Keresés

Részletes keresés

pikdáma Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1408

Én úgy láttam Császár ugyancsak jegelte a kezét, ő pedig az egyik legfontosabb ember most a csapatban. Iváncsikról lehet tudni?

Egyébként Puljazevics teljesitménye a másik két kapusnál inkább kisebbségi érzéseket okozhatott, mint hogy feldobta volna őket. A mostani teljesitményük ezt csak fokozhatta, de nem kell olyan sok hogy ez megváltozzon.

Előzmény: Wagner Lopez (1403)
tsun Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1407

De bizony le kell vonni következtetéseket minden meccsből! Az teljeses már kérdés, hogy nem egy ilyen mérkőzésen levont következtetések alapján kell csak a következő ellenfél elleni taktikát kidolgozni. Egyértelműen levonható következtetés pl. ebből a meccsből, hogy Gál nagy kedvvel játszik és jó formában van, Ilyést és Nagy Kornélt viszonylag könnyű kiállíttatni, sem Fazekas, sem Tatai nem él annyira együtt a játékkal mint Puljezevics, könnyebb őket meglepni stb.  Ezek apróságok, de ahol ilyen kiegyensúlyozott a mezőny, ott bizony nagyon is jelentősége van ezeknek is.

Okés, mindenki uli-buli meccsnek vette, de nem mindegy, hogy váratlanul komolyan koncentrálni kell,  hogy ki ne egyenlítsenek, vagy lazán tartható az 5-6 gólos különbség, ahol nem kell erősen koncentrálni. Nagyon hosszú ez a vb a fizikai mellett a mentális fáradtság is szerepet fog még játszani. 

Előzmény: enndru (1393)
Wagner Lopez Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1406
Én is erre gondoltam
Előzmény: The AVE (1404)
Luca_41 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1405
De csak 1 gurigát! :-)
Előzmény: Kooliver (1324)
The AVE Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1404

Tombor nagyon jó képességű, csak talán kicsit nagy ugrás volt neki a Veszprém és állandóan görcsöl szegény... Itt a válogatottban is. Gulyás Peti most jobb nála - szvsz.

Vadkerti helyett meg Törő Szabolcs lenne a megoldás - szintén szvsz.

Előzmény: Wagner Lopez (1403)
Wagner Lopez Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1403
Semmi gond nem volt a tegnapi meccsel, letudtuk sérülés nélkül, a kezdőcsapat jó része pihenhetett, Gyula önbizalmat szerzett stb. Viszont továbbra sem értem, miért vitte ki Skala Tombort és Vadkertit, szvsz egyikük sem válogatottba való.
Vagdalthús Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1402

Pontosan.

Nem volt semmi gond, képtelenség 100%-osan pörögni egy ilyen meccsen.

Biztos vagyok benne, hogy a csehek ellen ugyanaz a garnitúra és ugyanolyan elánnal nyomul majd, mint a norvégok ellen.

Hátulról egy üvöltő Nenaddal :-))

Előzmény: Peppo vagyok (1398)
szavard Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1401

Bírókkal kapcsolatban. Szerintem fortuna velünk volt, egyrészről, esélytelennek lettünk elkönyvelve a VB elött, másrészt a dánokkal kezdtünk. Nem volt a dán meccs elött ráhatás a játékvezetőkre, hogy figyeljenek oda, dán győzelem legyen.

Dánokat mindenképpen a középdöntőbe kellett tuszkolni, a dán tv adja a legtöbb pénzt.

The AVE Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1400

Jaj, mintha még nem láttatok volna kézilabdát!!! Ha egy kapus előtt nincs védekezés, ami betakarja a kapu egy részét és zavarja a támadót, akkor alig van esélye védeni 8-9 méterről eleresztett igenis jó lövéseket. Védekezés nélkül elmaradtak az indulásgólok is, minden hátul dőlt el.

A dánokat meg a tv-s jogdíjak miatt muszáj volt továbbnyomni, így utólag jó volt a sorsolásunk. Tegnap minket se engedtek volna nyerni...

