Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5691

Necces lesz az ugy vége de ha kitartanak akkor legalább tiszta lappal lehet kezdeni mindent. Kicsit zugolodik a fizetett csöcselék , mert egy ertelmes embert nem lehett latni mint nyilatkozot és mondjuk meg öszintén az nem is ertelmes aki éjszaka esernyővel üvölt a parlament előtt hogy hu ha anyád meg mongyon le ...

Soha senki nem állt ennyire kozel ahoz hogy gyokeresen szet tudja kergetni az államot es egy ertelmesebbet felépitsen belőle. Neki mar nincs sogor haver jobarat akinek meg kell tartani egy szeket. Fater is "szenator" szoktam is neki ondani hogy a hivatal felét kirugnák akkor sem lenne semmi. Az élet menne tovább.

Előzmény: eR-dei (5687)
Enzo Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5690

Nem kell tuldimenzionálni.

Az önkormányzati választást nagy valószínűséggel bebukják (elkúrták), de semmi több. Legfeljebb több lesz az ellenzéki város a következő 3 és fél évben. De ezen túl semmi.

Előzmény: Sarkany (5688)
Enzo Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5689
Azért az is érdekes fejlemény, hogy egy 16 éve törtelenül hazugságokra épülő társadalomban a köztársasági elnök szerint az okozza a morális válságot, ha egyszer valaki igazat mond.
Előzmény: nilan (5675)
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5688

Egyébként pedsig szerintem nem 19 húzott lapot, az még elfogadható lenne, hanem 20 -ra . Ez meg nem túl szerencsés dolog.

Rövidesen kiderül...

Előzmény: eR-dei (5687)
eR-dei Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5687
Érdekes dolog ám ez. Ma felhívtak, hogy miért nem állunk ki jobban Gyurcsány mellett. Mit mondhattam volna? Azt amit mindenkinek: lehet, hogy Gy hazudott hiszen ő mondja de pl. én nem.

Szóval egyáltalán nem tetszik nekem ez a PR politizálás.

Azért csak hallkan megkérdezném, hogy ki és mikor hatalmazta fel arra, hogy beszóljon Demjánnak és másoknak?
Hogy beszóljon például nekünk?

Nem kellene csak saját magával és pártjával foglakoznia? Mi sem foglakozunk vele.

Egyébként pedsig szerintem nem 19 húzott lapot, az még elfogadható lenne, hanem 20 -ra . Ez meg nem túl szerencsés dolog.
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5686

Ne legyenek illuzioid a politikusainkal kapcsolatban.

Miert nem mert senki nekiesni az államhaztartas atalakitasanak. Mert onnan ki kellene rugni 200K embert es az nem nepszerű döntés.

Undoritó látni az ilyen pokorniféléket hogy menekulnek egy vesztett valasztas utan a polgarmesteri szekekbe meg minel előkelőbb helyet ki tudjanak maguknak kaparni a keruleti közgyullésekbe. Ezeknél a dolgoknál szememben semmiképp nem gusztustalanabb az az a elkurás.

Előzmény: Willie (5685)
Willie Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5685
Eddig azt hittem el tudom kepzelni :))
eddig ugy gondoltam, hogy egy kormanyon levo politikusnak az a jo, ha az orszagnak jol megy, jol all a koltsegvetes, megy a gazdasag. Egeszen egyszeruen azert, mert akkor valoszinuleg sokkal kisebb erofeszitessel tobbet lehet lopni.
A gyurcsany kormany ezt az elkepzelesemet romba dontotte, mert kiderult, hogy egy politikusnak az is jo ha "trukkok szazaival" (ezekre azert kivancsi lennek) es durva hazugsagok tomkelegevel ("vonja vissza orban ur, on uriember nem akarhat igaztalan vadakkal valasztast nyerni") es a koltsegvetes tudatos szetveresevel megprobalja elhitetni az emberekkel, hogy minden rendben van csak azert, hogy hatalmat megtartsa.
Ez mar meghaladja a jozan belatokepessegem hatarait.
Előzmény: Sarkany (5683)
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5684

Hiller-Ledvai es tsainak is kellett tudni a dologrol.

