Azt szeretném megkérdezni hogy Djerbára érdemes e novemberbe menni, lehett e a tengerbe fürödni vagy már hideg van. A tavaji írásokatt elolvastam de nem találtam semmi infót az időjárásrol. Az utazási irodába azt mondták hogy novemberbe tunéziába már nincs tengeri pancsikálás de Djerbán még lehett fürödni. Előre is köszi az infót.
Kedves santinocorleone!
Előre is elnézést, hogy minden sor egybefolyik, hiába ütögetem buzgón az Entereket, sajna máshol sem enged szerkeszteni a masinka...
A párommal mi is a Miramar Djerbában foglaltunk, csak szeptemberre! A korábbi hozzászólók közül alig említették ezt a hotelt, két név dereng, és sajnos tényleg csak halványan... :(
...Tudod, kinyomtattam, és otthon mazsoláztam a leírásokból... Szóval a nevek:
Candyka... Candyke... és kvittim, kvittim1 vagy hasonló... Bocsi a szita agyam miatt, úgy szeretnék segíteni, de tényleg! Asszem 2004 nyarára érdemes keresni, esetleg tavaszra??
Amúgy mindketten elégedetten tértek haza, a leírásaikból - ha közben valami csoda folytán rájuk lelsz, Te is láthatod - azt szűrtem le, hogy semmi kellemetlenséggel nem szembesültek, a személyzet kedves és barátságos volt, a kajára sem panaszkodtak, szóval... ami engem illet, derűlátóan számolom a napokat szeptemberig! :)))
Igaz, az infok frissebbek is lehetnének, de optimistán állok a kérdéshez, és remélem, azóta csak még tovább fejlődött a kis sziget!! Remélem, azért tudtam valamicskét segíteni!
Te hamarosan csomagolsz, és én úgy, de úgy irigyellek!!! :))
Kérlek, számolj be mindenről, ha megjöttél! Illetlenség már most a hazautadra emlékeztetnem Téged, bocsáss meg ezért, csak már most nagyon várom a beszámolódat!
Előre is köszönöm a segítségedet, és fantasztikus nyaralást kívánok Nektek!! :))))
Sziasztok!
Jövőhéten megyünk Djerbába. A Sidi Mansour Resort hotelbe. Tegnap este találtuk neten és el is döntöttük.
Már olvastam a fórumban pozitív dolgokat a szállásról. Jó hogy van ez a topic :-)
Evés - ivás szempontjából van -e vmi különös?
Pl. ha jól gondolom cspvízet nem lehet inni, enni nyugodtan lehet a szállodán kívül is?
Ha van (van?) all inclusive a szállodában, akkor érdemes -e befizetni?
Olvastam, hogy az innivaló nincs benne a FP-ban, nem jobb akkor már az AI, nem éri meg?
Ha voltatok a szállodában mennyibe kerül az AI felár?
Sose voltam arab környezetben, mi az amire figyeljünk? (pl. nyugival sétálhatok -e lengén a turista részeken kívül is, vagy inkább ne stb.)
Mennyi költőpénzt érdemes vinni, bankkártyával a hotelekben lehet -e fizetni?
Köszi a segítséget!
Jutta
Én most jöttem haza Djerbáról, de máris a következő djerbai utat tervezem. Meg tudnátok modani milyen ősszel úgy október környékén Tunézia? Nagyon lehűl a levegő, milyen a tenger? És a kétnapos sivatagi túra ősszel?