biso7 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1399
Igen, ez szerintem minden edzonel dilemma. Pihentesse a kulcsjatekosokat, ezzel kockaztatva, hogy esetleg kiesnek a ritmusbol vagy inkab jatszassa oket. Szerintem jo dontes volt pihetetni oket, ezen a heten 4 nagyon komoly meccsunk lesz es igy elkerultuk egy esetleges serules lehetoseget is tegnap.
Előzmény: Törölt nick (1397)
Peppo vagyok Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1398
Az a hihetetlen, hogy egyesek ennyire el tudnak fordulni a csapattól és szidják őket.
Vannak olyan meccsek, amik nem számítanak, amikor TÖKMINDEGY, mit csinálsz. Ez egy ilyen volt.
Aki pedig értékelni akarja a csapat vagy a szövkap teljesítményét az vegye figyelmbe, hogy tartalékosak vagyunk, és két olyan bravúrt hajtottunk végre jelen körülmények között nálunk erősebb csapatok ellen, tele sérültekkel IDEGENBEN 8-10000 néző előtt (tökéletes meccseléssel), amelyre nem sok csapat lett volna képes.
Most pihenünk, a tegnapi meccs egy edzőmeccs volt és készülünk a még erősebb gárdák ellen. Eddig már sokkal többet kaptunk a fiúktól, mint amit sokan kinéztek a csapatból. Köszi! Ennyi.
Vagdalthús Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1396
Legalábbis a játékosok. A néző a végén ugyanúgy izgult, mint az első két nap :-))
Előzmény: biso7 (1395)
biso7 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1395
Azert Tatai nem egyenlo Pukival es Nandival. A tegnapi meccsnek semmi jelentosege sem volt, csak annyi, hogy pihenhessunk egy kicsit.
Előzmény: tsun (1390)
Tompus999 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1394
Sajnos Józsa is megsérült... Herbert - ha jól emlékszem - beálló, de talán makd Gábor megerôsít.
Előzmény: Kcsita (1392)
enndru Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1393
Jaaaj nehogy már egy ilyen meccsből vonjunk le következtetéseket...
Valószínű, hogy az ellenfelek majd az angóla elleni meccsünket fogják elemezni a felkészülés során...
Ugyanmár.
Előzmény: tsun (1390)
Kcsita Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1392
Szia Gábor,

Köszi az infokat. Én amondó vagyok, hogy csak magunkkal kell fogllakozni a többiek meg egyék meg egymást :). A bíró küldésben mi vagy a dánok mennyire szólhatnak bele, hogy ki vezessen egy adott meccsen? Sajnos ez is lényeges szempont lett...

Herbert Gábor milyen poszton játszik? Józsa Máté egy percet nem kapott. Talán ő is sérült volt, vagy mi? Szerintem ebből lesz harag közte és a kapitány között. De tévedhetek :).

Egyébként VB-láz van németországban? Mennyire lehet érezni a hangulatot?

Jó útat neked és hajrá magyarok! :).

Üdv, Balázs
Előzmény: hawaii1972 (1388)
Peppo vagyok Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1391
Semmi sem elképzelhetetlen.
Előzmény: Llaca (1389)
tsun Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1390

A csigaevők mindenre képesek a céljaik elérésére.

A tegnapi meccs nagyon nyögvenyelős lett s legfőképpen azért baj ez, mert egy világos taktikát kirajzolhatott az ellnfeleknek: Nyugodtan el kell vállalni a szaggatottról a lövéseket, mert ez a két magyar kapus csak akkor találkozik a labdával, amikor a hálóból szedi ki. Eddig ezt nem lehetett ilyen egyértelműen látni, szörnyű volt nézni, hogy csak dísznek álltak a kapuban. Mi lesz, ha nem nevesincs lövőkkel állnak szemben, hanem világklasszisokkal? Másrészt meg  ugyanez a helyzet a beállóssal is, nem tudtuk fogni sem a norvégot, sem az angolait. Kár volt ezért a lagymatag játékért. Nem kívántam, hogy mi is lecsapjuk szegényeket mint a dánok és norvégok, de azért egy sima 5-6 gólos győzelem, folyamatos távolságtartással szükséges lett volna. Elhiszem, hogy uli-buli meccsnek vették, lehet, hogy az angolai rekord felállításával akár angolai üdülést is lehetett szerezni - ez csak komolytalankodás - de azért azt mutatni, hogy ha nincs pályán a kezdőötös egy futottak még csapat is képes ki-ki meccsre kényszeríteni minket, hiba. Nem lenne jó, ha nem tudnák a fiúk az első két meccs hőfokán folytatni a vb-t s lazán vennék a következő fordulót, ami sorsdöntő lehet. Felpörögni nagyon nehéz egy ilyen kiengedés után. Nagy csalódás lenne számunkra, mert nagyon ígéretesen kezdődött a dolog. Egyébként tényleg nem érdekes mit mondanak a sajtóban, de a gyengeségeinket kimutatni az ellenfeleknek nagy hiba.

Llaca Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1389

Ukránok hivatalosan vádolnak (óvnak), vagy csak ökölrázásról van szó? Amúgy ilyen "bundát" lehetetlen bizonyítani, és nehezen tudom elképzelni, hogy valaki a két pontról lemondjon csak úgy.

