kaptak a bejárati ajtók zárvédelmet feszítés ellen. ez nagyon szép dolog, csak éppen a szemét tárolók nem.. XD
olvastam sokaktól, hogy elégedettek a fogász nővel a házban. berobbantottam hozzá egy pár kérdés erejéig, és asszem jövő héten benevezek hozzá egy fogszabályzás történetre én is a következő egy évre.. :)))
nálam a tűsarkú a téma, valami popi lakhat felettem, reggel hallani. azt mondjuk soha nem értettem, hogy miért kell a lakásban tűsarkúban járni. én is csak akkor veszem fel a cipőmet ha már tudom, hogy kilépek az ajtón.... én a liftet hallom hajnalban, ha síri csönd van. olyan mintha az egész lift rossz lenne, lötyögne a helyén, rángat etc.. szerintem amúgy is ráférne egy nagy generál, párszor álltam már benne és vices, ahogy indul meg lefékez..
de ezek nem intim hangok és ezért vagyok nyugodt, gyakorlatilag nincsen szomszédom egyik oldalt sem. így a zene is szólhat éjjel.
érdemes az ikon ház oldalán a 3d felépítést megnézni, jól látni hogy a lakások felépítése hogy van, és milyen szoba felett vagy mellett milyen szoba van a másik lakásban.
én csak a mellettem lévőket hallom, mivel szerencsére felettem nem lakik senki. de bosszantó, hogy éjjel az ember azért nem tud elaludni, mert jobbról a fürdővízet eresztik, reggel pedig azért kel fel 6 órakor, mert balról a szomszéd zuhanyozik. de szomorúbb tény, hogy a fürdővízen kívül az emberi hang is tisztán áthallatszik, így nemcsak a másik nemi élete, telefonbeszélgetése, hanem családi problémái is nyitott könyv a másik előtt. a lakás bejárati ajtajáról már nem is beszélve, amikor minden egyes liftajtó kinyílást és bezáródást hall az ember, illetve tudja mikor, kihez éppen ki jön. tehát arról nem tudok nyilatkozni, hogy a parketta alá mit és hogyan kell(ett volna) tenni, de arról igen, hogy ezen kívül más probléma is van a ház hangszigetelésével. megoldásként pedig csak azt látom, hogy vagy ők költöznek, vagy én :)))
Nálam is megvan ugyanez a probléma a szokásos recept szerint: nő(k) tűsarkúban / fapapucsban / fenetudjamiben. Hogyan bírják?! Na mindegy.
Korábban már többen megállapítottuk, hogy a léghangok esetében nagyon jó a szigetelésünk, de a testhangokat bizony kitűnően közvetíti a vasbeton váz. Ez az új építésű házak 90 százaléka esetében így van, tehát a miénk nem kiugróan rossz: egyszerűen minden építő kihagyja az úsztatott födémet. Spórolhatnának bármi máson, mert ezen utólag szinte sehogyan sem lehet javítani. Egyébként nem véletlenül pakolták tele a panelokat gumiszőnyeggel. Az akkori tervezők belátták, hogy nem lesz jó az a szerkezet, amit csináltak. A maiak inkább elvakítanak valami szép (és kopogó) burkolattal.
Egyébként én már hozzászoktam. Egyrészt nem lehet minden tökéletes, másrészt csak egyetlen szomszédról van szó. A végső ász: bármikor nyugodt szívvel végigdöngethetek egy teljes albumot anélkül, hogy a kedves szomszédra tekintettel kellene lennem.
