Keresés

Részletes keresés

hegyivadasz Creative Commons License 2000.10.08 0 0 585
Nem tudom installálni. Amikor rákattintok a setup.exe-re, megjelenik egy ablak ami kéri a serial numbert. Hiába írom be, a setup gomb továbbra is inaktív marad és nem tudok továbblépni. Hogy kell kinézni ennek a serial numbernek? Lehet nem jót írok be?
Előzmény: don tunante (584)
don tunante Creative Commons License 2000.10.08 0 0 584
hegyivadasz:
a telepítő CD-n levő RVS-COM nem megy?
Előzmény: hegyivadasz (580)
pingvin Creative Commons License 2000.10.08 0 0 582
Még szeptember elején valamikor kértem a Csak Önnek akció keretében az ISDN-t, de aztán elfelejtettem. Tegnap jutott eszembe, hogy még nem szerelték be. Kit hívjak, hogy megcsinálják. Lehet, hogy lecsúsztam róla, de ez gonoszság lenne, mert akkor azt ígérték, hogy párhéten belül mindenképpen felkeresnek.
Macika Creative Commons License 2000.10.08 0 0 581
Na ez az, ami engem is érdekelne. Március 1-je óta van ISDN-em, de a mai napig sem sikerült a Winfax–TalkWorks-szel életet lehelni belé.....
Előzmény: hegyivadasz (580)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.10.08 0 0 580
Nem tudja valaki hogy kell faxolni Eicon Diva ISDN modemmel?
szolnoki Creative Commons License 2000.10.07 0 0 579
A http://netmod.borsodweb.hu/ cimen hasznos tanacsok netMod-hoz, a forumba nehol az Elcon-rol is szo van.

Tuningold meg a 115k-s soros portodat, hogy 128k-s csatlakozasnal a letoltes 15-20%-al gyorsabb legyen. Alapban a 115k-s soros port nem igen tudja lefedni a 128k-s ISDN adatatvitelt! Bovebben a fent cimen!

Egyebkent a netMod-hoz hamarosan igyen elerheto az RVS-COM (lite) nevezetu CAPI program. Fax, videotelefon, Eurofile, stb...

doky67 Creative Commons License 2000.10.07 0 0 578
Hi!
Megkaptam az ISDN Klub Kártyát. Jó lenne kihasználnunk az internet adta lehetőséget és segíteni egymásnak. :-)
Gondolok itt arra ugye ha valaki az én vagy akármelyikünk sorszámára hívatkozva rendel ISDN vonalat!
Nos?
A többit az érdekeltek úgyis ismerik. :-)))
rDave Creative Commons License 2000.10.07 0 0 577
FixY: ok-ok :-)))

aprópó senki se tudja a választ arra hogy az isdn telcsi miért süket mikor 128k val vagyok neten és be van kapcsolva az utomatikus lenontás? A analóg telcsi rendesen adja a vonalat meg csörög...

Előzmény: Törölt nick (574)
Burgonya Creative Commons License 2000.10.07 0 0 576
Helo!

Kitenné valaki ftp-re, vagy valahova a elcon flashwriter progit? Vagy az emil címemre, NT-s verzió kellene, ha nincs jó lesz win98-as is. Kösz.

Mike Creative Commons License 2000.10.07 0 0 575
Ok, koszi probalok megnyugodni :)
Előzmény: Törölt nick (574)
Mike Creative Commons License 2000.10.07 0 0 573
Azert az eleg vicces lesz honap vegen, ha kiderul, hogy megsem.
Azert koszi a gyors reagalast!

Mike

rDave Creative Commons License 2000.10.07 0 0 572
tényleg érdekes kérdés, ugyanis nekem mindenki (1212...) azt mondta hogy megmarad de mikor megkaptam számot mégiscsak nekem kellet kérni hogy ugyan tegyék már mellé, előszőr azt mondták akkor lehet ha bekötik aztán mégis elintézték :-))) majd a számlában kiderül...
Előzmény: Törölt nick (571)
Mike Creative Commons License 2000.10.06 0 0 570
Az erdekelne, hogy ISDN-re valo attereskor az atalanydij megmarad, vagy azt ujra kell kerni?
Es ha ujra kell kerni, erre miert nem figyelmeztettek elobb, mondjuk meg bekotes elott?

Pohi Creative Commons License 2000.10.06 0 0 569
Mail ment...
Üdv
Előzmény: pammy (567)
Pohi Creative Commons License 2000.10.06 0 0 568
A help@elcon-system.hu villámgyorsan megküldi, valahol megvannak, csk meg kéne tealálnom, Olivér gyorsabb, szerintem....

