Keresés

Részletes keresés

hajdina61 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 5290
Nem dicséret volt!
Előzmény: hajdina61 (5289)
hajdina61 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 5289

Gratulálok!

Példamutató magatartás!

Előzmény: utkocsi (5288)
utkocsi Creative Commons License 2007.02.02 0 0 5288
A FIDESZ Képviselők elbontották a Parlament előtti kordont
otterlo Creative Commons License 2007.02.02 0 0 5287
A lakóhelyünk szerinti részönkormányzat jelölő gyűlésére a meghívó az Érdi Újságban nem jelent meg időben. Ezt szóvá is tettem az ülésen. Helyes, hogy a város honlapján "időben" (az ülés előtt néhány nappal) valóban megjelent a meghívó, de ez nem helyettesítheti - csak kiegészítheti - azt, hogy az önkormányzat hivatalos lapjában jó előre megjelenjen. Ez nem történt meg. Ezzel a potenciális érdeklődők nagy része ki lett zárva a részvételből. Ez tény.
Előzmény: vargailles (5281)
jevelley Creative Commons License 2007.02.01 0 0 5286
Ennek én személyesen azért is örülök nagyon mert azt a felületet amelyen a publikálás történik még én ’kreáltam’. :) (ez itt a reklám helye…)
Előzmény: T. Mészáros (5285)
T. Mészáros Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5285

Minden publikus!

Nincs titok, sem a csatornázásban, sem az előterjesztésekben,

sem a szerződésekben.

Ahogy a HVB szerződést, vagy az ÉTV szerződést feltettük a honlapunkra,

ugyanúgy minden egyéb szerződést is fel lehet tenni.

Előzmény: jevelley (5272)
Árpi Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5284
Az nem "zönkkenő", amit ennyire lehetett látni előre. A közgyűlési többség legitimációs erőlködése, bólogató testület toborzásával. Holott ha valóban annyira biztosak lennétek abban, hogy a többség mellettetek áll, mint bizonygatjátok, ki mertetek volna állni igazi megmérettetés elé is.
Előzmény: Törölt nick (5282)
Árpi Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5283
Mondjuk nem csinálták annyira durván, mint a kékcédulások, de próbálkoznak rendesen lekörözni őket... Nyílt színen demokráciát játszani, közben a valódi döntéseket erőből, a nyilvánosság kizárásával előre meghozni. ("Elnézést, az az ítélet!") 20-30 év múlva talán majd ezen is tudunk nevetni, ha lesz valaki, aki elég bátor lesz, hogy megfilmesítse.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5282
Szerintem még se ne szépítsük, se ne magyarázzuk. Ha tényleg csinálni fognak valamit, akkor felejthetők a megalakulás zökkenői. Ha nem, akkor nem. Az újtelepi pl. összeült a múlt héten a Harkály utcai óvoda és a többi ingatlan kisajátítási ügyében (MÁV vonalbővítés), és valószínűleg sikerül összefogni a lakosokat, hogy közösen lépjenek efl - az önkormányzat segítségével - a MÁV-val történő tárgyalásokon. Mert erre (is) való az önkormányzat, érdekképviseletre, az erők összefogására. És csak alulról lehet működettni, a képviselők önmagukban hiába erőlködnek, ha nincs lakossági támogatás, csak bokréta a kalapon.
vargailles Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5281
Részönkormányzatok: lehet szépíteni meg magyarázni a dolgot. Ez bizony otrombán el lett szúrva. Kár volt. Sokkal elegánsabban is el lehetett volna érni ugyanezt az eredményt. Városszerte mindenki tudja - már az írástudók -, hogy randa egy dolog volt. S ez egy frissen felállt testületnek nem jó nyitány.

A postástelepi-parkvárosi részönkormányzat esetében azért meg kell jegyezni, hogy egyik oldal sem ment el a másik oldal alakuló ülésére, holott mindkettő időben tudott róla. Egyik kutya, másik 19.

A további működésről pedig csak annyit, hogy én, aki tényleg nagyon érdeklődöm, egy jó héttel az esemény után szereztem tudomást a januári ülésükről.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5280
Aztán ki fizesse a meghívókat? A még meg sem alakult részönkormányzatok leendő tagjai? Vagy a város? Mert a szórólapokat a képviselőjelöltek finanszírozták, kérdezd csak meg Csőzik Lászlót.
Előzmény: kis.márta (5273)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5279
Enyhén szólva nincs igazad. Megírni csak azt lehet,
1. Amiről tudomásod van.
2. Amire felhatalmazásod van.
3. Ami igaz.

A tájékoztatást ne keverd a pletykával és a félretájékoztatással!

Ha én néhány elejtett információtöredékkel rendelkezem, azt magánbeszélgetésben el merem mondani, de a nagyközönség elé nem tárom addig, amíg a pletyka nem lesz információ. Mert akkor megkapom a magamét, hogy micsoda újságíró vagy, ha még ezt sem jól tudtad?!

