Azt a részt jól fényképezték, de pl. a párbaja Morgannel már elég gyenge volt. Dawson sajnos gyenge-közepes formában lévő negyvenes nő, aki soha űzött harcművészeteket, és ezért hiába edz, sajnos látványosan rosszul néz ki, amit csinál.
nem szerkesztettem, sorry, csak google fordító, de azért érthető:
see so much discussion about Baylon (who was great) and Thrawn (rightfully so) and Shin. Really though, we need to take a moment to recognized that Morgan Elsbeth is the best villain in Ahsoka.
She came from nowhere, tied Dathomir and the nightsisters nicely into the live-action canon, and underwent one of the coolest class specialization power-ups we've seen in Star Wars yet. No villain monologues, no unnecessary actions to prove how bad she is, just her and her mission to return Dathomir to its former glory.
She is also one of the best live-action combatants we see in recent Star Wars. Her actress really portrayed the ideal physicality for the role and I think her combat presentations topped Ahsoka's no contest. From wielding the beskar spear in Mando, to the nightsister blade in episode 8, she immediately possesses some of the best choreography in Disney wars.
She was also, surprisingly, one of the most efficient antagonists we've seen. She survived an encounter with Ahsoka, orchestrated a galaxy-spanning jump, faked loyalty to the empire in front of Thrawn while assisting his preparations, and threw her life away without hesitation to achieve her ultimate goal of delivering the nightsisters back to Dathomir. How long has it been since star wars seen such a successful antagonist? One of the very few who went out on her own terms.
Best live action character introduced since the prequels and ill die on this hill.
Ez amúgy nem volt akkora hülyeség, a Chimaerának csak a négy kis hajtóműve izzott, a három nagy szemmel láthatóan nem üzemelt - valószínűleg igen korlátozottan volt mozgás- és manőverképes.
Az Eye of Sion valószínűleg jóval könnyebben volt képes mozogni, óriási méretei ellenére is.
így van. Anakin a PT-ben alapvetően egy gonosszá váló alak. hogy lehetne már ilyen vajlelkű ember? csak úgy, ha itt már a visszatérített Anakin szelleme jelenik meg. valszeg' ez így is van.
úgy tűnik, meg a képregények vonalait is használják, lásd istenek, meg az Erő eredete? miafasz? az Erő ered valahonnan? Ott tenyésztik a midikloriánokat? Istenem:)
igen, és ez megint Thrawn hatalmas taktikai nagyságát emeli. Bepakoltunk uram. Nagyszerű. Akkor hozzák le a csillaggyűrűt, hogy csatlakozni tudjunk hozzá:)
De miért????
Majd a boszi mondja neki, hogy bemérték a jedi hajót, amire Thrawn parancsot ad két Tie vadász kiküldésére. Majd a boszi erre azt mondja neki, hogy ők ugyan már nem árthatnak nekünk. Mire Thrawn visszaszól neki, hogy sok birodalmi tiszt gondolta ezt, aztán...
Ez mennyire cringe már! Ha felszállt volna mi történik? Utánuk megy a jedi hajó és szétlövi őket, ezért inkább maradt a bolygófelszínen bénázni? Ez a Filoni akkora ökör! Meg a főnöknője is egy hozzánemértő picsa.
Talán az utolsó két TIE vadászt is elvesztették amikor a pilóták, ahelyett hogy elkerülő manővert kezdtek volna, inkább a birodalmi képzést megszégyenítő megoldást választották, és eltakarták a szemüket.
Persze lehet hogy csak dizni tudatja így a nézőkkel, hogy ezt a sorozatot így kellene nézni.
"A franc se érti, mire volt jó az a bohóckodás..."
A franc se érti, már aki gondolkodik, hogy mire volt jó
Sabine értelmetlen ámokfutása
Baylan homályos "küldetése" a másik galaxis az űrbálnákkal
Thrawn-nak a "Balfaszokat" megszégyenítő alkalmatlansága
a zombitrooper
... és még sorolhatnánk.
Illetve, fel is lettek a hozzászólásokban sorolva.
Az egyetlen tény ami bizonyosan megállapítható: Filoni egy hülye. Amit JJ csinált az másolás, amit RJ csinált az nem kicsit beteg, míg Filoni egy hülye. Erre nem tudok jobbat mondani.
Áradoznak Hayden Christensen megjelenéséről is, ami egyrészről a nosztalgia miatt jó érzés, viszont másrészről nekem eléggé szembemegy azzal a fiatal Anakinnal, akit a PT bemutatott. Tehát az Ahsoka/Rebels világ szerint Anakin tök jó fej volt, igazi mester másodállásban. A PT-ben meg egy forrófejű, átvágható, érzelmeitől vezérelt karakter, mielőtt meghal.