Ők talán tudtak is róla.

A felvétel utolsó másodperceiben elhangzik egy mondat: "Kifelejtettem valamit, Ildikó?"

Előzmény: Willie (5682)
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5683

valaki kormanyzati poziciobol a valasztsok megnyerese erdekeben tudatosan tonkreteszi egy orszag allamhaztartasat, mikozben azt hazudja, hogy minden a legnagyobb rendben van.

SZMJV jegyzőjétől (nem a jelenlegitől) hallottam az alábbi mondatot:

"Azt Te elképzelni sem tudod, hogy mire képesek ezek a HATALOMÉRT!"

Előzmény: Willie (5681)
Willie Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5682
Azert az gyanus, hogy a szoci vezerkar milyen gyorsan es fegyelmezetten felsorakozott mellette. Azert Hiller-Ledvai es tsainak is kellett tudni a dologrol. Valamint az is gyanus, hogy nincs egy szoci sem akinek az erkolcsi erzeket bantana ez a dolog, pedig ugy gondolna az ember, hogy van a partban legalabb egy-ket befolyasosabb vezeto, akinek ez mar csipi a szemet.
Előzmény: Sarkany (5678)
Willie Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5681
Azert az, hogy valami nem tortent meg es az, hogy azt nem lehetett bizonyitani az ket kulon fogalom. Pl. taggyules sem volt a jogeros itelet szerint. Azaz az ES hazudott...

Emelett itt nem az a problema, hogy a kampany heveben egy politikus elragadtatja magat es tobbet iger mint amit velhetoen teljesiteni tud (ez a klasszikus politikai hazugsag, amit gyakorlatilag mindenki elkovet), hanem az hogy valaki kormanyzati poziciobol a valasztsok megnyerese erdekeben tudatosan tonkreteszi egy orszag allamhaztartasat, mikozben azt hazudja, hogy minden a legnagyobb rendben van. Ami meg talan ennel is rosszabb az az, hogy ez a valaki tulajdonkeppen torvenyi szintre emelte a hazugsagot (lsd. Afa csokkentes+oteves adocsokkento torvenycsomag). Ez azert vegtelenul veszelyes, mert gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy ma mar azt sem tudhatjuk, hogy a torvenyek azert szuletnek mert tenylegesen szabalyozni akarnak veluk valamit, vagy pedig csak kampanycelbol. Egy olyan torekeny gazdasag mint a magyar nem biztos, hogy sokaig elvisel ilyen bizonytalansagot.

Az, hogy most ezt sokan menteni probaljak, mondvan most aztan jol megmonta a frankot, es milyen tokos gyerek es igy van jol legalabb o eloallt vele az egyszeruen nevetseges. En megforditanam a dolgot. Ha most minden vallalkozo, aki eddig adot csalt, szamlat vett stb. stb. eloallna azzal, hogy eddig hazudtak az APEH-nak, de ezt bevalljak es akkor most mentsek fel oket, akkor mi tortenne? Valoszinuleg ugy megbuntetnek mindegyiket, hogy meg az unokaja is azert dolgozna, hogy azt kifizesse. Pedig semmi mast nem tettek csak azt, amit a kormany es amit a kormanyfo most bevalott.
Előzmény: Sarkany (5676)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5680
Uj szlogen elkurtuk oszt' jo' van. ... ;-)))
Előzmény: Sarkany (5674)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5679
Ez tény ezen mar reges reg tovább lehetne lépni. De szerintem jol fog kijonni belőle ...
Előzmény: Sarkany (5678)
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5678

Egyre inkább hajlok a feltevésre, hogy ez Gyurcsány magánakciója volt. Ő és legszűkebb környezete a kiszivárogtató.

19-re lapot húzott. Ritkán, de bejön. Ez a politikai stílus itthon még szokatlan. Talán ezért is olyan magabiztos. Bízik abban, hogy jól fog kijönni az ebből az ügyből...

Rövidesen kiderül. Ha előbb nem, hát október 1-én.