Üdv
Pohi

- Azért ha meglelem, átküldöm -

Előzmény: pammy (567)
pammy Creative Commons License 2000.10.06 0 0 567
segiiiitseg
nincs valakinek ehhez az elcon remseghez at-s parancskeszlete?
ha lenne pliiiz kuldje el nekem
thx
rDave Creative Commons License 2000.10.06 0 0 566
Üdvözlök mindenkit! Már rég szerettem volna írni a fórumba de eddig csak az olvasgatásig jutottam. De mivel ma kötötték be a 3 hete rendelt ISDN-t van mit írnom is! Naszóval, 1 jó pont a szerelőknek! Kívételesen kellemesen csalódtam a Matávban ugyanis percre pontosan itt voltak rendesen elvégeztek minden munkát stb. Ennek már alapból nagyon örültem ugyanis totál nem erre számítottam az eddigi tapasztalataim alapján! És az ISDN-el is nagyon meg vagyok elégedve (isdn net + profiset51) Egy Elcon NT-t hoztak ami eddig egy bökkenőt leszámítva kíválóan működött (ma este hibaüzenettel megtagadta a netezést az RS232-n de miután a konfig programjában beraktam a default beállításokat felment a netre rendesen 64-el és 128-al is!) A Siemens telefon (is) egyszerűen szuper csak egy nagy gondom van!!! Ugyebár szerencsére támogatja a "Call Bumping"-ot az Elcon is, én rögtön éltem is ezzel a lehetőséggel és bekapcsoltam majd irány fel a netre 128-al! DE!!! Az 1. analóg porton lévő készülék rendesen ki is csöng illetve ad vonalat az egyik csatorna lebontása mellet a Profiset viszont se nem csöng és vonalat se ad :-((( Szerintem hülyén van bekötve, annak még nemnéztem utánna hogy kellene-e a telefonon valami extra beállítás... Tudna valaki segíteni?
4ndr3w Creative Commons License 2000.10.05 0 0 563
Nincs szükség folyamatos pingre, erre találták ki azt a kismillió stayalive progit, amik megadott időnként pingetnek egy fix vagy egy random IP-t... :-)))
Előzmény: Törölt nick (561)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.05 0 0 562
Hello FixY,

Egy folyamatos ping egyáltalán nem terheli a sávszélességet. Csatlakozz fel például egy IRC szerverre, és figyeld közben az adatforgalmat. A maximális lehetséges adatforgalom nagyon kis részét használja ki, de ez az adatforgalom folyamatos, így nem rúgnak ki a szerverről.

Előzmény: Törölt nick (561)
Tusky Creative Commons License 2000.10.05 0 0 560
Lenne 1 kérdésem.

Mi a teendő akkor, ha az ISDN vonal egy fél órás passzív netezés után ( ha otthagyom a gépet és nincs adatforgalom ) automatikusan bont?

wizes Creative Commons License 2000.10.05 0 0 559
Bocs!
Telepítéskor hagyd ki, ill, emeld ki, vagy tudd mely megszakításon van!
Ne engedd Piszkos MS-t!
Te tedd!
Valszin volt a 2 és ez mellé válaszd 4-et!
Minél többet tudsz, annál kisebb az esély!
Előzmény: wizes (558)
wizes Creative Commons License 2000.10.05 0 0 558
Hát ez nem igaz!
Előzmény: blr (557)
blr Creative Commons License 2000.10.05 0 0 557
Ja, az előbb pont a lényeget hagytam ki:
A modemes kapcsolathoz alapvetően V.34 (33.6k), V.90 (általában használt 56k), K56flex (régebben használt 56k), esetleg X.2 (a US Robotics által fejlesztett, de nem túl elterjedt 56k) protokoll kellene.
Előzmény: blr (556)
blr Creative Commons License 2000.10.05 0 0 556
Egészen mást jelent ;)
Nem lesz benne analóg modem.
A kapcsolatot a net-szolgáltatóddal valószínűleg HDLC-vel, async-to-sync protokollal kell felépíteni.
Próbálkoztam egy ZyXEL TA-val V.110-zel és X.75-tel net-szolgáltatókhoz bemenni, de nem ment, úgyanúgy, ahogy szinkron PPP-vel sem (valószínúleg ez a HDLC transparent). A "Byte transparent" átvitelt két "egyszerű" ISDN eszköz között szokás használni (asszem pl. voice alkalmazásoknál).
Előzmény: Törölt nick (555)
turosderelye Creative Commons License 2000.10.02 0 0 554
Csak úgy kiváncsiságból:
Win98 alatt ott a "többvonalas csatlakozás"
pikpak azt kész

De Win2000 alatt nem lelek ilyet
Mit lehet csinálni?