A következő a problémám: fölöttem lévő lakásban hárman laknak tudomásom szerint, férj, feleség és gyerek. Állandóan hallatszik, ahogy járkálnak felettem + nagyon zavaró amikor a kisgyerek futkos a lakásban, mert lehallatszik és habár mi reggel nem szeretnénk nagyon korán erre ébredni, akkor is előfordul, hogy erre kelünk. Kérdezni szeretném a kedves fórumozókat (akik veszik a fáradságot és beírnak ide) mennyire hallatszik le a fölöttük lévő járkálása / futkosása?? Ezek nem voltak olcsó lakások annak idején, ezért hihetetlen, hogy az AL Holding úgy oldotta meg a szigetelést, hogy a fölöttem lakó lehallatszik!! Mit lehet ez ellen tenni??
hi közben megcsináltam. 6 órát szívtam vele szombaton, de kisakkoztam a bekötést, végre van fűtésem megint:))) asszem a következő termosztát felszerelésem és bekötésem már sima ügy lesz, nem vészes, csak nem értettem eddig:) viszont érdekes, hogy a kábelcsatornák lefelé futnak a falban, állítólag ennek nem így kéne mennie:(
Bocs, hogy lassan reagálok: őrült volt az elmúlt egy-két napom. Most vidéken vagyok, de ha vasárnap este még mindig problémáid lesznek, akkor szívesen megnézem a kütyüt. Nem vagyok szakértője, de anno az enyémmel egész jól boldogultam.
felszereltem, bekötöttem. de mégsincs fűtésem:))))))) nem teljesen értem miért. a fázist a megadott foglalatba kötöttem, ahogy az útmutató megadja. fázis az aminél áram alatt világít a fázisceruza. bekötöttem a másik fekete kábelt is, a megadott foglalatba, ahogy az ábra kéri, hogy zárt állásban legyen. termosztátot rácsúsztattam a dokkolóra, biztosítékot is visszakapcsoltam, mégse fűt. viszont extra nagy kijelzőn láthatom hogy 17.2 fok van jelenleg:DDD egy picit tanácstalan vagyok.. és mire való a másik két kék vezeték, ami össze volt fogva, de nem volt a termosztátba belekötve?
azt nem tudod véletlenül, hogy milyen vörös téglából vannak a válasz falak? azt már tudom, hogy üreges vörös tégla... keresztül is fúrtam:) sikeresen rossz csavarokat és tipliket vettem, mivel tömör téglát gondoltam, így mélyebbre is fúrtam, bár asszem ez itt úgysem számít, mert az eredeti termosztát esetén is átfúrhatták a falat üregig... aztán rájöttem, hogy naív voltam, az túl drága lett volna ide.. :D 10 centis vagy 15 centis üreges tégla? holnap átugrom a fabory-ba és veszek új csavarokat meg tipliket.
sajnos már megrendeltem, mielőtt a hsz-ed olvastam volna:) de végülis nem vészes, EZT vettem meg. 2 eres és 230-at is tudja, teljesen megfelelő, beszéltem a volt gondnokkal és megerősített benne, hogy milyen paramétereket kell figyelnem. ez noha nem cipelhető át a másik szobába, vagyis de, de nem rádiófrekis. az a duplája lett volna. és amennyit én fűtök... félig vidéki gyerek lévén én 18 fokban alszom és nappal sincsen 20.5 foknál melegebb.. na jó, ha valamelyik barátnőm nálam alszik, akkor 21 fokra felfűtök, de szokják csak az egészséges meleget.. :DDD a fázósabbak meg kaphatnak egy kis házipáleszt:) meg aztán van hogy nem is fűtők, meglóbálom picit a vasgolyóim edzés gyanánt, fél perc alatt 120 a pulzusom és már nem fázok:)
szerintem jó lesz ez a termosztát, amire nekem kell, azt tudja, nagyon nagy kijelzője van, jól és könnyen programozhatónak tűnik és bölcsőbe kell a falra helyezni, vagyis, amíg bütykölöm, addíg leülhetek vele bárhova, nem kell a falnál szobroznom.
