Itt a lehetőség, hogy a sok politikai guru megméresse magát !
Mi lesz a szavazás eredménye?
Hány százalék szavazza meg ? (itthonról kik?)
Mennyi ellene és mennyi tartózkodó?
Netalántán elhalasztják?
A világban körülbelül 60 külföldi amerikai egyetem működik, többségük a CEU-hoz hasonlóan alapítványi formában, vagyis magánintézményként. A magyar kormány most rácsodálkozott arra, hogy a CEU mögött nem áll egy komplett otthoni, amerikai felsőoktatási intézmény, hanem tényleges tevékenységet csak Magyarországon végez. Ez azonban teljesen bevett gyakorlat, a külföldi amerikai egyetemek jelentős része hasonlóan működik.
A külföldi amerikai egyetemek között olyan nagy múltú, tekintélyes tudományos intézmények vannak, mint a párizsi és a római amerikai egyetem, vagy athéni American College.
Amely törvényt megelőzött egy Soros-Magyar Bálint közti levélváltás (ami fenn is van a neten!)
DE ez a törvény 2009-ben lejárt s majd a Fidesz-kormány 2011-ben hozott egy új törvényt amelyben már a CEU NY-i ága nem élvez kivételezettséget a többi itthon működő idegen alapítású fiók egyetemmel szemben!
Most soroljam fel neked az MTA osztályait? Az egyik tudományterület bizottságának a tagja is vagyok.
MI a marhaság?
Hogy a tudományok tudományos tényeken alapszanak? Az általad felsoroltak közül melyik nem alapszik azokon? Bár a humán tudományágak közül jó párnak tényleg nem sok köze van hozzájuk!
A cikk szerint volt már egy törvényt amit a CEU-hoz igazítottak
" 2004-ben hoztak róla törvényt itthon, amelynek célja az volt, hogy az amerikai székhelyű egyetem megjelenhessen a magyar felsőoktatásban – mondja a magyar ügyekért felelős rektorhelyettes."
Szóval már az induláskor zűrös volt ez az egyetem.
Tudományterületek: a természettudományok, bölcsészettudományok, és társadalomtudományok, valamint ezek alkalmazott területei (pl. műszaki tudományok, agrártudományok, orvostudományok) amelyek tudományágakra tagozódnak.[2]
Ja, de az nem is tudomány! A tudomány az tényeken alapszik s nem délibábos álmokon, fantáziálgatásokon. Én nem tiltok be semmit, csak ismertetem a véleményem velük kapcsolatban!
A tanult nemi szerepek koroktól, népektől, hagyományoktól, eszméktől függnek, s azoktól akik tanítják őket! Rengeteg benne a szubjektív elem. Ezért nem tudomány a genderizmus, mert egy tudomány sem lehet ennyire légies. Mellesleg, a szociológiával is pont ez a baj s ezért az sem tudománya tudományosság kritériumai alapján. Akkor hogy legyen tudomány az, ami egy másik nem tudománynak a része?
Mivel az utóbbi félévszázadban tetemesen megnőtt a diplomások száma, s köztük a magukat tudományos kutatóknak tartóké, egyre jobban látszik, hogy túl sok az eszkimó és kevés a fóka!
Így azután az áleszkimók álfókákra vadásznak, de valódinak állítják be a zsákmányt!
Ez sajna a valódi tudományoknál is terjed, így a biológiában is, ahol megjelent a neolamarchizmus, neodarwinizmus, az epigenetika, a molekuláris filogenetika és társaik.
ott is az állam dönti el, csak ott nem pártállam van hanem független intézmények amelyek igyekeznek hasznosan , és nem Viktor király kedvére költeni a pénzt.
A "társadalmi nemek tanulmánya" mesterszakon végzettek iránti igény a magyar munkaerőpiacon nem mutatható ki - indokolta a hvg.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miért szüntetik meg a társadalmi nemek tanulmánya képzést. Azzal folytatják, hogy a szak gazdasági szempontból nem racionális,