Igy van.
Egyébként a Preferences menüt is érdemes átnézni, különös tekintettel a Navigator/Languages pontra. (default codepage: Central European 8859-2)
Ha valakinek bookmark hozzáadása után az oldalak címében ékezetek helyett fura karakterek jelennek meg, akkor a View/Character coding/Customize menüben hozzá kell adni a Central European kódlapokat.
Hogy csináltad? Nekem sikerült, pedig én is azt hittem, hogy nem fog összejönni. De csak megint újra kellett indítani a böngészőt, miután a View menüben beállítottam a nyelvet magyarra.
Akkor csak lehet, hogy arra fogom, de nálam láthatóan lassabb a NS a Modern Theme használatakor.
Én visszatettem a Classic-ra és szerintem gyorsabb.
/733 proci/
Nem tudom, de a mozilla és a netscape felületét nem maga a böngésző generálja? Lehet, hogy a modern theme kicsit nagyobb, bonyolultabb...stb. Vagy azis lehet, hogy nekem jobban bejött a classic.
"NS-ben nem szabad a modern skint használlni, mert kikészűlsz mire letölt egy oldalt. A régi skinnel nincs gond."
hm? Ezt nem ertem ;) Mindamellet hogy csakis a modern-et hasznalom es/vagy annak szurke valtozatat, ilyet meg sehol se tapasztaltam, a skin-tol meg aztan vegkepp nem fuggne az oldal es annak letoltese :)
Na ennek örömére, én meg kipróbáltam a Netscape-t.
Egész jó lett. Szerintem sok mindent bütyköltek rajta. Mármint a mozilla és a Java néha nem mükszik rendesen, na itt megy, pedig csak a 0.9.4-re épül.
NS-ben nem szabad a modern skint használlni, mert kikészűlsz mire letölt egy oldalt. A régi skinnel nincs gond.
Ez a frány netscape belehúzhatna, mikor lessz így kész az 1.0 -as mozillára épülő változat.
Használtam én a Mozillát hónapokig,de aztán frissítettem újabbra,az meg teljesen elhülyült,nem lehettett kódolást állítani,nem küldte el a hozzászólást meg ilyesmik.Most épp Opera 6-os van.Csak ne legyen IE.
Letöltöm,kipróbálom-én nagyon megkedveltem a Mozillát-talán a legjobb böngésző.
Andreas mar leirta, ha mar a linket amit irtam nem vetted eszre ;-), pedig az sose art ha latod is ami le vagyon irva. :) Ha a nejed is hasznalja, (nalam is az asszonykam) akkor az mindenkepp boldogito:), es a profile-okal kenyelmesen kulonvalaszthato a te meg az O beallitasai.
A telepített Mozilla-ban egyszerűen megnyitod a xpi kiterjesztésű fájlt, majd újraindítod a böngészőt.
..és hogy milyen a Mozilla? Én nagyon meg vagyok vele elégedve, mivel most már szinte minden oldal rendesen müködik vele. Nagyon jó az űrlap kezelője és nem is zavarodik össze mint az IE, ahogy egyre több adat gyűlik össze. A 0.9.6-tól kezdve megjeleníti a Favicon-okat (ellentétben mondjuk egy 2 hónapos IE-rel :) Egy ablakon belül képes megnyitni több weboldalt (tabbed browsing) ami jelentősen megkönnyíti az eligazodást mondjuk 15-20 megnyitott oldal esetén.
A classic skin-nel teljesen úgy néz ki mint a 4-es sorozatú Netscape-ek, ezért annak aki az előző Netscape szériát használja, mindenképpen megér egy próbát.
Van ott is csak jól eldugták :) A Documents and Settings könyvtárban van egy Local Settings könyvtár, ott is nézz szét. Ha nem látod akkor nincs engedélyezve a Rendszerfájlok megjelenítése a Mappa beállításainál. (ez független a rejtett fájlok megjelenítése opciótól)
Kipróbáltam én is ezt a módszert (csak nekem nincs Application data könyvtáram [win2000]), de nem vált be, megint előjött ugyanaz a probléma. Vagyis telepítés után működik egy darabig nagyon szépen, aztán nem talál oldalakat, más oldalakon meg a képeket nem jeleníti meg. De van, ahol minden megy simán.
Ja, ezek a napi build-ek mindig valtakozoak:) de nemkell panikolni, 1-2 nap es javitodik, vagy meg kell nezni bugzilla-t hogy ha olyan jellegu a bug ami amugy is ;)
Próbálta valaki az elmúlt két napban a legfrissebb Win32-es build-eket? Nálam elég furán viselkednek: a különféle listák, mint pl. a Preferences-ben a bal oldalon látható faszerkezet, vagy a Manage Bookmarks folder listája egyszerüen nem kapja meg a fókuszt sem az egérkattintástól sem billentyűzetről, ergo használhatatlan az egész. A parancsgombok és a linkek müködnek.
Ugyanezt csinálja mind a 20020330 mind a 20020331 build is. Visszarakom a milestone 0.9.9-et (20020311) és minden müködik rendesen.
??
Ja, en is epp most jottem ideirni, de latom szerencsere mar megeloztel:)), nagyon orulok hogy magyaritjak, biztos hogy sok sok usernek oromet es konnyedseget fog okozni, aki eddig idegenkedett is, es mivel ez ne M$:), aki meg nem szereti a magyar valtozatokat hasznalni de otthon anyukanak az a jobb, akkor csak siman atkapcsolja a language pack-ot angolra ;) GL
Floriol: a netscape most ilyet csinal:)) Mivel eleve a mozilla project csak azota jutott olyan fokara hogy hasznalhato motorkent funkcional. Es a gallonon kivul eleg sok egyebb proj. van ami a gecko motort hajta. (ugye az ns6 (sok patformos), konqueror (KDE), galeon (GNOME) stb stb stb)
Tudom, hogy ez Win forum, de azért ide írom:)
Felpakoltam a Galeon nevű böngészőt Mandrake alá.
Annyit kell tudni róla, hogy mozilla az alap, ráépűl, és rengeteg + szolgáltatást tud.
De iszonyú gyors, és stabil.
Akit érdekel, az nézze meg az oldalát, vannak fotók is. Úgy néz ki mintha a mozilla egy nyersanyag lenne és ilyen böngészőt lehet csinállni belőle. Szerintem ha a netscape fele ilyen jót csinállna, akkor nem bukott volna anno akkorát.
Én a magam nyomott szintjén írtam egyet az Origohoz és a Northern Lighthoz, az Index kereső nem müxik most, de ha menni fog, azt is megcsinálom. Most mindkettő megy korrektül.
Na, én pont ezen kísérletezgetek, hogy az index és az origo keresőjét begyűrjem a sidebar-ba, nem tűnik túl bonyolultnak, az adott könyvtárban van az ikonon kívűl egy textfájl, majd meglátjuk, mit sikerül kihoznom...