Keresés

Részletes keresés

disp Creative Commons License 2002.05.27 0 0 2819
Hmmm .... 2660 :))))

Méghogy nem :)))

Előzmény: cliftony77 (2817)
zzzzz1 Creative Commons License 2002.05.27 0 0 2818
teljesen meg tudom érteni, hogy ő nyert,
már közeledik a dátum : a jővő héten itt A DÁTUM...!!!
z.
Előzmény: cliftony77 (2814)
cliftony77 Creative Commons License 2002.05.25 0 0 2817
Hello Mindenkinek,

Az akos.hu (remélhetőleg) nyáron végre elinduló új rovatához kérném mindenki segítségét.

Az alábbi kérdésekre keressük a válaszokat:

- Ki az a hölgy, aki a Keresem az utam akusztikus koncertverziójában (az Esti Showderban illetve az Arany Zsiráfon Gálán) csellón kísérte Ákost, és mit lehet róla tudni?

- Mi volt az első BS koncert (1994. április 30.), a Test Turné (1994. augusztus 3., 4., 6., 7.), a BMG party (az Ikon idején), a londoni (2000. május 6.) és a barcelonai (2000. július 26.) fellépés PONTOS tracklistje?

- A zenekarból kik kísérték Ákost a BMG party-n és Barcelonában?

A grafikai kialakításhoz pedig az alábbiakban tudnátok segíteni:

- Londoni koncertjegyről szükségünk lenne egy scanre (300 dpi)

- 1998 előtti fellépések Stage Pass-einek scanjei (lehetőleg mindkét oldal, 300 dpi)

- amennyiben valamilyen fondorlatos :))) úton-módon becsempésztetek volna fényképezőgépet a koncertekre, akkor arról is megköszönnénk a scaneket. Tudjuk, hogy nem csináltatok ilyet, de hátha mégis... :))) Bízunk a leleményességetekben. Amennyiben van rá mód, főleg régebbi, az Ikon előtti koncertekről várjuk a képeket.

A honlap közvetlenül nem az akos.hu-hoz fog tartozni, az csak helyet biztosít neki. Retorziótól nem kell tartanotok.

Mind a scaneket, mind a válaszokat a josh@akos.hu email címre várjuk.

Előre is köszönjük szépen.

Üdv mindenkinek,

cliftony77

TMK Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2816
2002. június 7., péntek:
Sportsziget Fesztivál, Budapest, Népstadion Szoborpark, 20.00

június 28., péntek:
ZED Fesztivál, Kecskemét, Szabadidopark, 22.00

július 12., péntek:
Hegyalja Fesztivál, Tokaj, Rakamaz Tisza Kemping, 22.30

augusztus 10., szombat:
Debrecen, Oláh Gábor úti Sportcsarnok, 20.00

augusztus 16., péntek:
Vonyarcvashegy, Szabadtéri színpad, 20.30

augusztus 17., szombat:
Siófok, Szabadtéri színpad, 20.30

október 4., péntek:
Gyor, Városi Sportcsarnok, 19.00

október 5., szombat:
Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, 19.00

forrás: www.akos.hu

_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2815
Aki ezzel a betűtípussal pötyögte be a cikket a honlapra az észrevette, hogy olvashatatlan?

Előzmény: Szigi101 (2812)
cliftony77 Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2814
Ákos a Bravo magazin díkiosztóján az olvasól szavazatai alapján a legjobb énekes kategóriában OTTO díjat nyert.

Anno még a Bonanzával is nyertek egyet.

TMK Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2813
"Zúzunk, mint az állat." :)))
Már csak 14 nap. Remélem is hogy nagy zúzás lesz! :)
Előzmény: Szigi101 (2812)
Szigi101 Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2812
Előzmény: _Zoltán_ (2811)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 2811
Attól függ, hogy hol van a székhelyed. Mert én nyíregyházi vagyok. Ha gondolod, szívesen elvállalom a tanításodat, csak figyelmeztetlek, hogy semmi pedagógiai érzékem nincs és az első hamis hang után szétverem rajtad a gitárt, majd satuba szorítom a fejed, bezárlak egy szobába és meg kell hallgatnod Komáromi István legújabb albumát.
Az offra meg ügyet se vess, már topic szét van politizálva, ez már igazán nem árt neki.
Bár mostantól tényleg e-mailben, ha lehet!
Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (2810)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2810
"mert a topic szerencsére nem rólam szól. "

végülis ha Ákos-topic van, ilyen erővel Zoltán-topic is lehetne, hehe... viszont ha klasszikus gitárban otthon vagy, akkor majd tuti tudsz nekem olcsó tanárt ajánlani ősztől, vagy legalábbis remélem..

de ez már kissé off..

