Keresés

Részletes keresés

RJancsi Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72550

Milyen mélyen szántó gondolatok. Idézet a cikkből:

"Több napba telt, mire le tudtam tenni mindazt, ami rámrakódott a mindennapos élet, a család, a munkám során, és végre elindult bennem egy sokkal mélyebb odafigyelés arra, ami igazán lényeges."

Tehát a munka, a család a mindennapi életben "rárakódott" teher, amit végre le tudott tenni egy mélyebb, igazán lényeges dolog érdekében. Vajon mire gondolt a költő? Mi lehet fontosabb neki (vagy bárkinek) mint a családja (gyerekei), vagy a munkája ami alapvetően lényegtelen számára? Tán csak nem a narancslekváros politikai karrier építése?

Vadász, vadász...  :):):)

Előzmény: SIMÓ FOR PREZIDENT (72548)
SIMÓ FOR PREZIDENT Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72549

Orbán százados Csádban öltönyben volt... ja, katona.

SIMÓ FOR PREZIDENT Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72548

https://magyarzarandokut.hu/node/809

Ez mind szép és jó, de azt nem írta, hogy közben a Puskás Arénában is volt focimeccsen....

Előzmény: Leleplező Kata (72545)
XANTIi Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72547

Sunyi alak az biztos. Mert hivatalos kampány még nincs, így egy sima NGO tagként felhasználhatja a gyerekeket a politikai céljaira.

Előzmény: Leleplező Kata (72545)
XANTIi Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72546

Ki tudja hogyan zárult, ha vége van már az előző vezetés perének a 422 milliós ügyben a Műszer Automatika ellenében? Ki fizette ki és miből?

https://erdmost.hu/2021/09/02/fel-ev-haladekot-kapott-erd-450-millio-kifizetesere/

Leleplező Kata Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72545

Kardosné meg semmi mást nem csinál, mint gyerekekkel fotózkodik. Vajon a gyerekek szülei hozzájárultak, hogy egy kampány részei legyenek?

Előzmény: SIMÓ FOR PREZIDENT (72539)
XANTIi Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72544

Így van és vissza is lehet vele élni. De Bács esetében is konkrét jogsértés volt, visszatérítési kötelezettséggel. Innentől nem csak erkölcsi kérdés.

Előzmény: SIMÓ FOR PREZIDENT (72542)
Leleplező Kata Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72543

Lehet azért, mert Zólyomi szakember volt, ő meg nem. De legalább így a Fülöp dinasztia mindenképpen jól jár. Ha a fidesz győz azért, ha meg nem, akkor azért. Valahogy sosem látom támadni a fideszt az arénával kapcsolatban. Jegy árat emeltek, ugyan nem baj. Pénzt kérnek azon szülőktől, akik a nyílt napon meg akarják nézni a gyereküket, hogy mennyit fejlődtek, ugyan nem baj. Hogy több milliő forintot kérünk az iskoláktól a bérleti díj fejében, az sem baj. Sőt! A helyi fidesz szerint ez Csőzik hibája, még véletlenül sem a vezetőjéé. Annyira vigyáznak, hogy az egyes dinasztiák fennmaradjanak, lásd Fülöp, Antunovits, Simó.

Előzmény: SIMÓ FOR PREZIDENT (72536)
SIMÓ FOR PREZIDENT Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72542

Erkölcsi feddést lehet választáson gyakorolni, sajna hiába égbekiáltó, ha papíron jogszerű.

Előzmény: XANTIi (72541)
XANTIi Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72541

Bács az óvodai buli után hiteltelen gazdasági ügyekben. Ez tény. Nem szóbeszéd és szimpátia kérdése.

Jogszabály sértő.

Előzmény: Leleplező Kata (72538)
XANTIi Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72540

De mit reklamálunk itt pár tíz vagy 100 millió miatt ugye?

Amikor a dohánytörvényt egy dohánygyár számítógépén írják. Vagy a hazaárulási kötvények forgalmazását az terjeszti be elfogadásra, akinek a saját közvetítő cégét 1 hete jegyezték be.....

De már a MET gázüzletág buliján 100 MILLIÁRDOK mentek bennfentesek offshore számláira anno.

