Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
8+4 az a 8+2, úgyhogy még két évük van. Hogy utána mi lesz, az (még) rejtély. A saját buszgyártást már tervezik egy ideje, de hogy 2 év alatt fejlődik-e annyit, hogy az egész járműparkot ők adják, kérdéses.
Először vagyok itt, elnézést, ha olyat kérdezek, ami téma volt már.
Érdeklődnék, hogy Debrecen Cívis buszai (Alfa Cívis + 7700A) az ITK tulajdonaként közlekednek pl. 8+2 éves tender keretében, vagy ezek a város kocsijai "utolsó pillanatukig".
Kérdésem azért is aktuális, mert 8+2 év esetén az alapszerződés hamarosan lejár (2009-2017), és akkor mi a terve a városnak a továbbiakban? Új tender kiírása új buszokra, vagy az opciós 2 év kihasználása + új esetleg kedvezőbb árú szerződés keretében ugyanezen buszok továbbüzemeltetése.
Láthatóak-e esetleg kilátások a buszokkal kapcsolatban?
Szerintem marad a régiben. A Széchenyi felől érkező viszonylatokat csak lassítaná, ha a kereszteződés után állnának meg. A trolik viszont használják a Mechwart megállót, a lentebb említett ok miatt. Józsa más kérdés, mert nem tudni, hova kerül a belső végállomás. Bár én arra fogadnék, hogy marad a Segner.
Egyébként ha a helyközi átkerül a Nagyállomásra, és a józsai buszokat megvariálják, akkor mi lesz a Széchenyi utca megállóval. Esetleg meg fognak állni ott a buszok és trolik is csak hogy legyen használva?
A Mechwart a buszvégtől sincs messze. A trolik azért állnak meg ott, mert ha egy 3-as a Széchenyiről a Nyugatira fordul, és a megállóban áll egy 5-ös, akkor várakoznia kell. De sokan utas panaszkodott már azért, mert az a megálló "messze" van a buszállomástól. A buszokkal nincs ilyen gond.
Igazából a Mechwart is ott van közvetlen közelben. A trolik is ott állnak meg, és abban az esetben még a Széchenyi utca sem tűnne annyira értelmetlennek.
Nem igazán van újdonság, ezért nincs miről írni. Bár ezen jót derültem:
Garanciális javítási munkák miatt a kivitelező lezárja a Nyugati utca irányába található Széchenyi utca elnevezésű megállóhelyet.
A munkák ideje alatt, 2017. május 31-én reggel 8 órától, várhatóan június 4-én üzemzárásig a 34-es, 35-ös, 35E, 35Y-os, valamint a 36-os autóbuszok ezen a megállóhelyen nem állnak meg.
Ideiglenes megállóhely kialakítására nincs lehetőség, ezért az érintett autóbuszok legközelebb a Hatvan utca vagy a Helyközi autóbusz-állomás megállóhelyen állnak meg.
Eleve vicc az a megálló 50 méterrel a buszvég előtt, de hogy még ideiglenes megállót se tudnak előtte kialakítani, hát az tragédia :D
Felemás helyzet, a nyíregyházi gyakorlatban a 39-es is "H-s" viszonylat lenne. És az is pozitívum, hogy a DKV a szakaszhatárokat is eltörölte. Nyíregyen még az is megvan, pluszba a drágább külterületi jegy.
Itt "cserébe" sok terület ellátatlan. De már évek óta szó van az elővárosi járatok átvételéről, egyszer csak megtörténik.
Az se jó megoldás, mivel azok is olyan helyre közlekednek, amik Nyíregyházához tartoznak közigazgatásilag, de mégis külön tarifa érvényes rá. Sokkal jobb lenne, ha az elővárosi és a városi közlekedés végre egy kézbe kerülne, és lehetne "helyi" viszonylat Vámospércsig, akkor nem kellene a 37-esre új járatokat tenni.
Városon belüli területen illene helyi járatot indítani.
Szikigyakorra korábban is közlekedett helyi busz (25-ös). Oda közlekedhetne most is, Dombostanya és a Gáspár György-kert más kérdés, ott egy szakaszon földúton megy a busz. Oda egyelőre nem tehetnek helyi viszonylatot.
Nem mintha problémám lenne az ex Kapos volános Ikarus 260-assal, de az szégyen, hogy nincs egy számozott járat a Dombos tanya vagy Szikigyakor irányába...
Inkább kimásolom, mert a linken keresztül nem enged olvasni. Pedig a kereső behozta.
Ágoston Tibor (Jobbik) képviselő az iránt érdeklődött, hogy hol tart a Debrecen környéki kertségek egy részébe járó iránytaxik működtetésére vonatkozó pályázat kiírása. Az ellenzéki politikus elmondta: olyan információ jutott el hozzá, mely szerint marad a jelenlegi üzemeltető. Papp László szerint a pályázatban olyan feltételeket szeretnének szabni, amelyek garanciát adnak a gyerekek biztonságos utaztatására. Pacza Gergely főosztályvezető ezt azzal egészítette ki, hogy ezekben a napokban véglegesítik az iránytaxi pályázatot, melyben értékelési szempont lesz például a felhasznált jármű életkora is.
Néhány sor az egész, lényeges infót nem tartalmaz. Egyébként hova jár iránytaxi a Gáspár György Kerten kívül? Legutóbb Szepesre járt, de azt felváltotta a 39-es.
A helyközi sem ott áll meg ahol kérik. Vagy ha igen, az elég nagy baj :D
Ha minden helyközi (ami eddig nem arra közlekedett) a Nyugati - Pesti - Hadházi - Nyíl utca útvonalra torlódna, elakad a város közlekedése. Pláne a kétsávos Nyíl utca miatt.
Átrobognak a Kossuth utcán, megállniuk majd a Faraktár utcán kell. Esetleg a villamoshoz közel még egy helyen, hogy a Nagyállomással maradjon némi kapcsolat.
Ez persze csak az észszerű megoldás, lehet hogy tényleg minden busz a Nyíl utca fele fog kerülni.
Pont ezért hihetetlen, azt nyilatkozták, nem bontanak le semmit. De a Kossuth utca szervizútja is máshogy lesz kivezetve, lehet a gyalogos forgalmat átirányítják, a hivatal előtti járda pedig megszűnik. Lassan ki kellene derüljön, de nem lepődnék meg, ha késnének az átalakítással.
Szerintem a Kossuth utcára teszik a helyközi buszokat is átmenetileg. A Rakovszkyt nem kéne tovább terhelni, plusz 20 perces kerülőt se akar senki.