Keresés

Részletes keresés

Grognard Creative Commons License 2003.09.03 0 0 566
Hello,
egy jó ideje csak olvasgatom a hozzászólásokat, ugyanis az utazás, mint olyan, roppantul érdekel. Az utóbbi időben egyre inkább az a véleményem, címet kéne változtatni, az "Utazik a magyar" helyett...Kár lenne. Akikre a jogos cikizés illik, idáig úgysem jut el, okulás gyanánt pedig ne egymást kóstolgassuk...
Rózsadombnak ugyanúgy vannak előnyei (és hátrányai), mint Zuglónak.
ÉL,
az emailben igazad volt; de nem mindig kéne nyilvánosságra hozni.
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.03 0 0 565
még az is lehet.
továbbmegyek: még én is elmennék oda szívesen. :O)
Előzmény: jedilovag (564)
jedilovag Creative Commons License 2003.09.03 0 0 564
"Balira villogni mennek emberek"
na ez sablonfaszság...

u.i.: van a konyhafórumon "kedvenc konzerv" topic, már korábban is ajánlottam

Előzmény: Fatboy Slim (562)
éjféli lány Creative Commons License 2003.09.03 0 0 563
Kedves Széllovas Tomika,

sajnálom, ha ilyen szegényes ember vagy.

Hogy kielégítsem kiváncsiságodat, saját szememmel láttam az 5 napos kiküldetésen a kollégák 5. nap hazafelé ették a pesti tartóst, és örömködtek, hogy dejóóóóó, kicsit száraz dejóóóóó....

Sajnálatod köszönöm, nem kérem... Csak jelezni akartam a gyűlölködő fejednek, hogy nem csak a Rózsadombon élnek olyanok, akik nem sóletet zabálnak külföldön.

ÉL

Előzmény: Széllovas Tomika (551)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.03 0 0 562
van megoldás, hidd el :O)
1. Balira villogni mennek emberek, ezért oda valóban nem érdemes konzervet vinni. az éberek utaznak az ilyenre és kiszúrják. Konzervet egyébként is az egyetemisták vigyenek magukkal.
mellesleg, még mindig ajánlom, hogy ne egyétek a húskonzervveket. egészségtelen szarok, tiszta zsír mindegyik. helyettük az előre csomagolt felvágottakat vagy paprikás szalámit ajánlok. az előzőt természetesen hűtőtáskában tárolva. a súlet, meg egyéb konzervek OK.

2. pörköltet lehet szeretni, de itthon lehet enni. kuriózum a külföldi konyha tesztelése. legalábbis, nekem. a nagy kedvencem egyébként

3. nincsen a hozzászólásaiddal semmi gond az égadta világon.

Előzmény: Széllovas Tomika (556)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.03 0 0 561
Honnan kezdődik az utolsó bekezdés? Mert én nem mondtam, hogy a pörkölt szent és sérthetetlen, sőt az olasz konyháról is vannak mélyebb ismereteim (nem csak a pizza meg a spagetti, csak sarkítottam a véleményem), és még azt sem én állítottam, hogy miénk a 3. legnagyobb konyha, és azt sem, hogy azon kívül minden ehetetlen.

Viszont igazán jót csak Szlovákiában és Lengyelországban ettem (igaz nem jártam be a világot.

Én befejeztem, legközelebb csak ontopic tervezem hozzászólni...

Mint például idézek az Utazási irodák elképesztő dolgai topicból:

"Ugye mondanom sem kell, hogy hogy a panorámaablakban ülő apuka olyan részeg volt, hogy lehányta belülről az ablakot. " Buszos úton

Előzmény: asx (558)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.03 0 0 560
"A viselkedés nem pénzfüggő,és ha megfigyelted,leginkább újgazdagékon kacagunk igen jókat."

ej, barátom, de elkaptad a lényeget.
valóban a legszörnyűbb utazó típus.

Előzmény: szedmák bakter (554)
ychl Creative Commons License 2003.09.03 0 0 559
Szóval részben igaz: mint mindenki más, mi magyarok is sokfélék vagyunk. Szerencsére. Íme egy példa rá, amikor két igen eltérő színvonalú turista összetalálkozik (akár lehetnek magyarok is):

- Nem tudja, merre van a Laokon-csoport?
- Nem, én a Neckermannal jöttem.

Én már nem kapom fel a vizet, bár tényleg vannak meredek turisták. Ti se essetek egymásnak.
Üdv:

ychl

asx Creative Commons License 2003.09.02 0 0 558
"legutóbb is az olyan beszóláson kaptam fel a vizet, hogy aki csak a pörköltet szereti, ne utazzon sehova."

