MNO A Kossuth téren folyamatosan nő a tüntetők száma, ezekben a percekben már meghaladja az ezer főt - jelenti helyszínen tartózkodó kollégánk. A spontán összeverődő tömeg az után gyűlt össze, hogy nyilvánosságra került a Gyurcsány Ferenc beszédét tartalmazó hangfelvétel, amelyben a kormányfő beismerte, hogy az utóbbi másfél-két évben folyamatosan hazudtak.
Az esőben Gyurcsány Ferenc lemondását követelő tömeget több száz rohamrendőr választja el a parlament épületétől. A skandáló tömeget egyelőre csupán szemmel tartja a rendőrség. A tüntetők többek között azt skandálják: "Magyar rendőr velünk tart".
23.08.
Közben a rendőrök száma is dinamikusan növekszik, akiket buszokkal szállítanak a helyszínre.
A téren megjelent Csurka István is, akit nem fogadott osztatlan lelkesedés. A tömeg az skandálja: "Nem kell Csurka, nem kell Csurka!"
23.16
Megjelentek a pajzsot viselő rohamrendőrök és körbevették az egyre duzzadó tömeget. Kollégánk jelentése szerint a tömegből most már képtelenség kijutni. A kört egyre szűkebbre fonják, nem kizárt, hogy tömegoszlatásra készülnek.
Választási és kampányidőszakban előzetes bejelentés nélkül is lehet tartani politikai összejöveteleket, ezért a rendőrség szerint a mostani tüntetés nem illegális, modta az Index tudósítójának Gergényi Péter Budapest rendőrfőkapitánya.
A tüntetés elkezdődött és tart a Kossuth téren, a bejátszás során lehet hallani: mondjon le, mondjon le.
Honnan jött ennyi ember össze hirtelen?
Kik szervezik az egészet?
Azért veszélyes dolog, mert a tüntetés nincs bejelentve, és ilyenkor jön az oszlatás, mely beláthatatlan következményt von maga után!
Érdekes teória, különösen eR-dei (5610)-ese fényében.
Persze Gyurcsány sincs még megijedve:
... Nos, úgy döntöttem, hogy azt a szöveget, ami nekem rendelkezésemre áll, szó szerint, változatás nélkül közzéteszem. Tudom, hogy vannak benne olyan mondatok, amelyek jó sok muníciót adnak az ellenzéknek. Tudom, hogy ki is fogják ezt használni. Lelkük rajta. Nekem az országra kell tekintettel lennem. Nemhogy nem hátrálok, de ezek után még határozottabban képviselem azt a politikát, amiben hiszek. Szenvedélyesen, mint eddig. Jöjjön a szöveg, úgy, ahogy az eredeti, a frakcióülésen készült hivatalos hangfelvétel alapján rendelkezésre áll.
tomcat blog
Ezekben a percekben készülök elindulni a Kossuth térre, ahol állítólag be nem jelentett tüntetés gyülekezik annak nyomán, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány "elkúrós" beszéde (aki még nem hallotta, biztosan egy pincében él bezárva).
Állítólag folyamatosan jönnek az emberek buszokkal az egész országból.
Mit jelent ez?
Azt, hogy valaki készenlétben tartotta ezeket a buszokat. Ez lehetett a Fidesz, persze, de van még egy, akinek érdekében áll, hogy az MSZP bukjon, mégpedig úgy, hogy abból ő jöjjön ki érintetlenül: az SZDSZ.
Emlékezzünk csak, mit jósoltam pár hete: hogy az országot az összeomlásba hajszolják, aztán előjönnek, mint a demokrácia megmentői, és Kuncze lesz a miniszterelnök (vagy valaki más főszadeszes).
Most kiszivárogtatták ezt a felvételt, aztán összeszedtek pár száz szerencsétlent, akiket majd összeterelnek a Kossuth téren, és a tévében mindenki láthatja, ahogy a gonosz kommunista rendőrség elveri őket.
Gyurcsány végül kénytelen lesz lemondani, és az MSZP-t még az idén megpuccsolja a saját koalíciós partnere, akik már jóelőre levajazták a Fidesszel, hogy őket rakják kormánypozícióba a töketlen Gyurcsányék helyett.
S hogy ez miért jó az SZDSZ-nek?
Mert az MSZP már nem népszerű a nép körében, a Fidesz meg igen. Megcsinálták a megszorításokat, most már mehetnek, a következő meg majd széttárja a kezét, bocs, mi ezt az országot már így kaptuk.
Aztán majd ők is lejáratódnak szépen, míg az SZDSZ érintetlenül tündöklik a háttérben, és egyre nagyobb lesz a befolyása, melyet természetesen teljesen demokratikusan és törvényesen terjeszt ki az egész országra.
Az átlagember meg csak kapkodja a fejét, és észre sem veszi, hogy az egész nem is erről az országról szól.
No de ez csak egy orvosi segítségre szoruló, frusztrált paranoiás neonáci kommunista anarchista provokátor (kihagytam valamit?) bődületes hülyesége, ilyesmi itt nem történhet, mert ez nagyon kis ország.
No, megyek megnézem a tömegoszlatást.
"GYF: még azt mondják, hogy én szivárogtattam ki, hogy elmondhassam ezt a monológot."
Hát, a kiszivárogtatás nélkül bizony lemaradtunk volna erről az emelkedett szövegről:
"...Fantasztikus dolog politikát csinálni, fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam ... csinálni, mert egy dolog ambicionált, egy dolog fűtött: visszaadni a baloldal hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtania a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól. És tanulja meg magát nem őhozzájuk mérni, hanem a világhoz...
Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy - a rohadt életbe - jöttek páran, akik meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útiköltség-elszámolásuk, bassza meg. Jöttek páran, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e helyük vagy nem. Hanem megértették azt, hogy másról szól ez a kurva ország..."
"Ez elég "rosszindulatú" beszólás :)), amiből egyébként világosan látszik, hogy nem olvastad az előterjesztésem. Az meg, hogy a közgyűlés nagy egyetértésben "kiherélte" a javaslatomat, már megbocsáss de nem az én bűnöm.."
Ööö, ha már így gondolod, akkor elmondom, hogy nemcsak olvastam, de a bizottsági félórát is végigszenvedtem. És nagyon bosszantott, hogy milyen nehezen fogtad fel a jegyző többször elismételt, korrekt tájékoztatását az érvényes törvényi és jogszabályi háttérről (lehet, hogy még most sem érted a dolgot?). Szóval GyF ma napvilágra került 25 percesének trágársága elsőáldozós ima ahhoz képest, ami nekem akkor megfordult a fejemben :))