ON:

nem is tudom, bocs az off-ért

Előzmény: _Zoltán_ (2809)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.16 0 0 2809
"x13321 (E-től e-ig)???"

Én ezt a fogást ajánlom neked a 4.fekvésben(bár úgy látom, Te is ezt akartad leírni):113421. Ez tehát egy barrés fogás és a felső E-húrt nyugodtan pengesd csak meg, mert úgy látom félsz tőle.:-))))

"amúgy esetleg akkordokon túl magát a gitárdallamot nem tudod esetleg? tudom, nehéz meg bonyolult, de éppen azon tudnék tanulni."

Úgy érted, hogy rendesen, lekottázva az egészet? Szerintem fordulj nyugodtan ezzel a kéréseddel Ákos felé, hátha tud segíteni. A dallamvonalat ugyan nem nehéz füllel leszedni, de a ritmikai dolgokat is be kell jelölni azon a fránya kottán, az pedig egy kicsit bonyolultabb. Ha a népszerű előadóművész(Ákos) nem tud segíteni a bajodon, akkor jelezd és valami megoldást találunk. Úgy vélem, hogy itt a topicban van még más is, aki talán tudna segíteni.

"honnan tudsz egyébként ennyire?"

Sokkal jobban szeretnék tudni, mint amennyire tudok. Zenélek már nagyon-nagyon régóta, klasszikus zongorával kezdtem(zeneiskolában), aztán klasszikus gitárral folytattam. A részleteket, ha igényled, inkább e-mailben fejteném ki, mert a topic szerencsére nem rólam szól.

Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (2808)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2002.05.16 0 0 2808
helló,

köszi!

igen-igen van fülem, azaz ahhoz van fülem, hogy mi nem stimmel, de ahhoz már nincs, hogy mi kéne helyette

a H-ra rájöttem én is, mármint hogy azzal kezdődik a sor (Tudom, hogy vár még rám), de az utána jövő C#m-ban nem voltam-vagyok biztos. ugye ez az akkord így néz ki:

x13321 (E-től e-ig)???

amúgy esetleg akkordokon túl magát a gitárdallamot nem tudod esetleg? tudom, nehéz meg bonyolult, de éppen azon tudnék tanulni.

honnan tudsz egyébként ennyire?

Előzmény: _Zoltán_ (2806)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.16 0 0 2807
Egy kicsit megint eltolódott. Az a lényeg, hogy a szöveg fölötti akkordpárokat ne rögtön váltsd! De van Neked füled, egy milánosnak jó a hallása.
Előzmény: _Zoltán_ (2806)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.16 0 0 2806
Igazad van! Az is lehet, hogy egyszerűen elcsúszott az egész a gépelésnél. Mentségemre legyen mondva, hogy nincs leírva és teljesen csak emlékezetből táplálkoztam.

H C#m
Tudom, hogy vár még rám

A H
A Holdnak tán' a túloldalán

H C#m
Ő az aki beszél bennem

A G
Érthetetlen angyalnyelven

Az utolsó sornál a H#m helyett Hm-et kell játszani! Sorry!
Azért remélem, így is sikerült lefeküdni azzal, aki miatt ezt a dalt meg akartad tanulni!
Nesta jöhet!

Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (2805)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2002.05.15 0 0 2805
Zoli, figyu!

leadtuk a 3 pontot nektek, amivel meglett a bajnokságotok, de:

csaak nem stimmel teljesen az a Keresem az utam-kotta!

C#m
Tudom, hogy vár még rám

A H
A Holdnak tán' a túloldalán

C#m
Ő az aki beszél bennem

A G
Érthetetlen angyalnyelven

ennél a résznél a cisz-moll nem jön ki, valami egész másnak kéne lenni...annyira nem vagyok süket...

vagy talán rossul tudom az akkordot? szerintem nem...te hogy fogod?

