A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
Én úgy láttam Császár ugyancsak jegelte a kezét, ő pedig az egyik legfontosabb ember most a csapatban. Iváncsikról lehet tudni?
Egyébként Puljazevics teljesitménye a másik két kapusnál inkább kisebbségi érzéseket okozhatott, mint hogy feldobta volna őket. A mostani teljesitményük ezt csak fokozhatta, de nem kell olyan sok hogy ez megváltozzon.
De bizony le kell vonni következtetéseket minden meccsből! Az teljeses már kérdés, hogy nem egy ilyen mérkőzésen levont következtetések alapján kell csak a következő ellenfél elleni taktikát kidolgozni. Egyértelműen levonható következtetés pl. ebből a meccsből, hogy Gál nagy kedvvel játszik és jó formában van, Ilyést és Nagy Kornélt viszonylag könnyű kiállíttatni, sem Fazekas, sem Tatai nem él annyira együtt a játékkal mint Puljezevics, könnyebb őket meglepni stb. Ezek apróságok, de ahol ilyen kiegyensúlyozott a mezőny, ott bizony nagyon is jelentősége van ezeknek is.
Okés, mindenki uli-buli meccsnek vette, de nem mindegy, hogy váratlanul komolyan koncentrálni kell, hogy ki ne egyenlítsenek, vagy lazán tartható az 5-6 gólos különbség, ahol nem kell erősen koncentrálni. Nagyon hosszú ez a vb a fizikai mellett a mentális fáradtság is szerepet fog még játszani.
Tombor nagyon jó képességű, csak talán kicsit nagy ugrás volt neki a Veszprém és állandóan görcsöl szegény... Itt a válogatottban is. Gulyás Peti most jobb nála - szvsz.
Vadkerti helyett meg Törő Szabolcs lenne a megoldás - szintén szvsz.
Semmi gond nem volt a tegnapi meccsel, letudtuk sérülés nélkül, a kezdőcsapat jó része pihenhetett, Gyula önbizalmat szerzett stb. Viszont továbbra sem értem, miért vitte ki Skala Tombort és Vadkertit, szvsz egyikük sem válogatottba való.
Bírókkal kapcsolatban. Szerintem fortuna velünk volt, egyrészről, esélytelennek lettünk elkönyvelve a VB elött, másrészt a dánokkal kezdtünk. Nem volt a dán meccs elött ráhatás a játékvezetőkre, hogy figyeljenek oda, dán győzelem legyen.
Dánokat mindenképpen a középdöntőbe kellett tuszkolni, a dán tv adja a legtöbb pénzt.
Jaj, mintha még nem láttatok volna kézilabdát!!! Ha egy kapus előtt nincs védekezés, ami betakarja a kapu egy részét és zavarja a támadót, akkor alig van esélye védeni 8-9 méterről eleresztett igenis jó lövéseket. Védekezés nélkül elmaradtak az indulásgólok is, minden hátul dőlt el.
A dánokat meg a tv-s jogdíjak miatt muszáj volt továbbnyomni, így utólag jó volt a sorsolásunk. Tegnap minket se engedtek volna nyerni...
Igen, ez szerintem minden edzonel dilemma. Pihentesse a kulcsjatekosokat, ezzel kockaztatva, hogy esetleg kiesnek a ritmusbol vagy inkab jatszassa oket. Szerintem jo dontes volt pihetetni oket, ezen a heten 4 nagyon komoly meccsunk lesz es igy elkerultuk egy esetleges serules lehetoseget is tegnap.
Az a hihetetlen, hogy egyesek ennyire el tudnak fordulni a csapattól és szidják őket. Vannak olyan meccsek, amik nem számítanak, amikor TÖKMINDEGY, mit csinálsz. Ez egy ilyen volt. Aki pedig értékelni akarja a csapat vagy a szövkap teljesítményét az vegye figyelmbe, hogy tartalékosak vagyunk, és két olyan bravúrt hajtottunk végre jelen körülmények között nálunk erősebb csapatok ellen, tele sérültekkel IDEGENBEN 8-10000 néző előtt (tökéletes meccseléssel), amelyre nem sok csapat lett volna képes. Most pihenünk, a tegnapi meccs egy edzőmeccs volt és készülünk a még erősebb gárdák ellen. Eddig már sokkal többet kaptunk a fiúktól, mint amit sokan kinéztek a csapatból. Köszi! Ennyi.
Jaaaj nehogy már egy ilyen meccsből vonjunk le következtetéseket... Valószínű, hogy az ellenfelek majd az angóla elleni meccsünket fogják elemezni a felkészülés során... Ugyanmár.
Köszi az infokat. Én amondó vagyok, hogy csak magunkkal kell fogllakozni a többiek meg egyék meg egymást :). A bíró küldésben mi vagy a dánok mennyire szólhatnak bele, hogy ki vezessen egy adott meccsen? Sajnos ez is lényeges szempont lett...