Ennek a szállodának a szobái mind nagyon jó elhelyezésüek, mert a 2 nagy úszomedencék köré épültek. Szóval semmi nincs egyikhez sem távol.Minden este van animácios program 10 órától, és éjszakai bár is van discoval együtt 18 éven felülieknek hajnal 3-ig.Az idegenvezető mindenkinek azt ajánlotta, hogy béreljünk széfet a recepcion. Mi nem béreltünk . 3 egymás melletti szobánk volt és nem tünt el semmink.A böröndbe tartottam az útlevelünket, a pénzünket. Első naptól kezdve az aranyláncom a fürdőszobában hagytam , nem nyúltak hozzá. Persze ez a ti döntésetek. Nem drága a széf bérlés ha jól emlékszem 10 dínár /1700 Ft./ egy hétre.Az all inc folyékony részére ha vissza olvasol párat megtalálod a választ a hozzászólásainkban.Röviden :kóla, fanta,sprite,ásványvíz,sör -amit dícsérnek a férfiak-,vörösbor, helyi égetett italok, ja és koktél is van . A recepció melletti bárnál adják. Nekem túl édes volt.Mikor mi voltunk 1 napos Szahara túra nem volt hanem fél napos sziget túra volt még Üdv.: Móni
Mi aug. 15-én megyünk a Garden Parkba egy 9 fős fiatal társasággal. Az eddig olvasottak alapján bizunk benne, hogy nagyon jó lesz! Az minket is nagyon érdekelne, hogy van-e lehetőség búvárkodásra? Erről semmi infónk nincs... :-(
A szállodáról: Vannak olyan szobák, amelyeket érdemes elkerülni, mert pl. távol van mindentől? Mi nem épp nyugalomra vágyunk! ;-) Minden este van vmi buliszerü? Mennyire lehet megbizhatóan a szobában hagyni az értékeket? Milyen az all inclusive folyékony része? Ja, és fontos lenne, hogy van-e 1 napos Szahara túra, mert a 6 napból 2 sok lenne.. Jön még valaki ebben az idöpontban?
Mi Júli 18-án jöttünk haza a Garden Parkból, de hihetetlenül jól éreztük magunkat. Még soha nem volt ilyen nyaralásunk és ez elsősorban az animátoroknak köszönhető. Nagyon keményen dolgoznak reggel 9-től éjjel 3-ig is, ugyanis addig kell maradniuk ameddig a vendégek szórakozni akarnak. És mindezt hatalmas lelkesedéssel teszik, sosem láttuk rajtuk hogy terhes lenne Nekik. Egész nap sportprogramok vannak, tánc a medence körül, este pedig minidisco, majd show, amit nyugodtan nevezhetünk annak, mert nagyon színvonalas! Szerintem van köztük egy-két kivételesen tehetséges fiatal, itt megemlíteném Rico-t, aki fantasztikusan táncol! A magyar lányok Mese és Linda, mi csak Mesével találkoztunk, de nagyon kedves, közvetlen lány, bármi problémánk volt segített.
Nagyon megszerettem őket és ha a jövőben Djerbára megyünk, akkor csakis a Prima Life Garden Parkba!
Íme ŐK:
Egy kérés:
Ha esetleg valaki videóra rögzítette a Michael Jackson vagy Flatley show-kat, vagy bármelyik esti műsort, kérem szépen, hogy ossza meg velem. Nagyon hálás lennék érte! Előre is köszönöm!
Mi félpanzióval voltunk. Bőven elég volt. Reggeli 7 ó-tól 10-ig van, folyamatosan töltik fel a pultolat. Reggelire solféle péksüti van, fini vaj 4-5 féle lekvár, szalámi, sajt, corn flakes ehhez hideg vagy meleg tejcsi, csinálhatsz kakaót is, tea, kávé, lecsó, tejberízs gyümilevek stb. Nagyon is finom minden, mi alig bírtunk felállni az asztaltól. Vittem mindíg a zacsit és péksütiket tettem el ( diszkréten ) ebédre, sőt még gyümileveket is kis 0,5 l-es flakonolba. A vacsora meg még bőségesebb volt. Le sem bírom írni mennyi minden volt. Szerintem nem érdemes all. ink.-ra befizetni, mert így is állandóan ettünk. A napközbeni italokat pedig kinntről hoztuk. Ha elsétátok az Oázis nevű kis boltba sokkal olcsóbb, mint a szálloda melletti, és a kis arab fickó is sokkal kedvesebb. János az idegenvezető elmondja mi merre van. Sok kagylót szedtünk, ezek inkább olyan kisebb félék, de a gyerekek nagyon élvezék a gyűjtögetést. A piacon pedig vettünk még sivatagi rózsát stb. Erről is fog beszélni János, mit hol érdemes venni. Az egyik magyar animátort Lindának hívják, de teljesen mindegy, mert minden animátor teljesen "nemzetközi", az én gyerekeimnek a gyerekprogramok animátorai tetszettek, a képeik ki vannak rakva az előtérben. A gép oda-vissza pontos volt, de Ferihegyen várni jobb, ha viszel mesekönyvet, vagy pl. mi MP3-as lejátszót vittünk nekik hallgatni. A gép du. 18.40.-kor indult, és a teraszról a reptéren láttuk megérkezni, 17.30.-kor, és mi azzal indultunk Djerbára. Igen most repültek először. Tetszett nekik, és 2 és fél órát ki lehet bírni. Behívtak a pilóta fülkébe is, óriási volt. A gyerekeket nagyon szeretik. Jaj a kalózhajót ki ne hagyjátok. !!!Csúcs szuper volt. De jobb ha Jánosnál fizettek be, nem pedig a parti araboknál, mert azt nem garantálja senki, hogy jó lesz. A krokodilokhoz nem mentünk inkább köveket vettünk az árából, és fürödtünk helyette. Egy dolgot sajnálok csak, hogy nem vettünk több emléket, pl. bőr táskát v. kerámiát.