én úgy fogom megoldani a felfűtést, hogy egyszerűen a nappali részen veszem kisebbre a radiátorok szelepállását és a hálóban meg a fürdőben nagyobbra (van törülköző szárítóm is, de az valamiért segg hideg, lehet hogy elvan zárva, még nem jöttem rá:( ). így mire eléri a nappaliban a kívánt hőfokot, addigra a másik két helyen is frankó a hőfok. tudom, kicsit maszek játszani vele, beletellik egy pár napba, de 40rugó ezért a kis vacakért most luxus lett volna:( pedig ügyes funkció.
Ha már cserélsz, akkor nézd meg a 2529-es és 2530-as hozzászólásom, illetve a többiek hasonló korú írásait. Én nagy híve vagyok a rádiós és programozható típusoknak.
termosztát. az enyém szerintem kuka lett, de amúgy is kihajítanám az albakon, annyira utálom.. lefogom cserélni, a kérdés, hogy ez mit vezérel pontosan. laikusként ezt a kis 4x4 centis papírfecnijét olvasva azt mondja, hogy minden olyan kazánhoz csatlakoztatható, amelyik kétvezetékes csatlakozással rendelkezik a szobatermosztát részére. használható mind a 24v-os, mind a 230v-os vezérlőáramkörű kazánokhoz.
vagyis a szobatermosztátom közvetlen a kazánnak küld akkor jelet és két vezetékes és ez alapján tudok másikat választani helyette, ugye?
valszeg siemens-et teszek a helyére ami sokkal jobban leolvasható és kezelhető. több ismerősömnek is ilyen típusú készüléke van és elégedettek vele. honeywell van még, de azzal nincsen tapasztalat igazán.
egyszer voltam hivatalos okmány fordítónál, ott ilyen wifi nevet láttam a házban pda-n: sivatagigyíkvihar ne kérdezd, ilyen név hogy születik. :) amúgy meg mindegy végülis, hogy látható e a router névvel, mert brute force ide-vagy oda, azért azt nem kevés idő megtörni még ma is. ha meg kikapcsolja a routert és újra indítja... :) meg tényleg, akinek olyan burtális vasa van, hogy ezzel játszon, annak úgyis van pénze saját netre. ideje meg úgyse lesz rá :) wpa2-vel meg kitörik a foguk. ja és úgyis szolgáltatói oldalról hamarabb gyűjtik be az adataid és szokásaid mint bárki feltörni a wifit. szerintem :)
Lehet :-) Egyébként nem rossz ötlet ilyen neveket adni. Ha valaki az én hálózatomba szeretne bejutni, legalább ne jöjjön rá könnyen, hogy melyik az a sokból. A név vagy cégnév, illetve a lakás számának használata nem bölcs dolog.
9 vezetéknélküli hálózatot találtam, mikor itthon volt velem egy laptop. Az egyik neve: BuzeransFaPina. Lehet, hogy az informatikusnak hiányzott valami?
Ez az ún. RAL szám standard színeket jelöl az zománcfestékeknél, ez alapján kikeverik neked. Talán még itt a Véső utcai Kőházy tradícióban is. Lehet, hogy található előre kevert is, úgy olcsóbb. Keverve 2-3 E Ft egy kisebb adag, asszem egy liter. Ez igen sok ajtókeretre elég. Tudok adni ingyen is, így még olcsóbb! :)
A laminált lap Classen gyártmány az Allegro Quick sorozatból. Mivel sokféle szín van, jobb visszakeresni a lakás megrendelőlapját, milyen volt, hogy színazonos legyen, ha pótolni kell. Állítólag a Praktiker is tartja. Nincsenek összeragasztva az elemek.
mi a f@sznak vesz az ilyen magának kutyát ha folyamatosan egyedül hagyja?? hogy lehet ennyire öntelt és önző valaki?! már alapból azt sem értem, hogy lakásban kutyát tart az ember, de ha már igen, akkor legalább a felelősséget vállalja a kutyáért és a környezete reakciójáért ha nem megfelelően tartja azt a szerencsétlen kutyust!!! már bocsánat, de az emberi ostobaság kiveri a biztosítékot...
