Keresés

Részletes keresés

Kitty001 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 5554

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a választ! Hát, tényleg nem egyszerű,de feladni nem fogjuk. Egyébként az albérleten kívűl,amíg nem teljesíted a feltételeiket,van más szállás lehetőség, ami megfizethető? Gondolok itt,pl olyanra mint nálunk a munkásszállók.

davidfr Creative Commons License 2012.09.06 0 0 5553

Köszi a választ! Viszont ha kell a 3 havi fizetési papír, akkor addig nincs biztosításod? És akkor addig hogyan tud utánad fizetni a munkáltató? A másik kérdésem pedig, ha lesz securite sociale száma a feleségemnek, akkor az az enyém is egyben, mert ha jól tudom a férj ugyanúgy biztosított. Csak ha utána elkezdek dolgozni, akkor új számot kell igényelnem? Bocsi a sok kérdésért, de ezekről senkitől nem kapok infót! Előre is köszönöm.

MIMMO78 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 5552

szia, koszi a valaszt. nezegettem az alberlet hirdeteseket es nem talaltam olyan szornyueket. itt sem volt semmi, ahova bekoltoztunk alberletbe, csak csapok meg egy wc :) de szerintem jobb ha nem olyan agyon fekszel amin kitudja kik fekudtek es aludtak :)

megegyszer koszi, hatha van valalaki aki tud valamit.

Előzmény: Bibince (5548)
MIMMO78 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 5551

szia, az egeszsegbiztositas a bejelentett munkahellyel egyutt jar, ugyanis a munkaltato fizeti az eu biztositasodat, a carte vitale= a magyar tb kartyaval . neked kell igenyelni a helyi assurance maladie nel, vinned kell a munkaltatoi papirt, lakcim igazolot, utolso 3 havi fizetesi papirjaidat, RIB szamot es meg nem tudom mar mit, de majd ugyis megmondjak.

kb 2 het mulva kikuldik a carte vitale t  a cimedre.

Előzmény: davidfr (5539)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.06 0 0 5550

Màr volt !

5541 ! :-)))

Előzmény: Fazakas Maca (5549)
Fazakas Maca Creative Commons License 2012.09.05 0 0 5549

Szava Mindenkinek!

Nézem a híradókat és látom, hogy a hazaküldött romániai és bulgáriai cigányok francia rendszámú kocsikkal távoznak, miután felmarkolták a feljenként 300 Eurót.

Nyilatkoznak a tévében, hogy ezért semmit sem írtak alá. Úgyhogy ha ellfogy a pénzük akkor hamarosan újra boldogítjhatják franciaországot.

Igazából engem az érdekelne, hogyha ezek valóban táborokban laktak, kalyibákban, sátrakban  meg lakókocsikban, akkor hogyan tudnak gépkocsikkal távozni. Látható a 91-es szám a francia rendszámokon.

Bejelentett lakás nélkül hogy tudnak gépkocsit vásárolni, közlekedni? Vagy van valami vámrendszámos dolog, és a gépkocsi végleg távozik az országból?

Vagy valakinek a nevére veszik?

Tudja valaki mi itt az okosság?

Bibince Creative Commons License 2012.09.05 0 0 5548

Nagyon nehéz kérdés. Valóban a férjem 2 éve dolgozik itt, de még úgy is nehéz lakást találni, ha már minden papírod a kezedben van. Iszonyú lelakottak a lakások. És 0 felszereltség , de ezt értsd szó szerint. Ez a tapasztalat. Biztos vannak jók, de az olyan áron, ami már nekünk pl. drága. Nagyobb városban meg egyszerüen képtelenség. Szóval nehéz, de próba szerencse. Hajrá !!! Azért élhető ország !!!

