Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 409
Sziasztok !
Bocs,hogy átpofátlankodok a bonsaios topikból,de valami furcsa történt az egyik hibiszkuszommal.Amikor megvettem és elkezdtem bonsainak nevelni,fehér virágai voltak.Most ujra virágzik és a virágok sárgák.Ez különlegesnek számit,vagy természetes ?
anetta Creative Commons License 2004.08.18 0 0 408

Köszi a választ, és ha beviszem akkor nem kell visszavágni??  Ha visszavágom jövő ilyenkorra ismét virágzik???

Látom a tied nagyon szép, az enyém is hasonló a bordó életképesebbnek tünik nálam is!!!

Előzmény: GURIGA (406)
petira Creative Commons License 2004.08.17 0 0 407

Egyre több új levél jön, sőt már egy-két bimbókezdeményt is látok.

Most a héten még jó az idő, kirakom az erkélyre.

Ha újra virágozni fog, lefotózom és megosztom a képet Veled/Veletek! (Hisz Ti segítettetek!) :))

Előzmény: mézontófű (403)
GURIGA Creative Commons License 2004.08.17 0 0 406

Nem, vidáman áttelel kint.
Csak ha majd elszárad, ne húzd ki a szárát.
Vágd el a földtöl 15-20 cm-re.
Ez azért (IS) jó, hogy lásd, hol van. Tavasszal ugyanis nagyon
késön hajt ki.
Előzmény: anetta (405)
anetta Creative Commons License 2004.08.17 0 0 405

Most kaptam egy feheér mocsári hibiszkuszt!!!

Télre be kell vinnem a lakásba???

Előzmény: GURIGA (404)
GURIGA Creative Commons License 2004.08.13 0 0 404
Hol vannak a régi hibi-kedvelök?
Lassan itt a mocsári szezon!
Nekem a fehér nagyon lüktet, a bordó most indul.

mézontófű Creative Commons License 2004.08.13 0 0 403

Petira!

Biztos, hogy megmarad. Nem olyan kényes, mint gondolod, nyugodtan napozhatna az erkélyen, a szél nem árt neki. A lényeg az elég sok víz és a sok táp. Én a fagyok előtt szoktam becipelni őket a déli fekvésű nappaliba, s karácsony táján jönnek a csodavirágok. Most is tele vannak bimbóval. Mindenestre tégy bele a cserépbe pin plantot (rovarölő pálcika, bármely nagyobb bolt, kertészeti áruda, obi, baumax stb.) tart ilyet, s akkor a levéltetűtől is megóvod, arra kényes nagyon. Ja, a chess az nagyon megfelelő, de a pálcika a lakásban több hétre leveszi a gondot.

Mézontófű

Előzmény: petira (402)
petira Creative Commons License 2004.08.13 0 0 402
Most talán magához tért egy kicsit "beteg" hibiszkuszom. Nem akarom elkiabálni, de a neki való tápoldat párszori alkalmazása után, sokkal szebbek a levelei, fényesebbek. És el is kezdett hajtani, számtalan új levél hajt ki...:) Reménykedem, hogy talán megmarad...
Előzmény: mézontófű (395)
filippaa Creative Commons License 2004.08.12 0 0 401

Szia,

sajna ez nagyon úgy hangzik, mintha üvegházi molytetű lenne a hibiszkuszodon.

Keress rá a neten, hogy lehet ellene védekezni. 

Előzmény: petira (389)
division by zero Creative Commons License 2004.08.12 0 0 400
Ez mára nyilt ki teljesen:
GURIGA Creative Commons License 2004.08.09 0 0 399
Én csak kint tartok hibiszkuszt.
Ott viszont nem gyözöm kivárni. Tavasszal azt, hogy kihajtsanak, most meg azt, hogy végre virágozzanak. A fehér már kezdi. Két méter fölé nött már eddig.
A bordó is a kerítés felett jár:

petira Creative Commons License 2004.08.06 0 0 398

Tegnap is, mire hazamentem, megint vagy 5 levél elsárgult rajtuk. Főleg a nagyok, régiek. Erkélyre kiraknám, mert elég napos, de kicsit szeles és nem merem.