És mire volt ez a válsz?
Erre:"Hé' ezeknekmeg egy tisztességes pő'kötjük sincsen a', mi a francot e'gyünk, ha nem hazai kó'bászt... "
Továbbra is fenntartom, hogy az ilyen embernek felesleges bárhova is mennie mert sehol nem fogja jól érezni magát!

Én meg tudod min kapom fel a vizet?
Ilyeneken: "Én rühellem az ázsiai konyhát(legalábbis amit itthon lehet enni..." De ez még elmenne, mivel honnan tudhatnád, hogy nem az az igazi ázsiai konyha amit Magyarországon művelnek...
A másik: "Az olasz konyha tényleg csak a pizzából áll, meg a sok tésztából..."

Igen abból áll, mint ahogy a magyar is (mások szerint) gulyásból meg paprikából. De ugye ha valaki ilyet mond az nem ismeri a magyar konyhát, mivel a világon a harmadik legnagyobb és az nem csak gulyásból áll! Fel tetszik háborodni. Jogosan? Talán...
Miért csak talán? Mivel semmivel nem különb az az egyén attól aki az olasz konyháról annyit tud, hogy pizza és spagetti!
Ez van!

De lehet, hogy mindez az én hibám, mivel vitatkozni merek olyanokkal akiknek a pörkölt szent és sértehetetlen, és a magyar konyha a csúcsok csúcsa és azonkívül minden undorító és ehetetlen...
Ti tudjátok. Én nem mondom, hogy ne menjetek külföldre. Menjetek! De a pörköltkonzervet nehogy otthon felejtsétek, mert 3 nap múlva honvágyatok lesz. Na nem a haza iránt érzett szeretet fog benneteket vezérelni, hanem miután elfogyott a konzervetek már nem is lesz olyan szép az a tengerpart, mint amilyen a prospektusban volt. Igen, ott nagyon szép volt, mert ebéd közben nézegettetétek és pörkölt mellől tuti jónak nézett ki.
De így élőben már más. Nem fogjátok tudni miért más, de nem az igazi. Valahogy nem olyan amilyennek elképzeltétek.
De ne búsuljatok, otthon rá fogtok jönni, hogy miért nem volt olyan jó...

P.s: az utolsó bekezdés annak szól aki magára ismer benne! Nehogy magadra vedd! :)

Előzmény: Széllovas Tomika (556)
asx Creative Commons License 2003.09.02 0 0 557
Jó, akkor veled itt befejeztem...
Előzmény: ath (546)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.02 0 0 556
Szerintem ti is félreértitek, én mit mondok :)
Nem gondolom, hogy cikizitek a kispénzűeket, mert az szerintem is égő, ha vki kimegy Balira, de itthonról viszi a Tesco májkrémet, én anno azzal szálltam vitába, hogy nem mindenki paraszt, aki konzervet visz nyaralni (és Görögország drágább mint M.o., ha nem viszel konzervet, és mindig mindent ott (v)eszel) + legutóbb is az olyan beszóláson kaptam fel a vizet, hogy aki csak a pörköltet szereti, ne utazzon sehova.

Mindegy, egyébként voltak normális hozzászólásaim is, de azokra nem reagált senki, pl.: 2 könyvet is említettem, ami pont a topic témába vág(ott, amíg a konzerveket, a magyar konyhát, és most engem ki nem tárgyaltuk).

kyra Creative Commons License 2003.09.02 0 0 555
Hej, ha én rózsadombi suttyó lehetnék... :-)))

Egyébként Szedmák Bakterrel mindenben egyetértek, konzerv-témában is. Mondjuk, hazabeszélek, mert a párommal meg velem is előfordult már, hogy annyi pénzünk volt, amennyiből választhattunk a mindennapi étteremben evés és a kirándulás (helyi útiköltségek, múzeumbelépők) között. A kirándulást választottuk, májkrémkonzervvel és a helyi kaják egyszer-kétszeri megkóstolásával...

szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.02 0 0 554
Én meg még a Rózsadombon sem jártam soha...:-(

SzélTomi:

Szerintem nagyon félreértetted ezt a topikot,és önjelölt Robin Hoodként elkezdted a szegényeket védeni-holott senkinek sem állt a legcsekélyebb szándékában sem a kispénzűeket cikizni.A viselkedés nem pénzfüggő,és ha megfigyelted,leginkább újgazdagékon kacagunk igen jókat.

A konzervesdi is csak akkor visszatetsző,ha csak azért viszi őket valaki,mert már itthon görcsös dühhel elhatározza,hogy:

1. ő aztán meg nem kóstolja azt a sok külföldi szart,na nem,ő aztán nem hülye!