Szia mzs72,
köszi a beszámolót. Lenne még egy-két kérdésem: félpanzióval vagy all.inc.-val voltatok ? Milyen volt az étel, gyermekeid megették ? Az én fiam (3 éves) és igencsak válogatós ..... Milyen a tenger, vannak-e kagylók, halak ? Hogy hívják az animátort ? Milyen volt az utazás, induláskor és érkezéskor mikor indult a gép? A gyermekeid most repültek először ? Voltatok a "kalózhajó" nevezetű fakultatív programon, illetve a krokodil-farmon ?
Köszi
Elég sok hozzászólást elolvastam, de búvárkodással kapcsolatban kevés információt találtam. Tud valaki segíteni, hogy milyen búvárkodási lehetőségek vannak Djerban?
Tegnap hazajöttünk a Garden Parkból. Nagyon jól éreztük magunkat. Két kis gyerekkel 4, 6 évesek mentünk + a szüleim . Mindent amit a szállodáról és Djerba-ról tudni kell már leírták a fórumon pl. fmonik ha jól emlékszem. Én is a fórum segítségével készültem fel az útra ( itt szeretném megköszönni minden hozzászólónak az infókat!!!), úgy mentünk el, hogy mikor a munkahelyemen ellőtte meséltem a várva várt utazásról azt mondták, hogy olyan, mintha már jártam volna már ott. Igen van légkondi minden szobában, amúgy nincs is olyan meleg, mint amennyire az ember gondolná. Mindenki el volt szörnyedve, hogy csúcs szezonban megyünk Afrikába, ráadásul két kicsivel és az arabokhoz stb. Jobb az idő, mint itthon, mindíg fújdogál a kellemes tengeri szél.Nem lehet több, mint 35 fok, a víz pedig 27 fok körül van, nagyon-nagyon jó. Az arabok tök helyesek, a szállodában te vagy a VENDÉG és így a legfontosabb. A szállodában dolgozók rengeteget dolgoznak értünk. A sziget önmagában tényleg kopár, semmi de semmi zöld, de a szállodák és a parkjaik ékszerdobozok ebben a sivatagos poros-köves világban. A tenger pedig szuper. Minden második vagy harmadik család kis gyerekekkel jön, úgyhogy gyerekeknek mesés élvezet. A nagyobbik lányom haza sem akart jönni. Az Animátorok nagyon kedvesek és minden este van minidisco (gyerekdalokat énekelnek táncolnak). Semmi szúnyog. Hasmenésünk sem volt. Én nagyon örülök, hogy ott lehettünk. Eredetileg Horvátország is terítéken volt, de örülök, hogy ezt választottuk. Igazi egzotikus nyaralásunk volt. Afrika. Tenger. Arabok. Leánderek. Kalózhajó. Napsütés. Teve. Kaja. Repülés.....
Napok óta nézegetem itt a hozzászólásaitokat, és bevallom elég vegyes érzelmekkel indulok neki:-) mi holnap esti indulunk a Gardenbe... Ha visszajövünk, akkor én is megosztom a két hét tapasztalatát...:)
Befizettétek már az utat? A hurra-nyaralunk.hu oldalán a Kartago utazását árulják és a Garden Park szept. végéig 47900.-.Mi is ennyiért mentünk +all. inc. felár +biztosítás + reptéri illeték.Szerintem jó áron van!
Mi a Kartago Tours-szal mentünk ott belehetett fizetni az all. inc. külön felárát. Most utaztunk elöször velük, kicsit félve mert több negatív hozzászólás is volt velük kapcsolatban de nekünk semmi gondunk nem volt. A kinti idegenvezetöjük / ketten vannak/ kimondottan kedvesek és segítökészek.
sziasztok,
tud nekem valaki olyan utazási irodát mondani, ahol all. inc.-ra be lehet fizetni ?
Abban az utazási irodában ahol én kinéztem az utat, ott csak fp. van.
