Egy hete megvettem a másodikat (Trafic 2002) Valahol láttam légrugóval szerelt Trafikot.
Hol lehet ilyen szettet szerezni a gyári rugók helyett? Találtam ilyen univerzális tekercsrugó belsejébe tehető hurkát, de mivel terhelten nem sokat járok, de hosszú utakra annál inkább, jobb lenne valami profi cucc, persze hatósági jóváhagyással.
"Taurus nyári gumiabroncs személyautók számára. Kötött forgásirányú mintázata csendes futást, magas menetstabilitást és kiváló vízkiszorítást eredményez. A Taurus a Michelin európai gyáraiban készül."
"TAURUS 101 autógumi
Az 1996-os privatizáció után a Francia Michelin tulajdonába került a híres Magyar autógumi márka. 2013-ban a Michelin életre kelltette a híres Taurus Magyar márka nevét, és elkezdte gyártani a személy kisteher autógumi –kat Taurus néven, különböző Európai gyáraiban. A mintázatok gyakorlatilag a Kormoran abroncsokéval megegyező."
"Magyarországi Taurus autógumigyár kezdetben, Tauril Pneumatik néven 1912-ben alapított autógumi gyár, ami Taurus gumimárkája 1913 jelent meg. Az 1996-os privatizáció követően a Francia Michelin tulajdonába került, ahol főként a mezőgazdasági abroncsok és egyéb gumiipari melléktermékekkel foglalkoztak. 2013-ban a Michelin életre kelltette a híres Taurus Magyar márka nevét, és elkezdte gyártani a személy kisteher autógumi –kat Taurus néven, különböző Európai gyáraiban."
Nekem egy 2004 vivaro 1.9 dti van es teljesen tanacstalanok vagyunk a szerelommel mi lehet a problema, hatha valaki talalkozott mar ilyen problemaval.
Elsokent kigyulladt az izzitas lampa es elment az ero, meg lett nezve nem mukodik a negyes injektor.
Elsokent injektor csere de semmi, masodszor injektor elektromos kabel ellenorzese nincs-e szakadas de semmi, utana computer csere meg mindig fent alla a hiba, majd izzito rele csere semmi, also felso holtpont erzekelok csere semmi, uzemanyag szuro csere semmi meg mindig nem mukodik a negyes injektor es azt elfelejtettem mondani hogy inditas utan a gazadasra nem reagal kb 3-4 percig egyaltalan. A hibakod 1816 amit kiir, ezt tudjuk mit jelent de semmi osszefugges nincs mar a hibaval. Uzemanyagot kap az injektor.
Szerintem téged lehuztak.Direkt megnéztem hát ha rosszul emlékszem,de nem.Nincs gumi méret megjelölés a forgalmiban. Ha csak nem "C"nélküli gumival akartad a tehert vizsgáztatni.A gyárbol 205-ős gumival jön ki a legtöbb Opel Vivaro / Renault Trafic / Nissan Primastar.Utánna dönthetsz melyiket rakod fel.Legtöbben sporolásból a 195-ős méretnél maradnak(legolcsobb).GPS-szel mérve a 195-ős kilométerora állás szerint 100Km-t ment de csak ténylegesen 90Km-et.A 205-sel ugyan ez 94-95Km,a 215-ős gumival 95-96Km lehet elmenni.Ezt végig mértük az ismerösökkel mind a 3 gumi mérettel.Mind új pár Km-et futott gumik voltak.Hiába jött ki a fogyasztászi érték a 215-ős guminál a legnagyobbra. Még is semmivel nem volt rosszabb a Km-re kiszámolt fogyasztás mint a kisebb gumiknál.Minden gumi Michelin Alpin gumi volt,csak más méretben.
Mondjuk mi szállítani max 3-400 kg-ot fogunk, inkább személy autós használatban lesz! Csak a kpm miatt kérdeztem. Az ajtónál akkor megnézem mit ír a tudomány! Köszönöm a segítséget!
Az egy dolog, mi van az ajtón, a másik meg, hogy mi szerepel a forgalmiban. Nekem pl. a 215-ös méret nem szerepel, ezért a 215-ös gumijaimmal nem akartak átengedni a műszaki vizsgán. Aztán egy kis "rásegítés" kellett :)
Kinyitod a a vezetőoldali ajtot és ott vannak a gumiméretek,ha még nem volt festve a kocsi.Amugy "C"-s gumit vegyél.A helyes méret 205/65R16C,215/65R16C és a 195/65R16C nálam ezek a méretek vannak az ajton.
Van egy 1.9 rovid, tgk (a forgalmiban is) trafic-unk es teli gumival vettuk. Most vennenk ra nyarit, de nem tudjuk, hogy "C"-s, vagy nem "C"-s gumit kell ra vennunk!? Tudja valaki a tutit? 16"-os a flnije, gondolom ez a meret fix, de a tobbit sem tudom pontosan. 205/60 16 a telije.
Na még mindig ott tartok hogy világít az izzító lámpa, egyszer már volt ilyen akkor ezt cseréltem és jó lett! De akkor nem is akart menni 60km/h-nál jobban!
Rádugtam egy diagnosztikát de semmit nem ír erről, az autón semmit nem leget észrevenni, ugyan úgy húz, megy, nem zörög-csörög....