Minden törvényes, nincs látnivaló, lehet továbbmenni...

Előzmény: XANTIi (72537)
SIMÓ FOR PREZIDENT Creative Commons License 2024.01.26 -1 1 72539

Hát... a fidesz helyi média Csőziket hívja szelfizőnek... Kardosné ebben übereli... pedig a levesszük a filtert és látjátok GYES-kontyban, hát...

Előzmény: Leleplező Kata (72538)
Leleplező Kata Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72538

Tegyük fel ő adja a legjobb ajánlatot (és ez most tényleg oldaltól független, lásd Szűcs, Varga is) csak azért ne kössenek vele szerződést, mert ugyanazt vallja mint a megbízó. Nem értem, miért kell feltételezeket tenni és mindig csak az egyik oldalra. Nekem azzal nincs bajom, hogy az informatikát Csőzik embereihez közel álló személyek végzik, akkor a másik oldalnak ez miért hibája? Ugyanazt csinálja mindkét oldal, ezen nézetből. Az hogy az újra induló megbukott fideszesek mit keresnek megint ott, ahol most éppen Kardosné hátsó található, na az tényleg jó kérdés. Nem akarok Bácsból szentet csinálni, de ő belátta, hogy ő ehhez már nem asszisztál. Most éppen Kardosné lesz a leghozzáértőbb, legalábbis ennek fogja mondani magát. Hiszen 5 gyermek édesanyja, vezeti a NOÉ-t, szórja a közpénzt (amihez persze a fidesz segítette) és még valamit akartam írni, mihez ért..... de több nem jut eszembe. Tényleg ő volt a legjobb jelölt? Miért nem egy szakmai ember, aki már látta legalább, hogyan kell ezt csinálni. Mondjuk az érdi fideszben jelenleg egy sem ilyen.

Előzmény: XANTIi (72537)
XANTIi Creative Commons License 2024.01.26 -1 1 72537

Igazad van. Annyi pici kiegészítéssel, hogy ha megrendelek egy munkát magamnak egy vállalkozótól, beszállítótól akkor azt én fizetem. Az én ügyem. Ha ez közpénzből megy, összetettebb a helyzet. Ha összeférhetetlenség merülne fel, akkor nem adhatom a havernak. Hiába tudom, hogy becsületesen csinálná.

Aki viszont már megégett mutyival, az gazdasági ügyekben ne lépjen színre soha többé. Attól még lehet MÁSRA jó munkaerő akár közszolgaként is.

Nem véletlenül firtatom az óvoda körüli mutyikat. Akik ott exponáltak voltak húzzák meg magukat.

https://atlatszo.hu/kozpenz/2022/06/29/erdi-botrany-egyvalaki-irta-a-versengo-ovodai-kozbeszerzesi-ajanlatokat/

Előzmény: Leleplező Kata (72535)
SIMÓ FOR PREZIDENT Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72536

Gasparik felesége lenne az aréna vezetője?

Akkor mit ajvékolt a fidesz, hogy elzavarták Zólyomit?

Amúgy Gasparik felesége jó fideszesként miért nem szült még? Folyton csak dohányozni látom. Baj lesz ebből, hogy a termékenységi arányszám csökkenéséhez járul hozzá a fidesz helyi elnöke...

Előzmény: Leleplező Kata (72535)
Leleplező Kata Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72535

