Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
Tartozhat a moderátor segíts topicba, de az SOS csoportba nem - főleg hogy a nick nem is írt ide egyet sem.
Ez a topic egy darab csoport, az SOS csoport moderátori topicja. Ugyanugy, mint ahogy van a Technikának, van a ValFilnek, van a HUSZ-nak stb- van ennek is.
Nem idetartozó kérdések a topicleirásnak megfelelően törölve lesznek, a nick pedig tilitva.
nem igaz hogy mennyi ember nem tudja elolvasni a pirosbetűs fórumleírást..... Ha rossz helyen kérdezel, miért csodálkozol hogy nem kapsz azonnal választ:
Egyik moderátor kijelentései sérthetik mások érzéseit. Azért figyeljünk oda, emberek!!!
"A cigányokkal foglalkozó topikban rendkívül kemény, aktuális és fontos kérdéseket boncolgatnak az olvtársak általában érthető hangulati elemekkel fűszerezve."
A moderátor hozzáállása nyilvánvaló. szerintem nem követendő, elítélendő.
Egyébként moderátor hsz-ét általában támadó jellegűnek, provokatívnak tartom, mely súlyosbíthatja az emberek közti ellentétet.
A http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9088254 topikban a 5851-as hszben prokariota (megint) sértegette egy topiktársunkat. Egy ideje rendszeresen beír olyan hsz-eket, amelyeket nem, vagy csak alig lehet érteni, több nicket is használ. Ezekben gyakran szándékosan, vagy néha akaratlanul (?) másokat támad, személyeskedik.
Amennyiben a moderátor is így gondolja, akkor kérem segítsen a topikot az eredeti témájánál tartani, a személyeskedést felszámolni.
Egy olyan bajom lenne, hogy próbáltam az egyik kedvenc topikomnak, amely a kedvenceim (JanFan) között szerepel a nevét és a képét a 'kedvencek rendezése /átnevezés' fül segítségével megváltoztatni. De a 'parancs'-nak lehagytam valszeg a végét, vagy valamit rosszul szúrhattam be, mert a következőképpen módosult minden:
Próbáltam a kedvencek rendezése/ átnevezés fül segítségével módosítani/kitörölni a beilesztett szöveget/parancsot, de esélyem sem volt rá, nem engedte...
Kihez fordulhatnék ezzel a problémámmal?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
JanFan
Ui: kénytelen voltam egy másik nick-et csinálni, mert a korábbi - a probléma miatt- teljesen alkalmatlan a fórumozásra...
kedves Modi kérlek az FM Group topikbol a 446.os hozzaszolast torolni mert also hangon ragalmazas a link amit osbourne kartars belinkelt. rosszul ertelmezte a cikket...nem az Fm Group ról van szó :) koszonom
Noshát, mint többedszer elmondom, nem a te véleményedet akartam megváltoztatni, mert a legkisebb mértékben sem érdekel, hogy kinek mi a véleménye a timeshare-ről. Ezenkívül ha a véleméányedről akarnék vitatkozni, akkor a TS topicba írnék, ez meg egy moderációs topic.
Ha szerinted a ts szar, meg erkölcstelen, hát szíved joga ezt gondolni.
De Te, mint moderátor úgy látom nem tudod megkülönböztetni a moderátori kötelességedet az adott témában alkotott véleményedtől.
Attól, hogy szerinted a ts szar, attól a hazudozás még hazudozás marad, a topicromboloás pedig topicrombolás. Az pedig moderálásra szorul.