SandMan Creative Commons License 2000.10.02 0 0 553
Ismét a néhány szerveren elhelyezett szerver-modem sebesség mérő oldalak:

Matáv szerver
Extra szerver
Swi szerver
Alarmix szerver

VaLaki Creative Commons License 2000.10.02 0 0 552
Nálam falba kellett húzni sokat, jöttek elmagyárazták, hogy miért nem lehet, aztán hétre rá és segédeszközökkel behúzogatták.
1k/főt adtam.
Előzmény: tangerine (547)
Mike Creative Commons License 2000.10.01 0 0 550
Itt valaki kerdezte, meg hatha vkinek uj/hasznos az informacio

Elcon
Elcon Systemtechnik GmbH
399-0611
www.elcon-system.de

Par napja hasznalom, 64k-n Elenderrel, idaig nem volt kulonosebb problema.
Mas kerdes, hogy a szerelok itt hagytak mindenfele papir nelkul, a dobozban nem volt se dokumentacio, se szoftver, minden regi madzagot meghagytak csak egy uj 4 eres kabelt kotottetk be, az egyik telefon be van kotve az NT-be a masik nem, es nem vagyok meggyozodve, hogy ez igy tokeletes lenne, masreszt jelenleg ugy mukodik, hogy egyik csatorna net, a masik a telefon. Vegul is hasznalhato de lehetne jobb is (ugy kepzelem :), de kulonosebben nem izgat a dolog, mert van egy e temahoz eleg jol erto ismerosom (nagy barkacsmuvesz, nemi Matavos multtal)

Velemenyetek szerint melyik a legjobb "doboz" a piacon?

Ja es meg vmi.: azt mondtak a matav mesterek, hogy a soros rs232 portos megoldas nem az igazi, lassu, meg minden, hat nekem nagyon szepen megy 64k-n, meg a letoltes is eleg gyors.
(128k meg nem probaltam, megfelelo account hianyaban)

Mike

tangerine Creative Commons License 2000.10.01 0 0 549
Jaa, akkor lehet, hogy valami nagyfrekvencias trafo lenne benne? (Lazara tekercselve). Kocogtasd meg, ha ujra sipol, akkor biztosan. Az enyem csendben van, most meghallgattam kozelrol. :)
tangerine Creative Commons License 2000.10.01 0 0 547
Oplab!

Koszi a kimerito valaszt. Asszem a nalad felmerult problemak nagy resze nem fog erinteni. A matavos ebresztest meg az eletben nem hasznaltam, a felfuggesztes/hivasatadas pedig nalunk ugy megy, hogy egy nagy kurjantas " vedd fel a telefont, keresnek!" :) Ez azert is mukodik jol, mert a profisetet leszamitva az osszes telefon egy analog aljzatra van parhuzamosan kotve. A masikra pedig a regi modemem, hogyha faxolni kell esetleg.
Egyeduli gond a 2 perces lebontas lenne, de ezt is konnyen ki lehet kuszobolni, foleg Linux alatt. Gondolom ahhoz, hogy forgalmat erezzen eleg a "ping -i 110 mail.matav.hu >/dev/null &" -et belepeskor elinditani. Valszeg win9X-re is lehet talalni valami hasonlot, vagy ha nincs csinalni egyet.
Azt nem tudom, hogy a Linux alatt miert nem ment nalad. :-o

Egyebkent nem akarok masik dobozt venni, foleg nem 300 DM-ert. :) Csak kivancsi voltam, mennyit erhet egy ilyen kutyu.

Mit jelent az "offhok clip kuldes analog portra"?

----

FixY!

Hogy erted azt hogy zajos? Valami zajt en is hallok, de ugy tudtam, hogy ez az ISDN sajatossaga. Bar ez inkabb zsugas, mint sipolas. Ezt viszont csak a tarcsahangkor, es a kicsongeskor hallani, ha mar felveszik, vagy elkezdek tarcsazni, akkor siri csend. Ezt akkor is hallotam, mikor meg analog vonalrol 4 vagy 5-tel kezdodo telefonszamot hivtam.
Ha valoban sipolo hangot hallasz, akkor ez mar ok arra, hogy kicsereltesd.

----

VaLaki!

A szerelokkel hatarozottan kell banni, kulonben elsumakolnak ezt-azt, es nem ugy oldjak meg a dolgokat ahogy Te akarod, hanem ahogy nekik a legegyszerubb. Mint a Vilagegyetemben minden anyag, a szerelok is a minimum energiaszintre torekszenek. :))
Mint korabban irtam, az S-busz kiepiteset megprobaltak meguszni, hosszas mellebeszelessel meg akartak gyozni, hogy nincs is ra szuksegem. Vegul a hozzavalo 30 m kabelt leszabattam veluk es a vegere rakottettem az aljzatot, keresemre azt is elmondtak, hogy melyik szint hova kell majd az Elconba bekotni. Vegul adtam nekik 500-500 Ft-ot, de eleg sokat dolgoztak, mert nem volt egyszeru eset a haz egyik sarkabol a masikba vezetni a drotot a padlason keresztul a gerendak kozott. Jol el is szabtak a kabelt, igy az NT elott meg van vagy 10-15 m pluszban osszetekerve, igy ha kell atrakhatom mashova, vagy ha kell valamire ilyen madzag akkor levagok belole egy darabot. :) Eloszor azt mondtak nem lehet, de kesobb elinteztek, hogy a szamvaltozast ne a vezerszamra, hanem a masodikra mondja be az automata.

udv: Gab

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!