Keresés

Részletes keresés

titusz1 Creative Commons License 2004.03.09 0 0 331
Sziasztok! HKati kérlek muttanál képeket a mocsári hibijeidről? Nekem ezek a kedvenceim,de még csak az ősszel telepítetten az elsőket.Nagy izgalommal várom,hogy megmaradtak -e?
hkati Creative Commons License 2004.03.08 0 0 330
Először azt hittem, hogy én vagyok az ügyetlen. De aztán kizárásos alapon meggyőződtem, hogy mégsem nálam van a hiba... Az Index vacakol.

Szóval, igen nekem van fehér, rózsaszín és narancssárga dupla, szimplából piros, és sárga-piros, és ciklámen mocsári.

És nőnap alkalmából jól megfürdettem a férjemet a hóban...

Előzmény: hkati (329)
hkati Creative Commons License 2004.03.08 0 0 329
Na, talán most megmarad a hozzászólásom.
Előzmény: Hibiscus (328)
Hibiscus Creative Commons License 2004.03.04 0 0 328
Áhh, igen, Neked vannak azok az egzotikus mocsári hibiszkuszaid. :) Szépek. Nagyon!
Előzmény: hkati (327)
hkati Creative Commons License 2004.03.04 0 0 327
Na kikerestem, a 144-es meg a 141-es az én képem
Előzmény: hoffarta (151)
hkati Creative Commons License 2004.03.04 0 0 326
Nekem így praktikus. Ősszel, mikor lelassul az élettevékenységük, akkor jól megmetszem őket. Ezáltal kisebb helyet foglalnak, könyebb teleltetnem. Nekem nagyon bevált ez a módszer. Tavasszal pedig csak fazonigazítás...
Előzmény: Hibiscus (325)
Hibiscus Creative Commons License 2004.03.03 0 0 325
Szóval akkor nem is tavasszal kell visszametszeni? :)
Előzmény: hkati (320)
Hibiscus Creative Commons License 2004.03.02 0 0 324
Megnézem majd a Tiéidet is. :)

Van egy kérdésem: nekem is van néhány vízben megeredt sarjam. Azt olvastam, hogy ezeket vízkultúrán kellene tartani továbbra is, mert gyengék a földhöz.
Tapasztalat?

Tudom, hogy van itt, aki vízkultúrán tart hibit, de én mégis szeretném továbbra is földben...

Előzmény: hkati (320)
Hibiscus Creative Commons License 2004.03.02 0 0 323
Gyönyörűszép! És látszik a levelein is, hogy mennyire egészséges... :)
Mit ronthattam el, most, mikor már sokadik éve voltak meg? :(
Előzmény: mézontófű (319)
Hibiscus Creative Commons License 2004.03.02 0 0 322
Igen, köszönöm, nagyon szeretnék! :)
Hétvégén mobilis vagyok, bárhová, bármikor. :)

Előzmény: mézontófű (317)
Hibiscus Creative Commons License 2004.03.02 0 0 321
Igen, ez lehetett. :(
Előzmény: endru (315)
hkati Creative Commons License 2004.03.02 0 0 320
Sziasztok!
Én minden évben már ősszel visszavágok majdnem mindent, mikor viszem telelni a növényeket. A hibiket szintén ősszel metszem vissza, és a dugványokat csak bedugom a cserépbe, és kész. Tavaly az anyák mellé dugtam le a kicsiket, és megeredtek. Így tavasszal már a bimbókat nevelheti nagy-nagy gyönyörűségemre.
Hoffarta néven vannak itt is képeim a szépségekről.
Előzmény: taramiram (318)
mézontófű Creative Commons License 2004.03.01 0 0 319
Nézzétek! Ma kivirágzott a téglaszínű hibim is, igazi nyári színekkel!

Van még róla fotó a tár.hun, ha ő is úgy akarja!
:-)))
Mézontófű
P.S.
Hogy jó kedvetek legyen ezen a télies tavaszi napon!

taramiram Creative Commons License 2004.02.27 0 0 318
Szerintetek mikor a legjobb metszeni, ha hajtást is akarok gyökereztetni? Nálam is folyanmatosan tele van bimbókkal.
Előzmény: mézontófű (317)
mézontófű Creative Commons License 2004.02.27 0 0 317
Akarsz hajtásokat? Bár megint virágzanak, de valamikor csak meg kell metszem őket.
Szívesen adok, egészségesek.
Mézontófű
Előzmény: Hibiscus (314)
endru Creative Commons License 2004.02.27 0 0 316
Egy bevásárlóköpontban vettem egy növényt, kiválasztottam egy élő egyedet. Szóltam az eladónak, hogy csont szárazak a növények. Válasz: hamar kiszárad, alacsony a páratartalom. De nem fogta az öntözőkannát pedig lett volna rá ideje.
Előzmény: Hibiscus (310)
endru Creative Commons License 2004.02.27 0 0 315
Nem volt egészséges a dugvány, vagy a föld gombafertőzött volt.
Előzmény: Hibiscus (314)
Hibiscus Creative Commons License 2004.02.27 0 0 314
Megpróbáltam. Az összes bepenészesedett... :((
Előzmény: ESZTIKE (283)
Hibiscus Creative Commons License 2004.02.27 0 0 313
Köszönöm a tanácsot! Én is így fogok tenni, akkor hátha... Bárcsak ennyi lett volna a bajuk, de félek, más is, hiszen korábban hogyhogy nem locsoltam túl őket? :(

Tavasszal szeretnék majd néhány hibit vásárolni, legyetek szívesek és segítsetek majd tanácsokkal, hogy hol láttok szépeket. Előre is nagyon köszönöm!