2.Őt aztán nem fogják palira venni ezek a köcsög külföldiek,mert biztosan háromszor olyan drága minden,és különben is minden külföldi be akarja csapni a turistát.

Nekem például semmiféle rossz érzésem nincs,mert diák koromban én is konzerveztem.Annyi pénzem volt,hogy túléljem a hetet,és egyszer elmehessek rendes vendéglőbe megkóstolni egy helyi specialitást.

Előzmény: Fatboy Slim (553)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.02 0 0 553
én meg egy egyszerű zuglói suttyó vagyok.
Előzmény: bogyó (539)
bogyó Creative Commons License 2003.09.02 0 0 552
Szerintem ne lihegd túl.
Előzmény: Széllovas Tomika (551)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.02 0 0 551
Hűha, most aztán jól megkaptam!

Most nagyon, de nagyon sajnállak, hogy ilyen szegényes körülmények között élsz...

Nem felejtem itthon, de honnan tudod, hogy hamar penészedik? Mesélte egy ismerősöd ismerőse, aki hallotta munkatársától, aki olvasta egy magazinban, hogy volt olyan paraszt (nahát), hogy kenyeret vitt külföldre?
Vagy itthon azt eszed a normális kenyér helyett?

Előzmény: éjféli lány (549)
bogyó Creative Commons License 2003.09.02 0 0 550
Asszem off :-) Horvátba felfedeztem egy ajvar nevű darált paprika-csodát, isteni. Mondjuk drága, az igaz.
Előzmény: éjféli lány (549)
éjféli lány Creative Commons License 2003.09.02 0 0 549
Szia Tomika,

itt az egyik rózsadombi suttyó, aki valamilyen véletlen folytán a zuglói 1+1/2 szobában él....

Istenem, de szánalmas vagy....

ÉL

Ps: azért a pesti tartós kenyeret se felejtsd itthon, horvátba' az is drága és különben is, általában soká penészedik....

Előzmény: Széllovas Tomika (521)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.02 0 0 548
Szerintem lókolbászt vittek :)

OFF:

Kolbászt lehet jót kapni, csak meg kell találni, hol árulják a jó fajtákat. Tarján-Karancshús, Surjánhús ...

A kolbi.hu-t még nem próbáltam, de most nem is működik.

Előzmény: asx (544)
tjsz Creative Commons License 2003.09.02 0 0 547
A kolbászról eszembe ... (ma reggel kaptam én is):

Parasztbácsi sétál egy pesti utcán, amikor meglát egy étterem ajtajára kifüggeszve, hogy "Kolibriszalámi kapható!" Ezt megkóstolom, gondolja. Bemegy az étterembe, és rendel a pincértől egy adag kolibriszalámit. Kis idő múlva a pincér megjelenik egy tányérral, rajta egy darab karvastagságú szalámival. Az öreg egy kissé elcsodálkozik, ezért megkérdi a pincért.
- Ne haragudjon már a kérdésért, de én úgy tudom, a kolibri egy cserebogár nagyságú madár. Hogy lehet abból ilyen vastag szalámit csinálni?
- Hát erre mi is gondoltunk, ezért úgy csináltuk, hogy kiegészítettük egy kevés más hússal is - mondja a pincér.
- Milyen hússal?
- Ló hússal - válaszol a pincér.
- Mennyi benne a ló hús?
- Fele-fele.
- Fél kiló kolibri, fél kiló ló?
- Nem. Egy kolibri, egy ló.
- Akkor ki sem lehet érezni belőle a kolibri izét!
- Látja erre is gondoltunk, ezért nem is tettünk bele kolibrit!

:-)

Most már hagyjátok abba a "konyhai" veszekedést !

Előzmény: asx (544)
ath Creative Commons License 2003.09.02 0 0 546
igen, nekem ez a lényeg. valaki állítólag 7 hónapig él olaszo-ban és képes 4 féle sajt nevét leírni, amiből ráadásul 2 uaz és itthon is mindenki ismeri. szerintem itt kellene abbahagynod a vitát.
Előzmény: asx (540)
ke_p Creative Commons License 2003.09.01 0 0 545
"Az olasz konyha tényleg csak a pizzából áll, meg a sok tésztából"

Hmm, ha tényleg csak tésztából állna, akkoris van többféle penne, tortellini, ravioli, hogy a spagettikről és a makarónikról ne is beszéljünk. Pizzából is lehet 500 félét csinálni.
A "csak tészta" analógia akkor más konyhák esetén meg úgy szólna: unalmas hús és köret.
De hát hálistennek erről nincs szó.