Előzmény: MIMMO78 (5543)
davidfr Creative Commons License 2012.09.05 0 0 5547

Nagyon gondoljátok át, főleg gyerekkel. Csak akkor ha minimum a szállás biztos. Itt vagyunk Párizs mellett a feleségemmel, egy kórházban elszállásolva mert egészségügyi dolgozó. 6 hete nem sikerül lakást találni: ügynökségek és magányszemélyek is dossziét kérnek, minimum munkaszerződés, 3 havi fizetési csekk, előző albiból ajánlás és 3 havi csekk, bankszámla, a fizetésed minimum a háromszorosa legyen a lakbérnek... Elmentünk már sok lakást megnézni, nem túlzok, volt ahol 28 embert számoltam meg, sorban álltak a lépcsőn. Ha a hirdetésben nem is írják, hogy dosszié kell, elvárják, és mindenki azzal megy. Óriási a túljelentkezés. Sejtelmem sincs nekünk is hogy lesz lakásunk, mert itt lévő "honfitársaink" nem igazán óhajtanak segíteni. De ez Ile-de-France. Nice-t nem tudom. Ja és bankszámlát nem nyithatsz lakcím nélkül. Egy magánkórház igazgatója adott nekünk igazolást, hogy itt lakunk, de a bankban nem fogadták el. Francia nélkül pedig ne is álmodjatok munkáról, ha jól beszélsz is nagyon nehéz állást szerezni. De persze nem akarlak elkeseríteni, de készüljetek fel a legrosszabbakra. De ha minden beindul, akkor nagyon is élhető ország.

MIMMO78 Creative Commons License 2012.09.05 0 0 5546

nekiesek megegyszer :)

tehat en csak annyit tudok leirni ami velunk tortent es ahogyan.

szoval a lenyeg ha nincs munkad, nem tudsz kivenni alberletet, ha nincs cimed nem tudsz elmenni dolgozni.

mi eleg (fiatalon) erkeztunk (0 nyelvtudassal) es csak nyaralni, de valahogy itt ragadtunk :)

eloszor hotelben laktunk kb 8 honapot, a hotelben nem, de a secours catholique nal tudtunk magunknak egy cimet kerni, ahova johettek a leveleink mindenhonnan. (ugyanitt ruhat es elelmiszert is adnak hajlektalanoknak es menekulteknek)

aztan mar tudtunk munkat keresni, hiszen volt cimunk, talaltunk is eleg hamar mindketten szerencsere. dolgoztunk 3 honapot, addig a hotelben laktunk, megjottek a bankartyak es a betegkartyak is szepen sorban. elkezdtunk alberletet keresni, az kb 2 het volt megneztunk 1milliot es eldontottuk melyik felel meg nekunk igazan es azota is ott lakunk.

rovidebben ennyi :)

meg annyit hogy minel kevesebbet beszelsz franciaul annal nehezebben es lassabban mennek a dolgok, + ha nincs segitseg es senkit nem ismersz akkor meg nehezebb, ezert erdemes meggondolni hogy ebbe belevagni egy kisgyerekkel eleg huzos...

Előzmény: Kitty001 (5544)
MIMMO78 Creative Commons License 2012.09.05 0 0 5545

Szia, az elobb irtam egy egesz regenyt, aztan ranyomtam az elkuldre es elveszett az egesz :((((

Előzmény: Kitty001 (5544)
Kitty001 Creative Commons License 2012.09.05 0 0 5544

Szia Mimmo78!

Pár Hsz-el lejjebb én azt próbáltam megtudakolni,hogy gogymennek ezek a dolgok. Ezek szerinte Párizsban is először meló kell, utána lehet albit kivenni? Ti hogy oldottátok meg annak idején ezt az ördögi kört?

Mi még Mo-n vagyunk, de innen ugye munkát találni lehetetlen,ahhoz kint kéne lennei, de ahhoz hogy kint lakásom legyen meg munka kell...Nagyon kiváncsi vagyok,hogy ki, hogyan oldotta meg ezt a problémát!