Előzmény: titusz1 (308)
szilkszilky Creative Commons License 2004.02.26 0 0 312
Én már inkább kikerülöm a szupermarketekben a növényes részt. Bár az az igazság, hogy nagynevü, magas árú kertészetben is láttam ilyet.
ESZTIKE Creative Commons License 2004.02.25 0 0 311
Nem beteges, csak szerintem értelmetlen. Miért? Mert az eladott virágok árába bőven belekalkulálják azt is, hogy bizony a legtöbb a nyakukon marad és elpusztul. A főnök lehet, hogy bólogat és mélyen egyetért Veled ott, abban a pillanatban, de miután visszamnet az irodájába, magasról fütyül az egészre és marad minden a régiben. Sajnos nem lehet ebben az esetben semmit sem csinálni. :o(
Hibiscus Creative Commons License 2004.02.25 0 0 310
Igen, az összes. :((((

Nagyon köszönöm előre is a kedvességed, élni fogok az ajánlatoddal.
Bocsánat, hogy nem tettem már korábban, de fáj a szívem, ha benézek ebbe a topikba. Látom őket. :(((

Szerintetek az már beteges, hogy a hétvégén valamelyik szupermarketben be akartam menni a Főnökhöz, mert megláttam, hogy a virágos polcon ott haldoklanak hibik, minirózsák ezerrel? Nekem ez majdnem ugyanolyan, mint az állatkínzás... :((

Előzmény: szilkszilky (296)
titusz1 Creative Commons License 2004.02.25 0 0 309
Kipusztultak a hibik ? Vagy a gazdáik elfagytak a télen ?Nekem minden szépen virágzik. Sőt a tavasszal ledugott dugványaim is szépen kezdenek hajtani.
titusz1 Creative Commons License 2004.02.14 0 0 308
Kedves Hibisek! Nagy öröm ért,mert az ősszel vásárolt hibiszkuszom két hónap szünet után újra vagy 5-6 bimbóval kedveskedik,úgy látom holnap nyílik az első.
Sokan panaszkodtak,hogy kipusztultak a növényeik.Szerintem ezt a hibiszkusz ama kényes tulajdonsága okozza,hogy nem bírja a szárazságot,de azt sem ,ha vízben áll.
Ezt én úgy oldottam meg,hogy a kaspóba 3 cm vastag sódert hintettem,melyet locsoláskor tocsogásig szívatok vízzel,de a cserép alját épp,hogy eléri a víz.Így párás a környezete,de nem rohad a gyökere.A földbe 20cm -es cserépbe 3 táprudat nyomok.Csodálatosan fejlődnek.
A nyáron Rodoszról hoztam hajtásokat.kettő gyönyörűen begyőkeresedett ,flakonnal letakarva,és úgy látom már szépen hajtanak.
titusz1 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 307
Kedves János köszönöm a latin nevet,és a jó tanácsot ! Nagyon izgulok értük,nekem még ez volt az első telem velük,még nem láttam újrahajtani őket !
donciii Creative Commons License 2004.01.25 0 0 306
Kedves Titus!

A mocsári hibiszkusz összel elkezd vissza száradni , ez természetes.
korán tavasszal majd ezt a száraz törzset le kell vágni.
Ha az előző évben elég sokk tápanyagot kapott akkor sok új szárat fog növeszteni, melyek július végére szépen megerősődnek és újra virágzik.
Nem árt tavasszal meg trágyázni mü, vagy egyébb szervestrágyával. Sok sikert .
A latin névhez még hozzájön a szín meghatározás.
Üdv: János

donciii Creative Commons License 2004.01.25 0 0 305
Mocsári hibiszkusz: Hibiszkusz moscheutos subsp. palustris
titusz1 Creative Commons License 2004.01.25 0 0 304
Kedves Fórumtársak! Én még mindig keresek valakit,aki ért a MOCSÁRI HIBISZKUSZHOZ.
Nekem sajnos teljesen elfeketedtek a szárai a kertben.Pedig csodálatosak hatalmas 20 cm-es virágaik.Van ,aki azt mondja tavasszal kihajt gyökérről.De jó lenne,de szkeptikus vagyok.

Nem tudja véletlenül valaki a mocsári hibiszkusz latin nevét ?

Szobai hibiszkuszaim gyönyörűen virágoznak,sőt két letört ágacska szépen megeredt,kis cserépben.Üdítősflakont félbe vágtam,és ez alatt gyökereztetem őket,mert imádják a magas páratartalmat.

titusz1 Creative Commons License 2004.01.25 0 0 303
Kedves Kutyu 75!
Szerintem próbálj alá nedves kavicságyat tenni,mert nem bitos,hogy elég párás a környezete,különösen ,ha húz az ablak,lehet alacsony a páratartartalom körülötte!Akkor is lehet ,ha a nehezen kiszáradó föld nedvesnek tűnik.
kutyu75 Creative Commons License 2004.01.23 0 0 302
taramiram,
nálunk kb.20-23 fok között van mindig.
A hőmérő az abléak mellett van, az ablaknél lehet, hogy egy icipicit behúz a hideg, de nem annnyira, hogy ez gond lehetne.
Mindig tapizom a földjét és akkor öntözöm, ha száraz. Nekem nem olyan nagyon tőzeges földben van, hogy egyből átfolyik rajta a víz, ezért ritkábban öntözöm, de tudom milyen amikor azért kókadozik mert kiszáradt... ez most nem olyan. nem tudom mi lehet vele.
tényleg az a furcsa, hogy a levél egyik fele elszárad a másik meg olyan kisfonnyadtka és világosabb lesz.
a kéregnél nem látok furcsát, tehát nem az a black tip fungus (nem tudom mi a neve magyarul, elfeketedik a szára a növénynek és szép lassan kihal az egész) ami már sok másik növényemet megölte.

mi lehet vele.....

Előzmény: taramiram (301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!