Nem értékelem túl az olasz konyhát, de szegényebbnek érezném magam a következő, tipikus olasz ételek nélkül:

pármai sonka sárgadinnyével
minestrone (zöldségleves)
mozzarella
zabaione
tiramisú
és sorolhatnám. Egyik sem tészta

asx Creative Commons License 2003.09.01 0 0 544
Szia satine,

Bali valóban csodálatos. Oda én is elmennék mégegyszer szívesen, de annyi minden van még amit nem láttam...
Nekem csak az nem tetszett benne, hogy délután 6 órakor már sötétedett.

Még egy gondolat a történetedhez: "mi a francot e'gyünk, ha nem hazai kó'bászt... na, gyere, egyé', ilyet is mán rég etté' "

Ezek szerint a jó magyar kolbászt honfitársaink elvitték Balira. Arra nem is gondolva, hogy Indonézia a világ legnyagyobb iszlám országa. Gondolom, ha a határon elvették volna tőlük (mivel disznóhús) akkor meg fel lettek volna háborodva...

A kolbászhoz még annyit szeretnék hozzáfűzni (lehet, hogy ezért megint majd kapok a hazafiaktól, de nem baj...), hogy amit manapság házikolbász vagy parasztkolbász néven árulnak az nem más, mint egy mócsingos förtelem! Rájöttek, hogy a zsírcsomó olcsóbb, mint a hús ezért az kell bele a drága hús helyett. Kár érte!

Előzmény: satine (542)
asx Creative Commons License 2003.09.01 0 0 543
"...képtelen megtanulni a villa-kanál evést, ezért késsel-villával evett. "

Érdekes dolog ez villa-kanál a spagettinál. Nem egy olasz étteremben (Olaszországban!) láttam, hogy az olaszok késsel villával ették a spagettit. Nekem is úgy hozták ki, és mikor kértem egy kanalat a pincér elmosolyodott és csak annyit mondott, hogy természetesen...
Most akkor mi is az igazság? Szerintem mindenki úgy eszi, ahogy akarja. Legalább is Olaszországban. :))

Előzmény: Kőkapu (535)
satine Creative Commons License 2003.09.01 0 0 542
Kösz, Asx, kimondtad azt, amit én elfelejtettem, hogy itt ráadásul tényleg olcsó, vagy inkább megfizethető volt minden...
na mindegy.
mi minden este máshova mentünk kajázni, de amikor másodszor ültünk be valahova, mert a páromnak ott nagyon tetszett, még szuperebb kiszolgálásban volt részünk.
Bali nekünk csúcs volt ebből a szempontból.
Nagyon remélem, hogy még nem járatták le...
Előzmény: asx (516)
asx Creative Commons License 2003.09.01 0 0 541
"Én rühellem az ázsiai konyhát(legalábbis amit itthon lehet enni..."

Erre most mit mondjak? :)))

"Szerintem ebben a topikban csak a fikázó rózsadombi beképzelt suttyók írogatnak"

Rózsadombtól kb. 260km-re lakom. Írhatok továbbra is még a topicba?

"Az olasz konyha tényleg csak a pizzából áll, meg a sok tésztából"

Tudod mit? Igazad van!
Egyétek csak a pörkötet! Jó étvágyat hozzá!

Azért a tésztához még egy gondolat: a túrós-, diós-, mákos-, káposztás-, grízes-, krumplis tésztát mint a magyar konyha gyöngyszemeit az olaszok nem is ismerik. El ne áruljátok nekik a receptet!

asx Creative Commons License 2003.09.01 0 0 540
"elmagyaráznád nekem, hogy mi a különbség a parmezán és a parmiggianO között? "

Ez igen! Neked ez a lényeg abból amit írtam? Gratulálok!

Előzmény: ath (519)
bogyó Creative Commons License 2003.09.01 0 0 539
Kurvára nem lakom a Rózsadombon.
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 538
"Szerintem ebben a topikban csak a fikázó rózsadombi beképzelt suttyók írogatnak, és ha valaki normálisan szól hozzá (nem magamra gondolok), egyből leugatják..."

Ez az! Éberség! Pusztítsd a kulákot!

verbal kint Creative Commons License 2003.09.01 0 0 537
"engem az erdekel, ha pl. egy olasz vagy egy francia hordja le a kajankat. az eles kritika. mellesleg, lehet szubjektiv is."

:)

"a masik az, hogy onmagadnak mondasz ellent: foztel egy paprikas csirket es imadtak. most akkor jo vagy nem jo a magyar konyha."

:))))

Előzmény: Fatboy Slim (523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!