Előzmény: MIMMO78 (5543)
MIMMO78 Creative Commons License 2012.09.05 0 0 5543

Sziasztok kedves honfitarsaim :)

kis segitseget szeretnek kerni, baratnommel az Ile-de-France ban lakunk a 78as ban, itt dolgozunk mar evek ota, fizetjuk az alberletet stb.. eljuk az eletunket. november korul szeretnenk koltozni az Alpes Maritimes megyebe (06)

az a kerdes hogy ugyanaz a helyzet mint errefele? ha nincs munkad akkor nem tudsz kivenni alberletet? ugy ertem ha megvan az embernek kb. 3havi alberlet ara az nem eleg kezdesnek a foberlonek?(eddig meg csak itt eltunk, nem tudom az orszag tobbi reszeben mi a divat es a szokasok)  mert ha eljutnank, akkor egyelore nem lenne melo, de neztuk az allashirdeteseket es ugy nez ki mind a ketten talalnank. vagy eloszor munkat kellene intezni es aztan az alberlet? csak az meg innen nehez mert ha RDV re hivnak akkor ugy vagy 900 km et kellene utazni.ezert gondoltunk arra hogy eloszor ott kellene lenni es egy albit kivenni.

remelem nem nagy fejtoro :) es tudtok segiteni, remelem en is tudok majd valakinek valamiben egyszer (pl ha megyunk innen, akkor itt marad az alberlet, es lehetne jonni ide ha valaki eppen keres lakast, a szajna parton van egy nagyon jo kornyeken es olcso az itteni arakhoz kepest)

koszi

Fazakas Maca Creative Commons License 2012.09.04 0 0 5541

Szava Mindenkinek!

Nézem a híradókat és látom, hogy a hazaküldött romániai és bulgáriai cigányok francia rendszámú kocsikkal távoznak, miután felmarkolták a feljenként 300 Eurót.

Nyilatkoznak a tévében, hogy ezért semmit sem írtak alá. Úgyhogy ha ellfogy a pénzük akkor hamarosan újra boldogítjhatják franciaországot.

Igazából engem az érdekelne, hogyha ezek valóban táborokban laktak, kalyibákban, sátrakban  meg lakókocsikban, akkor hogyan tudnak gépkocsikkal távozni. Látható a 91-es szám a francia rendszámokon.

Bejelentett lakás nélkül hogy tudnak gépkocsit vásárolni, közlekedni? Vagy van valami vámrendszámos dolog, és a gépkocsi végleg távozik az országból?

Vagy valakinek a nevére veszik?

Tudja valaki mi itt az okosság?

Nichinyo Creative Commons License 2012.09.04 0 0 5540

Ja, hàt a célpontot (a vàroskàt, ahol lakom) nem irtam àm meg ! Ezek csak az utirànyok voltak! :)))

Itt hegyek màr nincsenek. (sajnos)

Csak a marhàk legelésznek. (még rimel is)

Hoztam egy dalt:

Előzmény: Juditclara (5538)
davidfr Creative Commons License 2012.09.04 0 0 5539

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék Tőletek kérni. Valaki le tudná írni, hogyan is működik pontosan az egészségbiztosítás? Ezt most nekem kell igényelni, ha igen hogyan, vagy a munkáltatónak kell? És a carte vitale? Mik szükségesek hozzá?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Juditclara Creative Commons License 2012.09.04 0 0 5538

szia, 

bocsànat, hogy belekotyogok, de megnéztem a neten, hogy hol is vannak ezek a vàrosok

(Chalon-sur-Saône, Bourg-en-Bresse, Mâcon) és rengeteg csodàs képet talàltam roluk :-)))

hàààt... lehet, hogy "istenhàtamögötti" hely, de elképesztoen csodàs vàrosok. és gondolom a vidék, a tàj nemkulonben... a hegyvidéki vàrosok és a tél szerelmese vagyok ( persze az is lehet, hogy ha kozel fél évet kéne télben élnem, akkor azért kiàbràndulnék kissé ;-) hehe ) , de szivemhez mindenképp kozelebb àll, mint a Côte d'Azur. 