G
Keresem az utam

A
Néha keresem a bajt

H#m D
És keresem azt, aki engem akart

asszem a vége sem igazán stimmel...

de amúgy pedig minden 100%-ig jó, szóval nem értem!

ha segítesz, tiétek lehet Nesta!!!:)

Előzmény: _Zoltán_ (2795)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.15 0 0 2804
Sőt, a ZED! Fesztiválnak is van honlapja, itt is a VIVA+ színpadon lép fel 22.40-től.

Kev

Előzmény: Törölt nick (2803)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.15 0 0 2803
Még pontosabban:

"Június 7. péntek – Sportsziget - Budapest – Népstadion kert - Ingyenes " - este 7 óra
Forrás: http://www.sportsziget.hu/programok_p.html

Kev

Előzmény: TMK (2800)
LoviGabi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 2802
Hali.

S ha minden igaz (de nem biztos), Kecskemét és Tokaj között "beleszorít" egy Volt-ot is, Sopronban...

LoviGabi

soldier22 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 2801
Kösz, TMK, ilyen pontosan még a honlapon sincs fenn...!

Ez meg egy hosszabb és érdekes hír a honlapról:

[NEWS] Ákos klipjét, a Damned-et kiemelt helyen mutatta be az MTV Europe!

A World Chart Express című program, szombaton, május 11-én a műsor kiemelt részében, ún. Bubbler Track-ként (kb.: Bugyborékoló, forrongó, forrásban lévő) tűzte műsorára Ákos saját rendezésű klipjét. Az adást 2002. május 16-án, csütörtökön, este hétkor megismétlik.

A műsorvezeto Mimi Calinda méltató szavai és a klip egy részlete letölthető itt:
http://galeria.akos.hu/MTVeurope/

Ákos szereplésével (vagy bármi mással) kapcsolatban az MTV Europe munkatársai ezeken az e-mail címeken várják a hozzászólásokat, véleményeket:
WorldChartExpress@mtvne.com
viewerfeedback@mtvne.com

A bevezető szöveg és hevenyészett fordítása:
On to the get-ahead-of-the-crowd bit of the show: now it's Bubbler-time. And this week's nomination is a young man with a rather eclectic range of talent. As well as a successful recording career, he's been a movie critic, written five books of poetry, and translated Phil Collins songs for Disney's Tarzan. Oh, hail Akosh and his latest single Damned.
És most jöjjön a műsor kiemelt része, a Bubbler. Ezen a héten a jelölt egy szerteágazó tehetségű fiatalember. Sikeres pop-karrierje mellett filmkritikus is, írt öt kötetnyi verset, és ő fordította Phill Collins dalait a Disney-féle Tarzan rajzfilmhez. Fogadják szeretettel Ákost, és lefrissebb dalát, a Damned-et!

TMK Creative Commons License 2002.05.14 0 0 2800
Június 7. péntek – Sportsziget - Budapest – Népstadion kert - Ingyenes
Június 28. péntek - Zed! Fesztivál - Kecskemét – Szabadidőpark - Napijegy 2500 Forint
Július 12. péntek - Hegyalja Fesztivál - Tokaj – Rakamazi kemping - Napijegy 2300 Forint

Augusztus 10. szombat - Debrecen
Augusztus 16. péntek - Keszthely
Augusztus 17. szombet – Siófok

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.13 0 0 2799
Sziasztok!

Egészen véletlenül (direkt) felfedeztem a Hegyalja Fesztivál honlapját, amely szerint Ákos Július 12-én, pénteken a VIVA+ színpadon lép fel 22.30-tól. A napijegy 2300 Ft.