Köszönjük a beszámolót, további jó munkát!

Előzmény: hawaii1972 (1388)
hawaii1972 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1388

Sziasztok!

Megvan a középdöntő menete.

Szerda, 16.15: HUN-CZE

CSütörtök, 18.15: HUN-CRO

Szombat, 18.15: HUN-ESP

VAsárnap, 18.15: HUN-RUS

Ennek a hátteréről: A dán tévé bejelentette, hogy nekik csak a 20.15 jó, smivel ők fizetik a legtöbb jogdíjat, ez a kérdés eldőlt. Innentől kezdve nekünk nagyon jó a 16.15, bár az utolsó nap kutyakemény, és ne feledjétek, hogy a dánok mindig mögöttünk játszanak.

Én azt is nehéznek tartom, hogy rögtön az első meccset vívjuk szerdán. De ez ennek a csapatnak nem lehet akadály.

Németországban egyébként kipattant a balhé: az ukránok bundázással vádolják a franciákat, hiszen amennyiben a gallok legyőzték volna Izlandot, Ukrajna megy be a középdöntőbe. Ugyanakkor nem lehet érteni a csigaevők motivációját, mert ezzel 0 ponttal mennek be a középdöntőbe, és ott 0 pontosak a Németek is. Vagy majd azt gondolják, hogy a hiperkönnyű ágon mindenkit levernek?!

Néhány nappal ezelőtt azt fejtegettem, hogy jobban szeretnék a németekkel játszani, semmint a franciákkal, és ezt annak ellenére tartom, hogy a franciák tegnap azt tették, amit. A németek nincsenek együtt, hatalmas hátizsákot cipelnek azzal, hogy hazai pályán mindenki elvárja tőlük az aranyat. Hát, majd meglátjuk.

Amúgy szörnyű volt, amikor a tegnap esti norvég-dánon a két német bírópáros gusztustalanul segítette a dánokat. A norvégok egyszer 3, egyszer 2 góllal vezettek, majd hirtelen hármas (!) emberelőnybe kerültek a dánok. S ezzel minden el is dőlt.

Hihetetlen hangulat volt a csarnokban, nem is igaz.

A középdöntőről: a csehek ellen valahogy nyerni kellene, az nagy lökést adna. A középső két meccs elképesztő kemény, a vége az oroszok ellen talán egy hangyakörömnyivel könnyebb.

Herbert Gábor ma este érkezik. Most hívott a Sinka Laci, hogy a Józsa Máté hazamegy, szegény, sajnálom őt.

Most összepakolok és megyek Mannheimbe. Délután felteszem a Petőfi Rádió közvetítését.

Lantos Gábor

Kiel

Green Army Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1387

A dánok játszanak minden meccset 20.15-kor, gondolom a tévéközvetítés miatt.

Előzmény: Llaca (1386)
Llaca Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1386

Az IHF honlapról:

01.24. szerda 16:15 CZE-HUN

01.25. csütörtök 18:15 CRO-HUN

01.27. szombat 18:15 HUN-ESP

01.28. vasárnap 18:15 RUS-HUN

Előzmény: _paha_ (1385)
_paha_ Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1385
hánykor?
Előzmény: Törölt nick (1377)
attus germanicus Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1384
A sajtó elsősorban Németország és Franciaország mai teljesítményét fogja elemezni, nem a miénket :-)) Amit ők műveltek, az ciki. Amit mi, az kellemetlen,meg kicsit érthetetlen, de holnapra semmi jelentősége nem marad.
nagy Z Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1383
Gál persze megint megmutatta, hogy hogyan szeret gólt lőni. :D
johevi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1382
Eddig 3 meccs, 3 bravúr.....
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1381
No kiváncsi vagyok, hogy a másik középdöntőből ki esik ki 5-ként ( a Tunézia úgy néz ki biztos hatodik)? A szlovénok?
Előzmény: Törölt nick (1377)
Replica Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1380
Az első félidő közepétől ment rendesen de a kezdeti 990 kbps helyet már csak 210-el :). Kissé terhelt volt a szerver, meg a sávszél.
Előzmény: mondial (1375)
Replica Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1379
Hülyeséget írtam bármilyen vereséggel nulla pontot vittek volna max csoport elsőként.
Előzmény: Replica (1376)
fafa211 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1378

Nekem sikerült, mondjuk szünetben "átkapcsoltam" a szlován-tunéziaira, aztán alig engedett vissza...

Előzmény: mondial (1375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!