Mi a tapasztalatotok, van nyáron lényeges különbség a SZP turisták számát illetően hétközben illetve hétvégén? Pl sorbanállás a létráknál, parkolóhelyek.
Meg melyek azok a szakaszok amelyek a leginkább járottak. Az fórum eddigi hozzászólásai alapján nekem a Sucha Bela és a Hernád áttörés tűnik annak. De pl. a Zejmár-szakadák, Fehér-patak, Sokolia dolina mennyire népszerűek?
Mi úgy tűnik, hogy 9-en megyünk majd júliusban 3 éjszakára, és próbálom meghatározni az időpontot, pontosabban azt, hogy a hétvégét mennyire vegyük bele.
A tervek szerint ezek lennének a napi túrák:
1. Dedinky -> Zejmár-szakadék -> Dedinky
2. Podlesok -> Sucha Bela -> Kolostor, aztán esetleg Maly Kysel vagy Hernád -> Podlesok
3. Csingó -> Fehár-patak -> Sokolia dolina -> Klauzy-tó -> Fehér patakon vissza -> esetleg Tamásfalvi kilátó -> Csingó
Szia! Fantasztikus volt végig olvasni, hihetetlen volt mégcsak végig gondolni is mennyi kilométert tettetek meg a Szlovák Paradicsomért közúton. No, és a képek... Meg a leírás... Szinte ott voltam veled.
Valószínűleg csinálok a blogba - ha lesz egy kis időm - egy olyan menüpontot, hogy Élménybeszámolók, és akkor odabelinkelném az anyagodat. (Meg a többiekét is összegyűjtom a topicból.)
Bízom abban, hogy mindanyiónk örömére szolgálnak majd összegyűjtve ezek az irományok.
Elkészült a február végi kirándulásunk beszámolója. Itt olvasható. Sajnos az utolsó napok képeit még nem kaptam meg, így azokból később fog felkerülni az oldalra.
Map kalibrátorba kellene megnyitni és kalibrálni. Utána ha húzod az útvonalon az egeret, mutatja a távolságot. Meg aztán betölthetö GPS-be is (GPS tuner progiba)
menet közben láthatod merre jársz, méri a távolságot, mászási magasságot, menetidőt, rögzíti az utat, visszatölthető PC-be.
Kedves gyöngyhaju lány. Sajnálom, hogy nem válaszoltál a e-mailomra, mert szivesen mentünk volna veletek. Végülis nem gond, mert már szervezem az utat saját magam. Az ötletet azért köszi
Szia! Küld át légyszi a pistike@pistike.hu-ra, megpróbálom átkonvertálni és feltölteni a blogra. Remélem jpg-ben sikerül úgy lekicsinyíteni (sajnos van méret korlát), hogy felmenjen.
leírás.Bratislava és Devín között van egy buszmegálló 28 busz megállója: A buszmegállónál van egy híd.Ugyan tilos autóval motorral ráhajtani,de mégis ott parkolnak. A határőr bodé szét van kapva.
kérdés: Miért van lezárva a váge,és a túloldala már Ausztria lenne esetleg?
Végigrágtam az egész topikot. Rengeteg hasznos infó van benne. Kösz mindenkinek!
Én a nyárra tervezem legelső túránkat az SZP-be egyelőre 7-9 fővel.
Szállásügyben a Koliba Biely Potokkal kapcsolatban van valakinek bármilyen tapasztalata? Érdeklődtem is már náluk. A válaszban egy ilyesmi rész is van: "Accomodation is possible in term 12.7. - 13. 8. 2008". Ez azt jelentené, hogy már csak júl. 12-től aug. 13-ig van hely?, ezen eléggé csodálkoznék, hisz még csak március van. Vagy csak ilyenkor üzemelnek?
Náluk is egyébként az összeg felét foglaláskor kell fizetni.
Egyelőre a raj.sk-n lévő térképdarabokat összerakva tájékozódom az túraútvonalakról. Egy 4MB-os PNG lett belőle. Ha esetleg kell valakinek, akkor írjon mailt a szinkopa kukac gmail pont com-ra, hátha át lehet küldeni ekkora fájlt (zipelve még nagyobb). Vagy talán fel lehetne tenni a blog oldalra is.
Hát ha hátizsákban (gyerekhordó) szokott már túrázni, akkor könnyebb túrákra (Fehér Patak, Dedinky, városnézés) lehet hozni. A házban, ahova szervezem a túrát, van egy 3ágyas apartman is, külön fürdőszobával, teljesen szeparált a földszinti vircsafttól.
Én próbálom fűzni a feleségem, de Macika még csak 14 hónapos... Nem nagyon merünk elindulni vele. Naszál valószinűleg mi csak majd valamikor július környékén megyünk :(
Én sem szoktam visszafelé haladni egyik kanyonban sem, de ez engem nem nagyon zavar. A sima utakat is szeretem.Különösen a Bykárka körüli területet, kedvenc helyem a Velky Kysel kijáratánál lévő pihenőhely. Szívesen eltöltenék itt néhány éjszakát.
Más: Ha a jövö héten tényleg jó sok hó esik, lehet, hogy beiktatunk egy túrát. Havas időben még nem voltam itt.