Ásd fel jó mélyen, forgass bele sok szerves trágyát. Ha most akarsz telepíteni, akkor pl. rotációs kapával kicsit tedd porhanyósabbá (nem tudom milyen talajod van).
Aztán agy földlabdával ültesd át a málnákat, ha most akarod. Már majdnem késő. Ősszel jobb lenne. Ha van, akkor lassan oldódó komplex műtrágyát is bedolgozhatsz a talajba ültetés után, vagy ha ősszel ültetsz akkor jövő tavasszal. Nem kell mélyen. Locsolni kell és a sorközöket takarni nem árt. Ha nem akarsz támrendszert, akkor erre alkalmas málnát válassz. Fajtaleírásokat találsz a neten, de a személyes tapasztalatok, amiket kertbarátok megosztanak veled mindennél fontosabb.
És telepítés után vissza kell vágni. Termésre ne nagyon számíts a telepítés évében. 3.-4. évben ad majd teljes termést.
sziasztok! A kert egyik részéből szeretném áttelepíteni a málnát. Milyen talajelőkészítés kell neki? Kordon nélkül is lehetne? Sajnos nem értek hozzá,ami van azt a házzal kaptuk:)
A tavalyi termőket már rég kivettem, csak a többit nem tudtam mennyire vágjam vissza. :) Remélem nem hoz túl sok új hajtást a tőről, mert akkor bajban leszek a sok vesszővel. :)
Az Aroma Queen-t nem ismerem,de Willamette-m volt.Ez egyszer termő.Tehát letermés után a letermett vesszőket tőből kivágni.A felkötözött új vesszőket 130-150 cm magasan visszavágni ,ha magasabb a kordonod,tudod öntözni és trágyázni magasabbra is lehet hagyni.
Villamette és Aroma Quinn málnatöveket telepítettünk 3 éve, ősszel. Tavaly nem sok gond volt vele, mert elsősorban szaporítani akartuk, sikerült is, mára kb 25 nm a málnás, szépen kordonban, 4 vagy 5 sorban. Elég is lesz a család számára, meg a fiaimnak csemegének, sőt, még szörpöt is tudtam belőle tavaly készíteni, olyan szépen termett.
Viszont idén mennyire vágjam vissza? Számít az, hogy folytontermő vagy nem? Sajnos sehol nem találok erről infót, talán itt tud valaki segíteni ...
A szedermálna hány éves korban nevel tősarjakat először? Én tavaly telepítettem pár tövet, szép nagyra nőttek, termés elvileg idén várható. Már jócskán itt a tavasz, de tősarjak még nem jelentek meg.
Eladó 300 db Resa fajtájú tüskenélkűli málnatő első termő időszaka junius elejétől végéig utána augusztus végétől a fagyokig.A málna kíváló izű nagy szemű.Én őstermelő vagyok 15 éve termelek málnát és epret Zala megyében.A tövek 200ft/db áron kaphatók március elejétől.Tel 06/203370514
Bejelentkezhetnék én is a tüskenélküli, lila és sárga málnára? Ha összejön a megrendelésem, akkor az lenne a cserealap, ha nem, akkor más formában rendezném a dolgot. Üdv.: Marika
Igazad van, semmi sem biztos. De nagynevüekről is olvastam itt a fórumon sok panaszt. Én is vettem már olyan rozmaringot nagy áruházban, 2-3 alkalommal ugyanattól az előállító cégtől, ami két hét alatt tönkrement. A levelemre sem válaszoltak, amikor reklamáltam. A piacon, kistermelőtől vásárolt rozmaringnak semmi baja nem lett.
Két cikket is olvastam erről az emberről, homoktövissel is foglalkozik. Nem hiszem, hogy úgy akarja az üzletet fellendíteni, hogy átvágja a megrendelőit. Ha úgy lenne, sokáig nem tudná csinálni, mert hamar híre menne.
2011.08.04.-én küldtem egy levelet a Fertődi Intézet címére, még válaszra sem méltattak. Polka málnát az alábbi címen lehet rendelni, a napokban válaszolt nekem.