szép nyàrutot

Előzmény: Nichinyo (5535)
Juditclara Creative Commons License 2012.09.04 0 0 5537

mèg egy kérdés mindenkihez, aki Nice kornyéken él és mozog:

sokaktol hallom, olvasom, hogy itt meg ott jàrt nyelviskolàba, és hogy ingyenes volt (amit kotve hiszek, bocsi) vagy vmi egészen nevetséges osszeget kellett csak fizetni (pl. tobb honapért 100 Euro reg. dij csupàn), stb. de én még csak olcsonak mondhato sulit se talàltam, az elobbi infok meg mindig az orszàg vmelyik màsik csucskébol valok voltak.

szoval, lécccci, ha vki tud vmit, ossza meg velem. és persze lehet, hogy màsokat is érdekel a dolog.

koszonom

Kitty001 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 5536

Sziasztok!

Még új vagyok a fórumon, de remélem, kapok tőletek néhány jó tanácsot. Mi még Budapesten élünk, de 1-2 éven belül ki fogunk költözni Franciaországba, közelebbről a célpont Nice. Férjemmel és most 3hónapos kisfiammal fogunk költözni. Sok minden azonban még nem világos és ha nem gond kérdezgetnék nálam tapasztaltabbaktól, akik már kint éltek.

Első probléma, hogy hogyan működik az ,hogy,ugye ahhoz hogy lakást béreljek bankszámla kivonat és pár hónapos (3?) munkaviszony szükséges, a bankszámlához viszont lakcím? Hogyan szerzem meg a több hónapos munkaviszonyt,ha ezek hiányában nem tudok lakást bérelni? Kicsit 22-es csapdájának érzem. Vagy esetleg vannak kint "munkás"szállások, adig amíg ezeket a feltételek teljesíted? Ti hogy csináltátok, hogyan kezdtétek az életet kint?

Nichinyo Creative Commons License 2012.09.04 0 0 5535

Szia! Nem tudom, hogy segitene-e, ha elmondom, hogy a közelemben van egy szàllitmànyozàsi cég (volt férjem nàluk dolgozott 8 évig, amig ki nem rùgtàk); emlékszem, hogy még tavaj is kerestek sofôrt. Esetleg föl is hivhatnàm ôket megkérdezni... Vagy keress meg email-ben és megtàrgyaljuk.

Egyébként épp az jutott eszembe, hogy felajànlok lakàsomban (bérleti lakàs) 1 szobàt, ha valakinek szüksége lenne egy kiindulò pontra Franciaorszàgban. A gyerekeim màr majd'mind elköltöztek és  le akarom cserélni ezt a lakàst kisebbre, vagyis kb. 2 hònap mùlva költözni szàndékozom én is. Viszont elég "istenhàtamögötti" hely, ahol lakom: Dijon-bòl, vagy Lyonbòl 2 òra vonattal,  autòval Németorszàgon àt (Stuttgart, Mulhouse, Montbéliard, Besançon, Chalon-sur-Saône), vagy Svàjcon keresztül (Genève, Bourg-en-Bresse, Mâcon).

Akit érdekelne a dolog, irjon email-t.

Előzmény: Pazso74 (5517)
Juditclara Creative Commons License 2012.09.04 0 0 5534

Salut Robbolito,

ugye ez a tanàcs a tàncsuli keresésére csak baràti tréfa akart lenni, màrmint hogy hol és hogyan :-P

ezen màr rég tul vagyok; sajna ami nekem kell, azt eddig mèg nem talàltam. rètegmufaj :-( soooot, a rétegmufajnak a rétegmufaja (Magyarorszàgon mindenképp, meg ahogy kinèz; itt plàne az).

de bizom benne, hogy vhol, egy nagyon picike, eldugott tànciskolàban talàlok vkit, aki ezzl (is) foglalkozik... vagy vèn fejjel kezdjek valami ujba :-( :-O

ékezet: van magyar billentyuzetes gépem is, most is itt figyel mellettem;-) csak amikor mindosszesen par percem van, ràszoktam, hogy Mac"bàcsihoz" csucsulok le, o mindig kèszenlètben àll.

de azért koszi,  a 2. tanàncsnak tuti hasznàt veszem, még ha meggyozodésem is; hogy nekem aztàn nem lesz gyerekjàték. a szàmitogép és én... 2 kulon bolygorol valok vagyunk, akik nem nagyon értik egymàs nyelvét és surun hàboruznak :-)))

békés hetet ;-)

jut eszembe!!! megyek haza, magyarhonba :-))) esetleg vmi hazai?