Persze Filoninak jól jött végül, hogy Lucas lecserélte HC-re a ROTJ végi erőszellemet...
Szerintem a probléma egyik része, hogy más a mérce. Mi még kaptunk olyat ami jó, sőt ami igazán jó, ők meg nem, így fogalmuk sincs róla, hogy amiről azt gondolják hogy jó, az valójában hulladék. Akik ilyeneket írnak amiket bemásoltál, azok nagy valószínűséggel nem is látták az eredeti filmeket, és fogalmuk sincs arról hogy mekkora hibák vannak. Az biztos hogy aki ezt írta Thrawn-ról az vagy nem olvasta a könyveket, vagy nem túl intelligens. És ez lenne a probléma másik része, és ők akkor sem értik hogy mi a probléma, ha elmagyarázzák nekik. Mondjuk ők mindig is voltak, csak nem volt platformjuk a kocsmán kívül, most meg van és nyomkodják a twitter, facebook, youtube meg egyéb közösségi média hozzászólásokat ezerrel.
Egyértelmű, hogy ezt a korszakot átadták a rajzfilmeseknek, míg a többi időszakra egészen mások a tervek. Az a baj, hogy az ilyen rajzfilmes hülyeségeket innentől kezdve komolyan kellene venni, de az meg még jobban szétveri a SW-ot...
Emellett külön vicces volt, hogy rögtön az epizód elején Ezra ripsz-ropsz "konstruál" magának egy fénykardot. Múlt héten mintha még nem kellett volna neki fegyver (leszámítva azt, hogy egy elvett blasterrel azért lövöldözött). A franc se érte, mire volt jó az a bohóckodás...
Egyébként ha az epizód úgy kezdődött, hogy befejezték a berakodást, akkor miért maradtak még továbbra is a bolygón? Miért nem szálltak fel az űrbe és ott üzemelik be a hipertérugró szerkentyűt?
Mivel Ahsokáék ezalatt kb 3 m/óra sebességgel hömpölyögtek a teknősökkel, csak napokkal később értek volna a toronyhoz...
nem tudom, mióta van ez a mánia, hogy minden sci-fi univerzum eredetét meg kell magyarázni, olyan jól elvoltunk a rejtélyekkel.
oké, hogy valószínűleg minden civilizáció valamiféle istenektől és mítikus lényektől eredezteti a létét, de ezzel csak azt érik el, hogy minden olyan emberi, földi lesz. így járt az Alien univerzum is...
ezek a nevek is, Abeloth, tisztára mintha egy gnosztikus apokrifból lépett volna elő.
Mindkettő igaz :D Kiégett vén .... vagyunk, semminek se tudunk örülni + a fiatalok a célközönség, nekik tényleg jobbára tetszik.
Eddig ahány YT videót megnéztem az Ahsokáról, kb 90% pozitív v lelkendező komment. Szerintem a vének nem is kommentelnek, mert megkapják, hogy lám tényleg az SW fandom a legmérgezőbb.
Talán tényleg egyedül az Andorral lőtték be a mi korosztályunkat.
Ettől függetlenül én azért jól szórakoztam, nekem magasan van a suspension of belief koncentrációm :)
De talán egyszer tényleg lesz valami olyasmi, aminek a végén úgy állok fel, mint az OT filmek, vagy akár a RO után, sokkolva, borzongva, szájtátva - pozitív értelemben.
Ez engem is zavar, hogy egyszer csak hopp, ott termett, ahol... Hogyan és mikor lécelt le? Amikor, Thrawn-ék, megérkeztek arra, a vörös bolygóra? Útközben, a hiperűrből, aligha lehetett volna erre lehetősége. Hogyan szerzett siklót? Jó pár kérdés, ami megválaszolatlan maradt. Majd, a 2.-ik évad első része, erről fog szólni?
Anakin erőszellemét érezhette vajon, Sabine a végén? Mit fog csinálni Vader és a liszteshajú csaj, a bolygón? Kergetőznek, Ahsokával? Netán, összefognak, hogyan is léceljünk le innen, haza?
Szerintem pedig ha lesz 2. évad, akkor behozzák a mortisi isteneket - erre elég egyértelmű utalást kaptunk a végén -, esetleg tényleg bejön ez az Abeloth teória és a World beyond worldsön keresztül jönnek haza.
az utolsó kommentelőnek valszeg' igaza lesz, tuti bálnával fognak visszatérni. amennyi kreatív erő szorult ebbe a csapatba. majd Ászóka az erőn keresztül megszólítja őket és már jönnek is. az is szinte biztosan kiderül, hogy a bálnák erőérzékenyek, még több midiklór van bennük, mint Anakinban és Luke-ban együttvéve:)