Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Szerintem korrektek. Közepesen rugalmasak. Alku ... hát az manapság nem egyszerű. Meg kell próbálni, kiegészítőkre biztos tudsz kedvezményt kérni, de ez a gép annyira nyomott áron van hogy nem sok alku férhet bele.
Úgy emlékszem régebben olvastam itt a Karnom bt vel kacsolatban, csak már arra nem hogy mit is? :) Megbízhatók, vagy nem? Rugalmasak, vagy nem? Lehet náluk alkudni, vagy nem? stb...
A kijelző nem tudom menyire hiteles.A 0,5 rozsdamentest kijelző szerint 32A, a szomszéd robogó kipu könyök 1,5mm 82A mezőgazdasági tárcsa közepe sütőlapnak 5mm 128A Alu kísérlet 2,5mm alu elektróda 4mm alu szögprofil 120A. A rozsdamenteshez 1mm- es rozsdamentes co drót a vasakhoz 1,5 - 2mm es rézbevonatos drótot használok.
Az enyémet is csak awira használom, gyakorlatilag "csak" ampert lehet állítani amit egyből mutat is, nem csak hegesztés közben.A gáz elő és után fúvás előre beállított és remekül működik.A gyújtása nagyfrekis. Ami szerelést adtak hozzá azt használom mert megfelelő, kivéve a pajzs mert az vicc. Hegesztettem vele 0,5mm- es tükör saválló lemezt, igaz kellett alátét lemez hőelvonásnak, mindezt azért mert nem lehet :-) úgy mint az alumíniumot elektróda hozanyaggal.
Üdv! Nekem az eggyel nagyobb QT200 van, szeretem mert egyszerű olcsó és jó gép.Nem írtad mivel dolgoznál, az AWI, vagy az elektródás részével?Viszont, ha sorozatot, nagy mennyiséget hegesztenél, jobb lenne a "Co" kevert gázzal mert gyorsabb.
Gépvásárláshoz szeretnék véleményt kérni. A megoldandó feladat 1.5 ös rozsdamentes lemez hegesztése 3-4 cm-es, varratokkal, síkba visszacsiszolva. Az általam kinézett gép az Alfaweld TIG 160QT elsősorban az ára miatt... De megfordult a fejemben az inverteres co-val való hegesztése is.
Ehhez képest a két 20l palack lengyelből töltve 290 euro + szállítás. Nem mindegy.
Azért csak halkan jegyzem meg hogy amit én itthon bérlek palackot a SOL-tól, azt meg Ausztriában töltik (a c18 13+áfa meg az 5.0 17.000+áfa a töltet ára) tuti kell neked saját palack?
Nem rosszból mondom csak nehogy az legyen a vége hogy gyűjtöd majd az üres lengyel palackokat otthon :-) Van olyan genya az osztrák hogy ne töltse meg ha kifogyott :-)
Én is erre jutottam itt egy 20 literes tiszta Argon palack 380 euró mármint itt Ausztriában! Vicces képet vágtam mikor megkérdeztem az eladott menyi a palack töltve és válaszolt na olyan arcot még nem vágott senki se mint én akkor!
Hát nem tudom lehet e ezeket tölteni de szerintem igen ! itt minden drága azt képzeld el egy 60x 60-as zártszelvény 2 falvastagsággal 22 EURÓ métere ez azért vicc! lemezeket meg se említem de itt a de EBAYON németből 12 méter 70x40 2 falu profil postával együtt 12 méter 75 EURÓ !
Az ár kb rendben van (főleg a 20 literes, ami argon 5.0 150 és c18 140 euro) de azért kérdezz rá hogy mi van akkor ha kifogy... hol lehet tölteni? mennyi a töltet? stb...
Szia, a lap mérete más, az agy méret azonos, de a lap átmérő más. Ezen felül a lap minősége is más más. A Boschnak van kimondottan rozsdamentes lapja, a Makitának többféle acél pl.
A Dewalt nekem is tetszett, de az sem volt, 1 hónapot mondtak rá, amit nem tudtam kivárni, kellett a gép.
Csak egy kérdés nem mindegy melyiken milyen márkájú lap van mert a méretek egyeznek max csak a márka más nem ? Vagy is olyat veszek rá amilyet akarok vagy nem nem tudom csak kérdem Bosch néztem én is jó a lézer jelölése :) De nekem valószínűleg DEWALT lesz pont olyan mint amit leírtál!
másrészt, a kék bosch-nál csak egy jobbat ismerek (biztos van több is???) a festool-t, azonban ők leginkább faiparban tevékenykednek. a bosch az ipari középkategória, a festool az ipari prémium kategória, a bolt szerint aki mindegyiket forgalmazza.( makitát is és metabot is forgalmaz a bolt)