá oly módon, hogy az adott golyó mindkét oldalát látja tisztán (vagyis mindkét oldalára rá tud lőni az adott helyről) akkor jogosult freeball-ra. Ekkor egy más szinű golyót is lökhet az adott célgolyó értékében.

Pl: pirosat kéne lökni de nem lát rá egyre sem tisztán. Ekkor megjelölhet egy más színű golyót is és azt is elrakhatja 1 pontért. Ekkor a más szinű után 1 pontot kap és ekkor ismét lökhet egy színesre, immáron a rendes értékért.

Ezért van, hogyha freeball-t kap vki az elején. akkor már nem 15, hanem 16 piros golyót tud lökni, ami ezek után 16x8 + 27 = 155 pont, ami az elméleti max. break

Még egy szabály freeball-nál: a megjelölt golyó mögé nem lehet eldugni a fehéret és snooker-ben hagyni a másikat. Más golyó mögé igen.

Thomas_ Creative Commons License 2004.10.26 0 0 4287
Es mi az a free ball? Eddig nem volt, hogy ez az elso 147 feletti break hivatalos versenyen?
Előzmény: Zombie (4282)
luxxie Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4286
Köszi!

Nekem mindenesetre nagyon tetszett a játéka. Biztos, hogy nagy eredményeket fog elérni.
Előzmény: Zombie (4285)
Zombie Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4285
Ding Junhui az egyik felkapott tehetseg jelenleg. Tavaly lett profi, es ket versenyen is ott volt a kvalin tuljutva (Masters, Players Championship), bar keves sikerrel. Vannak jelentos eredmenyei korabbrol is, amator versenyeken (2002-ben U21 vilagbajnok, VB-elodontos). Peter Ebdonnal edz, es sok szakerto szerint o lehet az elso azsiai profi vilagbajnok (a tehetsege megvan hozza, de meg fejben nincs annyira ott).
A vilagranglistan 76.
Előzmény: luxxie (4284)
luxxie Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4284
Ez a Ding Junhui kicsoda? Én eddig nem hallottam róla, csak a Sport1 mostanában menő snooker műsorában láttam. Ott laza ujjgyakorlatként kivégezte Hendryt és Williams-t. Hihetetlenül precízen és egyben könnyedén játszott. Azt mondták, még csak 17 éves. Ő hanyadik jelenleg a világranglistán?
OZ Juice Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4283
:)))

Biztos odaengedi majd párszor az asztalhoz... mégicsak fizet érte :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!