Nem bátorságról, merszről van szó, hanem hitelességről. Bár ezt Te nyilván vitatod. Annyi baj legyen.
Előzmény: kis.márta (5275)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5278
Érdi Újságot valóban sokan nem kapnak. Hetente többen is felhívnak engem is ez ügyben, pedig semmi közöm a Érdi Újsághoz. Szerintem vagy nem nyomják annyi példányban, hogy elég legyen, vagy - és ez a valószínűbb - itt is a posta kritikán aluli munkájával találkoztunk. Neked is csak azt tudom mondani, olvasd az Érdi Lapot!
Előzmény: kis.márta (5274)
Árpi Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5277
A szórólapokat bedobták, mert azt akarták, hogy menj el. A meghívó meg baromi drága lett volna... Meg nem is akarták, hogy mindeki elmenjen.
Árpi Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5276
Neked a "megrendelt" szót szerintem jobb lenne kerülnöd.
Előzmény: Törölt nick (5271)
kis.márta Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5275

Azon is rajta leszek, hogy Tóth Tamás tanácsnok elmondja a Lapnak azt, amit tud és elmondhat. Erre ígéretem van.

Azért ez még a Népszabadságban sincs már így! Pláne, hogy te tudod, amit tudsz. De merszed az nincs megírni! Pedig az újságíró kötelessége a tájékoztatás.

Előzmény: Törölt nick (5270)
kis.márta Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5274
Márcsak azért is elvárnám, mert  óta nem kapunk Érdi Újságot! Márcsak azért is elvárnám, mert  hónapok óta nem kapunk Érdi Újságot!
kis.márta Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5273

Miért ne várnám el, hogy minden házba bedobják a meghívót! Ahogy minden házba bedobták a pártok a választás előtt a szórólapokat! Márcsak azért is elvárnám, mert  óta nem kapunk Érdi Újságot! Az online elérhetőség meg "némi" kívánnivalót hagy maga után. Azért ha megmutatnád, hogy melyik számban jelent meg a felhívás, örülnék - legalább utólag - neki.

Mindenesetre a honlapon jelenleg egyetlen olyan részönkormányzat nincs, amelyiknek ne jobbos vezetője lenne. Biztos, csak véletlen.

Miskolczi Kataliné, aki nem ment el a meghirdetett alakuló ülésre, utána pedig reklamált, hogy nincs benne. El kellett volna menni. Ha elmegy és ott kigolyózzák, jogos lehetne a eflháborodása

Nem értek veled egyet! Ha valóban demokratikus választás volt, valóban részt vehetett volna rajta mindenki (tudott volna az alakuló ülésről), akit érdekelt a településrésze, akkor a szavazást ne nevezzük kigolyózásnak!

Mindenesetre Parkvárosban azokat sem hívták meg, akik eddig sokat tettek a településrészért. Gondolom, az is csak véletlen volt.

Előzmény: Törölt nick (5271)
jevelley Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5272
OK. köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (5270)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5271
Minden területrészi önkormányzati alakuló ülés meg lett hirdetve az Érdi Újságban és/vagy az Érdi Lapban, ezen kívül Érd város honlapján. Azt mégsem kívánhatod, hogy személyre szóló meghívót küldjenek ki mindenkinek. Ha nem tájékozódsz, az a Te bajod. Felháborodásod valószínűleg megrendelt műfelháborodás. Mint Miskolczi Kataliné, aki nem ment el a meghirdetett alakuló ülésre, utána pedig reklamált, hogy nincs benne. El kellett volna menni. Ha elmegy és ott kigolyózzák, jogos lehetne a eflháborodása. Én is úgy tartom, hogy minden oldalnak képviselnie kell magát. Úgy, mint a 3-as és 4-es választókerületek önkormányzatánál, ahol Kluták és Dombai is benne vannak a vezetőségben, mégpedig egyhangú szavazással.
Előzmény: kis.márta (5268)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5270
Minden publikus lesz abban a pillanatban, amikor már konkrétumok is lesznek. Most a tapogatódzó tárgyalások folynak, még nincs miről beszámolni. Az új városvezetés már eddig is példát mutatott abból, hogy feltette az internetre a megkötött szerződéseket. Amúgy pedig tárgyalni fogja nyilván a szerződéseket a műszaki bizottság, ha odáig jut a dolog, az pedig már nyilvános. Azon is rajta leszek, hogy Tóth Tamás tanácsnok elmondja a Lapnak azt, amit tud és elmondhat. Erre ígéretem van.
Előzmény: jevelley (5269)
jevelley Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5269
És miért nem publikus?
Személyiségi jogokat sért ha megtudjuk mi történik a pénzünkkel?