Köszönöm
POsitivo,
már alig várom a beszámolódat...... kérlek, hogy ne feledkezz meg a később utazókról ! Köszi
Mi 25.-en megyunk es vegyes erzelmekkel varom :-) Volt par emberke akiktol nem epp a legjobbakat hallottam, bar azt nem vagyok hajlando elhinni,hogy unalmas :-)
Ha úgy tervezitek, hogy nem sok fakultatív kirándulásra akartok elmenni akkor ajánlatos all. inc.-ra befizetni. A hotelben a nyaralok kb. 70%-a all. ellátáson volt. Ebben a hotelben nincs külön étterem ami fizetős lenne. A szállodán kivül meg legközelebb Midoun.ba lehet enni ami 6 km-re van. Állítolag a délután készített pizzát félpanziosak is vehettek pénzért a medence bárjában de ezt nem biztosra állíthatom.Ha gyerekek nélkül utaztok akkor meg lehet , hogy elég a félpanzió is. Reggel mire felkeltek és megreggeliztek 10 óra , 1-2 péksüteményt a zsebben kivisztek az étteremből és este 1/2 7-ig ki lehet bírni.A hotel mellett van kis bolt ahol inni valót tudtok venni.Délben mi sem voltunk éhesek de ha már be volt fizetve elmentünk megnézni, hogy mi a felhozatal és mindig megkivántunk valamit. Nekem mindenesetre 3 gyerekkel az all. inc. egyszerübb megoldás volt.
Kedves fmonik,
köszönjük a részletes beszámolót. Nekem lenne még egy kérdésem: ha csak félpanzióval utazunk, van ott a környéken étterem, ahol ebédre be tudunk "kapni" valamit ? Vagy az all.inc. jobban ajánlod ?
Egyébként mi szeptember 5-én indulnánk. Jön ekkor valaki ?
Köszönöm
Az all inc. ellátásban reggel 10-től este 11-ig fogyaszthatjátok az inni valókat: ásványvíz, kóla, fanta, sprite,kávé, cappuccino, sör, helyi borok, helyi rövid italok, vörösboros kóla.A reggelinél üdítösgépekből adagolhatjátok az üdítöt általában 3 fajtát. Ami nekem viszont negatívum volt az az,hogy ebédnél és vacsoránál sorba kellett állni egy ablakhoz és ott adták ki azt amit kérsz. Mármint inni valót. Úgy hogy ha már sorba állsz kérjetek többet, hogy ne kelledjen mégegyszer sorba állni. De nem kell megijedni elég jól halad a sor. Napközben a bárokban pedig eldobhatos poharakban adják az innivalót. A vörösboros kólájuk finom meg a sör is bár én azt nem ittam. Tavaly Egyiptomban nyaraltunk egy 4*-os hotelben és ott 1/2 literes ásványvízek voltak palackba és azokat korlátlanul vihettük akár a szobába is. Itt ez nincs . Ajánlatom mivel gyerekkel mentek /nekem 3 van/ vigyél 1/2 literes üditöt és a palackot ne dobd el , este mielött bezár a bár kértek inni és beletöltitek.Mi ezt csináltuk amikor utaztunk haza, hogy legyen nálunk innivaló. Persze a hotel bejárata mellett a főúton kb. 60 m-re van kis bolt ott kapható üditő. Hát a sziget nem igazán zöld inkább sárga. Még a reptéren is csak a sivatagos tájat látod. Szóval nem Europa !
Mi 3-szor voltunk Tunéziában és most elöször Djerbán. Azért választjuk mert a Balaton is ennyibe kerül, ott van tenger és pálmafa. Na meg a családom rajtam kivül repülö mániás.
A hömérséklet most kb. megegyezik ott párásabb a levegő.
Az all incl. ellátásnál az ásványvíz beletartozi a fogyasztható italok közé, vagy azt külön kelle megvenni?
Ezen kívül már nincs több kérdésem, mert olyan kimerítően leírtál mindent, hogy szinte előttem van már az egész út!
Azt gondoltam a katalógus leírások alapján, hogy ez egy kicsit zöldebb sziget, ezért is választottam ezt az úticélt! Miután már én is láttam Tunézia szárazföldi részét, ami valóban nagyon kietlen, azt vártam,hogy a sziget kicsit másabb lesz!
Hát nagyon kíváncsi vagyok mennyire különbözik a nagy európai szigetektől!
A mai meleghez képest gondolom ott sincs melegebb!