Előzmény: Willie (5677)
Willie Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5677
Az biztos, hogy nem erte oket varatlanul a kiszivarogtatas. Erre utal, hogy rogton keszen voltak a nyilatkozatok, megjelent a blog-on ezenkivul egyidoben legalabb 20-30 topic nyilt az indexen arrol, hogy "vegre valaki felvallalja, hogy hazudott". Gondolom egyeb internetes forumokon is hasonlo a helyzet. Ez mindenkeppen szervezettsegre utal. A kerdes csak annyi, hogy direkt leptek egy ilyen meredeket, vagy kenyszerpalyan mozogtak, mert tudtak, hogy ki fog kerulni az anyag (mondjuk mar megzsaroltak oket vele) es probalnak eloremenekulni. Meglatjuk, hogy sikerul-e nekik.
Amugy pokorni tole szokatlan modon meglepoen ertelmeset nyilatkozott, mikor azt mondta, hogy a szocik hoztak a nykunkra ezt a bohocot, most legyenek szivesek takaritsak is el a szarukat. Azt hiszem ebben a helyzetben ennel jobbat nehez lenne mondani fidesz reszrol.
Előzmény: Sarkany (5674)
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5676

Emlékeztetni kell a tömeget például erre az ítéletre:

A Legfelsőbb Bíróság az S-Komplex Rt. és társai által az MTM-SBS Rt. ellen indított peres ügyben jogerős ítéletet hozott, a keresetnek részben helyt adott és kártérítés megfizetésére kötelezte az alperest – értesült az X-Press.

A Legfelsőbb Bíróság az ítélet indokolásában kimondta, hogy az egyik kereskedelmi tévécsatorna adásában a felperesek jó hírét megsértették, amikor azt állították, hogy a Fidesz egyes vezetőit, illetve azok családtagjait jogellenesen megfigyelte az S-Komplex Rt. A Legfelsőbb Bíróság – az elsőfokú bíróság döntésével egyezően – kimondta, hogy nem volt megfigyelési ügy, tehát Orbán Viktor ex-miniszterelnök 1998. augusztus 25-én tett kijelentésének nincs valóságalapja. Sem az országgyűlési bizottság, sem a Legfőbb Ügyész nem volt képes bizonyítani még azt sem, hogy akár hasonló eset is történt volna.

Rövid emlékezetű, következmények nélküli ország ez! :((

Előzmény: nilan (5675)
nilan Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5675
"a Kossuth téren mindenki úgy viselkedik, mintha eddig nem tudta volna az összes választópolgár, hogy a politikai életben mindennapos a hazugság és a manipuláció, mintha ez most derült volna ki, és ez "új helyzet". Senki nem teszi fel a kérdést, hogy ez vajon miért van így, ehelyett a beszédekben visszatérő az a gondolat, hogy a kormány és csakis "ezek" hazudnak, mégpedig Lenin óta."
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5674

Szeritnem a fityiszesek (elukon orbannal) nem tudjak, hogy mit is lepjenek ebben a helyzetben. Egy rossz iranyba tett lepesnek ugyanis sulyos kovetkezmenyei lehetnenek.

Nagyjából így látom én is.

A Fidesznek ez a magatartása is bizonyítja azt, hogy az MSZP, vagy talán maga Gyurcsány szivárogtatta ki az anyagot! Elképesztően meredek és veszélyes kampányfogás...

Előzmény: Willie (5673)
Willie Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5673
Megint idepofatlankodok egy kicsit, mert itt legalabb ertelmes emberek vannak.

Szerintem az egyszemlyi vezetes nem magyarazat a fityiszes toketlenkedesre, akarmit allit is az allitolagos "forras". Ez esetleg 30 evvel ezelott igaz lehetett volna, de a mai technika szinvonalan mar kb. 2 perc alatt ossze lehet hozni egy telefonos konferenciabeszelgetest sot, ha valaki nagyon vizualis tipus akkor egy videokonferencia is siman osszehozhato es akkor semmi kulonbseg nincs akkozott, hogy orban Brusszelben vagy Budapesten van.