Ma veszek olyan szereket, amiket írtál tegnap, és kipróbálom. Hátha még nem késő. Tegnap este átvizsgáltam, most már nem látok rajta petéket. Múltkor mosószeres vízzel lemostam a leveleit. De a sárgulás maradt...

Azért köszi. :)

Előzmény: mézontófű (395)
Szimat Creative Commons License 2004.08.06 0 0 397

An én mocsári hibiszkuszom a héten kezdett el virágozni. Kicsit későinek találom, kárpótlásul viszont - úgy tűnik - sokkal több virágja lesz, mint tavaly volt.

Sajnos a "szobai" hibiszkuszaim még tavaly elpusztultak, miután táprudat kaptak. Pedig olyan szép barackszínű virágaik voltak.:(

Szimat

ZsuR Creative Commons License 2004.08.05 0 0 396
Nekem csak mezei hibiszkuszom van - igaz abbol eleg sok. Ugy kaptam par evvel ezelott, nem tudtam milyenszinuek - mjadnem mind feher. . .van egy par nagyon halvany rozsaszin, es talan ketto sotetebb. . .kar, mert igazan szerettem volna tobb fele szint.

De sovenynek soveny, es takar szepen. . .

. . .a rozsabogoarak megegyenesen imadjak. . .mindegy milyen szinu :((
mézontófű Creative Commons License 2004.08.05 0 0 395

Nálam nem annyira kényesek, igaz, most nyaralnak a kertben...

A virágostáp nem biztos, hogy tuti, ha lehet cseréld ki őket.

Mézontófű

Előzmény: petira (394)
petira Creative Commons License 2004.08.05 0 0 394

Olyan táprudat, ami virágos növényekhez való. És nem is mertem olyan sokat rakni bele, mint ami rá volt írva.

Köszi a tanácsot. Közben visszaolvasgattam még régebbre és láttam ott is írtátok ezeket a szereket. Megpróbálom... Annyira szépek voltak, sajnálnám, ha kipusztulnának. Egészen beléjük szerettem. De ahogy olvastam, nem vagyok egyedül ezzel...:)))

Előzmény: mézontófű (393)
mézontófű Creative Commons License 2004.08.05 0 0 393

Petira!

Locsold be levéltetű elleni szerrel, ha lehet, akkor Chess-el és permetezd meg Biosecttel is. (az egyik kontakt szer, a másik felszívódik). Azonkívül nézd meg lécci milyen táprudat adtál neki, t.i. a hibiscus a fenyőknek, rhododendronoknak való tápot szereti (Substral, kis kiszerelés bár 1 doboz évekig elég lesz neked) és eszement sok vizet kér. Mindig nedves föld kell neki. Napos erkélyen mindig álljon vízben a lába, meghálálja.

Mézontófű

Előzmény: petira (392)
petira Creative Commons License 2004.08.05 0 0 392

Tápoldatoztam, vagyis táprudat szúrtam bele. És pont erre rá pár nappal kezdődött a sárgulás. Azóta nem nagyon mertem.

Előzmény: Island* (391)
Island* Creative Commons License 2004.08.05 0 0 391
Sajnos elég kényes növény, viszont ha egy megfelelő élőhelyet találtok neki, akkor sok éven keresztül szépen fog virtani. A lényeg, hogy sok napsütés - a tavaszi szoktatás után - lehetőleg álljon tűző napon és kapjon sok tápanyagot. Hetente kell tápoldatozni és akkor ontani fogja a virágokat. A bimbó hullás és a levél sárgulás általában tápanyag hiányában következik be......
Bardock Creative Commons License 2004.08.05 0 0 390
szerintem meg kellen próbálnod kirakni kertbe vagy erkélyre ha van rá lehetőséged, de én sem vagyok egy nagy hozzáértő de én biztos ezt csinálnám, amugy fás száru ? mert akkor nem a lakásban a helye.
Előzmény: petira (389)
petira Creative Commons License 2004.08.05 0 0 389