Szerintem minden szoba légkondis senkitől nem hallottam panaszt arra, hogy nincs légkondijuk.Mikor a reptérről kijöttök az idegenvezetővel egy busz szállít a szállodába kb. 30 perc az út odáig és közben kioszt egy bejelentkezési lapot, amit még a buszon ki kell tölteni. Szokásos : név ,születési idő, hely, stb. Az idegenvezető segít majd fordítja és ti közben töltitek. Az idegenvezető végig ott volt velünk a szálloda recepciojánál és a szobák névre szoltak, már előre ki voltak készítve egy borítékban a kulcsok. Mi 3 egymás melletti szobát kértünk és meg is kaptuk. Hát a szigetről nem tul sok a véleményem ,mert nem voltunk fakultatív kiránduláson és csak annyit láttam belőle amig a busz a szállodához vitt, meg amikor taxival mentünk a krokodil farmra. Nagyon kopár vidék. Az autó bérléssel kapcsolatban az érkezés utáni napon az idegenvezető ad majd tanácsot , nekünk is mondta, hogy túl olcsot nem érdemes bérelni, Amit ajánlott az úgy 80-100 dínár között van. Egy dínárt kb. 170.- forintnak lehet számolni. Mi is eurot vittünk ki. A szállodában váltanak ,de reggel 10 -ig elszokott fogyni a dínár. persze úgy is mondják majd, hogy menj vissza
késöbb dél felé majd hoznak. A vendégek 60%-a cseh a többi magyar, szlovák, lengyel és vannak németek is. Az animáció több nyelven van, /persze angolul megy/ de van szlovák,magyar és lengyel animátor is így mindent fordítanak.
A szigetre vissza térve: nagyságra kb. akkora mint Korfu. Korfun mi béreltünk autót de az egy europai ország ,szép partokkal, városokkal és egy csodálatos csúzdaparkkal. Djerba félig sivatag , a szállodák a "városok " között vannak.Azért is vannak az animácios programok mert ott nem sok látni való van. Persze ez az én véleményem és biztos van olyan utazó aki a sivatagban is megtalálja a szépet. Tunéziában Sousse vagy Monastir már sokkal szebb ,nagyobb és több a látni való.
Köszönöm, hogy jelentkeztél és megnyugtattál beszámolóddal!
Persze még mindig azon izgulok, hogy légkondis szobát kapunk - e vagy sem!
Néhány kérdés még eszembe jutott, ha van időd, kérlek válaszolj majd!
Érkezéskor a szállodába való bejelentkezést mindenki önállóan végezte, vagy idegenvezető segédkezett benne? A szobákat a nevünk szerint foglalták, vagy
csak annyi volt, hogy a magyar csoportnak van 25 szobája....
Milyen az összbenyomásod a szigetről? A szállodán kívül és közelében van valami?
Tudsz valamit esetleg autóbérlésről? Gyerekkel (2 éves) biztos könnyebb lenne egy autóval, függetlenül körbe autózni, mint taxiból taxiba szállni! Attól tartok, hogy nagyon drága az autó bérlés....
Hogyan kell számolni a TND-t? A szállodában lehet váltani? Gondolom az Euro megfelelő pénznem.
Milyen nemzetiségűek a vendégek? A közép - kelet európaikra álltak rá?
A tengerpart pár perc sétányira van nem túl nagy így aki 10 óra után megy nem biztos, hogy talál szabad napágyat.Szabadtéri disco nincs , de az animácios esti műsornak éjjel 11-12 óra között van vége ami a közeli szobákba behallatszik. Mi távolabb voltunk így nem zavart.A szállodához legközelebbi város 6 km-re van. Oda taxival mentünk 2 és 1/2 dínárért vittek.A bazár este 8-ig van nyitva. Ott van egy kis áruház a Jázmin Center (Yasmine center) ami nekem tetszett mert fix áras és elfogadható áron vannak ajándéktárgyak. A takarítónak mindennap az ágy sarkára raktunk egy 1/2 dínárost és pár darab csokit vagy cukrot. Mindennap takarítottak és tiszta törülközöt hoztak. Fakultatív kiránduláson nem voltunk csak a krokodil farmra mentünk egyénileg taxival. Nincs messsze kb. 10 km. A felnőtt belépő 12 dínár a gyerek meg 6 dínár.Délután 4 órakor elég elindulni oda mert 5 órakor etetik őket.Hirtelen ennyi . Kérdésekre szívesen válaszolok.