Nem is értem miért nem hagyjuk már békén a Bácsot. Ha indított egy céget, tegye. Szerintem ezzel nincs semmi baj. Ha jól látom, már ő sem akar közösködni az érdi fidesszel. A közgyűléseket nézve, neki vannak épkézláb ötletei, amit Csőzik elfogad, és befogad. A többi fideszes azon kívül, hogy sérteget és ostobaságot beszél, csak ott ülnek, melegednek. Hány értelmes hozzászólása volt Fülöpnének, Antunovitsnak, vagy Demjénnek. És a fidesz tényleg megint ezekre akarja bízni a város vezetését. Kiábrándító! De azért azt ne felejtsük már el, hogy akik most újra akarnak indulni, azok akik nem akarják elengedni azt a bizonyos húsos fazekat. Valahogy sosem olvasom egyik oldalról sem, hogy Simó volt a felelős a csatornázásért, valahogy ő mindig tiszta marad. Nektek ez nem gyanús??? Idáig TMA seggében volt, most meg a Kardosné seggében van. És ugyanez vonatkozik elég sok mindenkire. Ott van Gasparik és a felesége. Az nem tűnik fel senkinek? Gasparik mint az érdi fidesz új szuper elnöke és a felesége, aki Csőzik kenyerét eszi, mint aréna vezető, ez nem baj? Vagy ott van Kardosné, hogy idáig nagyívben szart Érdre, de most majd ő lesz a fidesz megváltója. Ő mit tett le az asztalra? De ha tényleg Kardonét nézzük, ő mihez is ért? Egyáltalán látott már bármit abból, hogy hogyan kell elvezetni egy várost. Tudja már egyáltalán miből áll a város pénzügyi helyzete? Tudja egyáltalán, hogy mit kell csinálni egy város érdekében, azon kívül, hogy eladja a lelkét? Nem kedvelem ha csak egy oldalt nézünk. Amit Csőzik csinál, szerintem jó irány, de egy kicsit neki is újítani kellene a szakember gárdáján. És ha megnézzük, hogy most éppen milyen cégek vannak az érdi önkormányzattal szerződésben, akkor jól látni, hogy Szűcs alpolgi régi kedves barátja végzi az óvodák, szocgondozó informatikai munkáit. Vagy a hivatalban ugyanezen munkákat, sőt még alrendszerek megvásárlását is Varga (Csőzik kabinetfőnöke) egyik ismerőse végzi. Kérdezem én, ha ezek rendben vannak, akkor a másik oldalé miért nem? Mi magán emberek is abban a vállalkozóban bízunk meg, akit ismerünk és tudjuk, hogy jól dolgozik. Miért nem lehet egy lépéssel hátrább nézni a dolgokat? Miért kell mindig kizárólag valamelyik oldalt köpködni? Én látom mindkét oldalban a jót és a hibát, nem vagyok egyik elvakultja. És mégegyszer mondom jó az amit Csőzik elindított és csinál, én szurkolok neki.

SIMÓ FOR PREZIDENT Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 72534

Ez az egyik olvasata.

A másik pedig a szerencsétlen, régi hírnevével kétségbeesetten házaló Bács kilincselése egykori partnerei felé.

Előzmény: RJancsi (72533)
RJancsi Creative Commons License 2024.01.25 -1 0 72533

Így is lehet nézni. De a jó munkakapcsolat továbbfejlesztése erősen korrupció gyanús. Természetesen nem senki sem fogja bizonyítani, de sejthető, mitől lett a cégnek egyik évről a másikra kétszeres adózott nyeresége, illetve hány "utcáról beeső" megbízás volt a szívességet viszonzó vállalkozások mellett. 

Előzmény: Kardosné FIDESZ aspiráns (72530)
XANTIi Creative Commons License 2024.01.25 -1 1 72532

A korrupció, mutyizás ilyen finom és PC megfogalmazását még nem olvastam.

Elmentem, jó lesz még amikor vádaskodik egy NERnyalonc.

Előzmény: Kardosné FIDESZ aspiráns (72530)
XANTIi Creative Commons License 2024.01.25 -1 1 72531

Az érdi óvoda felszerelési buktájában kik voltak a mutyi tagjai?

Előzmény: Nick Árpád Jhonny (72529)
Kardosné FIDESZ aspiráns Creative Commons License 2024.01.25 -1 1 72530

A szívesség őszinteséget feltételez. Akció-reakció. Lehet csak a munkakapcsolat lett kiváló, amit továbbfejlesztettek. 

Előzmény: RJancsi (72527)
Nick Árpád Jhonny Creative Commons License 2024.01.25 -1 0 72529

Véletlen, hogy a feleség jegyzősége alatt a fideszes haver lett a nyertes. 

Nick Árpád Jhonny Creative Commons License 2024.01.25 -1 0 72528

Perbál.hu:

1. A.    TOP Plusz 1.2.1-21-PT1-2022-00046 – Záportározó és övárok kialakítása a belterület védelméért Perbálon

Fejlesztésre elnyert támogatás mértéke 299 999 645,- Ft.