Szedte már fel valaki a laminált lapot? Hogyan van lerakva (bármelyik irányból és módon felszedhető?), van ragasztó a lapok között? Néhány helyen ropognak a lapok, igaz, naponta csak egyszer. Ezt lehet valahogy javítani, vagy megelőzni?
Felújítóknak: a bejárati ajtók festékének színkódja: RAL 3005 (burgundi vörös).
Mielőtt bárki megkövezne: Egy kutya elajándékozását akkor tartom jó megoldásnak, ha annak következtében előre láthtó módon javulnak az életkorülményei. Ennek a vadászkutyának pl. biztosan jót tenne, ha családi házba kerülne.
Rég szólaltam meg ebben a témában. Amikor beszéltem a kutya gazdájával, megkérdeztem, hogy miért vonyít a kutya. A válasz az volt, hogy azért, mert még fiatal és rosszul viseli, hogy egyedül hagyják. Nem azt mondta, hogy "Jé, tényleg? Ne mondja! Valóban vonyítana?" Tehát semmi meglepetést nem éreztem a válaszából. Ezt én akkor is úgy tudtam, most is csak úgy tudom fordítani magamnak: "Tudom, hogy idegesít mindenkit a kutyám, de nem érdekel. Viseljék el!" Egyébként a hisztis gyerek az ötödiken ugyanolyan idegesítő, de tekintve, hogy emberből van, én mégis különbséget tennék a két eset között: - vállalás: a kutya csak hobbi, a gyerek utáni vágy elfojthatatlan - nevelés: mindkettőnél elszúrható, de a kutyánál könnyebb korrigálni (pl. iskola vagy reménytelen esetben elajándékozás)
Most nem értem a helyzetet:) Eddig arról volt szó, hogy a gazdi tudja, hogy a kutya mit művel, amíg nincs otthon (Szosza 3054: "Hónapokkal ezelőtt beszéltem már a gazdájával, hátha nem tudja, hogy amint kilép, rázendít a kutya. Elmondta, hogy tisztában van vele.") Te meg most azt írod, hogy semmiről nem tud, sőt furcsállja a dolgot.... Vagy 2 különböző esetről/kutyáról van szó?:)
amit szosza mondott:) de ahogy látom megoldódott. nekem a törülköző radiátorom nem melegít valamiért, minden másom frankón szuperál. kitekertem a fenti szelepet is, hogy nem levegős e, de kapásból víz jött ki rajta, szóval ez nem lehet gond. vajon eltömődhetett e valahol?
amilyen a kutya gazdája, olyan a gyerek szülője, most erre mit mondjak?! én is volt hogy hisztiztem, minden gyerek teszi. de hogy állandóan.... nincsen tisztem se jogom véleményt formálni a szülőkről, de ha a gyerek 24/7 ordít.. akkor ott gond van. én biztos nem szégyellnék elmenni egy tanácsadóhoz, keresni valakit, aki segíteni tud, hogy jobb legyen a kommunikáció köztem és a gyerekem között. ez meg az én véleményem ezzel kapcsolatban. :) ez a kertesház dolog meg jó demagóg volt, de érthető végülis az álláspontod. tudod, igen, toleráns az ember, bár sok minden előtt értetlenül áll, hogy 2008-ban mennyire nem törődöm sok mindenki és mennyire nem figyel a környezetére. a lentebbi két példa, ilyen. ha társasházba költözöl, tudod és vállalod, hogy emberek közé költözöl, ezért kutya kötelességed betartani szabályokat és tisztelni a másikat és nem az ő életkörülményeit rontani, mérgezni. nehogy már nekem kelljen bocsánatot kérnem, mert tisztességes vagyok és odafigyelek a környezetemre.. szépen is néznénk ki.. remélem ezt azért megérted Te is :) egy flottában a leggyorsabb hajó csak annyira tud gyors