Mivel a moderálásban Te nyilvánvalóan nem kívánsz részt venni, (mért is tennéd, moderátor vagy), itteni megjelenésemet úgy értékelném:
Hát, legalább megpróbáltam, további
Kellemes napot! :)
Iceride
UI: mondjuk a kettős mérce, miszerint az egyik nick még csak figyelmeztetést sem kap azért, amiért a másikat kitiltják, számomra nehezen elfogadható, de hát ez van
Már majdnem egy friss csomag papírzsebkendő után kaptam, hogy a meghatottságtól kicsurranó könnycseppjeimet felitassam amikor valahogy eszembe jutott, hogy olyan szerződést írattok alá a kundcsafttal amit nem lehet felmondani és ha nem veszi igénybe a "szolgáltatást" akkor sem a szerződés bontódik fel hanem kimegy a végrehajtó... hát valahogy csak az orromat fújtam bele és néztem meg a frissen csillogó cseppeket melyek feltűnően hasonlítanak bizonyos szerződéseket megalkotó majd ezen szerződéseket naív ügyfelekkel aláírató jólelkű és adakozó embernek kinéző biológiai egyedek gerincére.
Majd ha olyan lesz a szerződésetek, hogy ki lehet belőle szállni (akármilyen áron is), akkor revideálom a véleményemet. Addig marad ez.
Szerintem ezt már nem kellene tovább eröltetned. Egyébként tényleg vérbeli TS-ügynök vagy (Te írtad magadról):
mindenki, akinek más véleménye van, az "hazudozik", "mocskolódik".
Nem, nem jössz a topicba, megmutatni hogy mi nem stimmel a számításokban.
No igen, ez a "törvényes, de nem etikus". Az egyik (volt) TS-ügynök leírta, hogy azért hagyta abba, mert nem bírta a gyomra azt, hogy széles mosollyal tukmálja rá a vetités után felcsillanó szemű, lelkes emberkékre azt a "jogot", amiről ő maga tudja a legjobban, hogy rá fog menni a spórolt pénzecskéjük, és keserűen gondolnak majd vissza rá arra a percre, amikor bedőltek..
Egyet árulj el nekem (őszinte kíváncsiság): milyen érzés egy nyugdíjasra rátukmálni ezt a "jogot", aki az unokájának veszi ? Mire gondolsz közben ? A jutalékodra ? Vagy a kárörömre, hogy milyen könnyű volt átvágni ezt a vénasszonyt..?
Ergo az a kiejelentés ma, hogy én egy ügynök vagyok, valótlan.
2) Te speciel mint moderátor szerintem ilyet nem írhatnál. Neked gondolom az volt a benyomásod a hazudozók leírása alapján, hogy ez egy nagy átverés. Legalábbis a beírásodból ez tűnik ki.
A rendszer ugyanis, amit amúgy én nem képviselek, nem ilyen. (ez egyébként a moderáció szempontjából lényegtelen, mert a moderáció nem a TS-t mérlegeli, hanem a topiclakók viselkedését)
Az értékesítésben vannak sajnos erkölcstelenségek, ez van, ezt nem is lehet tagadni.
A Timeshare-ről és az RCI-ről mindenkinek lehet véleménye, és ezt le is írhatja.
Attól függetlenül viszont, hogy kinek mi a véleménye erről, az nem jogosítja föl arra, hogy összevissza hazudozzon a topicon, valótlanságokat állítson, a képzelgéseit tényekként adja elő, alaptalan gyanúsítgatásokkal, rosszindulatú célozgatással rombolja a topicot. Sajnos arrafelé folyamatosan ez megy, gyakorlatilag nem lehet úgy beírni a TS-ről semmit, hogy 1-2-3-4 mocskolódó hozzászólás ne érkezne.
Főleg olyanoktól, akik soha nem vettek/használtak ilyet, és saját bevallásuk szerint sem értenek hozzá.
A legjobb példa ennek a káros hatására Te vagy. Nagyjából szerintem fogalmad sincs, tulképp konkrétan mi hogyan is történik a Timeshare-ben, de mégis határozottan utalsz rá itt, a moderációs topicban, hogy a rendszer úgy erkölcstelen, ahogy van. Merthogy elolvastad a toicot, és te sem tudsz kikerülni az ilyenek befolyása alól. Aki hangosabb, annak hiszel. Ilyen az ember természete. Ha nem tudnám tutira, hogy valótlanságokat írnak, talán én is elhinném.