Kev, a szemfüles

Előzmény: LoviGabi (2791)
MarK Creative Commons License 2002.05.10 0 0 2798
Egyetértek.
Előzmény: beal (2797)
beal Creative Commons License 2002.05.10 0 0 2797
Nekem az a velemenyem, hogy tenyleg az etikus és ertekes dolgok mellett kell kiallni. Nem csak kicsiben a maganeletben, hanem a tarsadalom szintjen is.Ez pedig mindig osszefuggesbe kerul a politikaval - mert az nyilvanossag allasfoglalasat tukrozi.. Ebbol mar csak az kovetkezik, hogy ha nyilvanosan akarunk ertekeket kepviselni, akkor az osszefonodik egy parttal, vagy eppen a masikkal nem. Nem egy part mellett teszunk hitvallast, mert igenis minden partnak vannak hibai, hanem egy partot tamogatunk az ertekeket kepviselo programjaban. Ennyiben viszont kotelessegunk „politizalni“.
Erin Creative Commons License 2002.05.10 0 0 2796
Rendben.
Előzmény: _Zoltán_ (2795)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.10 0 0 2795
Akkor ne olvasd ezt a topicot!
Előzmény: Erin (2794)
Erin Creative Commons License 2002.05.10 0 0 2794
Gondoltam, bekukkantok, mi újság erre felé, milyen új dolgok vannak Ákos körül. Erre mit találok....

Nem lehetne befejezni a politikai vonalat? Szerintem ez nem erről kéne szóljon. Vagy legalábbis engem Ákos politikai hovatartozása nem nagyon érdekel. De pláne az itteni vita....
( Remélem, senki nem fogja azt mondani, hogy akkor ne olvassam ezt a topicot....)

soldier22 Creative Commons License 2002.05.10 0 0 2793
Beren

Nem fordítottam ki senki gondolatait.
Egy fiatal embernek lehet önálló véleménye.
Pont annyira, amennyire Csukás Istvánnak, Kovács Ákosnak stb. joga van az önálló véleményéhez.
Tehát nem kéne itt osztani az észt, hogy kinek mit kéne, szabad, stb. csinálnia.

Ugye érthető.

Előzmény: Beren (2792)
Beren Creative Commons License 2002.05.10 0 0 2792
Igazad, van, elfelejtettem odírni, hogy ez a saját elgondolásom, véleményem. Azt hittem, ez egyértelmű.
Félelmetes, hogy a saját nézeteid okán mennyire kifordítod mások gondolatait.

"Hogy te ilyen fiatalon is mennyire tudod, hogy kinek mi a dolga..."
Azt meg honnan tudod, hogy mennyire vagyok fiatal? Másrészt egy fiatal embernek nem lehet önálló véleménye?

Részemről ezt a vitát lezártam, elnézést mindenkitől, akit zavar az OFF.

Előzmény: soldier22 (2784)
LoviGabi Creative Commons License 2002.05.10 0 0 2791
Hali.

"Sziasztok!
Valamit nem értek a honlappal kapcsolatban: legutóbb tegnapelőtt (7-én) néztem meg, akkor még nem volt fent a Magyar Hírlapos hír, most viszont fel került május 5-ei dátummal. Ez miért jó? Tényleg nem akarok versenyezni, nem utazom semmilyen dicsőségre, de miért baj, hogy itt elöbb jelent meg a cikk linkje?
"

Nem hiszem hogy baj lenne.
Azért azt sem ártana tudni, hogy Jarl speciel _nem_főállásban_ csinálja a www.akos.hu-t, emellett van neki más dolga is bőven; ez csak az egyik a sok közül. Jarl általában azokat a híreket rakja fel a honlapra, amit Ákostól (vagyis -elvileg- első kézből) kap... Ha Ákos is későn értesül erről (mert azért az interjúkészítés pillanatában nem mindig tudják neki se megmondani, hogy mely lapszámba kerül bele az a leendő cikk), akkor őtőle Jarl is később értesül. Persze, ha vannak ilyen szemfüles rajongók (s ez nem baj :)), akkor könnyebb neki is a dolga.

LoviGabi

Előzmény: Törölt nick (2785)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 2790
soldier22

A 'honlapos üggyel' kapcsolatban a véleményetekre lettem volna kíváncsi, annyit nem ér az egész, hogy levelet írjak Jarlnak...

A "kiváltó okot" pedig láttam, végig olvastam a többi hozzászólást is, és akkor sem értem, hogy azért, mert Berennek van egy véleménye -amely a tiedétől különbözik-, miért kell egyből naív "óvódásnak" tartani.

Előzmény: soldier22 (2789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!