lenni, amennyire a leglassabb gyors. egy közösség csak akkor tud rendesen működni, ha mindenki odafigyel a környezetére, a társaira. vannak akik ezt pont telibesz@rják. jelenleg a kutya ebbe a pillanatban is vonyít reggel óta. már felhívták a nőt, aki persze semmiről sem tud, és furcsa is neki ez és nem érti, és hogy biztosan nem vonyít a kutya, meg ha jól emlékszem, akkor valami családtagja, talán mamája lakik egy lakással arrébb és ő nem hall semmit. no comment. én azt csodálom, hogy akik a közvetlen közelében laknak, azok, hogy bírják ezt ki.. és ezuton le a kalappal az a-fm-nél a hölgy előtt aki próbál segíteni!! hidd el, én nem szórakozásból pécézek ilyet ki, sem időm, sem türelmem, de ha már aludnom kell, akkor legalább aludni hagy aludjak nyugodtan. ennyi. valszeg nekem is szemetelnem kéne, a palackokat csak úgy behajigálni összepréseletlenül a kukába (ahogy ezt rengetegen teszik), a tetra packos dobozokat a papírgyűjtőbe, sáros cipőmet nem letörölni belépéskor, hajnalban meg kora reggel zenét bömböltetni, tévét üvöltetni, mert a házimozi az fasza és mindjárt én is zöldebben látnám az életet, igaz?:) engem nem így és nem erre neveltek és ehhez tartom magam. remélem nem okozok ezzel kellemetlenséget:)
A kutyás témára visszatérve: Engem meg az zavar, de nagyon, hogy a szomszéd kisgyerek állandóan üvöltve hisztizik... Korán reggel, késő este, hétvégén, pedig nem mondhatni hogy sokat vagyok otthon, de állandóan ezt kell hallgatnom...És nagyon zavar! És akkor most keressem meg az ügyvédem, és jelentsem fel?! Legyünk már egy kicsit toleránsabbak egymással! Akinek meg nem megy az költözzön kertes házba, illetve a finnyásabbak egy olyan tanyára, ahol a legközelebbi szomszéd több km-re van! Véleményem szerint egy társasházban ennyit el kell tudni viselni! Persze ez csak az én véleményem, lehet hogy egyedül vagyok vele...
Kösz SZOSZA! Te és a "Fineszedző" eddig is sok lakónak segített már ügyes-bajos dolgainkban, szerencsére mára a probléma villanyszerelő nélkül is elhárult. Még egyszer köszi.
A fehér dobozban nem olvadóbiztosítékok vannak, hanem kismegszakítók. Nem kell venni semmit: egyszerűen visszakapcsolhatók.
A világítás és a konnektorok külön kismegszakítókon vannak. Ha te nem tudsz mosni, akkor valószínűleg nem egy izzó okozza a problémát, hanem valamelyik eszköz, amit a konnektorba dugtál. Húzz ki mindent, ami most nem kap áramot és úgy kapcsold vissza! Több eset lehetséges: 1. Ha az a rövidzár vagy túlterhelés, ami miatt lekapcsolt a megszakító, még így is létezik, akkor azonnal lecsapja magát ismét. Véletlenül se erőltesd, hogy bekapcsolt állásban maradjon! Valószínűleg hiba van az elektromos hálózatban (vezeték, konnektor, stb.) Megoldás: villanyszerelő. 2. Ha rendben vissza tudtad kapcsolni, akkor egyenként dugd vissza a készülékeidet a konnektorokba. Amennyiben valamelyik hibás, le fogja csapni a biztosítékot ismét. Megoldás: az adott cucchoz szerelőt kell hívni. 3. Ha mindent rendben visszadugtál és nem csapta le a kismegszakítót egyik sem, akkor lehet, hogy egyszerűen túlterhelted az adott kört, tehát túl sok eszközt kapcsoltál be egyszerre.