Úgyhogy jelenleg az olvasókat félrevezető, megtévesztő hsz-ek uralják a topicot. Ennek kapcsán félreinformáltság, a mocskolódók amatőr, rossz tanácsai követketében pedig többszázezres nagyságrendű anyagi kár ér(het)i az olvasókat.
"Pont erről szól a fórum, hogy ezeket meg lehessen írni és vitatni."
A két TS-üzletkötőn (sattilaaaa, iceride) kívűl ketten voltunk még "Anti-timeshare"-vel, akik ismertük ezt a rendszert.
Kiszámoltam, hogy a befizetett 2M Ft éves hozama (200e, 10%-al számolva), plusz az éves fenntartási ktség, plusz az egyéb díjak bőven fedezik egy teljes nyaralás árát (utazással, ellátással együtt).
Pont erről szól a fórum, hogy ezeket meg lehessen írni és vitatni.
Engem is hívtak ilyen előadásokra, szimplán lerúgom már telefonban az idiótáját. 15 éve kezdték, már akkor felbosszantottak vele, hogy úgy kezdték a telefonban, hogy én voltam a standjukon, nála van a névjegykártyám és emiatt hívnak vissza. Évente több száz névjegy a fogyásom, azaz minden efféle (porszívó, nyaralás, befektetés, biztosítós) vigéc már megtalált legalább egyszer. Pedig csak a szakmában osztogatom.:-)
Én immunis vagyok rá, de azt pontosan tudom, hogy egy vetítéssel elkábított átlagember, jogi ismeretek nélkül könnyen megvezethető, s ezek a cégek ebből élnek, lásd Ilferro. Bár az már a kapzsiságra volt alapozva inkább. De az üdülős cégeknél kimondottan tettenérhető a megtévesztő magatartás és ezt még az sem menti, hogy a szerződést aláírás előtt el kell olvasni. Jól meg vannak azok fogalmazva...
egy privát üzenet, csak Neked, elolvasás után nyugodtan törölheted, ha akarod.
Azért írom ide, mert nincs megadva az email címed, az "általános" moderátori címről meg visszapattan a levél.
Ha egyszer (ne történjen ilyen, de ha mégis) felkeres egy családtagod, hogy voltak ilyen TS-bemutatón, ahol gyönyörű képeket mutattak nekik a tengerről, pálmafákról, és ők beugrottak, aláírtak, befizették az öregkorukra összespórolt pénzt, de aztán mégsem tudtak elmenni nyaralni, mert -keserű volt az eszmélés!- hozzájön egy csomó egyéb díj, amiről nem volt szó (utazás, kaja, cseredíj, fenntartási ktség, stb.), és szeretnének ebből kilépni, de nem tudnak, és visszakapni azt az egy-két milliócskát amit befizettek, hiszen azt mondták nekik, hogy "ragyogó befektetés" (szó szerint!voltam már ilyen előadáson..), de se pénz, se nyaralás, csak az emelkedő éves költségek, amiket fizetni KELL, mert jön a felszólítás, akkor gondolj arra, hogy milyen jó lett volna nekik egy WildBear, vagy petike23, vagy bárki, aki kiszámolja nekik, hogy nem éri meg, ne ugorjanak bele..
azzal gyanúsít, hogy más embereket verek át-teszek tönkre, és a foglalkozásomról is valótlanságot állít.
Az ügynöki státuszod már tiszta.
A jelek szerint ez a TS dolog enyhén szólva is meghaladja a választási kampányok ígérgetési/igazmondási koefficiensét, azaz egy nagy vetítés után a balek szívni fog egy életen át. Mindamellett lehet, hogy vannak tényleg elégedett ügyfelek is. De a jelek szerint sokan csúnyán beszopják, hogy az előadáson elhangzottak igazából köszönőviszonyban sincsenek az aláírandó szerződéssel, de a duma hasonló, így a kelleténél felületesebben olvassák el és írják azt alá.
Szóval ez nem az üzleti tisztesség etalonja. Ha ilyenben vagy benne (még akár jószándékkal és tisztességgel is) akkor szokjad, hogy rádborogatják az asztalt, mert maga a rendszer ilyen amit képviselsz.