Nekem is hasonló gondjaim vannak. Sajnos hibiszkuszban kezdő vagyok, ez az első, de nagyon tetszett. Két tő van egy cserépben, egy piros és egy hússzínű. Dupla virágú. De most valami baja van, mert a levelei sárgulnak. Mind a két tőnek. Naponta-kétnaponta kb. 5 levél sárgul el. Napfényes ablakban volt, erkélyajtó mellett. Lehet, hogy huzatot kapott? Bár a lakásban szinte képtelenség huzatot csinálni, egyiányba nyílnak az ablakok.
A levelek fonákján pici petéket vettem észre kb egy hónapja és néhány fehér, nagyon apró molyszerű lepkét. A petéket lemostam vízzel levelenként, de most néhány újra megjelent. Nem sok. Mit lehetne tenni ellenük?

Lehet, hogy ez okozza a levélsárgulást? Azóta már a bimbók is elsáegulnak, sőt már nem is jönnek ki.

Olvasgattam itt a fórumon a régi hozzászólásokat, de nem teljesen tudom, mit tegyek!???

Előzmény: arthos (386)
GURIGA Creative Commons License 2004.08.05 0 0 388
Mi történt ezzel a topikkal? Lassan kezd kinyílni a hatalmas hibi a kertemben. Addigra jó lenne, ha fel is tudnék tenni képeket. Ha nem, majd valamelyik web-lapomra. HOL VAGYTOK (ti régi játszótársak) ???????
GURIGA Creative Commons License 2004.06.12 0 0 387

Ennyit nött egy hónap alatt a hatalmas (mocsári) hibim. Ez a bordó és a szoknyás rózsaszín.
Nem merem szétválasztani öket.

Előzmény: GURIGA (385)
arthos Creative Commons License 2004.06.02 0 0 386
Sziasztok
nem tudja valaki, hogy miért pusztulnak a hibijeim?
Tünet: a virágok elhullanak bimbósan. Aztán egyszer csak a levelek sorba elsárgulnak és elhullanak, majd a szár telejétől fogva elkezd sorvadni. És kész. Már a 3-dik halt meg, pedig olyan nehezen találtam ilyen színeket.
Helye: tetőablak alatt kb. másfél méterre, megvétel után átültetem, és 3 naponta locsolom, mindig kicsit, meg beszélgetek velük stb.
Az öszi hajtásaim sem maradnak meg, hogyan kell gyökereztetni, van valami tuti módszer?
GURIGA Creative Commons License 2004.05.11 0 0 385

Végre, valahára!
Már aszittem, sosejönki.
De mintha a szárából jönne, és nem a gyökérböl?

GURIGA Creative Commons License 2004.05.05 0 0 384

Hibbantguriga!
Azok redbud-csemeték!
Ez a hibi:

Előzmény: GURIGA (383)
GURIGA Creative Commons License 2004.05.05 0 0 383

Előzmény: hkati (381)
GURIGA Creative Commons License 2004.05.05 0 0 382

Fejlödnek a kis mocsári (az a zóriás hibi) magoncok. Körülöttük már alig látni a macskalábnyomkrátereket...

Előzmény: hkati (381)
hkati Creative Commons License 2004.04.29 0 0 381
Még nálam sincs semmi mozgás. Tavaly is jó sokára hajtott ki, úgyhogy szerintem még nyugi.
Előzmény: titusz1 (379)
stillborn Creative Commons License 2004.04.29 0 0 380

Semmi...
Még a gazt se merem háborgatni körülötte...
Előzmény: titusz1 (379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!