(vagy itteni a hazaiaknak? ez esetben gyorsan, mert elvileg màr otthon kéne lennem és az sem kizàrt hogy màr holnap elszànom magam az indulàsra)

Előzmény: Törölt nick (5529)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 5533
Előzmény: Edy83 (5531)
Pazso74 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 5532

Jövök egy kávéval,itallal. Hátha meglesz majd az a hirdetés. Addig is köszönöm mindkettőtöknek a fáradozást. Sziasztok

Előzmény: *építészmérnök** (5528)
Edy83 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 5531

Sziasztok!

Tudna nekem vki abban segiteni, hogy esetlg van-e valamilyen honlap a neten, ahol meg tudom nézni azt, hogy az otthon megszerzett egyetemi végzettséget itt hogyan nevezik franciaul?

Elore iskoszonom szépen.

marica8 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 5530

Szia,

Nekunk is holnap ovikezdes:) Nekem van autom, be tudunk menni Libourne-ba, ez nem gond. Mindenrol bovebben majd az emailedre irok!

Előzmény: pannaszofi (5509)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 5529

Űdv Judit,

A táncosnő nem rossz ! ;)

Ami a tánciskolát illeti: üsd be a google-ba: "écoles de danse". Kapsz talán néhány ötletet.

A magyar ékezetes magánhangzókat nagyon egyszerű megkapni az AZERTY clavier-n.

"Panneau de configuration > Options régionnales > détails >paramètres >langues entrée par défault >ajouter > hongrois 101 touches " Az alt gauche+Maj-lel változtatni tudod a clavier betűit.

Gyerekjáték az egész.

Ciao

Előzmény: Juditclara (5513)
*építészmérnök** Creative Commons License 2012.09.02 0 0 5528

igazság szerint egy francia céget akartam berakni, de nem találtam meg a hirdetésüket. Ha feltűnik akkor majd beteszem.

üdvözlettel

építészumérnök

Előzmény: Pazso74 (5527)
Pazso74 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 5527

Kedves épitészmérnök! Köszönöm a válaszod,de az az igazság,hogy angol-francia nyelvismeretem van. A németet elfelejtettem már, és igazából Franciaországot vettem tudatosan célba. Megvan az okom hogy miért ragaszkodjak hozzá. Kérlek Téged is ha ilyen jellegű dologba fuitsz írd meg légyszíves. Köszönöm

Előzmény: *építészmérnök** (5521)
Pazso74 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 5526

Köszönöm a válaszokat! Te Franciaországban melózól? Én is ott akarok,sőt ha sikerülne megpróbálnám életvitelszerűen is. Megnézem az általad ajánlott oldalakat, de ha belefutsz valamibe megírnád? Köszönöm

Előzmény: Pista0 (5523)
Juditclara Creative Commons License 2012.09.02 0 0 5525

kezd éledezni az oldal :-) ennek orulok ( de megorulok az ékezethiànytol)

tibor0313 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 5524

szia egyetertek veled en is epitoiparban dolgozom,de ezknek egy a lenyeg minel hamarabb megcsinalni es felvenni a penzt a minoseg masodlagos,a kajakrol csak annyit itt is van minosegi elelmiszer de az eleg huzos arban van,ja es itt jobban kibeszelnek a hatadmogott mint otthon,de nem csak a magyarokat hanem egymast is nem szabad megbizni bennuk de lehet ez csak az en tapasztalatom.

Előzmény: Nichinyo (5485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!