Hát, most vagy nem melegedett be Ronnie, vagy kb. a Bingham elleni énjében ragadt.
A kérdés, hogy tud-e heti énjéből kilépve varázsolni valamit. Ha nem, esti mid session megélése már kérdés.
Valami olyasmit mondott Ronnie, hogy egyik esélye, ha lehúzza Neilt saját szintjére.
Első frame-et levéve, hibadúsabb a meccs. Második frame-ben a fekete nem tudom hogy maradt ki, ha már falnál lévő pirosat szépen belökte (tudom, koncentréció, stb...).
Közben Ronnie hozza rózsaszínen a harmadik frame-et.
A 2. frameben amilyen könnyű feketét hagyott ki, lényegesen romlottak az esélyei, mint ahogy a szemei is, a közeli ziccer lökések általában azért maradnak ki a világ legjobb break-építőjétől.
Ez a frame tökéletesen összefoglalta ezt a meccset.
Binghamnak rengeteg esélye volt, de valahogy a frame ball Ronnie-nál kötött ki.
Még szerencse, hogy tegnap Robertsonék meccse közben volt 9 nyilas a darts vb-n, sírtam volna, ha ilyen bűnrossz meccset néznék, miközben odaát repülne a 9 darter.
Mindenesetre a Scottish Open emlegetett kecsegtető alsó ágat teljesítette Ronnie, jószívvel is B játékkal, de inkább C volt ez úgy ámblokk, ha nem D játék inkább.
Neil a toronymagas esélyes, Ronnie-nak a Jimmy Robbo elleni meccsen mutatott formáját kell elővennie, s még arra is rátenni jó pár százalék javulást, ha esélyt akar.
Elképzelhetetlen tartom, hogy holnap ne Neil nyerjen. Neil általában bevág hosszút, s löki a 78-ast, aztán ha nem lök százast, akkor ideges lesz. Ha behajszolja magát Neil a negatív irányba, akkor meg tudja nehezíteni maga dolgát.
Ronnie-ból kinézem, hogy 500%-ot javít formáján, ha ő lenne az auszi ellenfele holnap (legalább auszi házirangadó*), Bingham hihetetlen, hogy a tegnapi remek játék ma teljesen megsemmisült.
Valóban furcsa volt, az első frémet is elbukta , amikor Binghamet lökette egy hiba után. Amúgy a biztonsági lökései elég jók lennének, csak hát a golyóbelökés elég gyengécske.
Már nem merem azt iírni, hogy Robertson a toronymagas esélyes holnap, mert múlt héten is befürödtem vele, de most is hasonló a helyzet.
A héten érte kritika pár helyen a közönséget, hogy teltház sosincs, tegnap se volt, s ma sincs (pedig Ronnie meg szokta hozni a teltházat):
Ronnie 2-1-re vezet, körülbelül a D játékával (előbb írták ki: golyóbelökés mindkettőnek 83-84%), s ez Bingham kritikája, hogy nem áll jobban 3 frame után.
Én csak azt nem értem, de ez félig off itt, hogy az új covid-variáns miatt nézőknek kötelező a maszk (kivéve ha esznek, isznak), ráadásul azt hiszem se teszt se oltási igazolü nem kell.
Elég sok nézőn a maszk az nem van, vagy nem jól.
Ilyenkor nem kellene valakinek, biztonságinak vagy valakinek rájuk szólnia frame-ek után mondjuk?
Egyelőre öreguras a kezdés, sok a hiba, úgy fest, 1-1 lesz a meccs, pedig Bingham ezt nagyon bánni fogja, hogy nem 2-0-ra megy, tiszta esélyei voltak.
Nem is emlékszem hirtelen, volt-e olyan, hogy valakitől Selby 5-ból 5-ször kapjon ki.
Utánanéztem picit (Championship League meccseket nem nézem):
Trump van egy 5-ös szériában szintén (méghozzá sima meccsekkel: 6-2, 6-2, 5-1, 9-4, 2-0), de ott a legutolsó meccsük egy Pro Series 2-0-s siker, az azért mégse egy pontszerző negyeddöntője szint.
Meg olyan is volt, hogy első 5 meccsüket Williams nyerte Selby ellen, de az nem ez a Selby volt.
De örülhet e fluke-nak Neil, különben Selby szivatta volna tovább a kemény snookerekkel (hogy tudta annyira elmérni azt a safetyt, hogy piros nem akadt el a sárgában, s a piros majdnem a fehérrel egyvonalra visszajött).
4-2-re vezet annak ellenére, hogy a hosszúkat kilóméterekkel mellőlökte mostanság.
Neil játéka sebezhető. Messze nincs vége, főleg mert Selby. :D
Egyébként valaki mondja el, minek erőltette egyfal kéket Robertson? Miért nem lökött a kékre safetyt. Ezzel kínált Selbynek egy snookeradási sanszot, meg is történt, SŐT, Selby ledolgozta a snookert.
A másik délutáni mérkőzésen Stuart Bingham jó játékkal, breakerősen nyert 5-1-re Stephen Maguire ellen, azt mondta, inspirálta John Higgins teljesítménye, szóval ő is le fog adni súlyából, hogy karrierjét kicsit meghosszabbítsa.
Tehát holnap este O'Sullivan - Bingham mérkőzés.
Ma este meg Neil Robertson és Mark Selby mérkőzése.
Előző szezonban 4-ből 4-szer nyert Robertson, az első kettő 6-5-ös sikere után (a 2020-as Champion of Champions elődöntőjük kíváló összecsapás volt!) 6-2 és 10-3 volt. Nem hinném, hogy döntő momentum lesz az ma, hogy Neil Robertson 5-4-re nyert tegnap a rózsán, míg Selby 5-2-re nyert (ott is 3-2-nél igen küzdelmes frame-et nyomtak Forddal).
Egyébként úgy érzem, ez az előrehozott döntő, s az itteni győztes a döntőnek egyértelmű esélyese.
Másfelől, ez a torna vasárnap véget ér, aki még mindig nem unja a snookert majd, az nézhet Championship League-t hétfőtől csütörtökig: https://championshipleaguesnooker.co.uk/