Szeritnem a fityiszesek (elukon orbannal) nem tudjak, hogy mit is lepjenek ebben a helyzetben. Egy rossz iranyba tett lepesnek ugyanis sulyos kovetkezmenyei lehetnenek.

Lehet, hogy a szocik pont erre jatszottak mikor kiszivarogtattak a hanganyagot.
Előzmény: Sarkany (5670)
nilan Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5672
Az csak a lelkesedésem volt. :)
Előzmény: Sarkany (5671)
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5671
Az imént azt hittem, belédfojtották a szót! :))
Előzmény: nilan (5669)
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5670
Ez fakad az egyszemélyi vezetésből. Amikor Lenin Lengyelországban van (Orbán Brüsszelben), akkor nem történhet otthon semmi... :))
Előzmény: tibra (5667)
nilan Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5669
http://domjanrobert.uw.hu/Fuleknek/Gyurcsany/GyurcsanyMix.mp3
GyurcsanyMix
nilan Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5668
tibra Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5667

„A Fidesz szervezetileg nem létezik, a pártvezetés tavasz óta működésképtelen, úgyhogy senkit nem érhet váratlanul, hogy egy napja képtelenek vagyunk érdemben reagálni a Gyurcsány-féle hangfelvételre” – reagált egy fővárosi fideszes forrásunk Orbán pártjának az elmúlt huszonnégy órában bemutatott produkciójára vonatkozó kérdésünkre. (hirszerzo.hu)

Előzmény: Sarkany (5666)
Sarkany Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5666

Mit fog lépni az ellenzék?

Az ellenzék be van szarva egy kicsit, mert fél, hogy balhé lesz. Egy ilyen balhétól akár össze is omolhat a gazdaság.

Józan ésszel végiggondolva, nem érdekük egy olyan jellegű balhé, ami rossz esetben akár ellenük is fordulhat, de a vagyonukat mindenképpen érinteni fogja.

Milyen bejelentést tesz a Köztársasági Elnök?

Bejelentette. Nincs alkotmányos eszköz a kezében a helyzet megoldására, ugyanakkor morális válságról papolt. Nem, mintha korábban nem létezett volna ilyen, most esetleg egy kicsit elmélyült.

A vezető értelmiség, hovatartozástól függetlenül, eszmélni fog?!

A vezető értelmiség még nagyobb buzgalommal fogja bámulni a köldökét. Intenzív lesz a filozofálás és a moralizálás. Ennél többre nem képes, mert erre szocializálta az elmúlt tizenhat év.

mit fog lépni a társadalom?

Álmában füttyög majd egy kicsit. Mivel azt fogja tapasztalni, hogy senki nem áll a csőcselék élére, hazamegy és majd a csapszék asztalánál engedi le a fáradt gőzt.

Előzmény: Törölt nick (5665)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5665
Ahogyan megfogalmazták politológusok:

Mit fog lépni az ellenzék?

Milyen bejelentést tesz a Köztársasági Elnök?

A vezető értelmiség, hovatartozástól függetlenül, eszmélni fog?!

Végső soron és ez a legfontosabb, mit fog lépni a társadalom?

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5664
Én már ezt tegnap este josoltam ...
Előzmény: Törölt nick (5661)
tibra Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5663

Ezt meg Tóta W írta - http://index.hu/velemeny/eheti/elkurta/ 

,,Már 1990-ben. Csak Antall József ehhez túlságosan arisztokrata volt. Onnantól minden ciklus végén el lehetett volna mondani: elkúrtuk."

tibra Creative Commons License 2006.09.18 0 0 5662

Én is láttam; bár csak bele-bele néztem. Azt láttam ki; hogy GYF elemében van.

A kérdés az szerintem, hogy GYF alkalmazkodását a kádárista struktúrákhoz (2006. április 23) és hirtelen megváltozását (csomag és tsa) hogyan tudja-e tolerálni az ország.

Ez is damaszkuszi út ám!

Előzmény: Törölt nick (5661)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!