Előzmény: Törölt nick (5266)
kis.márta Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5268

Szerinted normális dolog egy körzetben két részönkormányzat? Hiszen módjuk van részt venni a másikban, csak el kell menni, nincs onnan kitiltva senki. Ha elmentek volna az alakuló ülésre, benne is lehetnének a vezetőségben. De nem mentek el. Most meg verik a palávert.

Szerinted normális dolog, hogy három héttel az alakuló ülés után teszik ki a honlapra a megtartásról szóló értesítést? Elmentem volna én is, de nem tudtam róla. Persze én nem a jobboldalhoz tartozom, mi szükség lett volna az ilyen polgárra:(, miért kellett volna tudni a beavatottakan kívül, hogy lesz egyáltalán? És ezt nevezed, nevezitek ti "alulról jövő kezdeményezésnek"? Ennyire azért nem kiskorúak az érdiek.

A Vincellér-Kertváros Településrészi Önkormányzat tagjai

2006.12.31. vasárnap 16:44

2006. december 12-én a Kőrösi Csoma Általános Iskolában a 11. és 14. választókerületek határán belüli településrész Jelölőgyűlésének megtartására.

Előzmény: Törölt nick (5245)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5267
Ezt megértem, csak tudod, ahhoz voltunk szokva itten, hogy még mielőtt hivatalos előterjesztés lesz az ügyből, már megosztják a pógárokkal a dolgot, isten tudja, még tán segíthetünk is gondolkodni, vagy észrevehetünk valamit (több szem...), amin még lehet változtatni.
Az jó, ha a leggyorsabb megoldáson gondolkodnak, több huzavonát az ügy nem bír ki, szerintem.
Ha esetleg érdeklődésre tarthat számot, hol lehet EU-s pályázatok önrészére pályázni önkormányzatoknak, szívesen megadom az elérhetőséget, mail-ben.
Előzmény: Törölt nick (5266)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5266
Van elképzelés, már tárgyalási szinten is, de még nem publikus.

Azt elmondta Tóth Tamás egy tegnapi fórumon, hogy az önrész az eddig emlegetett 10% helyett megrázó 30% körül lesz. Az ISPA-t eltotojázták, az elmúlt 4 évet szintén (Te ezt jobban tudod), minden kedvező lehetőségről lecsúsztunk, de igyekszik a városvezetés a legkisebb megrázkódtatással járó, de leggyorsabb utat választani.

De - még egyszer leírom - még nem publikus.
Előzmény: kígyószisz (5265)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5265
Szerintem a n0ri azt kérdezte csak - amit én is korábban -, hogy van-e elképzelés pl. a csatornázás ügyében. Korábban Te válaszoltál az én kérdésemre, miszerint "kint is vagyunk, bent is vagyunk, majd meglátjuk", ami szerintem azt jelenti, hogy senkinek fogalma sincs, mi is lesz a dologból, illetve a hogyanról.
Most megismétlem a kérdést: van-e már elképzelés, koncepció, hogyan is akarja Érd megoldani a csatornázást, de máshogy is kérdezhetem: a "kint is vagyunk, bent is vagyunk" színvonalon túl - és hasonlóan semmitmondó közgyűlési határozaton túl - foglalkozik-e valaki ezzel a kérdéssel?
Előzmény: Törölt nick (5261)
Árpi Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5264
Ez így már nem a mocsok eltávolítása, hanem a mocsok ráhordása, és így visszatetszést kelt a szemlélődőben. Szerintem a hallgatásoddal segíthetnél legtöbbet a városvezetésnek.
Előzmény: Törölt nick (5261)
vz55 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5263
Aki nem olvas Érdi Újságot, ne méltatlankodjon.
Sopánkodjon!!!!!
Előzmény: n0ri (5259)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5262
T I S Z T E L T L A K O S O K!

2007. február 8-án 18.00. órától Érden, a Polgárok Házában (Alsó utca) „térségi közmeghallgatás” lesz,

Mire jut pénz 2007-ben? címmel.

T. Mészáros András polgármester úr vendége Szűcs Lajos Pest Megye özgyűlésének elnöke lesz.

A rendezvényen Szűcs Lajos elnök úr mond bevezető beszédet.

A rendezvény kiemelt témái:

2007 a kormányzati megszorítások éve: mi vár a Pest megyében élőkre?
Mi lesz a települési, illetve megyei intézmények sorsa?
Bezárathatja-e a miniszter a kórházainkat?

„Tiszta lappal” – új gazdasági program Érden
Uniós lehetőségek

A közös ügyek megtárgyalása után lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

T. Mészáros András
Érd Megyei Jogú Város polgármestere
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5261
Borzasztó, hogy már majdnem 4 hónapja vezetik a várost, és még mindig csak az MSZP-SZDSZ által összelapátolt mocsok eltávolításával foglalkoznak, és nincs még Érd teljesen csatornázva és leaszfaltozva! Tényleg fel vagyok háborodva én is!
Előzmény: n0ri (5260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!