Herbert Gábor milyen poszton játszik? Józsa Máté egy percet nem kapott. Talán ő is sérült volt, vagy mi? Szerintem ebből lesz harag közte és a kapitány között. De tévedhetek :).
Egyébként VB-láz van németországban? Mennyire lehet érezni a hangulatot?
A tegnapi meccs nagyon nyögvenyelős lett s legfőképpen azért baj ez, mert egy világos taktikát kirajzolhatott az ellnfeleknek: Nyugodtan el kell vállalni a szaggatottról a lövéseket, mert ez a két magyar kapus csak akkor találkozik a labdával, amikor a hálóból szedi ki. Eddig ezt nem lehetett ilyen egyértelműen látni, szörnyű volt nézni, hogy csak dísznek álltak a kapuban. Mi lesz, ha nem nevesincs lövőkkel állnak szemben, hanem világklasszisokkal? Másrészt meg ugyanez a helyzet a beállóssal is, nem tudtuk fogni sem a norvégot, sem az angolait. Kár volt ezért a lagymatag játékért. Nem kívántam, hogy mi is lecsapjuk szegényeket mint a dánok és norvégok, de azért egy sima 5-6 gólos győzelem, folyamatos távolságtartással szükséges lett volna. Elhiszem, hogy uli-buli meccsnek vették, lehet, hogy az angolai rekord felállításával akár angolai üdülést is lehetett szerezni - ez csak komolytalankodás - de azért azt mutatni, hogy ha nincs pályán a kezdőötös egy futottak még csapat is képes ki-ki meccsre kényszeríteni minket, hiba. Nem lenne jó, ha nem tudnák a fiúk az első két meccs hőfokán folytatni a vb-t s lazán vennék a következő fordulót, ami sorsdöntő lehet. Felpörögni nagyon nehéz egy ilyen kiengedés után. Nagy csalódás lenne számunkra, mert nagyon ígéretesen kezdődött a dolog. Egyébként tényleg nem érdekes mit mondanak a sajtóban, de a gyengeségeinket kimutatni az ellenfeleknek nagy hiba.
Ukránok hivatalosan vádolnak (óvnak), vagy csak ökölrázásról van szó? Amúgy ilyen "bundát" lehetetlen bizonyítani, és nehezen tudom elképzelni, hogy valaki a két pontról lemondjon csak úgy.
Ennek a hátteréről: A dán tévé bejelentette, hogy nekik csak a 20.15 jó, smivel ők fizetik a legtöbb jogdíjat, ez a kérdés eldőlt. Innentől kezdve nekünk nagyon jó a 16.15, bár az utolsó nap kutyakemény, és ne feledjétek, hogy a dánok mindig mögöttünk játszanak.
Én azt is nehéznek tartom, hogy rögtön az első meccset vívjuk szerdán. De ez ennek a csapatnak nem lehet akadály.
Németországban egyébként kipattant a balhé: az ukránok bundázással vádolják a franciákat, hiszen amennyiben a gallok legyőzték volna Izlandot, Ukrajna megy be a középdöntőbe. Ugyanakkor nem lehet érteni a csigaevők motivációját, mert ezzel 0 ponttal mennek be a középdöntőbe, és ott 0 pontosak a Németek is. Vagy majd azt gondolják, hogy a hiperkönnyű ágon mindenkit levernek?!
Néhány nappal ezelőtt azt fejtegettem, hogy jobban szeretnék a németekkel játszani, semmint a franciákkal, és ezt annak ellenére tartom, hogy a franciák tegnap azt tették, amit. A németek nincsenek együtt, hatalmas hátizsákot cipelnek azzal, hogy hazai pályán mindenki elvárja tőlük az aranyat. Hát, majd meglátjuk.
Amúgy szörnyű volt, amikor a tegnap esti norvég-dánon a két német bírópáros gusztustalanul segítette a dánokat. A norvégok egyszer 3, egyszer 2 góllal vezettek, majd hirtelen hármas (!) emberelőnybe kerültek a dánok. S ezzel minden el is dőlt.
Hihetetlen hangulat volt a csarnokban, nem is igaz.
A középdöntőről: a csehek ellen valahogy nyerni kellene, az nagy lökést adna. A középső két meccs elképesztő kemény, a vége az oroszok ellen talán egy hangyakörömnyivel könnyebb.
Herbert Gábor ma este érkezik. Most hívott a Sinka Laci, hogy a Józsa Máté hazamegy, szegény, sajnálom őt.
Most összepakolok és megyek Mannheimbe. Délután felteszem a Petőfi Rádió közvetítését.
A sajtó elsősorban Németország és Franciaország mai teljesítményét fogja elemezni, nem a miénket :-)) Amit ők műveltek, az ciki. Amit mi, az kellemetlen,meg kicsit érthetetlen, de holnapra semmi jelentősége nem marad.