Beruházás 2022 évben felmerült kiadása 11 338 183,- Ft.

A beruházás áthúzódik a 2023 évre.

https://rezilienciavizsgalat.hu/

(a cég másik oldala)

Eddigi feladataink TOP_PLUS és RRF kiírásokhoz kapcsolódóan: 

- Perbál – Záportározó és övárok

Ki is a jegyző Perbálon?

Meg a cég Bécsi úti irodája a Zimbo Perbál Kft-vel egy  címen van (mondjuk ez véletlen is lehet).

Nagyon érdekes.

Előzmény: RJancsi (72527)
RJancsi Creative Commons License 2024.01.25 -1 4 72527

Miért, te szeretnéd tapogatni? Mi a problémád (a személyes elvakultságodon kívül)? Amiket a cégéről leírtam azok nyilvános adatok. Vagy egy fideszesnél már a cégbírósági adatok is ballipsi koholmányok? Azt meg hogy nevezed, ha egy közalkalmazott döntéshozó valakiknek kedvező (pénzszerző) lehetőséget biztosít, és ezért cserébe a maszek cégét bízzák meg munkával? Ha ez két vállalkozás között történik azt jó eséllyel ízekre szedi a NAV, nincs-e mögötte pénzmosás, számlagyártás stb. Itt erről szó sincs, a közvagyon célzott odaítélését hálálják meg az érintettek. 

Előzmény: Kardosné FIDESZ aspiráns (72526)
Kardosné FIDESZ aspiráns Creative Commons License 2024.01.25 -5 0 72526

El a kezekkel Bács Istvántól!

Előzmény: RJancsi (72524)
Nick Árpád Jhonny Creative Commons License 2024.01.25 0 0 72525

Ehelyütt szeretnék megemlékezni, hogy Érd- és XXII. kerület határában is épül egy akkumulátorokkal kapcsolatos üzem, de senki nem árul erről semmit.

A projekt trójai falova a CTP, amely cég magát szuper zöldként eladva, "környezetkímélő logisztikai bázisokat" épít.
A valóságban az üzleti modelljük az, hogy azonnal lízingelik valamilyen akkugyárnak, akkuraktárnak (JV Europe, Ghibli).
Jelenleg a NIO kínai elektromos autógyár (Biatorbágy) kiszolgálása a fő bevételi tervük az elkövetkezendő években.

Nincsenek kétségeim, hogy a Nagytétény - Érd Dunaparton elhelyezkedő 68000 nm-es szántóföld is ezt a célt fogja szolgálni.

RJancsi Creative Commons License 2024.01.25 0 0 72524

Visszás? Ez csak a korrupció egyik legalizált változata. 

Előzmény: Nick Árpád Jhonny (72522)
gunji jackdaw Creative Commons License 2024.01.25 0 0 72523

Az azért sokat elmond, hogy melyik település polgármestere ment el a gyűlésre és melyik nem...

Előzmény: XANTIi (72520)
Nick Árpád Jhonny Creative Commons License 2024.01.25 0 0 72522

Én ezt értem, tegye.

De elég visszás, hogy azoktól kap megrendelést, akiknek a beruházásainál ő bábáskodott.

Előzmény: RJancsi (72521)
RJancsi Creative Commons License 2024.01.25 0 0 72521

Ezen nincs mit csodálkozni. Ő a tulajdonosa és ügyvezetője is az egyébként 2019-ben alapított cégének. Nyilván van oka rá, hogy meg sem említi sem a cégnevet, sem magát. Elég fellengzős (vagy csak félrevezető?), hogy szakértő "csapat" szolgáltatásait hirdeti, miközben 1 alkalmazottja van a cégnek (nyilván ő maga). Az impresszum hiányzik a honlapról, pedig cégként kötelező lenne feltüntetni a cégnevet és a honlap üzemeltetőjét, tárhelygazdát. 

Egyébként ebben a hónapban 12-én változtatta meg a cég elnevezését, a korábbi (alig kimondható) Aequivalentia Kft.-ről Medida Kft.-re. Mindezek nyilvános cégadatok, bárki lekérdezheti a neten.

Előzmény: Nick Árpád Jhonny (72517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!